Inklapbare picknicktafel kopen? Top 7 camping picknicktafels

Zoek je een handige compacte picknicktafel? Ga dan voor een inklapbare picknicktafel.

De inklapbare picknicktafel is ideaal voor het kamperen. Maar ook voor een dagje weg of in de tuin kan de inklapbare picknicktafel praktisch zijn. 

Zolang je immers een picknicktafel van goede kwaliteit koopt. Maar hoe weet je welke inklapbare picknicktafel van goede kwaliteit is? Daar helpen we je graag bij op weg!

Op deze pagina vind je de beste picknicktafel die inklapbaar zijn. Ook kom je de voordelen van een inklapbare picknicktafel te weten. En ontdek je waar je op moet letten. 

De beste picknicktafels voor camping (inklapbaar)

Ga je op zoek naar een goede kampeer picknicktafel? Dan merk je al snel dat er veel keuze is. Gelukkig kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. Wij hebben de beste inklapbare picknicktafels al voor je geselecteerd. De volgende 7 picknicktafels blinken uit in kwaliteit: 

1: Beste inklapbare picknicktafel – Easy Camp Toulouse Picknicktafel

Voor het kamperen komt ook de Easy Camp picknicktafel goed van pas. De picknicktafel is gunstig geprijsd, en geschikt voor 4 personen. Er zitten immers 4 zitjes aan het tafelblad vast. 

Je kunt de tafel compact opvouwen. Uiteindelijk houd je dan het formaat van een koffer over. Ideaal voor op vakantie of voor een dagje weg. De tafel inclusief zitjes nemen weinig ruimte in beslag. 

In het midden van het tafelblad is ruimte gemaakt voor een parasol. Die parasol is los verkrijgbaar
2: Beste camping picknicktafel – Redcliffs Picknicktafel met banken

Zoek je een praktische camping picknicktafel? Dan is deze van Redcliffs de juiste. Het gebruiksgemak staat bij deze picknicktafel voorop. Je kunt de picknicktafel eenvoudig inklappen tot een compact formaat. En het pakket is met 6,5 kg dan licht van gewicht. 

Je kunt met 4 personen aan de picknicktafel plaatsnemen. De zitjes kunnen maximaal worden belast met 90 kg. Het frame is gemaakt van aluminium, een stevige basis. Het tafelblad is in hoogte verstelbaar en bestand tegen water
3: Beste picknicktafel inklapbaar – Bo-Camp Picknicktafel Basic

Ga je kamperen? Dan kun je bij het merk Bo-Camp terecht voor alles wat je nodig hebt. Ook voor handige inklapbare picknicktafels ben je er aan het juiste adres. Deze basic picknicktafel voldoet aan alle eisen. En de prijs – kwaliteitverhouding is erg goed

Dit is een erg compacte picknicktafel. Het is erg eenvoudig om de picknicktafel te verkleinen tot het formaat van een koffer. En dat terwijl de tafel erg stevig en stabiel is. 

De tafel is heeft 4 zitjes en is dan ook gemaakt voor 4 personen, of eerder kinderen. Het draagvermogen is maximaal 60 kg
4: Picknicktafel inklapbaar camping – A.K.A. Inklapbare Picknicktafel

Ben je op zoek naar een meer dan complete set? Dan is de inklapbare picknicktafel van A.K.A. een geschikte optie voor jou. Dit is een camping picknicktafel waar je op een knusse manier met zijn vieren aan kunt zitten. Bij de set krijg je een parasol.

Na het gebruiken klap je de picknicktafel in. Dan houd je een compact formaat over in de vorm van een koffer. Aan het handvat kun je de kampeer picknicktafel makkelijk vervoeren.

Het vrij lichte gewicht draagt daar ook aan bij. De picknicktafel weegt 6,45 kg en het tafelblad is vochtbestendig
5: Kampeer picknicktafel – Deuba Campingtafel 4 personen

Een picknicktafel voor op de camping met mooie looks, is die van Deuba. De picknicktafel frame is gemaakt van stevig aluminium. En het tafelblad met de zitjes zijn gemaakt van hout. Dit geeft een mooie uitstraling aan de tafel. Ook de functionaliteiten mogen er zijn. 

De picknicktafel is erg compact opvouwbaar. In slechts enkele seconden kun je de tafel in- en uitklappen. Tot het formaat van een langwerpige koffer. Aan het handvat neem je de set makkelijk met je mee. 

Voor 4 personen is de inklapbare picknicktafel geschikt. Het tafelblad is bovendien waterbestendig
6: Goede opvouwbare picknicktafel – Blauw picknicktafel camping set

Ook in de top 7 hoort deze blauwe picknicktafel thuis. De tafel heeft 4 zitjes aan de zijkant en is erg compact op te vouwen. Na het opvouwen kun je de tafel aan het handvat vervoeren. Zo neem je hem makkelijk mee op vakantie of bij een dagje weg. 

Voor het ontwerp van de tafel is gebruik gemaakt van kunststof en aluminium. Bovendien kun je ook makkelijk een parasol kwijt. Daarvoor is in het midden van de tafel een opening gemaakt.  
7: Camping picknicktafel opvouwbaar – Medina Aloha Campingtafelset

Nog zo’n handige opvouwbare picknicktafel is die van Medina. De campingtafel heeft een mooie lichtgrijze kleur en in totaal 4 zitjes. Met het gebruiksgemak zit het bij deze tafel erg goed. Je kunt de klaptafel eenvoudig inklappen tot een compacte koffer

Op de tafel kun je maximaal 30 kg plaatsen. En op de stoel 80 kg. Zelf weegt de picknicktafel voor op de camping slechts 6,5 kg. In het midden van de tafel zit een opening. Hier zou je eventueel een parasol in kunnen plaatsen. 
Waarom een inklapbare picknicktafel?

De picknicktafel is tijdens het kamperen niet te missen. Het is een plek waar je eet, spelletjes speelt of uitgebreid kunt borrelen

Een groot voordeel van de camping picknicktafel, is dat je met veel mensen om de tafel kunt zitten. Zonder daarvoor met losse stoelen te sjouwen. Met de inklapbare picknicktafel heb je de tafel en zitjes in één. Zo ben je dus ook in één keer klaar. 

Prijstechnisch is dit erg interessant. Voor 1 campingtafel set betaal je minder, dan wanneer je alle onderdelen los bestelt. 

Ook qua ruimte is dit efficiënt. Je bergt de tafel met stoelen makkelijk op. De picknicktafel is immers volledig inklapbaar tot een compact formaat

Picknicktafel camping kopen: Waar let je op?

In de zoektocht naar een picknicktafel die inklapbaar is, komen er veel soorten voorbij. Om niet verdwaald te raken in de zoektocht, kun je letten op bepaalde eigenschappen. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende functionaliteiten:

Formaat

Ben je met veel mensen? Dan heb je een grote picknicktafel nodig. De meeste picknicktafels zijn geschikt voor 4 personen. Maar er bestaan ook zeker picknicktafels voor meer mensen, zoals een picknicktafel voor 8 personen, 10 personen of zelfs 12 personen

Dat aantal personen is iets om op te letten. En kijk daarbij ook goed of het om volwassenen gaat. Soms laat het draagvermogen het niet toe om met 4 volwassenen aan de picknicktafel te gaan zitten. Dan is de picknicktafel bijvoorbeeld alleen geschikt voor kinderen

Bij het formaat kun je ook kijken naar hoe compact de picknicktafel is. Als de picknicktafel inklapbaar is, wil dat nog niet zeggen dat je een compact formaat krijgt. Kijk dus goed naar de afmetingen die bij de productomschrijving staan. 

Vaak kan de inklapbare picknicktafel opgevouwen worden tot het formaat van een koffer. Dat kan een langwerpige of wat meer rechthoekige koffer zijn. De koffer neem je aan het handvat eenvoudig met je mee. 

Gebruiksgemak

Dat een picknicktafel opvouwbaar moet zijn is één ding. Maar het is ook belangrijk dat de picknicktafel makkelijk op te vouwen is. Bij de omschrijving staat dat aangegeven. Je kunt bijvoorbeeld zien staan hoe lang het duurt om de picknicktafel in te klappen

Erg veilig is daarnaast, als een inklapbare picknicktafel vergrendeld kan worden. Inklapbeveiliging is daarvoor handig. Na het inklappen van de picknicktafel, zet je de inklapfunctie op slot. Dat voorkomt onveilige situaties aan tafel. 

Comfort

Voor het comfort kun je ook op verschillende eigenschappen letten. Een prettige zithouding is bijvoorbeeld wel zo fijn. Kijk daarvoor of het zitje stevig genoeg is. Bij sommige zitjes is het zitvlak verstevigd

Ook kan een picknicktafel met rugleuning een comfortabele optie zijn. Dan heb je een steuntje in de rug waar je tegenaan kunt zitten. Dit type picknicktafel is vaak wel wat minder compact. Dat is voor het kamperen minder geschikt. 

Daarnaast zou je op de poten van de picknicktafel kunnen letten. Bij sommige tafels zijn de poten namelijk verstelbaar. Je bepaalt dan zelf op welke hoogte het tafelblad zit. Op die manier kun je een prettige houding aannemen. 

Op warme dagen kan het bovendien comfortabel zijn om in de schaduw te zitten. Wil je aan de picknicktafel in de schaduw zitten? Dan gebruik je een parasol. Daarvoor moet er echter wel ruimte zijn. Bij sommige tafels zit daarom, in het midden van het tafelblad een handige opening.

Gewicht

Bij de inklapbare picknicktafel komt een licht gewicht goed van pas. Met een licht gewicht kun je de picknicktafel makkelijker vervoeren of verplaatsen

Al helemaal tijdens het kamperen is dit handig. Een camping picknicktafel mag niet te veel wegen. Omdat je op vakantie niet al te veel mee kunt nemen. 

Een inklapbare picknicktafel weegt gemiddeld al snel 8 kg. Bij een lichtgewicht picknicktafel kun je daarom denken aan ongeveer 6 kg. Vaak hebben de picknicktafels die van aluminium zijn gemaakt een licht gewicht. Ook geldt dat voor de kunststof picknicktafel

Prijs

Voor een inklapbare picknicktafel betaal je een paar tientjes. Al voor zo’n 80 euro heb je een mooie picknicktafel voor de camping. 

Dat kan veel geld schelen met een andere campingtafel. Daar moet je de stoelen namelijk nog los bestellen. Bij de camping picknicktafel zijn de zitjes al inbegrepen.

Toch een te dure investering? Een waterdicht picknickkleed kan ook een leuke optie zijn.

Stevigheid materiaal

Een grote eis die je aan de camping picknicktafel kunt stellen, is de stabiliteit. Je wilt niet aan een wankelende tafel zitten. En bij een niet-stevige tafel is dat al snel het geval. Al helemaal als je op een oneffen kampeerterrein bent. 

Stevige materialen bieden daarom veel voordelen. Ze zijn stabieler en gaan minder snel kapot. 

Bij een stevig materiaal zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan aluminium. Aluminium is stevig, licht van gewicht en zelfs hittebestendig. Ook is het als materiaal goed te betalen. Het frame kan ook van staal zijn gemaakt. Dat is eveneens een stevige optie. 

Daarnaast is hout erg stevig. Hout gaat niet snel kapot en heeft een mooie warme uitstraling. Wel is hout wat zwaarder. MDF is ook een materiaal dat je bij een picknicktafel tegen kunt komen. Dat bestaat uit houtvezels. MDF is stevig, duurzaam en vrij goedkoop. 

Een picknicktafel kan ook van kunststof zijn gemaakt. Kunststof is licht van gewicht en goedkoop. Maar niet bijzonder stevig.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste inklapbare picknicktafels geselecteerd?

Voor de top 7 zijn enkel de beste inklapbare picknicktafels geselecteerd. De tafels komen goed uit onze test. De prijs en kwaliteit zijn goed met elkaar in verhouding. De specificaties maken de picknicktafels gebruiksvriendelijk. En ook de reviews zijn overwegend positief. 

Welke picknicktafel is geschikt voor de camping?

Op de camping komt een compacte en lichte picknicktafel goed van pas. Het is daarnaast handig als je de picknicktafel in hoogte kunt verstellen. Samen met stevige materialen zorgt dit voor een stabiele en comfortabele zit. 


Meer voor op de camping: