Kinderglijbaan kopen? Bekijk direct de Top 7!

Kinderen houden ervan om buiten te spelen. En met een kinderglijbaan geef je ze meer speelmogelijkheden.

Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken uit de verschillende modellen, is het interessant om onze top 7 te bekijken.

In dit artikel ontdek je ook waar je op moet letten bij de aankoop. Met onze tips lukt het je zeker om de beste glijbaan voor je kind te vinden!

Top 7 beste glijbaan voor kinderen

Ieder kind is anders. De beste kinderglijbaan ziet er dan ook voor eenieder verschillend uit. Wij gingen op zoek naar de beste glijbanen voor kids van diverse leeftijden.

We selecteerden daarbij alleen modellen van uitstekende kwaliteit. Daarnaast keken we naar gebruiksvriendelijkheid en de prijs.

1. Beste kinderglijbaan voor baby’s en peuters: Paradiso Toys

Is je kindje nog klein? Dan is de Paradiso Toys kinderglijbaan een goede optie. Hij is reeds geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De maximale leeftijd is 3 jaar.

Deze kinderglijbaan is makkelijk op te bergen en te verplaatsen. Zo hoeft hij niet in de weg te staan wanneer hij niet gebruikt wordt. Een andere troef van deze glijbaan voor in de tuin is de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
2. Beste goedkope kinderglijbaan: Smoby XS

Op zoek naar een budgetvriendelijke kinderglijbaan? Bekijk dan zeker de Smoby XS. Deze stevige kinderglijbaan is verkrijgbaar in meerdere leuke kleuren. Je kan er dan ook ieder kleintje blij mee maken. De glijlengte is 120 cm en de platformhoogte 75 cm.

Omdat dit een kleine kinderglijbaan voor buiten is, is hij enkel geschikt voor kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. De glijbaan is tevens opvouwbaar. Daarnaast heeft hij een waterfunctie.
3. Beste opvouwbare kinderglijbaan: Step 2 Folding Slide

De Step 2 kinderglijbaan is opvouwbaar waardoor je hem eenvoudig opbergt wanneer je kinderen hem niet meer gebruiken. Zo bespaar je plaats. Hij is ook stevig gemaakt en bestaat volledig uit kunststof. Daarnaast is deze kinderglijbaan CE-gekeurd.

Het nadeel is dat hij niet zo goedkoop is, maar je krijgt er wel uitstekende kwaliteit voor terug. De glijbaan is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. De maximale platformhoogte is 102,4 cm.
4. Beste kinderglijbaan voor buiten en binnen: Russle

Wil jij graag een glijbaan kopen die je zowel buiten als binnen kunt gebruiken? Dan raden wij je de Russle aan. Hij is van uitstekende kwaliteit en ziet er mooi uit. Hij is te koop in het blauw en roze.

De platformhoogte is 54 cm. Dit is dus voornamelijk een glijbaan voor peuters, maar het is tevens stevig genoeg voor kleuters. Het maximale belastbaar gewicht is 30 kg.

De mooie kinderglijbaan is ook erg stabiel en stevig. Je kind kan er dus in alle veiligheid mee spelen. Wilt je zoon of dochter er niet meer mee spelen? Dan kun je hem in een mum van tijd inklappen en opbergen.
5. Beste kinderglijbaan voor kleuters: Smoby Megagliss Slide

De Smoby Megagliss Slide is een slimme investering. Want deze kinderglijbaan groeit mee met je kind. Hij bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste deel is een glijbaan voor de kleinsten. Als je er het tweede stuk op plaatst, kan hij gebruikt worden door kinderen tot en met 8 jaar.

Deze grote glijbaan heeft een glijlengte van maar liefst 352 cm. Daarnaast is hij veilig, want hij heeft anti-slip treden en is erg stabiel. De glijbaan voor peuters en kleuters is niet goedkoop.

Maar je kind kan er lang gebruik van maken dankzij de goede kwaliteit en de mogelijkheid om hem aan te passen.
6. Beste speelhuis met glijbaan: Smoby Fun Center

Je kan ook kiezen voor een speelhuisje met glijbaan. Volledige speelhuisjes zijn iets duurder, maar bieden je kind nog meer plezier. Een goede optie is dan het Smoby Fun Center omwille van de uitstekende kwaliteit.

Het is uitgerust met een tafel, twee banken, glijbaan, basketbalmandje, voetbalkooi en omkeerbare muur. Het speelhuisje biedt dus heel wat afwisseling, waardoor het niet snel verveelt. Het ook stevig en veilig. Je kunt het kopen voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar.
7. Beste glijbaan voor grote kinderen: Trigano Danou

De Triganpo Danou kinderglijbaan is groot en stevig genoeg voor grote kids. Hij kan gebruikt worden door kinderen van 3 tot en met 18 jaar. Een glijbaan die zolang meegaat is een uitstekende aankoop.

Deze glijbaan voor in de tuin is 2,15 m lang. Hij is voorzien van anti-slip trede en heeft schuifkanten. Daarnaast heeft hij handgrepen. Daardoor is hij erg veilig.
Belangrijke dingen om op te letten bij de aankoop van een kinderglijbaan

Er zijn heel wat goede kinderglijbanen in onze top 7. Een keuze maken is dan ook niet eenvoudig. Maar door rekening te houden met onderstaande aandachtspunten, is het veel makkelijker om de beste kinderglijbaan te vinden!

Soort glijbaan

Er zijn verschillende soorten glijbanen te koop. Zo kun je kiezen voor een glijbaan voor je zwembad, een glijbaan voor buiten, een glijbaan voor binnen en nog veel meer. Vraag jezelf af welk soort glijbaan voor jouw kinderen de beste keuze is.

Leeftijd kind

Ook de leeftijd van je kind bepaalt welke kinderglijbaan je het best koopt. Een glijbaan voor 4 jaar ziet er bijvoorbeeld anders uit dan een glijbaan voor een kind van 8 of 2 jaar.

Soms zijn kinderglijbanen geschikt voor al deze leeftijden, maar dat is niet altijd het geval. Let er dus op of de glijbaan wel degelijk geschikt is voor je kinderen.

Beschikbare ruimte

Of je de glijbaan in de tuin of woning wilt plaatsen, het is altijd belangrijk om te kiezen voor een model dat in de beschikbare ruimte past. Als je zeker wilt zijn dat je voldoende plaats vrij hebt, is het een goed idee om deze af te meten.

Voorzie tevens voldoende ruimte om af de glijbaan te glijden. Zo kan je kind niet per ongeluk ergens tegenstoten.

Losse glijbaan of speelhuis?

In plaats van een losse glijbaan kun je ook kiezen voor een volledig speelhuis. Daarvan vind je een leuk voorbeeld terug in onze top 7. Het grote voordeel van een speelhuisje met glijbaan is dat het kinderen meer mogelijkheden geeft om te spelen.

Vaak is het ook voorzien van een klimmuur en ander buitenspeelgoed. Een speelhuisje is echter wat duurder. En je moet er de ruimte voor hebben.

Budget

Houd ook rekening met wat de kinderglijbaan kost. In onze top 7 vind je exemplaren in diverse prijsklassen. Een duurdere gaat vaak langer mee, maar dat is niet altijd zo. Als de glijbaan geschikt is voor een grote leeftijdsspanne, is het beter om wat meer geld uit te geven.

Veiligheid

Kijk ook zeker naar de veiligheid bij de aankoop van een kinderglijbaan. Er zijn een aantal dingen die erop wijzen dat je kinderen de glijbaan zonder zorgen kunnen gebruiken. Glijbanen die treden hebben met een anti-slip laagje voorkomen bijvoorbeeld dat je kindje valt.

Opstaande randen aan de zijkanten maken het glijden dan weer een stukje veiliger. Hoe hoger deze zijn, hoe beter. Kijk daarnaast of er handgrepen aanwezig zijn, zodat je kind zich goed kan vasthouden.
Veelgestelde vragen over de kinderglijbaan

Je hebt vast nog enkele vragen over de kinderglijbaan. Om jou wat meer duidelijkheid te geven, hebben we de antwoorden op enkele veelgestelde vragen hieronder voor je verzameld.

Waar kan ik een kinderglijbaan kopen?

Er zijn heel veel winkels die kinderglijbanen verkopen. Zo kun je bij Bol.com of Praxis terecht. Maar het is ook mogelijk om een kinderglijbaan te kopen bij Lidl. Action heeft momenteel geen kinderglijbanen in zijn assortiment.

Wat is het verschil tussen een kinderglijbaan voor buiten en binnen?

Een kinderglijbaan voor buiten is vaak groter. Daarnaast werd deze behandeld met een speciale laag die beschermt tegen verschillende weersinvloeden.

Sommige glijbanen kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Het is aangeraden om dit goed na te kijken voor je aankoop.

Bestaan er ook glijbanen voor baby’s?

Meestal wordt er naar een kinderglijbaan voor een peuter gezocht. Maar er zijn ook kleinere exemplaren die geschikt zijn vanaf 1 jaar. Ze bestaan dus zeker.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een kinderglijbaan voor buiten of binnen, je vindt er zeker een terug in onze lijst. Daarnaast zijn er diverse modellen om uit te kiezen. En er zijn exemplaren voor elke leeftijd: van 1 tot en met 18 jaar.

Om je keuze te maken uit onze lijst dien je te letten op het soort glijbaan, de leeftijd waarvoor deze geschikt is, de ruimte die je vrij hebt en eventuele extra’s. Het is dus helemaal niet zo moeilijk om de beste kinderglijbaan te vinden!


Meer glijbanen: