Jethelm met zonnevizier kopen? Top 3 & Koopgids

Met een jethelm met zonnevizier kan je beter zien als je rijdt in de zon. Dit zonnevizier is getint en fungeert daardoor net als een zonnebril.

Je kunt hem vaak omhoog klappen als je hem niet gebruikt, zodat je als de zon niet schijnt ook niet door getinte glazen kijkt.

Jethelmen, ook wel pothelmen of dophelmen genoemd, zijn erg populair onder brommer-, scooter- en snorfietsrijders.

Wij hebben de 3 beste jethelmen met zonnevizier voor je verzameld. Je ziet ze hieronder alvast op een rijtje. Deze bespreken we alle drie in detail en we eindigen met een complete koopgids. Lees snel verder!

 1. TOF BASE HELM (ECE 22.05, jethelm met zonnevizier en verwisselbare skins)
 2. Beon Luxe B120 (ECE 22.05, retro Vespa jethelm met zonnevizier)
 3. CMS Vintage SV (ECE 22.05 stijlvolle jethelm met zonnevizier)

De 3 beste jethelmen met zonnevizier uitgelicht

Deze 3 beste jethelmen met zonnevizier zijn dus een slimme keuze als je veel last hebt van de zon in je ogen tijdens het rijden. We bekijken ze wat beter, zodat je precies ziet wat je per jethelm kunt verwachten.

1. TOF BASE HELM

Deze jethelm met zonnevizier van TOF wordt geproduceerd op Nederlandse bodem. Het leuke aan deze helmen is dat je de skin kunt veranderen en hem zo een ander uiterlijk geven. Het zonnevizier is geïntegreerd en 30% getint.

Je kunt hem in- en uitklappen of helemaal verwijderen. Behalve dat is hij lichtgewicht, gemakkelijk onder je kin te sluiten en heeft hij een wasbare binnenvoering.

👍 Voordelen:

 • Jelhelm met verwisselbare skins.
 • ECE 22.05 gecertificeerd.
 • Zonnevizier is 30% getint.
 • Zonnevizier is geïntegreerd en verwijderbaar.
 • Binnenvoering wasbaar in de wasmachine.

👎 Nadelen:

 • De extra skins moet je apart aanschaffen.
2. Beon Luxe B120

Met deze schitterende retro Vespa jethelm maak je indruk op straat. Hij heeft een geïntegreerd zonnevizier dat beschermt tegen lucht en uv-stralen. Deze kan je omhoog klappen als je hem niet gebruikt.

De jethelm ventileert ook goed, heeft een antibacteriële binnenvoering en de 22.05 keuring. Hij wordt geleverd in verschillende maten en je krijgt er een helmzak bij. De jethelm met zonnevizier kan klein uitvallen, dus kies bij twijfel een grotere maat.

👍 Voordelen:

 • Retro helm met geïntegreerd zonnevizier.
 • Goede ventilatie.
 • Voering is antibacterieel.
 • ECE 22.05 keurmerk.
 • Aerodynamisch design.

👎 Nadelen:

 • Voering niet uitneembaar.
 • Kan klein uitvallen.
3. CMS Vintage SV

De laatste jethelm met zonnevizier uit onze top 3 is echt speciaal. Hij heeft een schitterend klassiek design en is handgemaakt in Portugal. Het zonnevizier is geïntegreerd en hij heeft ook een standaard vizier. Deze laatste is gemaakt van anti-kras materiaal.

De voering is antibacterieel, schimmelwerend, anti-zweet en antiallergeen. Je kunt het ook verwijderen en wassen. Bij deze jethelm met zonnevizier krijg je geen helmzak.

👍 Voordelen:

 • Handgemaakte jethelm met zonnevizier.
 • Geïntegreerd zonnevizier.
 • ECE 22.05 gecertificeerd.
 • Verwijderbare en wasbare voering.
 • Lichtgewicht: 1,05 kilo.

👎 Nadelen:

 • Exclusief helmzak.
Waarom heb je een jethelm met zonnevizier nodig?

Een zonnevizier is een getint extra vizier dat je gebruikt bij fel licht. Dat kan zijn van de zon, maar ook van verlichting of schittering op het water. Klap je zonnevizier naar beneden en je hebt minder last van je ogen en dus beter zicht. Dit kan je gewoon doen tijdens het rijden.

Lang niet alle jethelmen hebben een zonnevizier. Niet alle bestuurders willen een zonnevizier. Dit is dus een keuze die aan jou is. Sommige mensen hebben meer last van fel licht dan andere.

De voor- en nadelen van een jethelm met zonnevizier

Niet iedereen wil een zonnevizier bij hun jethelm. Anderen twijfelen nog of dit een goede keuze is. Hoor jij bij deze laatste groep? Dan helpen de onderstaande lijstjes met voordelen en nadelen van jethelmen met zonnevizier je om de beslissing te maken.

👍 Voordelen:

 • Je kan het zonnevizier dichtdoen tijdens het rijden en hoeft niet te stoppen om je zonnebril te pakken
 • Als je een bril hebt zonder meekleurende glazen, is een zonnevizier helemaal een uitkomst
 • Een zonnevizier helpt niet alleen tegen de zon, maar ook tegen schitteringen op het water en felle ledlampen van andere weggebruikers.

👎 Nadelen:

 • Soms kan het zonnevizier te dicht op het gezicht zitten. De enige manier om dit te weten is door de jethelm met zonnevizier eerst uit te testen in de winkel
 • Een goedkoop zonnevizier kan sneller krassen dan een gewoon vizier, omdat deze niet altijd van anti-kras materiaal zijn gemaakt
 • Als de zon laag staat en het zonnevizier is vies, dan zie je de vlekken beter en kunnen ze je zicht belemmeren.

Koopgids: Zo vind je de beste jethelm met zonnevizier

Een jethelm is een open helm. Hij bedekt alleen je hoofd en niet je mond, kin of hals. De meeste jethelmen hebben een gewoon vizier voor wat meer bescherming tegen wind, insecten, regen en stofjes.

Andere jethelmen hebben ook een zonnevizier. Wil jij deze kopen? Hier vind je meer informatie over waar je dan op moet letten.

1. Kies altijd voor een gekeurde jethelm met zonnevizier

Het is allereerst belangrijk dat je jethelm met zonnevizier het ECE 22.05 of ECE 22.06 keurmerk heeft gekregen. Aan dit keurmerk zie je dat hij toegestaan is voor gebruik in Nederland.

Heeft de jethelm met zonnevizier dit keurmerk niet, dan weet je dus dat deze niet voldoet aan de Nederlandse standaard.

Komt de politie hier achter, dan krijg je een boete. Daarbij is de veiligheid van een jethelm zonder keurmerk in twijfel te trekken. Zorg dus altijd dat de jethelm met vizier aan deze norm voldoet.

2. Hoe getint moet je zonnevizier zijn?

Als je een jethelm met zonnevizier gaat bekijken, dan zie je vaak dat deze x% getint is. In veel gevallen zal dit 30% zijn, maar er zijn ook lichter getinte zonneviziers en donkerder getinte zonneviziers.

Dit is een persoonlijke keuze. Het is lastig aan te geven wat de ideale tint is voor jou, behalve door de jethelm met zonnevizier eerst uit te proberen in de winkel.

3. Zorg voor de juiste pasvorm

Het is in Nederland niet alleen verplicht om een gekeurde jethelm met zonnevizier te dragen op je scooter, bromfiets of motor. Deze moet ook goed passen. Want als je een te grote of te kleine helm draagt, ben je niet optimaal beschermd bij een val of ongeluk.

Het is niet moeilijk om de juiste maat voor je jethelm met zonnevizier te vinden. Neem je hoofdomtrek om 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen. Met je hoofdomtrek in centimeters ga je naar de verschillende maten die worden aangeboden.

Tip: soms wordt er in de specificaties aangegeven dat een bepaalde jethelm met zonnevizier groot of juist klein uitvalt.

Zit je dan net op de grens tussen 2 maten, dan is het beter om er eentje boven of juist onder te nemen. Lees de omschrijving dus altijd goed door voordat je bestelt.

4. Een zonnevizier is ook los te koop

Heb jij al een goede jethelm? Dan is er een grote kans dat je een zonnevizier los kunt kopen. Dit moet je dan vaak (niet altijd) bij dezelfde leverancier doen. Je vindt ze onder de accessoires die ze bij de jethelm aanbieden.

Waar koop ik een goede jethelm met zonnevizier?

Als je voor het eerst een jethelm koopt of het eerst een zonnevizier wilt gebruiken, dan is het altijd verstandig om deze eerst bij een (scooterhelm)winkel uit te proberen en te passen. Dan zie je beter welke maat geschikt voor je is en welke tint je zonnevizier moet hebben.

Er worden ook heel veel jethelmen met zonnevizier verkocht online. Je kunt dan webwinkels van motor- en scooterzaken bezoeken of een groot verkoopplatform.

Lees altijd eerst goed de retourvoorwaarden door. Met een beetje zoeken, vind je online ook vast een hele mooie aanbieding.
Veelgestelde vragen

Zijn er ook officiële regels verbonden aan zonneviziers op jethelmen?

Nee, niet direct. Maar als je een jethelm met zonnevizier koopt met de ECE 22.05 of 22.06 certificering weet je altijd dat de jethelm en het zonnevizier goedgekeurd zijn voor gebruik in Nederland. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een normale scooterhelm met zonnevizier.

Kan ik het zonnevizier ook van mijn jethelm verwijderen als ik dat wil?

Bij sommige jethelmen is het zonnevizier verwijderbaar en bij andere niet. Als dat belangrijk voor je is, zoek dan naar deze informatie in de omschrijving van het product.


Meer helmen: