Inklapbare buggy kopen? Bekijk de Top 10 opvouwbare buggy’s

Zoek je een inklapbare buggy? We vertellen je alles wat je moet weten. Op deze pagina ontdek je eerst wat de 10 beste opvouwbare buggy’s zijn. 

Vervolgens vertellen we je meer over de voor- en nadelen van een inklapbare buggy. We zetten de verschillende soorten op een rijtje en vertellen je waar je op moet letten.

Ook handige accessoires komen voorbij. 

De 10 beste opvouwbare buggy’s

Na het testen van de opvouwbare buggy’s kwam de top 10 tot stand. Stuk voor stuk zijn deze buggy’s van uitstekende kwaliteit:

1: Beste opvouwbare buggy vliegtuig – Prénatal Compact Buggy

Zoek je een opvouwbare buggy met veel handige eigenschappen? Ga dan voor de Prénatal Compact Buggy. Deze buggy is bijzonder praktisch en comfortabel. In de wielen zit vering, de buggy heeft een zonnekap en duwstang

De buggy kun je met één hand opvouwen en verstellen. Zowel de voetsteun als de rugleuning is verstelbaar. 

Na het opvouwen kun je de buggy vervoeren in een handige bijgeleverde transporttas. Bij diverse luchtvaartmaatschappijen mag de buggy zelfs mee als handbagage.
2: Beste inklapbare kinderwagen – GB Qbit+ All-City Buggy

Zoek je een compacte en stabiele buggy? Dan is de GB Qbit+ All-City Buggy de juiste keuze. De 4 wielen maken deze kinderwagen erg stevig. Je kunt de buggy met slechts één hand simpel inklappen

Het is een erg comfortabele buggy. Dat komt door de vering bij de grote wielen en het stevige zitje. De buggy is daarnaast makkelijk te besturen. Bovendien beschikt de kinderwagen over een zonnekap
3: Beste wendbare paraplu buggy – Prénatal Luxe Buggy

Prénatal-Luxe-beste-paraplu-buggy

Zoek je een lichtgewicht buggy van stevige kwaliteit? Dan is de Luxe Buggy van Prénatal een goede optie. De buggy is stabiel, veilig en comfortabel. Je zet je kleine vast met een 5 puntsgordel en kunt naar wens de zonnekap uitklappen. 

Daarnaast is het erg handig dat je de rugleuning kunt verstellen. Dat doe je in één handomdraai. Daarbij kies je uit 4 verschillende posities, van zitten tot liggen. De buggy is volledig inklapbaar
4: Lichte opvouwbare buggy – Mountain Buggy Nano V2

De Mountain Buggy Nano V2 is zowel licht van gewicht als compact. De plooibare kinderwagen weegt namelijk slechts 5,9 kg. De 4 wielen maken de buggy wendbaar en stabiel

De Mountain Buggy Nano V2 is makkelijk inklapbaar. En na het inklappen is de buggy erg compact. Daarom is dit een geschikte reisbuggy. Bovendien heeft de buggy geschikte adapters voor het plaatsen van een autozitje
5: Inklapbare buggy handbagage – Dubatti Smart Buggy

Dubatti-Smart-buggy-peuter-2-jaar

De Dubatti Smart Buggy is bijzonder compact. Om die reden mag de buggy bij veel luchtvaartmaatschappijen als handbagage worden meegenomen. Deze buggy is ook geschikt als reisbuggy vanwege het gewicht. De buggy weegt slechts 6,3 kg

Daarnaast zijn zowel de rugleuning als de voetensteun verstelbaar. Dat is erg comfortabel voor jouw kleine. Aan de voorkant zitten zwenkwielen. Daarmee maak je eenvoudig scherpe bochten. Het maximaal draaggewicht is 22 kg. Voor een buggy is dat vrij veel. 
6: Buggy inklapbaar klein – Chicco Trolley Me

Chicco-Trolley-Me-buggy-peuter-1-jaar

Zoek je een extra handige inklapbare buggy? Kijk dan naar de Chicco Trolley Me. De naam zegt het al: deze buggy kun je omtoveren tot een trolley. Het handvat en de wielen maken de buggy nog makkelijker te vervoeren. 

De buggy is geschikt vanaf de geboorte en voor kinderen tot 4 jaar. Zolang het gewicht van je kleine maar onder de 15 kg is. Bij de Chicco Trolley Me zit een zonnekap en regenhoes inbegrepen. 
7: Inklapbare buggy voor op reis – Joolz Aer Buggy

De Aer buggy van Joolz is licht van gewicht en makkelijk inklapbaar. Na het inklappen is de buggy dusdanig klein, dat hij als vliegtuig handbagage mag worden meegenomen. De buggy weegt slechts 6 kg. En dat terwijl het draagvermogen 22 kg bedraagt. 

De zwenkwielen aan de voorkant maken sturen makkelijk. Ook aan de ventilatie is gedacht. Er zitten zowel ventilatie vensters in de zonnekap als in de rugleuning. De rugleuning is daarnaast verstelbaar en gewatteerd. Al met al erg comfortabel voor jou en je kleine.   
8: Beste opvouwbare kinderwagen – Cam il Mondo del Bambino Compass

Ook de Cam il Mondo del Bambino Compass is een handige reisbuggy. Met één hand klap je de buggy in. Er zijn luchtvaartmaatschappijen waarbij deze kinderwagen geschikt is als handbagage. Daarnaast weegt de buggy slechts 6,9 kg

Voor jouw kleine is de kinderwagen bijzonder comfortabel. De rugleuning en de voetensteun zijn verstelbaar. Handig is ook de duwbeugel. Die beugel geeft je veel grip. De zonnekap is ook erg prettig. 
9: Handige opvouwbare buggy – Prénatal Plus Buggy

Prénatal-Plus-buggy-peuter-4-jaar

Van Prénatal is ook de Plus buggy een aanrader. Dit is een paraplu buggy met handige functionaliteiten. De buggy is veilig, comfortabel en makkelijk te besturen. Op de wielen zit een handig remsysteem en vergrendeling.

Wil je de buggy inklappen? Dan gaat dat ook erg eenvoudig. Het inklappen is zelfs vergrendelbaar. De buggy weegt 7,6 kg en kan worden belast met 22 kg
10: Beste lichtgewicht paraplu buggy – Safety 1st Peps Buggy

De Safety 1st Peps Buggy is om meerdere redenen erg praktisch. Het lichte gewicht maakt in- en uitklappen makkelijk. Net als het vervoeren van de buggy. Daarnaast is de buggy bijzonder compact. Na het inklappen krijg je een paraplu formaat

Voor de veiligheid heeft de buggy een 5 puntsgordel. In de voorwielen zit vering. En vanwege de zwenkwielen is de buggy erg wendbaar. Scherpe bochten zijn voor dit type geen probleem. 
Waarom een opvouwbare buggy?

Een opvouwbare buggy is erg handig, vooral op het moment dat je de buggy niet gebruikt. Is de buggy inklapbaar? Dan neemt de buggy namelijk weinig ruimte in beslag. Een opvouwbare kinderwagen vervoer je daardoor makkelijk in de auto

Ook is het mogelijk om een inklapbare buggy in het vliegtuig mee te nemen. En zelfs op de fiets kan de buggy worden vervoerd. Dat kan zowel voorop in een mand of krat, als achterop de fiets. De meest ideale plek is afhankelijk van de manier waarop de buggy wordt ingeklapt. 

Een compacte buggy gaat bovendien vaak gepaard met een licht gewicht. Ook dat is een praktische eigenschap. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat het inklappen minder moeite vergt. Bij het tillen of verplaatsen van de buggy profiteer je ook van een licht gewicht. 

De nadelen van een inklapbare buggy

De inklapbare buggy heeft niet veel nadelen. Een nadeel kan zijn dat de buggy minder stabiel is. Het inklapbare frame is minder robuust dan een frame dat niet ingeklapt kan worden. 

Daarnaast kan het nadelig zijn dat het zitvlak plooibaar is. De stof die hiervoor wordt gebruikt, is flexibel. De flexibele stof geeft je kleine minder steun. Het kan zijn dat je peuter daardoor een minder prettige en onnatuurlijke houding aanneemt. 

Soorten inklapbare buggy’s

Inklapbare buggy’s zijn er in verschillende soorten. Sommige varianten worden in de lengte ingeklapt en anderen juist in de breedte

De paraplu buggy klap je in de lengte in. Dit is een makkelijk inklapbare buggy. Na het opvouwen krijgt de buggy een langwerpige vorm, zoals een paraplu. 

De opvouwbare kinderwagen wordt vaak in de breedte ingeklapt. In plaats van een langwerpige vorm, krijg je de vorm van een soort pakketje. Je kunt de ingeklapte kinderwagen vergelijken met de vorm van opgevouwen stoel of een tas. 

Een inklapbare buggy kopen: Waar let je op?

De ene inklapbare buggy is de andere niet. En er is veel aanbod. Daarom is het slim om je beter in de opvouwbare buggy te verdiepen. Zodra je meer weet van de onderdelen, weet je wat je zoekt. We zetten alle relevante eigenschappen op een rijtje. 

Makkelijk inklapbaar

Dat een inklapbare kinderwagen praktisch is, is bekend. Maar het gaat er natuurlijk ook om of de buggy makkelijk inklapbaar is. En welke vorm de kinderwagen precies krijgt. 

Een makkelijk inklapbare buggy is soms zelfs met één hand in te klappen. Een buggy is ook makkelijk inklapbaar, als je maar één handeling nodig hebt om de buggy in te klappen. Of als je met een voetpedaal in kunt klappen. 

Bij een paraplu buggy krijgt de opvouwbare buggy een compacte langwerpige vorm. De buggy heet niet voor niets de paraplu buggy. De hendels van de buggy steken aan de bovenkant uit. Dit is een goede inklapbare buggy voor op de fiets. De buggy wordt dan achterop bevestigd. 

Een buggy kan ook op een andere manier worden opgevouwen. Dan krijgt de inklapbare buggy bijvoorbeeld de vorm van een tas of ingeklapte stoel. Soms is dit formaat zelfs nog praktischer dan bij de paraplu buggy. 

Het kleinere formaat buggy maakt dit een handige inklapbare buggy voor op reis. De buggy past dan soms in de handbagage in het vliegtuig. Of in het mandje van de fiets

Aantal kinderzitjes

De meeste buggy’s zijn geschikt voor één kind. Zoek je echter een buggy voor een tweeling? Of een buggy voor meerdere kinderen? Dan zijn ook daarvoor genoeg opties.

De buggy voor twee kinderen wordt ook wel de duobuggy of tweelingbuggy genoemd. Die 2 zitjes kunnen achter of naast elkaar zitten. De tweeling buggy is gemaakt voor 2 kinderen van gelijke leeftijd. De duobuggy is er ook voor kids van verschillende leeftijden. 

Daarnaast zijn er buggy’s voor 3 kinderen, 4 kinderen en zelfs 6 kinderen. Hoe meer zitjes er in de buggy worden geplaatst, hoe groter de buggy wordt. Dat zie je ook terug in het gewicht. Grote buggy’s zijn overwegend zwaarder. 

Draagvermogen

De buggy heeft een specifiek belastbaar vermogen. Het gewicht waarmee je de buggy kunt belasten varieert. Meestal ligt dat tussen de 10 en 20 kg

Ga je voor een tweeling buggy of buggy voor meerdere kinderen? Dan kan de buggy soms zwaarder worden belast. Een tweeling buggy kan gemiddeld belast worden tot 30 kg. En een buggy voor meerdere kinderen kan met nog meer gewicht worden belast. Denk aan 60 kg

Kijk altijd goed naar het specifieke draagvermogen van de buggy die jij gaat kopen. Bovenstaande vermogens gaan om een gemiddelde. Zorg dat je niet over het maximale gewicht heen gaat, dat kan onveilig zijn.  

Prijs

De inklapbare buggy is er vanaf €40,-. Voor dat bedrag beschik je over een instapmodel. De prijs kan oplopen richting de €500,-. Het is maar net over welke eigenschappen je wilt beschikken. Vaak betaal je meer, naarmate de buggy compacter opgevouwen kan worden. 

Wielen

De wielen van de buggy kunnen of van foam, of van lucht zijn gemaakt. Foam wielen zijn erg stevig. Je hoeft ze niet op te pompen en ze kunnen niet lek gaan. Het nadeel is echter dat ze in mindere mate bijdragen aan een comfortabele rit. 

De banden die van lucht zijn gemaakt, dragen wel bij aan comfort. Het lucht in de banden werkt als een soort vering. Dat merk je als je over een hobbel of drempel rijdt. De banden vangen dan de schokken op. 

Wendbaarheid

Zoek je een inklapbare buggy waarmee je makkelijk kunt manoeuvreren? Kijk dan allereerst naar het aantal wielen. Dat kunnen er 3 of 4 zijn. Over het algemeen is een buggy met 4 wielen stabieler. Dit aantal wielen komt bij een opvouwbare buggy vaker voor. 

Toch kan een inklapbare buggy met 3 wielen ook praktisch zijn. De 3 wielen maken de buggy beter wendbaar. Het is mogelijk om scherpe bochten te maken. 

Waar je ook extra wendbaarheid uit kunt halen, zijn zwenkwielen. Zwenkwielen kunnen alle kanten op draaien. Bij de inklapbare buggy zitten meestal 2 zwenkwielen. Dat zijn de wielen aan de voorkant. Toch zijn er ook buggy’s met 4 zwenkwielen

Comfort

Is de buggy opvouwbaar? Dan is het erg waarschijnlijk dat ook het zitvlak plooibaar is. Soms biedt het zitvlak daardoor weinig ondersteuning.

Dat kan slecht zijn voor de houding van jouw kleine. Bij diverse buggy’s is er echter versteviging bij het zitje aangebracht. Daar zou je dus op kunnen letten. 

Ook vering draagt bij aan het comfort. Zodra de buggy vering heeft, merk je minder van de hobbels. De vering kan in de wielen aanwezig zijn. 

Veiligheid

Je weet dat een inklapbare buggy veilig is, als het voldoet aan de Europese norm. Dit is ook wel de NEN-EN 1888. Als de buggy daaraan voldoet, is de veiligheid getest. Er kan dan worden gegarandeerd, dat de buggy veilig en van goede kwaliteit is. 

De veiligheid is ook te beoordelen naar aanleiding van enkele eigenschappen. Kijk bijvoorbeeld of de wielen van de buggy vergrendeld kunnen worden. Met een rem voorkom je dat de inklapbare kinderwagen gaat rijden als je hem parkeert. 

Er kan ook vergrendeling aanwezig zijn bij het inklapmechanisme. Daarmee voorkom je dat een opvouwbare kinderwagen op het verkeerde moment inklapt. Het is immers niet de bedoeling dat de inklapbare buggy kan opvouwen, terwijl jouw kleine erin zit. 

Handige accessoires voor de opvouwbare buggy

Voor optimaal gemak breid je de buggy uit met accessoires. Een regenhoes is bijvoorbeeld een nuttige toevoeging. Zodra er neerslag valt, zit jouw kleine droog. Ook wordt de buggy zelf niet nat. Daardoor krijgt jouw kleine het ook minder snel koud.

Heb je een buggy met duwstang? Dan kun je daar een bekerhouder op bevestigen. En wil je nog een kind kunnen vervoeren? Dan is een meerijplankje handig. Achter de buggy kan het tweede kind dan staand of zittend met je mee rijden. 
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de top 10 beste inklapbare buggy’s geselecteerd?

Om tot de top 10 te komen, vergeleken wij veel buggy’s. Daarbij hebben we gelet op het inklapmechanisme en de prijs kwaliteit verhouding. Ook beoordelingen van gebruikers en andere specificaties speelden een rol. 

Voor welke leeftijd is een inklapbare buggy geschikt?

De minimale leeftijd voor een inklapbare buggy is vaak 6 maanden. Het gaat er daarbij om, dat je kindje rechtop kan zitten. De buggy wordt daarnaast voor kinderen tot 4 jaar ingezet.


Meer soorten buggy’s: