Beste kleine elektrische fiets voor kleine mensen

Het vinden van een goede elektrische fiets is vaak een hele opgave als je wat kleiner bent.

Het is namelijk belangrijk dat de instap voldoende laag is en dat je kiest voor de juiste framemaat om comfortabel te kunnen rijden.

Bovendien bestaan er heel veel verschillende soorten elektrische fietsen. Om jou de zoektocht makkelijker te maken, hebben wij de beste modellen reeds voor jou uitgezocht en in een handige lijst geplaatst.

We hebben ook alle nodige info voor je verzameld. Zo vind je gegarandeerd de beste kleine elektrische fiets!

Hoe klein is een mini elektrische fiets?

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Ze beginnen echter meestal pas bij een framemaat van 48 centimeter.

Om je een idee te geven: doorgaans is een kleine elektrische fiets met een framemaat van 48 centimeter geschikt voor personen met een lengte tussen 1,54 en 1,72 meter.

Als je kleiner bent dan 1,54 meter is het dus iets moeilijker om een goede e-bike te vinden, maar zeker niet onmogelijk.

Er zijn namelijk ook merken die fietsen aanbieden met een hele kleine maat. Framemaat 47 en 46 zijn nog relatief goed te vinden. Vanaf 45 is het een uitdaging.

Kleine elektrische fiets kopen? De beste mini e-bikes

Wil je graag een kleine e-bike kopen? Dan kost dit je doorgaans veel tijd en moeite. Het is namelijk niet evident om een goede elektrische fiets voor kleine mensen te vinden.

Maar wij gingen voor jou opzoek en selecteerden enkele interessante modellen die voldoen aan belangrijke criteria. Zo zochten we fietsen met een kleine framemaat, een lage instap, goede kwaliteit, enzovoort.

In onderstaand lijstje zijn er ook verschillende soorten elektrische fietsen te vinden. De kans is dus groot dat de ideale e-bike voor jou er ook bijzit!

1. Beste elektrische fiets voor kleine mensen – Cube Compact Hybrid 500

Cube-Compact-Hybrid-500-elektrische-fiets-voor-kleine-mensen

De beste elektrische fiets voor kleine mensen allround is de Cube Compact Hybrid. Het heeft een lage instap en is voorzien van kleine wielen en een compact frame van 20 centimeter.

Ondanks het klein model is het erg comfortabel in gebruik door de soepele wielen en wendbaarheid. Daarnaast heeft het een grote actieradius en sterke ballonbanden waarmee je zonder moeite elke ondergrond trotseert.

Het is dan wel geen elektrische vouwfiets, dankzij het lichte gewicht, neem je hem toch eenvoudig mee in je auto.
2. Beste elektrische fiets voor kleine vrouwen – Mbm Pulse

Mbm-Pulse-elektrische-fiets-voor-kleine-vrouwen

De beste e-bike voor kleine vrouwen? Dat is zonder twijfel de Mbm Pulse. Het heeft een frame van 43 centimeter en is dus doorgaans geschikt voor dames met een lengte van 1,55 meter.

Onthoud dat je altijd het best eerst je binnenbeenmaat meet om zeker te zijn dat de framemaat bij je past.

Deze fiets voor kleine vrouwen heeft ook een kleine wielmaat van 26 inch, een stuurpen die verstelbaar is en is volledig vervaardigd uit aluminium.

Daarnaast is het voorzien van 7 versnellingen en heeft het een actieradius van 100 tot 150 kilometer.
3. Fiets met lage instap voor kleine mensen – Stella Nantes Superior

Stella Nantes Superior kleine elektrische fiets

Voor kleine mensen is een elektrische fiets met lage instap aangeraden. De Stella Nantes Superior is dan een van de beste opties, omdat de instap extra laag is. Bovendien is de kwaliteit uitstekend dankzij het aluminium frame.

Deze elektrische stadsfiets is voor kleine mensen een plezier om te gebruiken, maar het maakt ook mensen heup- of knieproblemen blij. Het is voorzien van ledverlichting waardoor je hem in alle veiligheid gebruikt.

De framemaat van deze fiets met lage instap voor kleine mensen is 46 centimeter. Het heeft daarnaast actieradius tot 140 kilometer.
4. Mini elektrische fiets met kleine wielen – Bad Bike Fatbike vouwfiets

Bad-Bike-Fatbike-kleinste-elektrische-vouwfiets

Ben je eerder op zoek naar een kleine elektrische fiets die je makkelijk mee kan nemen? Dan is de Fatbike vouwfiets iets voor jou. Omdat het een elektrische fatbike is, zorgt het voor aangename en soepele ritten zowel in het centrum als op onverhard terrein.

Wanneer je hem mee wilt nemen in je auto of op de trein, vouw je hem eenvoudig toe. De fiets met kleine wielen is verkrijgbaar met een motorcapaciteit van 250 Watt of 500 Watt.

Een grotere batterij zorgt voor meer gewicht, maar maakt fietsen een stukje eenvoudiger. De keuze is dus aan jou!
5. Mini e-bike met kleinste frame – E vision Varennes

E vision Varennes elektrische fiets klein frame

De E Vision Varennes is een elektrische mountainbike met een framemaat van slechts 44 centimeter. Een klein fietsje dus, maar met een enorme kracht dankzij de BAFANG motor op het achterwiel. Het is dan ook de ideale kleine elektrische fiets voor op ruwer terrein.

Het frame is volledig gemaakt uit aluminium en de banden zijn 28 inch groot. In totaal bezit de e-mountainbike 27 versnellingen. De maximale snelheid die hij kan behalen is 25 kilometer per uur en de actieradius is tot 100 kilometer.
Mini elektrische fiets voor kleine mensen kopen: aandachtspunten

aandachtspunten-kleine-ebike

Om een goede mini e-bike voor kleine mensen te vinden, dien je rekening te houden met een aantal belangrijke aandachtspunten. Hieronder krijg je een overzicht!

Soort elektrische fiets

Kleine e-bikes bestaan, net zoals deze met een medium en large formaat, in diverse soorten. Wil je een kleine e-bike kopen? Dan is het dus eerst en vooral belangrijk om goed na te denken over welk soort er voor jou het best van pas komt.

Indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar een elektrische fiets om mee naar je werk te gaan en de kinderen mee van en naar de opvang te brengen, is de familybike interessant.

Dit soort fiets heeft namelijk extra ruimte voor een voorzitje en ook de achterdrager is vaak verlengd. Je kan er daarnaast makkelijk je boodschappen mee vervoeren.

Een speedbike is ideaal als je tijd wilt uitsparen. In tegenstelling tot andere soorten elektrische fietsen, is de maximale snelheid geen 25 kilometer per uur, maar eerder 40 tot 45 kilometer per uur.

Voor avonturiers is er dan weer geen betere keuze dan de elektrische MTB. Heuvels trotseren wordt een makkie! Daarnaast zijn er vele andere modellen zoals de elektrische stadfiets en elektrische fatbike.

Het is aangeraden om eerst alle mogelijkheden te bekijken, zodat je zeker weet wat voor jou de beste e-bike is!

Frame

frame-elektrische-fiets-klein-model

Bij de top 5 beste elektrische fietsen voor kleine mensen, kan je zien dat er veel nadruk wordt gelegd op het frame. Dat is niet zomaar.

Door te kiezen voor de juiste framemaat, zitten je benen namelijk op de juiste plaats. Zo voorkom je allerlei lichamelijke klachten en fiets je in volle comfort.

Tip: als je je ideale framemaat uitrekent en je een waarde tussen twee getallen uitkomt (bijvoorbeeld 46,5), neem je het best een maatje kleiner. Dat kan doorgaans namelijk makkelijker gecorrigeerd worden.

Hoogte instap en wielmaat

Een fiets met lage instap is voor kleine mensen de beste optie. Dat maakt het op- en afstappen van de fiets namelijk vele malen makkelijker. Het is echter wel zo dat de frames met hoge instappen doorgaans iets sterker zijn.

Als je dat belangrijk vindt, kies je dus wel beter voor een elektrische fiets voor kleine mensen met een hoge instap. Die zijn er ook!

De wielmaat is tevens een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een elektrische fiets voor korte mensen. Een kleine wielmaat zorgt ervoor dat de wielbasis lager bij de grond is waardoor je makkelijker je fiets hanteert én op- en afstapt.

Doorgaans heeft een fiets voor volwassenen een wielmaat van 28 inch, maar als je bijvoorbeeld kiest voor een elektrische vouwfiets of fatbike, zijn er ook fietsen met kleine wielen. Bij de gewone modellen kan je ook nog wielen van 26 inch vinden, maar kleiner doorgaans niet.

De juiste framemaat bepalen: stappenplan

framemaat bepalen elektrische fiets klein

Er zijn online veel tabellen waarin je de aangewezen framemaat op basis van je lengte terugvindt. Het is echter niet altijd een goed idee om dit op te volgen, omdat er korte mensen zijn met lange benen en omgekeerd.

Een e-bike is een investering. Het laatste wat je dus wil is er een kopen die je niet voldoende comfort biedt. Gelukkig is het eenvoudig om de beste framemaat voor je elektrische fiets te bepalen via onderstaand stappenplan!

  • Stap 1: sta tegen de muur en doe je voeten 20 cm uit elkaar
  • Stap 2: meet je binnenbeenlengte (afstand tussen de vloer en je kruis)
  • Stap 3: vermenigvuldig de binnenbeenlengte met 0,66 en je hebt de ideale framemaat (rond af naar boven indien nodig)

Hoe klein is de allerkleinste e-bike?

e-bike-voor-kleine-mensen

Zonder rekening te houden met een elektrische fiets voor kinderen, heeft de kleinste e-bike op de markt een frame van 42 centimeter. Dat is de Gazelle Orange C8 HMB.

Dit echter de enige mini elektrische fiets op de markt. Tenminste als je geen rekening houdt met elektrische vouwfietsen of fatbikes, want deze hebben soms een frame van slechts 20 centimeter.