Kinderwagen met 3 wielen kopen? De 5 beste driewieler buggy’s

Kinderwagens en buggy’s met 3 wielen zijn erg praktisch. Ze zijn comfortabel, wendbaar en stevig. En dat terwijl de kinderwagens met 4 wielen vaker voorkomen. 

Zoek je een kinderwagen met 3 wielen? Dan helpen we je graag op weg. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. Allereerst geven we aan welke driewieler buggy’s de beste zijn. 

Nadien kom je meer te weten over de voor- en nadelen. Ook vertellen we je waar je op moet letten, welke accessoires nuttig zijn en wat goede alternatieven kunnen zijn. 

De beste kinderwagens & buggy’s met 3 wielen

Het kan lastig zijn om de juiste buggy of kinderwagen met 3 wielen te vinden. Er is immers meer dan genoeg keuze. Om het je wat makkelijker te maken, zetten we de 5 beste kinderwagens en buggy’s met 3 wielen op een rij.

1: Beste kinderwagen 3 wielen – Hauck Runner 2

De Hauck Runner is een sportieve en compacte driewieler buggy. De buggy heeft een stevig frame. En is ook al geschikt voor de allerkleinsten. Vanaf de geboorte tot een leeftijd van 4 jaar en gewicht van 22 kg kan de buggy worden gebruikt. 

Krappe bochten zijn voor de Hauck Runner 2 een eitje. Voorop zit namelijk een handig zwenkwiel. De grote luchtbanden vangen trillingen op. Dat geeft jou en je kleine wat extra comfort. 

Daarnaast kan de buggy worden opgevouwen en worden versteld. En zit er een grote zonnekap op met UV 50+ bescherming.  
2: Stevige driewieler buggy – Thule Urban Glide 2

Zoek je een driewieler buggy die geschikt is voor allerlei soorten ondergronden? Kijk dan eens naar de Thule Urban Glide. Dit is namelijk een all-terrain kinderwagen. Dat heeft de kinderwagen te danken aan het lichte gewicht en de stevige wielen

Het voorste wiel is een zwenkwiel. Echter kun je dat wiel ook vastzetten als je bijvoorbeeld wilt gaan hardlopen. De buggy is ook inklapbaar en aan de autostoel te bevestigen met speciale adapters. 

De buggy is al vanaf de geboorte geschikt. De rugleuning kan volledig plat worden gezet. Kinderen tot 22 kg kunnen in de Thule Urban Glide vervoerd worden. 
3: Beste buggy 3 wielen – Quinny Zapp Flex

De Quinny Zapp Flex is een ideale driewieler buggy. Waarom? Dat heeft meerdere redenen. 

Het handigst aan de buggy is dat hij verstelbaar is. Niet alleen de rugleuning kun je in diverse standen instellen. Ook kun je het zitje namelijk volledig omdraaien, zodat jouw kleine naar je toe- of juist van je af kijkt. 

Wat daarnaast erg praktisch is, is het inklappen. In een simpele beweging tover je de buggy om tot een klein formaat. De buggy is vanaf de geboorte en tot een gewicht van 15 kg te gebruiken. 
4: Handige 3 wiel kinderwagen – Thule Spring Buggy

De Thule Spring buggy is van alle markten thuis. De buggy is wendbaar, comfortabel en veilig. Met het gebruiksgemak zit het ook goed. 

De verstelbare duwstang valt goed in de smaak. Het is voor iedereen mogelijk om de buggy te besturen. Daarnaast heb je er maar één hand voor nodig om de buggy uit te klappen

Ook de rugleuning is verstelbaar. Jouw kleine kan in zithouding maar ook in lighouding worden vervoerd. Daarom is de buggy al geschikt vanaf de geboorte. Daarvoor kun je gebruik maken van een autostoeltje. Met adapters kan het stoeltje worden bevestigd. 
5: Comfortabele kinderwagen 3 wieler – Hauck Citi Neo II

Hauck-Citi-Neo-beste-goedkope-buggy

Een enorm comfortabele kinderwagen is de Hauck Citi NEo II. Met deze kinderwagen driewieler haal je een goede in huis. De prijs kwaliteit verhouding is optimaal. 

De Hauck Citi Neo II is wendbaar en klein opvouwbaar. Voor dat inklappen heb je maar één hand nodig. Het zwenkwiel aan de voorkant maakt scherpe bochten makkelijk. Maar je kunt dat wiel ook vergrendelen als je dat liever hebt.

Ook is de buggy verstelbaar. De rugleuning en voetsteun kun je aanpassen. Vanaf de geboorte kun je jouw kleine erin vervoeren, tot een gewicht van 22 kg
De voor- en nadelen van een kinderwagen met 3 wielen

Overweeg je een buggy met 3 wielen te kopen? Verdiep je dan eens goed in de voor- en nadelen. Dat geeft je een goed beeld van de driewieler buggy. We zetten ze voor je op een rijtje. 

Voordelen

  • Wendbaar

De kinderwagen met 3 wielen is erg wendbaar. Het is erg makkelijk om scherpe bochten te maken. In winkelstraten of andere krappe plekken heb je daar profijt van. 

  • Stabiel

De 3 wieler buggy is daarnaast erg stevig. De buggy heeft een stabiele wegligging en is altijd goed in balans. Daardoor is de buggy ook geschikt voor onverharde wegen

Nadelen

  • Prijzig

Als je de driewieler buggy vergelijkt met een buggy met 4 wielen, is de buggy prijzig. Gemiddeld gezien betaal je voor de kinderwagen met 3 wielen meer geld

  • Minder compact opvouwbaar

Een ander nadeel van de buggy met 3 wielen is het formaat na het opvouwen. Dat is namelijk vaak groter dan bij een buggy met 4 wielen. De driewieler buggy’s zijn over het algemeen minder compact

Driewieler buggy kopen: Hier let je op

Wil je een kinderwagen met 3 wielen kopen? Verdiep je dan in de belangrijkste specificaties. Daardoor weet je wat je zoekt. En zo koop je eerder de driewieler kinderwagen die bij jou past. We zetten de belangrijkste eigenschappen op een rijtje. 

Wielen

De wielen zijn een essentieel onderdeel. Ze bepalen het comfort en de wendbaarheid. Daarnaast geeft het type wiel aan voor welke ondergrond de driewieler buggy geschikt is. 

Je kunt allereerst letten op de grootte van de wielen. Hoe groter de wielen, hoe meer grip je hebt. Robuuste wielen zijn praktisch voor onverharde ondergronden. Ook als de wielen veel profiel hebben, zijn ze voor onverharde ondergronden geschikt. Dan spreek je van all terrain kinderwagen wielen

In een stad zijn kleine wielen daarentegen juist fijn. Die kleine wielen maken de kinderwagen extra wendbaar. Als de wielen te groot worden, zijn scherpe bochten lastig. 

Die wendbaarheid wordt ook bevorderd door een zwenkwiel aan de voorkant. Dat wiel kan alle kanten op draaien. Wil je soms ook juist alleen maar rechtdoor lopen met de buggy? Zoals bij het hardlopen? Ga dan voor een buggy waarbij je het zwenkwiel vast kunt zetten

Tot slot kun je bij de wielen nog letten op het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Zodra de wielen met lucht zijn gevuld, vangen ze schokken op. Daardoor trilt de buggy minder bij hobbels. Foam banden hebben echter ook voordelen. Je hoeft ze niet op te pompen en ze kunnen niet lek. 

Prijs

In vergelijking met de 4 wieler buggy, is de 3 wieler buggy duurder. De prijzen zijn uiteenlopend. Dat zie je ook terug in de top 5.

Voor een goedkope buggy met 3 wielen betaal je zo’n €90,-. En dat bedrag kan oplopen richting de 2 duizend euro. Kijk naar een goede kinderwagen aanbieding voor voordelige opties. 

Wat er het meest toe doet is de prijs kwaliteit verhouding. De buggy moet veilig en stevig zijn. Kijk goed welke functionaliteiten je zoekt in een buggy. Bespaar op onnodige accessoires en lees de beoordelingen van gebruikers. 

Opbergruimte

Onder het zitje kan ruimte zijn gemaakt om spullen op te bergen. Dat is wel zo praktisch. Als je met een kleintje op pad gaat, zijn er altijd wel dingen die je bij de hand wilt hebben. 

De opbergruimte wordt ook wel de boodschappenmand genoemd. De grootte van die boodschappenmand varieert. Indien je opbergruimte belangrijk vindt, is dit een eigenschap om op te letten.

Stijl

Het is wel zo leuk als de buggy aansluit bij jouw stijl. Gelukkig heb je qua design meer dan genoeg keuze. Er zijn sportieve kinderwagens en retro kinderwagens. Ook zijn ze er in diverse kleuren en materialen, zoals een leren kinderwagen

Handige accessoires voor de kinderwagen met drie wielen

Voor optimaal gebruiksgemak kun je kiezen uit meerdere accessoires. Ga je met de 3 wieler kinderwagen door weer en wind? Dan is een regenhoes erg prettig. Jouw kleine zit daardoor lekker droog als het regent. Een voetenzak kan ook nog extra warmte geven. 

En als de zon schijnt, is een zonnekap of parasol voor de wandelwagen juist weer praktisch. De huid van jouw kleine is kwetsbaar. Het is daarom goed om een doek of parasol te gebruiken. Die bevestig je op de buggy.

Je kunt ook nog aan andere accessoires denken. Bijvoorbeeld een bekerhouder, bijpassende luiertas of een meerijdplankje. Dat plankje maakt het mogelijk om achterop nog een kindje mee te nemen. Het tweede kind kan zo achter de buggy staan of zitten. 

Alternatieven voor de buggy met 3 wielen

Een alternatief voor de buggy met 3 wielen, is de buggy met 4 wielen. Deze buggy is gemiddeld gezien wat goedkoper en kan even praktisch zijn. Zo zijn ze soms compacter en lichter van gewicht. De opvouwbare buggy met 4 wielen krijgt een kleiner formaat. 

Een andere optie om met jouw peuter van A naar B te komen, is de driewieler met duwstang. Hierbij maak je het leuk om samen op pad te gaan. Jouw kleine is lekker in beweging. De driewielers met duwstang zijn vaak geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar
Veelgestelde vragen

Hoe is de top 5 beste driewieler buggy samengesteld?

Wij hebben veel driewieler buggy’s getest om tot de top 5 te komen. Onderling werden de wandelwagens vergeleken op de prijs kwaliteit verhouding en specificaties. Ook de beoordelingen van gebruikers werden meegenomen. 

Waarom een 3 wieler kinderwagen?

Een wandelwagen met 3 wielen geeft extra stabiliteit. Het stevige frame kent een stabiele wegligging. Daarnaast is de driewieler kinderwagen bijzonder wendbaar. Kleine paden met scherpe bochten zijn voor de buggy geen probleem.


Meer soorten kinderwagens: