Kilometerteller voor op je fiets kopen? Top 3 en aandachtspunten

Ben jij op zoek naar een goede kilometerteller fiets? In dit artikel worden de 3 beste kilometertellers besproken, en een aantal aandachtspunten waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een kilometerteller.

Er zijn er tegenwoordig namelijk zoveel, dat de keuze lastig kan zijn. Maar wat doe je nou eigenlijk met een fiets kilometerteller?

Hiermee krijg je inzicht in de gegevens van elke fietsrit. Er zijn verschillende kilometertellers met verschillende functies, zoals de afstand die je gefietst hebt en de hartslagmeting.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een kilometerteller aan te schaffen die de gemaakte hoogtemeters bijhoudt.

Met een kilometerteller is het dus vooral handig om je prestaties te bekijken, en hierdoor is het mogelijk om je trainingen daarop aan te passen. Lees vooral even verder als je wil weten waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een fiets km teller.

Beste kilometertellers fiets & snelheidsmeters voor op de fiets

Hieronder volgt een top 3 van de beste kilometertellers.

1. Strex draadloze kilometerteller

Strex fietscomputer draadloos

Met deze fiets kilometerteller is het mogelijk om deze te bedienen met één knop. Hierdoor hoef je nooit te stoppen tijdens je fietsritje, omdat je altijd al je gegevens in kunt zien.

De gegevens die dit apparaat o.a. registreert zijn de gereden kilometers, de maximale en de gemiddelde snelheid en de rijtijd. Deze kilometerteller is waterproof en kan goed tegen zowel hitte als koude lucht.

Daarnaast heeft dit apparaat een instelbare achtergrondkleur, zodat het scherm altijd goed zichtbaar is. Dit apparaat is ook draadloos, waardoor deze makkelijker in gebruik is.
2. Sigma BC 9.16 ATF Fietscomputer

Sigma-BC-9.16-ATF-fietscomputer

Deze kilometerteller is perfect als je op zoek bent naar een kilometerteller racefiets, aangezien het display groot en duidelijk is en het apparaat een sportieve uitstraling heeft.

Met deze teller is het mogelijk om de verbruikte calorieën bij te houden, en de maximale snelheid. Als je even wilt stoppen tijdens de fietsrit, stopt de teller automatisch.

Zodra je weer begint met fietsen, loopt deze weer door. Deze kilometerteller is gemakkelijk te bevestigen aan je fiets, met het bevestigingsmateriaal dat meegeleverd wordt.
3. Nince draadloze fietscomputer model 2022

Nince fietsnavigatie

Deze kilometerteller is geschikt voor elke fietser, en beschikt o.a. over een snelheid functie, een klok, de totaalafstand, de totale rijtijd en de dag afstand. De teller is waterdicht, zodat je deze altijd kunt gebruiken.

Ook heeft dit apparaat een groot LCD-display, zodat je altijd gemakkelijk kunt lezen wat er op het scherm wordt weergegeven.

Ben je aan het fietsen in het donker? Dan heeft dit apparaat een achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker nog gemakkelijk gebruik kan maken van deze teller.
Fiets kilometerteller snelheid, tijd en afstand

km-teller-fiets

Elke kilometerteller kan de snelheid, tijd en afstand bijhouden van een fietsroute. Hier bovenop is het belangrijk om te kijken naar andere functies die voor jou belangrijk zijn.

Wil je alleen deze drie functies berekenen? Dan is elke simpele kilometerteller geschikt.

Hartslagmeter

Veel fietsers die een fietscomputer gebruiken, vinden het belangrijk om de hartslag te meten. Sommige kilometertellers hebben deze functie dan ook, dus als je dit wenst, is het belangrijk om hiernaar te kijken tijdens de aanschaf van de kilometerteller.

Je kunt hier o.a. de duur van je training mee verbeteren, en je kunt hier ook mee voorkomen dat je te veel kracht geeft tijdens een fietstour.

Het is ook mogelijk om een vermogensmeter aan te schaffen. Hier krijg je eigenlijk meer inzicht mee op de inspanning; maar een vermogensmeter kan behoorlijk duur zijn.

Om deze reden zijn veel fietsers dan ook al blij met een hartslagmeter, omdat deze vaak voldoet aan de eisen.

Cadansmeter

Er zijn behoorlijk wat kilometertellers waarbij het mogelijk is om er een cadansmeter op aan te sluiten.

Hiermee is het mogelijk om het ritme bij te houden waarmee er gefietst wordt, per minuut. Het doel van een cadansmeter is om de kans op eventuele blessures te verkleinen.

Ook is het beter om een hogere cadans te hebben, en dit kan je alleen bekijken door het te meten. Het is van belang om vanaf het begin al gebruik te maken van een cadansmeter, zodat je als fietser jezelf aan kunt leren om met een hogere cadans te fietsen.

Je vraagt je vast af; wat is dan een goede cadans voor een fietser? De meeste sportieve fietsers hebben een cadans die tussen de 85 en de 100 rotaties per minuut ligt. Het ligt er dan wel aan in wat voor omgeving er gefietst wordt.

Fiets je namelijk tussen de bergen? Dan is het normaal dat een cadans tussen de 60 en 75 rotaties per minuut ligt. Het verschilt natuurlijk per persoon; maar dit is het gemiddelde.

Wil je een kilometerteller met een cadansmeter? Bekijk dan of deze erbij wordt geleverd; of bestel deze er los bij als de kilometerteller het mogelijk maakt om deze achteraf aan te sluiten.

GPS en navigatie

fietscomputer gps

Misschien wel een van de belangrijkste functies van een teller, is een GPS en een navigatie functie. Met een GPS is het mogelijk om je fietsrit zo precies mogelijk te registreren, die je later weer terug kunt kijken.

Sommige kilometertellers met GPS, hebben ook de mogelijkheid om te navigeren. Dit is vooral handig om te gebruiken in plaats van je smartphone, want die is meestal niet waterdicht.

Toch is een navigatie op een kilometerteller anders dan een navigatie op een smartphone, omdat het aan wordt gegeven met een lijn op het scherm.

Bekijk ook:

Fiets GPS tracker

Fietsalarm


Hoogtemeter

Fiets je veel in de bergen? Dan is het ook wel handig om een hoogtemeter te hebben op je kilometerteller. Je kunt hier dan precies mee bekijken op welke hoogte je op dat moment bent, en op welke hoogte je al bent geweest.

Zo’n hoogtemeter kun je ook gebruiken op barometrische druk, maar dan heb je wel de kans dat de meter even niet weet wat die moet doen als de luchtdruk verandert. Het ligt dus aan het weer hoe de hoogtemeter dan reageert.

Kilometerteller elektrische fiets

Ben je op zoek naar een kilometerteller voor een elektrische fiets? Dan is het belangrijk om goed te bekijken welke meter je aanschaft, want deze meters zijn anders dan voor gewone fietsen.

Bij een kilometerteller voor een elektrische fiets is de bedrading namelijk anders, en deze tellers zijn zo gemaakt dat de elektra niet beschadigd wordt in de elektrische fiets.

Sommige draadloze kilometertellers zijn ook geschikt voor een elektrische fiets. Lees daarom altijd goed de specificaties van de teller zodat je het juiste product aanschaft.

Kilometerteller kinderfiets

Kilometerteller-kinderfiets

Er zijn ook leuke kilometertellers voor op een kinderfiets. Deze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende leuke designs, zodat er voor ieder kind een leuke teller te krijgen is.

Vaak is het bij een teller voor een kinderfiets mogelijk om de reistijd te bekijken, de afstand, de totale afstand en de huidige snelheid.

Dit is bijvoorbeeld bij de teller van My Speedy, en deze wordt ook zeker aangeraden als een van de beste tellers voor op en kinderfiets. Een My Speedy teller is ook waterdicht is en de batterij gaat lang mee, namelijk wel 4 jaar.

Welke kilometerteller kopen?

Er zijn dus behoorlijk wat kilometertellers, en het is vaak persoonlijk welke kilometerteller voor jou werkt. Bekijk welke functies je belangrijk vindt en pas hier je keuze op aan. Er is in ieder geval voor iedereen wel een handige kilometerteller te krijgen!


Misschien ook interessant: