Wat zijn de beste kinderfietsenwinkels? Bekijk de Top 5!

Wil je een nieuwe fiets kopen voor jouw kind? Dan is het verstandig om een goede kinderfiets winkel te bezoeken. Maar, wat zijn nu eigenlijk de beste kinderfietsenwinkels?

Bij een goede kinderfietswinkel vind je niet alleen een ruim aanbod kinderfietsen van de beste merken. Je krijgt er ook advies en hulp bij het aanschaffen van een kinderfiets.

In dit artikel vertellen we je bij welke fietsenwinkels je terecht kunt. We hebben een top 5 beste kinderfietsenwinkels voor je samengesteld.

Verderop in het artikel lees je onder andere waar we deze winkels op getest hebben.

Top 5 Kinderfietsenwinkels vergeleken

De beste kinderfiets kopen doe je bij een goede kinderfiets winkel. Om je te helpen kiezen hebben we verschillende winkels met elkaar vergeleken.

In onze toplijst vind je dan ook de 5 best geteste kinderfietsenwinkels.

1. Bol.com

Bol.com is één van de grootste spelers online. Deze webwinkel verkoopt een breed scala aan producten van de meest bekende merken. Waar je ook naar op zoek bent, Bol.com heeft het.

Zo ook in de Bol.com fietsenwinkel. Het online platform biedt ruimte aan meerdere fietsen- of babywinkels om hun kinderfietsjes aan te bieden. Dit resulteert in een enorm groot aanbod aan kinderfietsen waar je uit kunt kiezen.

Op het eerste oog lijkt het aanbod wat onoverzichtelijk. Niets is minder waar. Dankzij de meerdere filteropties aan de linkerkant kun je het aanbod specificeren.

Je kunt er bijvoorbeeld kiezen uit fietsen voor jongens of meisjes met verschillende frametypes. Maar ook het aantal versnellingen, het type rem, materiaal, merk en prijs zijn onderdeel van het filtermenu.

Op deze manier kom je al snel uit op het beste kinderfietsje voor jouw kind.
2. Decathlon

Decathlon is één van de meest bekende sport- en outdoorwinkels van Nederland. Bij deze internationale winkelketen vind je producten van meer dan 65 verschillende sporten.

In hun (online) fietsenwinkel kun je dan ook kiezen uit een groot assortiment aan kinderfietsen.

Het assortiment bestaat uit kinderfietsen voor allerlei leeftijden. De kinderfiets merken die verkocht worden staan bekend door hun hoge kwaliteit. En het fijnste aan de Decathlon is de prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt er al terecht voor een kinderfiets vanaf 35 euro!

Decathlon heeft niet alleen een grote online fietsenwinkel waar je eenvoudig kunt vinden wat je zoekt. Waar het eerste filiaal geopend werd in Amsterdam, zijn er nu meer dan 20 fysieke winkels in Nederland.

Voor een kinderfiets kun je dus ook terecht in één van hun vestigingen.

In de meeste fysieke winkels is het aanbod wel een stuk kleiner dan online. Alhoewel dat ook weer per vestiging verschilt. Persoonlijk advies door de gepassioneerde medewerkers is echter gegarandeerd.
3. Halfords

Halfords is al sinds jaar en dag een grote naam in de fietsenwereld. Met meer dan 20 fysieke winkels en een webshop kun je altijd bij Halfords terecht. Het assortiment aan kinderfietsen is dan ook allesbehalve klein te noemen.

Of je nu op zoek bent naar een kinderfiets met zijwieltjes of fietsen voor grotere kinderen. Met momenteel bijna 300 kinderfietsen in het assortiment vind je altijd wel wat je zoekt.

Met kinderfietsen van de beste merken ben je bij Halfords verzekerd van kwaliteit. En dat is niet alles: service staat bij deze fietsenwinkel namelijk hoog in het vaandel.

Elke fiets wordt op verzoek rijklaar gemaakt. Zo kan jouw kleine meteen genieten van een rondje op het nieuwe kinderfietsje!
4. Giga-bikes

Giga-bikes is één van de grootste fietsenwinkels van Nederland. Zij hebben niet alleen een ontzettend grote fysieke winkel in Tilburg, maar ook een webshop! Hun motto is gigantisch, wat slaat op zowel het assortiment als de prijzen en hun service.

In de fysieke winkel tref je een enorm aanbod aan kinderfietsen aan. En het fijne is dat deze allemaal uitgeprobeerd kunnen worden in de winkel zelf. Alle kinderfietsen staan namelijk rijklaar in de showroom voor een testritje.

Shop je liever online? Ook dan kun je bij Giga-bike je slag slaan. Het assortiment aan kinderfietsen online bestaat uit meer dan 300 modellen.

Het fijne aan de webshop is het eenvoudige filtermenu waarmee je uiteindelijk tot de beste keuze komt. Zo kies je bijvoorbeeld uit wiel- of framemaat of de lichaamslengte van jouw kind. Maar ook het type rem of het aantal versnellingen zijn filteropties.

Waar Giga-bikes in uitblinkt is de diepgang van het filtermenu. Op basis van de wielmaat kun je namelijk eenvoudig een kinderfiets op leeftijd selecteren. Zo vind je eenvoudig een kinderfiets 2 jaar of kinderfiets 4 jaar.
5. 12Go Biking

12Go Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland met indoor testbaan! Dit onderscheid deze kinderfietsenwinkel dan ook van andere kinderfiets winkels. Op de kindertestbaan van 12Go Biking kan jouw kind een kinderfiets dus eerst veilig uittesten.

De megawinkel van 12Go Biking bevindt zich in Moordrecht, een plaats in Zuid-Holland tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag in.

Hier kun je dan ook eenvoudig slagen voor de beste kinderfiets voor jouw kind. Als je liever online shopt, kun terecht op hun webshop met 8000+ fietsen in het assortiment.

In de webshop filter je eenvoudig op merk, prijs of lichaamslengte van je kind. Maar ook de wielmaat of zijwieltjes zijn opties in het filtermenu. Het resultaat is dat je op deze manier makkelijker een keuze kunt maken uit het grote aanbod.
Hier hebben we de 5 beste kinderfietswinkels op getest

Om tot onze top 5 beste kinderfietsenwinkels te komen hebben we op verschillende punten getest. Benieuwd op basis waarvan we onze keuze hebben gebaseerd? We lichten hieronder de belangrijkste testpunten voor je toe.

Aanbod

De beste kinderfiets winkels zijn onder andere geselecteerd op hun aanbod. Om een goede keuze te kunnen maken is een groot assortiment belangrijk. Dit assortiment moet echt wel aansluiten op jouw wensen.

Een fietsenwinkel met groot kinderfietsen aanbod geeft je de mogelijkheid om verschillende kinderfietsen te vergelijken. Op deze manier kom je al sneller uit op de beste kinderfiets voor jouw kind.

Kwaliteit

Buiten het aanbieden van een groot assortiment kinderfietsen is de kwaliteit ervan erg belangrijk. Je wilt immers niet een kinderfietsje kopen die niet aan jouw gestelde (veiligheids)eisen voldoet.

De winkels die wij getest hebben, bieden allen kwalitatief goede kinderfietsen aan. Dit kun je herkennen aan het assortiment van topmerken en de gebruikte materialen.

Naamsbekendheid

De naamsbekendheid van een kinderfietsenwinkel is niet onbelangrijk. Hoe bekender je bent als winkel, hoe betrouwbaarder je wordt gezien door klanten.

Een kinderfietsenwinkel met grote naamsbekendheid krijgt namelijk vaker de voorkeur van potentiële klanten. Dit is dan ook een van de testpunten waarop wij de winkels uit onze top 5 geselecteerd hebben.

Winkel en/of website

Of jij liever winkelt via het internet of een fysieke winkel is een persoonlijke keuze. De kinderfietsenwinkels uit onze toplijst zijn geselecteerd op basis van mogelijkheden en bijbehorend assortiment.

Sommige aanbieders verkopen hun kinderfietsen enkel online, wat resulteert in een groot aanbod. Het grootste voordeel hiervan is dat je verschillende fietsen goed met elkaar kunt vergelijken.

Andere voordelen zijn de prijzen die wat goedkoper uitvallen online en de snelheid van levering.

Een deel van de aanbieders heeft naast een webshop ook fysieke winkels. Dit bied je de keuze om kinderfietsen te zien en ‘voelen’ voordat je deze aanschaft. In dit geval kun je ook gebruik maken van het advies en de service van de winkelmedewerkers.

Service

De service die geboden wordt in een kinderfietsenwinkel is van groot belang. Een winkel die goede service verleent maakt het makkelijker de beste keuze te maken.

Onder goede service verlenen verstaan wij advies en hulp bij de aankoop van een kinderfiets. Maar ook de snelheid van de levering telt mee. Bij eventuele vragen of problemen na aanschaf is goede klantenservice onmisbaar.

De best geteste kinderfietsenwinkels uit onze toplijst verlenen stuk voor stuk goede service.

Klantervaringen

Als je twijfelt of een winkel betrouwbaar is, kun je eenvoudig reviews van klanten opzoeken. Dit kan vaak zowel op de website van de kinderfietswinkel zelf. Maar bijvoorbeeld ook op onafhankelijke review websites, waar klanten hun ervaringen delen.

De kinderfietsenwinkels uit onze top 5 zijn allen betrouwbaar. Klanten zijn tevreden met de winkel, het assortiment en de verleende service.

Wat is beter: fiets online of in fysieke winkel kopen?

Of je een fiets koopt in een fysieke winkel of online hangt volledig af van jouw persoonlijke keuze. Sommige mensen kopen een kinderfiets liever in een fysieke winkel waar je persoonlijke aandacht krijgt.

Ook het kunnen zien en uittesten van een kinderfiets vóór de aanschaf speelt hierbij een belangrijke rol.

Andere mensen zien de voordelen van het shoppen in een fysieke winkel niet echt in. Door online te winkelen voorkom je het moeten reizen naar de winkel. Vanuit huis kun je bij online winkels uit een groot assortiment kiezen en vergelijkingen maken.

De beste online kinderfietsenwinkel

Uit onze test is gebleken dat Bol.com de beste online fietsenwinkel voor kinderfietsen is. Deze online aanbieder heeft namelijk een enorm groot assortiment aan kinderfietsjes.

Door het filtermenu met vele opties kun je makkelijk filteren en reviews van klanten opzoeken.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kinderfiets voor jouw 3-jarige kind? Dan kies je in het filtermenu allereerste kinderfietsen met een wielmaat van 10 of 12 inch uit.

Hierna kun je door middel van 15-20 extra filteropties het aanbod verkleinen. Filteropties zijn onder andere het aantal versnellingen, het type rem of materiaal.

Je kunt eventueel ook nog specifiek filteren op het minimaal aantal beoordelingen, geslacht, prijs of merk.

Heb je alle filteropties nagelopen? Dan kun jij uit de resultaten bijvoorbeeld de beste kinderfiets voor jouw 3-jarige kiezen.

Tip: Bekijk ook eens het aanbod op internet-bikes. Ook zij bieden een verrassend groot en goed aanbod aan kinderfietsen- en accessoires aan!

De beste fysieke fietsenwinkel voor kinderfietsen

Ga je liever naar een fysieke grote fietsenwinkel om een kinderfiets te kopen? Dan raden wij 12Go Biking aan. Deze winkel staat bekend om hun enorme aanbod van kwalitatief goede fietsen.

12Go Biking is niet alleen één van de beste racefietswinkels of beste mountainbikewinkels van Nederland. Zij blinken ook uit in het grote aanbod van kwalitatieve kinderfietsen.

En dat is niet alles! Ook persoonlijk en professioneel advies en klantenservice staan bij 12Go Biking hoog in het vaandel.

Neem je een bezoekje aan deze winkel, dan ga je hoogstwaarschijnlijk met een grote glimlach de deur uit!