Kinderfiets 2 jaar kopen? De beste peuterfietsjes 2 jarigen

Op 2 jarige leeftijd maken veel kinderen voor het eerst kennis met fietsen. Of dat nu op een driewieler, loopfiets of normale fiets is. 

In dit artikel vind je de beste opties voor een kinderfiets voor 2 jarigen. Ook leggen we uit welke soorten er zijn. En ontdek je welke fiets maat jouw kleine nodig heeft. 

De beste kinderfiets voor kids van 2 jaar

We maken je zoektocht naar een fiets voor een 2 jarige graag makkelijker. Daarom zetten we de 7 beste kinderfietsen voor je op een rijtje. Stuk voor stuk blinken deze kinderfiets merken uit in kwaliteit. 

1: Beste kinderfiets 2 jaar – Volare Black Cruiser

Volare-Black-Cruiser_beste-kinderfiets-3-jaar

De beste kinderfiets voor 2 jarigen is de Black Cruiser van Volare. Dit is een stevige, comfortabele en veilige 12 inch kinderfiets. De kinderfiets heeft een terugtraprem en handrem. De zijwieltjes kunnen van de fiets af worden gehaald. 

Dit is een fiets waar je langer plezier van hebt. Zowel het zadel als het stuur is in hoogte verstelbaar. Om die reden staat deze fiets ook in het rijtje van de beste kinderfiets voor 3 jarigen

Daarnaast heeft de kinderfiets een gesloten kettingkast en een fietsbel. Het stoere ontwerp is voor zowel jongens als meisjes geschikt. 
2: Driewieler fiets peuter 2 jaar – Veloretti Tricycle 

De Veloretti Tricycle is een toffe driewieler. Het loopfietsje heeft 12 inch wielen en is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Je kleine mag voor deze fiets maximaal 40 kg wegen. 

Het grootste voordeel aan de Veloretti Tricycle, is dat je kleintje er lang plezier van heeft. De driewieler kun je ombouwen. Met een simpele handeling bouw je de driewieler om naar een loopfiets met 2 wielen. Ook is het frame in hoogte verstelbaar

De donkerblauwe kleur is voor zowel jongens als meisjes erg stoer. Bovendien is de loopfiets er in andere kleuren. 
3: Fiets met zijwieltjes 2 jaar – Paw Patrol

Deze knalroze kinderfiets van Paw Patrol wordt erg goed beoordeeld. Dit is een echte meidenfiets. De wielmaat bedraagt 12 inch en de fiets wordt met zijwieltjes geleverd. Die zijwieltjes zijn uiteraard afneembaar

Het grootste pluspunt van deze roze Paw Petrol kinderfiets is de veiligheid. De fiets beschikt over een handig doortrapsysteem. Daarmee kan de kleine zowel vooruit als achteruit fietsen. Ook is er een handrem aanwezig. Het stuur en het zadel zijn in hoogte verstelbaar

Wat de fiets met zijwieltjes uniek maakt, zijn de leuke accessoires. Op het stuur zit een toeter, voorop een mandje en achterop een poppenzitje
4: Peuterfiets 2 jaar – Puky loopfiets LRM Plus

Voor een peuter van 2 jaar is de Puky loopfiets een geschikte variant. Deze stevige loopfiets is enorm kindvriendelijk en comfortabel. De fiets is gemaakt voor kinderen van maximaal 25 kg

De massieve banden zorgen voor veel grip en een stabiele wegligging. Ze zijn gemaakt van schuimrubber, waardoor ze amper lek kunnen gaan. 

De loopfiets is zo gemaakt, dat kinderen op een ergonomisch verantwoorde manier kunnen bewegen. Het zadel en stuur is in hoogte verstelbaar. Bovendien heeft de loopfiets een lage instap, een fietsbel en stevige handvatten.  
5: Loopfiets voor 2 jarige zonder zijwieltjes – Janod Bikloon

De Janod Bikloon is een toffe kinderfiets voor kids van 2 jaar. De loopfiets is er voor kinderen van maximaal 25 kg, vanaf 1 jaar oud. Hij is er in het roze en in een beige kleur. Voor zowel jongens als meisjes een leuk design. 

De kinderfiets heeft stevige banden. Hiermee heeft je kleine veel grip. Ook de handvatten aan het stuur geven extra grip

Het stuur en het zadel zijn in hoogte te verstellen. Een handig detail is het mandje voorop. Zo heeft je kleine de mogelijkheid om spullen te vervoeren. 
6: Loopfiets peuter 2 jaar – Bandits & Angels Smart 4-in-1 Classic

Van het merk Bandits & Angels zijn er leuke loopfietsen voor 2 jarigen. De Smart 4-in-1 Classic is daar een goed voorbeeld van. De houten loopfiets met zwarte details heeft een stoere uitstraling. 

De loopfiets gaat lang mee. De driewieler is om te bouwen naar een 2 wieler loopfiets. Daarnaast is het zadel in hoogte verstelbaar

De fiets is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, met een maximaal gewicht van 25 kg. Erg handig zijn ook de geluidsarme wielen. En als je kleine iets mee wilt nemen, kan dat met een bijpassend mandje. Die kun je los bestellen. 
7: Kinderfiets met zijwieltjes 2 jaar – Peppa Pig Volare

Zoek je een kleurrijke kinderfiets met zijwieltjes? Dan is de Peppa Pig Volare een goede optie. Deze 12 inch kinderfiets heeft zijwieltjes die afneembaar zijn. Er is daarnaast een 10 inch variant van de fiets. Dan zit er ook een duwstang op. 

Het frame is van stevig materiaal gemaakt, namelijk metaal. Erg veilig is ook de terugtraprem. De kinderfiets is erg comfortabel. Het zachte zadel zorgt voor rijcomfort en zowel het zadel als het stuur is verstelbaar

Achterop zit een leuk poppenmandje. Je kunt in dit mandje ook spullen vervoeren. Ook zit er voorop nog een mandje
Welke soorten peuterfietsen zijn er?

Als je op zoek gaat naar een kinderfiets voor kids van 2 jaar, heb je diverse opties. Het is aan jou als ouder om in te schatten waar je kleine aan toe is. 

De meest eenvoudige fiets voor 2 jarige kids, is de loopfiets. De loopfiets biedt de ideale mogelijkheid om kennis te maken met het fietsen. Kinderen kunnen bij de loopfiets alvast oefenen met het balanceren. 

Deze loopfiets is ook beschikbaar voor jongere kinderen, denk hierbij aan een loopfiets voor 1-jarigen.

Een andere optie is de driewieler voor 2 jaar. Bij de driewieler oefent je kleine met het trappen. Er zijn ook driewieler loopfietsen. Of driewielers met duwstang waarbij je de trappers kunt vergrendelen. 

Daarnaast kun je ook nog gaan voor een normale fiets voor een peuter van 2 jaar. Eventueel met zijwieltjes. Die bieden extra stabiliteit. Veel kinderen beginnen pas aan het zelfstandig fietsen als ze zo’n 4 jaar oud zijn. 

Peuterfiets 2 jarige kopen: Hier let je op

Bij het zoeken naar een peuterfiets voor 2 jarigen, merk je al snel dat er veel aanbod is. Als je weet wat je zoekt, wordt de zoektocht makkelijker. Daarom vertellen we je waar je op moet letten. 

Design

Kinderen worden qua looks blij van felle kleuren. Bij design kun je ook denken aan het soort fiets dat je kiest. Om balanceren makkelijker te maken kun je een driewieler of fiets met zijwieltjes kopen. 

Materiaal

De peuterfietsen voor kids van 2 jaar worden van verschillende materialen gemaakt. Hout, staal of aluminium is daarvoor erg gebruikelijk. Soms worden de fietsen ook voor een deel van kunststof gemaakt. 

Hout heeft als voordeel dat het lang mee gaat. Het is een duurzaam materiaal. Metaal is stevig, maar ook vrij zwaar. Daarom is aluminium praktischer. Dat materiaal is stevig en licht van gewicht. Zo krijg je een handzame kinderfiets voor je kleine. 

Formaat

Voor een veilige rit is het belangrijk dat de fiets de juiste maten heeft. Zorg ervoor dat kinderen met hun voeten de grond en de trappers kunnen raken. Pas dan blijven ze in balans en voorkom je ongelukken. 

Verder is het qua formaat slim om een verstelbare kinderfiets voor 2 jarigen te kopen. Zodra je het stuur en het zadel kunt verstellen, heb je er langer plezier van. 

Wat is de juiste fietsmaat voor een kind van 2 jaar?

Voor een kind van 2 jaar is een 10 inch of 12 inch fiets de meest geschikte optie. Toch zegt leeftijd niet alles over het geschikte formaat. Kinderen kunnen immers lang of kort zijn voor hun leeftijd. Om de beste maat te bepalen, kijk je naar lichaamslengte. 

Bij een lengte tussen de 85 cm en 95 cm wordt 10 inch aangeraden. Is je kind tussen de 90 cm en 100 cm? Ga dan voor een 12 inch fiets. Als je een fiets koopt met een zadel en stuur dat in hoogte verstelbaar is, gaat de kinderfiets langer mee. 

Het uitgangspunt is, dat kinderen zowel de trappers als de ondergrond kunnen bereiken. Dat is wel zo veilig. Ook het op- en afstappen moet niet te moeilijk zijn. 

Kijk bij het aanschaffen van een kinderfiets goed naar het formaat. Een loopfiets voor 1-jarigen is bijvoorbeeld al veel minder geschikt voor kinderen van 2 jaar en ouder.
Veelgestelde vragen

Wat is de beste fiets om te leren fietsen?

Een kinderfiets met zijwieltjes is een goede kennismaking met het fietsen. In de loop der tijd kunnen de zijwieltjes eraf worden gehaald voor meer uitdaging. Je zou ook voor een driewieler kunnen kiezen. Er zijn driewielers die je om kunt toveren naar een fiets met 2 wielen. 

Welke fiets is goed voor peuters?

Voor peuters zijn loopfietsen, driewielers of normale fietsen met zijwieltjes geschikt.


Ook interessant: