Kinderboot kopen? Bekijk de Top 7 bootjes voor kinderen

Neem een kinderboot mee op vakantie en jouw kleintjes hebben uren plezier aan het strand.

Deze kleine opblaasbootjes zijn snel vol en geven kinderen een heerlijke mogelijkheid om te dobberen. Ze zijn ook ideaal voor een bezoekje aan het zwembad.

In dit artikel presenteren we de 7 beste kinderboten die momenteel te koop worden aangeboden. Ze zijn klein, kleurrijk en perfect voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot 3 jaar.

Daarna bespreken we alles waarop je moet letten als je deze gaat kopen.

De 7 beste kinderbootjes

Dit is dé top 7 kinderbootjes van dit moment. Heb je inspiratie nodig? Er is in deze lijst vast een kinderbootje dat aan jouw eisen voldoet.

  1. Intex opblaasbare waterscooter – Waverider
  2. Intex Flamingo Ride-on
  3. Intex Pool Cruiser assorti
  4. Bumba opblaasbaar bootje met veiligheidsventiel
  5. Frozen zomerpakket (met o.a. kinderboot, zwembandjes en luchtmatras)
  6. Bestway opblaasbare toekan
  7. Paw Patrol opblaasbare boot

Waarop moet je letten als je een kinderboot gaat kopen?

Voor kinderen is een kleine rubberboot ideaal. Een rubberboot met motor of zelfs een gewone runnerboot voor 1 persoon is voor kleinere kindjes niet geschikt.

Wil je een goede opblaasboot voor jonge kinderen vinden, let dan op deze aandachtspunten.

1. De leeftijdsindicatie

Het belangrijkste punt om te controleren als je een kinderboot koopt, welke dan ook, is de leeftijdsindicatie. Sommige zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, andere voor baby’s en weer andere voor kinderen van 3 jaar of ouder.

Als een te oud kind op de kinderboot gaat, dan zal deze hem of haar niet goed kunnen dragen. Het kind is dan te groot voor de afmetingen of te zwaar.

Voor een kindje dat te jong is, is het kinderbootje niet veilig. Koop dus altijd een kinderboot voor de juiste leeftijd.

2. Het ontwerp

Er worden kinderbootjes aangeboden in allerlei uitvoeringen. Het is ongetwijfeld mogelijk deze te vinden in een thema die het kindje leuk vindt.

Paw Patrol, Pepa Big, Frozen, Bumba; alles is er. Ook zijn er veel kinderboten in de vorm van dieren, voertuigen en voorwerpen.

3. De kwaliteit

Het laatste wat je wilt is dat de kinderboot na een dag al lek is. Het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit is en het liefst de hele vakantie (of zelfs meerdere vakanties) meegaat.

Je controleert de kwaliteit van je kinderboot op verschillende manieren:

  • Lees de reviews van klanten door. Daar krijg je veel informatie over hoe het is om de kinderboot in de praktijk te gebruiken. Ontevreden consumenten houden geen blad voor de mond.
  • Zoek naar informatie over het materiaal waarvan de kinderboot gemaakt is. De beste kinderopblaasbootjes zijn gemaakt van kwalitatief vinyl. Een zwaarder gewicht is vaak ook een indicatie van dikker en sterker.
  • Zorg ervoor dat er een reparatiesetje wordt bijgeleverd. Mocht hij dan toch lek raken, dan kan je hem altijd repareren.

Waar koop ik de beste kinderboot?

Een goede kinderboot is gemakkelijk te vinden. De beste aanbiedingen tref je op het internet. Grote online warenhuizen hebben altijd wel een kinderboot met korting. Ga je liever naar een fysieke winkel, probeer dan de grotere speelgoedwinkels.


Meer met water: