Kamado Joe Classic 2: Review, Ervaringen & Aanbieding

In de zoektocht naar een goede egg barbecue, kom je de Kamado Joe Classic 2 geheid tegen. De Kamado Joe Classic 2 is namelijk een van de beste kamado barbecues.

Dat komt door de stevige materialen, veelzijdige mogelijkheden en de mooie vormgeving. 

Maar wat moet je precies van de Kamado Joe Classic 2 weten? En hoe weet je of de Kamado Joe Classic 2 iets voor jou is? Dat ontdek je in dit artikel. 

We zoomen verder in op deze barbecue. Daarbij zetten we de verschillende soorten op een rij. En geven we je de belangrijkste eigenschappen van de Kamado Joe Classic 2.

Ook ontdek je de voor- en nadelen, geven we een review en een Kamado Joe Classic 2 aanbieding. 

Belangrijkste eigenschappen Kamado Joe Classic 2

Het merk Kamado Joe behoort tot een van de grootste barbecue merken. Dat heeft het te danken aan de goede kwaliteit.

De aangeboden barbecues voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen. Daar is de Kamado Joe Classic 2 een goed voorbeeld van.

Dit is wat de Kamado Joe Classic II typeert:

 • Houtskool kamado bbq voor 8 personen 
 • Te bestellen inclusief stevig onderstel
 • Tweedelig rooster – verschillende gerechten gelijktijdig klaarmaken
 • Geschikt als BBQ op balkon, in de tuin of op terras
 • Stijlvolle vormgeving

Wat zijn de voor- en nadelen van de Kamado Joe Classic 2

Wil je goed weten wat je van de Kamado Joe Classic II kunt verwachten? Verdiep je dan eens in de voor- en nadelen. Die hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Voordelen 

 • Comfortabel barbecueën

Een groot pluspunt van de Kamado Joe Classic 2 is de werkhoogte. Tijdens het barbecueën kun je een comfortabele houding aannemen. Zo bedien je de grill op een fijne manier. 

 • Makkelijk op temperatuur

Het barbecueën hoeft met de Kamado Joe Classic 2 niet moeilijk te zijn. Eenvoudig breng je de egg bbq op de juiste temperatuur. Dat doe je door het deksel en de ventilatieroosters in te stellen. Het deksel open je eenvoudig en zonder kracht door het vernieuwde scharnier. 

 • Veelzijdige mogelijkheden

Met deze egg barbecue kun je veel kanten op. Het is niet alleen mogelijk om te grillen. Je hebt nog veel meer opties. Ook kun je gerechten roken, bakken, koken en gebruik maken van slow cooking. 

 • Meerdere maaltijden tegelijk klaarmaken

Uniek aan de Kamado Joe Classic 2 is het halve maan systeem. Het rooster is verdeeld in 2 delen. Dat maakt het mogelijk om 2 gerechten op hetzelfde moment te bereiden. En dat kan tegelijkertijd met een heel andere methode. 

 • Consistente rook

Waar de Kamado Joe Classic II in uitblinkt, is de afvoer van rook. Ten opzichte van het oudere model, de Classic 1, is de rook erg consistent. 

 • Stevig

De Kamado Joe Classic II is gemaakt van bijzonder stevige materialen. De barbecue kan daardoor tegen een stootje. En zal lang meegaan. 

 • Ruime afmetingen voor 8 personen

De Kamado Joe Classic 2 heeft een kookoppervlak van 49 centimeter. Dat is de diameter van het rooster. Volgens de specificaties is dat genoeg voor 8 personen.

Terwijl bij andere barbecues voor 8 personen ook een diameter van 46 cm volstaat. Met dit rooster heb je dus meer dan genoeg ruimte om te barbecueën. 

 • Zuinig

Voor het barbecueën met de Kamado Joe Classic 2 heb je relatief weinig houtskool nodig. De barbecue werkt erg efficiënt. Dat zuinige is ook goed voor de portemonnee. Je hoeft in verhouding minder houtskool te kopen dan bij een andere houtskool barbecue. 

 • Blikvanger

Als je een opvallende barbecue zoekt, is de Kamado Joe Classic 2 ideaal. De barbecue heeft een mooie rode kleur. En is afgewerkt met zwarte onderdelen. Dat geeft een mooi contrast en een stoere uitstraling. 

Nadelen

 • Zijtafels niet onderhoudsvrij

Vergelijk je de Classic 2 met de Classic 3, dan zie je een verschil in de zijtafels. Bij de Classic 2 zijn de tafels niet onderhoudsarm. Je moet ze af en toe schoonmaken en onderhouden. 

 • Zwaar

Het gewicht van de Kamado Joe Classic II kan tegenvallen. De barbecue weegt 105,23 kg. Het kan daardoor lastig zijn om de barbecue op het onderstel te monteren. Maar als de barbecue eenmaal staat, is hij door dat onderstel juist makkelijk te verplaatsen.

 • Prijzig

In vergelijking met andere barbecues, is de bbq vrij prijzig. En dat geldt ook voor de accessoires. Je zou op zoek kunnen gaan naar een Kamado Joe Classic 2 aanbieding. Dan kun je de barbecue voor een gunstiger bedrag aanschaffen. 

Voor wie is de Kamado Joe Classic 2 geschikt?

De Kamado Joe Classic 2 is voor een breed publiek geschikt. Elke barbecue liefhebber kan met deze bbq wel uit de voeten. Het maakt daarvoor niet uit of je wilt barbecueën op hoog niveau of juist net met het barbecueën begint.

Deze barbecue levert hoe dan ook bij iedereen heerlijke resultaten op!

De Kamado Joe Classic 2 is daarnaast een mooie barbecue als je zoekt naar een eyecatcher. De rode kleur met de zwarte details is een blikvanger in de tuin. Een stijlvolle barbecue met een stoere uitstraling. En je kunt hem het hele jaar buiten laten staan. 

En zoek je juist een kamado barbecue met wat kleinere afmetingen? Kijk dan eens naar de Kamado Joe Junior. Dit is een tafelbarbecue van hetzelfde merk.

De Kamado Joe Junior barbecue is te vergelijken met de Kamado Joe Classic II. Maar heeft een compacte en draagbare barbecue vormgeving. 

Ervaringen met de Kamado Joe Classic II

Wij zijn na het testen van de Kamado Joe Classic 2 erg over de barbecue te spreken. En dat geldt ook voor de andere gebruikers van de egg barbecue.

Het gros van de reviews is erg positief. Klanten zijn blij met hun aanschaf en de barbecue stelt niet teleur. En dat komt niet alleen door de mooie looks van de barbecue.

De rode kleur trekt de aandacht. En het stoere design staat mooi in allerlei tuinen. Toch zijn gebruikers over de kwaliteit al helemaal te spreken. 

Met de Kamado Joe Classic 2 kun je barbecueën op hoog niveau. De temperatuur is goed te reguleren en houd je bij op de handige temperatuurmeter.

Het gebruiksgemak van de Kamado Joe Classic 2 is optimaal. Ook als je geen ervaren barbecue chef bent, kun je mooie gerechten neerzetten. 

Conclusie Kamado Joe Classic 2 review

Al met al is onze review van de Kamado Joe Classic 2 erg positief. Wij raden de barbecue zeker aan. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke barbecue, waar je de heerlijkste gerechten mee klaarmaakt, dan is de Kamado Joe Classic II ideaal. 

De minpunten worden dan ook zeker door de pluspunten overtroffen. De barbecue is wat duurder in aanschaf, maar daar krijg je veel barbecue plezier voor terug.

Bovendien maakt ook het zuinige aspect de barbecue zijn geld waard. Voor het barbecueën heb je weinig houtskool nodig.

Verschillende uitvoeringen van de Kamado Joe Classic barbecues

Wil je een Kamado Joe Classic barbecue aanschaffen? Dan heb je verschillende opties. Er zijn namelijk meerdere uitvoeringen. Naast de Kamado Joe Classic 2, heb je ook de Classic 1 en de Classic 3 variant. 

Op het eerste gezicht lijken de barbecues vrij veel op elkaar. Stuk voor stuk zijn dit egg barbecues met een stijlvol design. Toch zijn er cruciale verschillen die invloed hebben op het barbecueën.

We gaan dieper in op de uitvoeringen en geven aan waar de verschillen hem in zitten. 

Kamado Joe Classic 1

De eerste versie van de Kamado Joe Classic serie, is de Classic 1. Aan de Classic 1 heb je een mooie barbecue. Waar je op een eenvoudige manier heerlijk mee kunt barbecueën. De looks van deze eerste versie lijken nog erg op die van de Classic 2 en 3. 

Echter is de Classic 1 in de loop der tijd op bepaalde punten verbeterd. En uit die verbeteringen is de Kamado Joe Classic 2 ontstaan. 

Kamado Joe Classic 2

Wat je bij de Kamado Joe Classic 2 ziet, is dat de rook beter wordt afgevoerd. In tegenstelling tot bij de Classic 1. In deze vernieuwde versie zit er in de deksel een rook regelaar. De rook komt hierdoor op een consistente manier de barbecue uit. 

Verder is de deksel van de Kamado Joe Classic 2 makkelijker te openen. Er is namelijk een nieuw systeem in het scharnier van de deksel geplaatst. Hierdoor hoef je amper kracht te zetten om de deksel omhoog te halen. 

Ook is de temperatuur bij de Kamado Joe Classic 2 makkelijker te reguleren. En zijn er in het materiaal ontwikkelingen doorgevoerd.

De nieuwe versie van de Kamado Joe Classic barbecue is extra weerbestendig. Dat komt goed van pas als je de barbecue buiten wilt laten staan. 

Kamado Joe Classic 3

Na de Classic 2, is ook nog de Classic 3 ontworpen. In deze versie zijn ook weer bepaalde eigenschappen verbeterd. Wat opvalt is dat de egg barbecue een iets langwerpige vorm heeft.

Aan de binnenkant van de ketel is de barbecue dan ook 7 centimeter hoger. Dat heeft zo zijn voordelen. 

Door die extra ruimte is er meer afstand tussen het rooster en de houtskool. Daardoor kun je op een andere manier grillen.

Vooral met het direct grillen en het bereiden van rotisserie gerechten merk je dat. Daar is meer ruimte voor en de garing wordt daardoor effectiever. 

Verder zie je verschillen in het onderstel. Bij de Classic 3 is dat nog steviger dan bij de Classic 2. Ook zijn de wielen nog wat groter. En zijn de zijtafels voorzien van een extra waterdichte coating. Dit maakt de zijtafels onderhoudsarm. 

Kamado Joe Classic 2 stand alone

Bij de Kamado Joe Classic 2 heb je de keuze om hem met of zonder onderstel te bestellen. Ga je voor de Kamado Joe Classic 2 stand alone? Dan ga je voor de barbecue zonder onderstel. De aanschafprijs is bij dit type barbecue wat lager. 

De andere optie is om de Kamado Joe Classic II met onderstel te kopen. Dat is een stevig onderstel op wielen. De 4 poten zorgen ervoor dat jouw barbecue stevig staat en niet makkelijk omver kan vallen.

En wil je de barbecue toch kunnen verplaatsen? Dan zijn de wieltjes ideaal. 

Het onderstel is ook voorzien van zijtafels. Die zijtafels kun je in- en uitklappen. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag als je ze niet nodig hebt.

Tijdens het barbecues creëren de zijtafels extra werkruimte. Ook kun je aan de tafel jouw barbecue benodigdheden ophangen. 

Kamado Joe Classic 2 aanbieding vinden

Wil jij een Kamado Joe Classic 2 kopen? Dat kan bij een van de vele barbecue winkels. Kies een goede barbecue winkel uit als je zeker wilt zijn van kwaliteit.

Wij hebben de beste winkels voor je op een rijtje gezet. Hier zijn zelfs regelmatig kamado bbq aanbiedingen te vinden. 


Meer barbecue merken/varianten: