Inbouw BBQ kopen? Bekijk de Top 7 & Koopgids

Zoek je geen losse bbq, maar wil je de barbecue inbouwen? Dat kan met een inbouw bbq.

In dit artikel kom je meer over de inbouw BBQ te weten. Dat begint met een top 7 van de beste inbouw barbecues. 

Daarna gaan we verder op de inbouw barbecue in. Zo ontdek je waarom deze variant nuttig is en welke soorten er zijn.

Daarnaast kom je te weten waar je op moet letten. En welke barbecues een goed alternatief kunnen zijn. 

Top 7 beste inbouw BBQ

Ben je op zoek naar een mooie inbouw BBQ van goede kwaliteit? Wij helpen je graag op weg. Na het vergelijken van veel soorten inbouw bbq’s, hebben wij de beste soorten geselecteerd.

Deze inbouw bbq’s zijn gebruiksvriendelijk en hebben een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Voor de diversiteit zijn verschillende soorten inbouw bbq’s geselecteerd. De barbecues verschillen in formaat. En werken op verschillende manieren.

In het lijstje staan houtskoolbarbecues en gasbarbecues om in te bouwen. Daarnaast zijn ze van verschillende merken.

1: Beste inbouw BBQ – Napoleon Grills Legend 485

Napoleon-bbq-Grills-Legend-485

De beste inbouw barbecue is de Grills Legend 485 van Napoleon. Dit is een mooie en gebruiksvriendelijke inbouw bbq. De inbouw bbq werkt op gas. De 3 branders hebben een vermogen van 18,4 kilowatt. En je kunt met zeker 14 personen samen barbecueën. 

Dit is een barbecue met een dubbelwandig deksel. Daarin zit een handige temperatuurmeter geïntegreerd. Ook erg handig is de infrarood brander. Die zit achterin de barbecue en maakt het mogelijk om sauzen te bereiden. De afmetingen zijn 63 x 80 x 64 centimeter
2: Inbouw grill – Grandhall Premium G3

Nog zo’n mooie gasbarbecue om in te bouwen, is de Grandhall Premium G3. Dit is een praktische inbouw barbecue met een deksel. Daar zie je ook meteen hoe warm de bbq precies is. 

De grillroosters zijn van gietijzer gemaakt. Dat geldt ook voor de bakplaat. Er is daarnaast een warmhoudrek. Bij de barbecue krijg je ook meteen een gasdrukregelaar. En wil je een zijbrander bij de set? Dan kun je die los bestellen. 

Het vermogen van de branders is 13 kilowatt. En de afmetingen zijn 62 x 62 x 52 centimeter, geschikt tot 10 personen
3: Inbouw BBQ houtskool – OneQ houtskool Glow

Ga je liever voor een inbouw bbq op houtskool? Dan ga je voor de OneQ houtskool Glow. Dit is een open barbecue van 40,7 x 40,7 x 28 centimeter groot. Dat maakt de barbecue geschikt voor maximaal 6 personen

De barbecue heeft een RVS grill. De grill is weerbestendig en kan zonder problemen buiten blijven staan. Het kolenrooster en de asbak zijn uitneembaar. Het inbouwen van deze houtskool inbouw barbecue doe je met de Built in Socket
4: Gas BBQ inbouw – Grandhall BBQ classic G2

Van het merk Grandhall is ook de inbouw bbq Classic G2 een aanrader. Dit is eveneens een gas bbq voor de inbouw. De afmetingen zijn 46 x 54 x 51 centimeter. Daarmee kun je maximaal met 8 personen van de barbecue genieten. 

De ontsteking werkt elektrisch. De barbecue heeft 2 branders met een vermogen van 8,4 kilowatt. In de deksel zit een temperatuurmeter, waarmee je de temperatuur nauwlettend in de gaten houdt. Daarnaast heeft de inbouw bbq 2 roosters
5: Gasbarbecue inbouw RVS – Napoleon 500 RVS

Voor een mooie barbecue van optimale kwaliteit, ben je bij Napoleon aan het juiste adres. Daar is de inbouw 500 RVS barbecue een goed voorbeeld van. Dit is een inbouw barbecue met deksel voor 15 personen

De 4 branders hebben een vermogen van 16 kilowatt. Verder zijn de afmetingen 49,2 x 85 x 62 centimeter. De barbecue is gemaakt van RVS. Een materiaal dat erg geschikt is voor buiten gebruik. 

Daarnaast beschikt de bbq over een warmhoudrooster, thermometer en dubbelwandige deksel
6: Kamado BBQ inbouw – Big Green Egg Small

Je kunt ook een Kamado barbecue inbouwen. Dat kan bijvoorbeeld met deze Big Green Egg. Combineer de egg barbecue met een buiten keuken. Er zijn ook buiten keukens te bestellen waar je de egg precies in kunt plaatsen. 

Deze Big Green Egg is geschikt voor 4 personen. De diameter van de inbouw grill is 33 centimeter. De eivormige houtskool barbecue biedt een unieke manier van barbecueën.

Er is ook nog een grotere variant beschikbaar van dit merk. De Big Green Egg Large.

Het keramiek werkt isolerend. Daarmee is het ook hittebestendig en geeft het een optimale smaak aan het eten. 
7: Boretti inbouw barbecue- Boretti Ibrido

Ook van het bbq merk Boretti is een inbouw barbecue te bestellen. Kijk maar eens naar de Boretti Ibrido. Dit is een mooie inbouw grill, die werkt op gas of houtskool. Daar komt ook de infrarood brander bij. Dit is een barbecue met vele mogelijkheden. 

De Boretti inbouw bbq heeft een mooie zwarte kleur. De afmetingen zijn 118 x 59 x 68 cm

Een fijne eigenschap is ook de verlichting. Als het buiten wat donkerder wordt, kun je het kookgedeelte eenvoudig verlichten. 
Waarom een BBQ inbouwen?

Een BBQ inbouwen kan om meerdere redenen erg handig zijn. Het is een fijne manier om een barbecue een vaste plek te geven. Al helemaal als je al een buiten keuken in de tuin hebt staan. 

Daarnaast is de inbouw bbq efficiënt qua ruimte. De inbouw bbq hoeft niet los in de tuin te staan. Je kunt hem integreren bij buitenkeuken meubels die je al hebt. Daardoor neemt de bbq minder (opslag)ruimte in beslag. 

Bovendien kun je de bbq ook inbouwen voor de looks. De inbouw bbq is een stijlvolle toevoeging aan jouw tuin. 

Welke soorten inbouw BBQ’s zijn er?

Een eerste eigenschap waar de inbouw bbq’s op kunnen verschillen is brandstof. Er is een gasbarbecue om in te bouwen. Maar je kunt ook een houtskool BBQ inbouwen. En soms zijn er elektrische barbecues als inbouw bbq te vinden. 

Daarnaast verschillen de inbouw barbecues in vorm. Vaak ga je voor een inbouw barbecue met deksel. In sommige gevallen heeft de inbouw bbq geen deksel. Verder kan de inbouw bbq een Kamado egg barbecue zijn. 

Inbouw barbecue kopen? Hier let je op:

Wil je een inbouw bbq kopen? Dan zijn er een aantal eigenschappen waar je op zou kunnen letten. We bespraken al de verschillende soorten inbouw bbq’s.

Daarnaast zijn er nog meer eigenschappen om op te letten. Het komt goed van pas om je daarin te verdiepen. Op die manier kom je te weten wat bij jouw wensen past.

Formaat

Allereerst let je op het formaat van de inbouw barbecue. Dat formaat moet namelijk wel passen bij jouw buiten keuken. Of pasen bij het meubel waar je de bbq in wilt bouwen. Daarvoor kijk je naar de lengte, breedte en hoogte van de inbouw bbq. 

Ook belangrijk is het oppervlak van de inbouw grill. Hoe groter de grill, hoe meer mensen tegelijk kunnen barbecueën. Bij een ronde barbecue lees je het oppervlak af aan de diameter van de grill.

Het aantal personen waarvoor de bbq geschikt is, staat altijd in de omschrijving of specificaties vermeld. 

Prijs

Voor een goede inbouw barbecue betaal je al snel €800,-. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Het gaat daarbij om het formaat, type en merk van de barbecue. 

Merk

De inbouw barbecues worden door diverse merken aangeboden. Bekende bbq merken met inbouw bbq’s zijn Napoleon en Boretti.

Daarnaast zijn de kamado barbecues geschikt om in te bouwen. Dit zijn de eivormige barbecues, van merken als de Big Green Egg of The Bastard. 

Alternatieven voor een inbouw barbecue

Wil je toch niet een barbecue inbouwen? Dan zijn er gelukkig nog veel andere mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rij. 

Een handige barbecue die je niet in hoeft te bouwen is de tafel bbq. Dit is een barbecue in een compact formaat. Die zou je op je buiten keuken of tafel kunnen zetten. Dat scheelt weer klussen. Van een merk als Weber zijn goede tafel bbq’s verkrijgbaar. 

Zoek je een barbecue die een vast plekje in de tuin kan krijgen? Dan is bijvoorbeeld de grote bbq of de stenen bbq een goed alternatief.

Dit zijn robuuste barbecues, die je niet hoeft te verplaatsen. Met grote groepen kun je van de barbecues plezier hebben.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste inbouw BBQ’s geselecteerd?

De beste inbouw barbecues zijn met zorg samengesteld. Er zijn veel soorten inbouw bbq’s met elkaar vergeleken. Daarbij is gelet op functionaliteit, prijs en kwaliteit. Ook reviews van gebruikers speelden een rol. Alleen de beste soorten zijn in het toplijstje opgenomen. 

Welke merken hebben goede inbouw BBQ’s?

Een goede inbouw bbq kun je vinden bij diverse bbq merken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Boretti, Weber of Napoleon. 

Wat kost een inbouw BBQ?

Een inbouw barbecue kost gemiddeld €830,-. Dat is de gemiddelde prijs van de inbouw bbq’s in onze top 7.


Ook interessant: