Kamado Joe Junior: Review, Test & Aanbieding

Zoek je een compacte egg barbecue? Dan is de Kamado Joe Junior zeker het overwegen waard. De Kamado Joe Junior is een stijlvolle kamado barbecue.

Wegens het compacte formaat kun je het toestel gebruiken als tafelmodel en is het makkelijk te verplaatsen. 

Wil je weten of de Kamado Joe Junior iets voor jou is? In dit artikel kun je dat ontdekken. We geven je de belangrijkste eigenschappen en zetten de voor- en nadelen op een rij.

Ook geven we aan voor wie de Kamado Joe Junior geschikt is. We sluiten af met een review en een Kamado Joe Junior aanbieding. 

Belangrijkste eigenschappen Kamado Joe Junior

Kamado Joe is een van de meest bekende barbecue merken. De kamado barbecues van het merk vallen over het algemeen goed in de smaak.

Al jaren worden er barbecues van optimale kwaliteit aangeboden en die goede kwaliteit zie je ook terug bij de Kamado Joe Junior.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Houtskool kamado bbq voor 5 personen 
 • Compacte tafelbarbecue 
 • Barbecue voor in de tuin, op het balkon en op vakantie
 • Draagbaar vanwege het lichte
 • Barbecue van hoogwaardige materialen
 • Veelzijdige barbecue mogelijkheden (grillen, bakken, stomen, slowcooking en roken)
 • Stijlvolle uitstraling 

Bijzonderheden Kamado Joe Junior

Uit de belangrijkste eigenschappen komt het al naar voren. De Kamado Joe Junior is geen standaard barbecue. De Kamado Joe Junior zit vol met bijzonderheden. 

Zo kun je ondanks het compacte formaat makkelijk voor 5 personen koken. De standaard gerechten kunnen op het rooster met een diameter van 34 centimeter worden klaargemaakt. 

Het eten wat je met het kamado systeem klaarmaakt, heeft bovendien een unieke smaak. Je proeft het rokerige van de barbecue terug in het eten.

Dat komt door het gesloten systeem. De deksel van de barbecue kun je sluiten. Het keramiek houdt de warmte goed vast, waardoor gerechten van binnen heerlijk garen. 

Op de temperatuurmeter houd je de temperatuur van de Kamado Joe Junior nauwlettend in de gaten. En wil je dat de barbecue juist warmer of kouder wordt? Dan kun je daar de ventilatieroosters voor gebruiken. 

Een unieke eigenschap is daarnaast het lichte gewicht. De Kamado Joe Junior weegt 26,76 kg. De barbecue is daarnaast voorzien van stevige hendels. Daardoor kun je hem goed verplaatsen. 

Wat zijn de voor- en nadelen van de Kamado Joe Junior

Wil je een volledig beeld krijgen van de Kamado Joe Junior? Neem dan de voor- en nadelen van de barbecue eens goed door. Die zetten we voor je op een rijtje. 

Voordelen 

 • Compact tafelmodel

De barbecue is erg compact. De kleine barbecue is zelfs zo compact, dat je hem op tafel kunt plaatsen. Erg handig als je weinig ruimte voor de bbq beschikbaar hebt.  

 • Draagbaar en licht van gewicht

Naast het compacte formaat, is de Kamado Joe Junior licht van gewicht. De barbecue weegt slechts 26,76 kg. Voor een kamado barbecue is dat erg weinig. Daardoor til je hem makkelijk op. Ook de handvatten zijn daarin praktisch. 

 • Stijlvol

Niet te missen zijn de looks van de Kamado Joe Junior. De barbecue heeft een rode kleur. De rest van de barbecue is afgewerkt met mooie zwarte onderdelen. Dat contrast geeft de Kamado Joe Junior een mooie uitstraling. 

 • Stevig materiaal

Een groot pluspunt is daarnaast dat de Kamado Joe Junior lang meegaat. Dat heeft het te danken aan de stevige materialen. De egg barbecue kun je zonder problemen het hele jaar buiten laten staan. 

 • Stabiel met onderstel

Uniek voor de Kamado Joe Junior, is dat je bij de barbecue ook een onderstel krijgt. Het onderstel zorgt ervoor dat de barbecue stabiel staat. En dat je op een fijnere hoogte kunt barbecueën. Het is niet vaak het geval dat het onderstel al bij de barbecue inbegrepen zit. 

 • Accessoires verkrijgbaar

Ook is er een voordeel van het merk Kamado Joe te benoemen. Bij dit merk zijn er veel mooie accessoires te koop. Hier kun je jouw Kamado Joe Junior mee aanvullen.

Denk aan een handige regenhoes. Of aan artikelen die het barbecueën nog veelzijdiger kunnen maken, zoals een pizzasteen of pan. 

Nadelen

 • Geen zijtafels

De Kamado Joe Junior beschikt over een mooi onderstel. Echter ontbreken de zijtafels. Bij grotere barbecues zie je vaak dat het onderstel voorzien is van inklapbare zijtafels. 

 • Prijzig

Vergelijk je de Kamado Joe Junior met andere tafelbarbecues? Dan zie je dat het type barbecue vrij prijzig is. Daar staat wel kwaliteit tegenover.

Om de kosten wat te drukken kun je zoeken naar een Kamado Joe Junior aanbieding. Of een algemene kamado bbq aanbieding. Die worden regelmatig aangeboden. 

Voor wie is de Kamado Joe Junior geschikt?

De Kamado Joe Junior kan voor veel mensen de ideale barbecue zijn. Allereerst kan de barbecue een goede optie zijn vanwege het compacte formaat. Heb je maar weinig ruimte in de tuin? Of zoek je een balkon bbq? Dan is de Kamado Joe Junior een ideale optie. 

Ten tweede is de Kamado Joe Junior erg geschikt als je een draagbare bbq zoekt. Wil je een barbecue makkelijk met je mee kunnen nemen? Bijvoorbeeld op vakantie of met een dagje uit? Ook dan is de Kamado Joe Junior iets voor jou. 

Bovendien is de Kamado Joe Junior een leuke barbecue voor elk type barbecueër. Of je nu een barbecue beginner bent of je jezelf een barbecue professional kunt noemen. In beide situaties kun je met de Kamado Joe Junior goed uit de voeten. 

Zoek je juist geen tafelmodel? Maar een grotere Kamado Joe barbecue, waar je met veel personen van kunt genieten? Dan kan de Kamado Joe Classic 2 ook iets voor je zijn. Dit is een grotere versie van de Junior barbecue, met veel handige eigenschappen.

Review: Kamado Joe Junior

Dat de Kamado Joe Junior niet zomaar een barbecue is, is wel duidelijk. Het is dan ook geen verrassing dat onze review erg positief is.

De Kamado Joe Junior is compact, veelzijdig en stevig. Niet alleen wij hebben een positieve review, ook andere gebruikers zijn erg over de Kamado Joe Junior te spreken. 

Uniek aan de Kamado Joe Junior is het compacte formaat. En dat de barbecue al vrij compleet is. Je krijgt bij het tafelmodel ook een onderstel. Daardoor staat de Kamado Joe Junior erg stabiel.

De barbecue is eenvoudig te verplaatsen. En dat is erg gemakkelijk als je hem eens mee wilt nemen. 

Daarnaast is de barbecue erg handig in gebruik. Door het onderstel staat de barbecue al snel op de juiste hoogte. In no-time is ie warm en de temperatuur pas je makkelijk aan. 

Wat misschien nog wel het meest opviel is het resultaat. Met de Kamado Joe Junior zet je de lekkerste gerechten op tafel. En dat in een handomdraai. 

Conclusie Kamado Joe Junior review

De Kamado Joe Junior is een aanrader. Dat kan wel worden gesteld. De Kamado barbecue valt letterlijk en figuurlijk goed in de smaak.

De vele pluspunten wegen op tegen de minpunten. De aanschafprijs ligt wat hoger, maar dat is de barbecue zeker waard. 

Kamado Joe Junior aanbieding vinden

Spreken de functionaliteiten van de Kamado Joe Junior je aan? En wil je de Kamado Joe Junior kopen? Doe dat dan bij een barbecue winkel van goede kwaliteit. Daar hoef je gelukkig niet naar te zoeken.

Wij hebben de beste barbecue winkels al voor je geselecteerd. En wie weet, hebben de winkels op het moment een mooie bbq aanbieding


Meer BBQ merken/varianten: