Italiaanse Racefietsen – Lijst met Italiaanse fietsmerken

Fietsmerken zijn er in overvloed. Ook Italiaanse fietsmerken zijn erg populair. Uit dit land komen de beste racefiets merken.

De racefietsen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook de gewenste kwaliteit. 

Maar hoe weet je dat je met een goed merk te maken hebt? Daar helpen we je bij op weg. In dit artikel zetten we de beste italiaanse fietsmerken op een rijtje en geven we je meer informatie. 

Italiaanse racefiets merken overzicht

Er komen onwijs veel racefietsen uit Italië. Het ene Italiaanse racefiets merk is bekender dan het andere. Wij zetten een uitgebreide lijst van Italiaanse fietsmerken op een rij. Dit zijn de beste Italiaanse racefiets merken

 1. Colnago
 2. Bianchi
 3. Pinarello
 4. Basso
 5. Cipollini
 6. Formigli
 7. Olympia
 8. Ancillotti
 9. Leonardi
 10. Gios
 11. Alan
 12. Colnago
 13. Carrera
 14. Bianchi
 15. Bottechia
 16. Cinelli
 17. Wilier
 18. Grigio Carbonio
 19. Ciöcc
 20. De Rosa
 21. Sarto

Hoe is de kwaliteit van Italiaanse racefietsen?

Over de kwaliteit van Italiaanse racefietsen zijn fietsliefhebbers erg te spreken. De racefietsen uit Italië zijn niet alleen stijlvol, maar ook kwalitatief erg sterk. De elegante fietsen zijn ergonomisch erg comfortabel

Waar de Italiaanse racefietsen daarnaast erg in uitblinken, zijn technische innovaties. De fietsen zijn voorzien van de laatste technieken. Daardoor kan er optimaal snelheid worden gemaakt. Dat is een groot pluspunt van de Italiaanse racefiets. 

Voor wie zijn Italiaanse racefietsen geschikt?

In principe zijn de Italiaanse racefietsen voor iedereen geschikt. Toch wordt er gesteld dat ze nog geschikter zijn voor mensen met lange benen en een kort bovenlijf. Voor deze lichaamsbouw blijken Italiaanse fietsmerken erg goed aan te sluiten. 

Toch zijn de meeste racefietsen verstelbaar. Qua geometrie kun je de fiets erg goed afstellen op je eigen lichaam. Ook al heb je geen lange benen en een kort bovenlijf. 

Het is ook niet zo dat alle Italiaanse racefietsen dezelfde geometrie hebben. De bouw kan per merk erg verschillen. Het is dus zeker niet het geval dat alle Italiaanse merken fietsen maken die alleen voor mensen met lange benen en korte bovenlijven geschikt zijn. 

Wat is het verschil tussen een Italiaans A- en B merk racefiets?

Bij Italiaanse racefiets merken is er een verschil tussen A- en B merken. Net als bij alle andere fietsmerken. 

Ben je op zoek naar een merk waar je gegarandeerd de gewenste kwaliteit krijgt? Dan is een A merk de beste optie. A merken hebben meer naamsbekendheid en zijn groter dan B merken. Dat zorgt er wel voor dat A merken vaak duurder zijn. 

Dat wil niet zeggen dat A merken altijd beter zijn. B merken hebben vaak een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit. De Italiaanse B merken zijn alleen iets minder bekend. Let daarom altijd goed op de specificaties en beoordelingen van de fiets in kwestie.

Waar kun je een Italiaanse racefiets kopen?

Wij snappen dat je geïnteresseerd bent om een racefiets van een Italiaans merk te kopen. Maar waar kun je dit nu het beste doen?

Er zijn veel (online) winkels die deze racefietsen aanbieden. Neem een kijkje bij onderstaande webshops om tot de juiste aankoop te komen:
Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste Italiaanse racefiets merken? 

Merken als Bianchi, Colnago en Pinarello worden gezien als de beste Italiaanse racefiets merken. 

Zijn Italiaanse racefietsen van goede kwaliteit?

Ja, racefietsen uit Italië staan bekend om de goede kwaliteit. Daarnaast zijn de fietsen qua ontwerp erg stijlvol. 


Meer over racefietsen: