Kleine peuter glijbaan kopen? Top 5 mini glijbanen (1-4 jaar)

Heb je een kind die jonger is dan 5 jaar en wil je een glijbaan voor hem of haar kopen? Dan vind je heel wat interessante exemplaren in onze top 5 hieronder.

Hier kom je ook te weten wat een goede peuter glijbaan is. Neem al onze tips door. Zo hoef je niet te vrezen voor een miskoop!

5 peuter glijbanen die het kopen waard zijn

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste peuter glijbanen van dit moment. We bekeken tijdens onze zoektocht heel wat verschillende modellen.

Daarna maakten we een selectie op basis van prijs, kwaliteit, gebruiksgemak en nog enkele andere factoren.

Ook kozen we voor diverse modellen, zodat er voor iedere peuter een goede glijbaan in onze top 5 te vinden is. Het is dan ook erg interessant om een kijkje te nemen!

1. Beste glijbaan voor peuters met waterfunctie: Smoby Ks

De Smoby Ks glijbaan voor peuters heeft afmetingen van 159 x 150 x 100 cm. Hij is voorzien van een waterfunctie voor meer plezier.

Deze functie is vooral een groot voordeel als het buiten warm is. Want zo kan je peuter zich goed afkoelen. Bovendien kan hij of zij zo veel waterplezier beleven wanneer het zonnetje schijnt.

De kleine glijbaan heeft leuke kleurtjes. Hij is gemaakt van kunststof en CE-gekeurd. Daardoor is hij erg veilig. Je kind kan hem gebruiken vanaf zijn of haar tweede tot achtste levensjaar.

Een peuter glijbaan om lang van te genieten dus. En voor de ouders een slimme investering.
2. Beste glijbaan voor een peuter van 2 jaar: Nordic Russle

De Russle glijbaan is perfect voor jongens en meisjes van 2 jaar. En zelfs kindjes van 1 jaar mogen hem al gebruiken.

De mini glijbaan neemt tevens nauwelijks plaats in en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Je peuter kan er dus er op elk moment mee spelen. Zelfs als het buiten hard regent.

Er zijn ook meerdere kleuren om uit te kiezen, waardoor het past bij ieder kindje. Deze glijbaan voor 2 jaar is bovendien erg veilig en stevig. Hij is namelijk volledig gemaakt van kunststof. Daardoor is hij tevens makkelijk te reinigen.
3. Beste glijbaan voor een peuter van 3 jaar: Kids Swing en Schuif set

Wil je graag een volledige speelset voor een peuter kopen? Dan raden wij je deze aan. Naast een peuter glijbaan is het toestel voorzien van een schommel. Er kunnen zelfs twee kindjes tegelijkertijd mee spelen.

De maximale belasting van het toestel is 25 kg. De aanbevolen leeftijd is 1 tot en met 3 jaar. Je kan het zowel buiten als binnen plaatsen.

Natuurlijk moet je er dan wel voldoende plaats voor hebben voor de binnenshuis. Ook is het toestel gemaakt van kunststof en daarmee erg stevig en onderhoudsvriendelijk.
4. Beste glijbaan voor een peuter van 4 jaar: BIG Fun

De BIG Fun is een kinderglijbaan die erg geschikt is voor peuters van 4 jaar. Hij is namelijk groot en plezierig genoeg voor peutertjes die al iets groter zijn. Je kind kan de kleine glijbaan zelfs nog gebruiken tot hij of zij 7 jaar oud is.

Dat betekent dus dat je zoon of dochter er nog lang plezier aan beleeft. En dat jij niet snel een nieuwe glijbaan hoeft te kopen.

Doordat er een handige leuning voorzien is, kan je peuter de kleine glijbaan tevens erg veilig gebruiken. De glijbaan is volledig gemaakt van kunststof en leuk vormgegeven. De glijlengte is 152 cm.
5. Beste goedkope glijbaan voor een peuter: Step2 Play & Fold Junior

Step-2-Play-glijbaan-tuin

Deze glijbaan voor peuters heeft een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. De glijlengte is 151.50 cm. Doordat hij uit kunststof vervaardigd is, kun je hem erg makkelijk schoonmaken.

Deze mini glijbaan is tevens ontzettend handig, omdat je hem kunt opvouwen. Als je weinig plaats vrij hebt in je tuin moet je dus niet meer twijfelen. Maar een opvouwbaar model is eigenlijk voor iedereen erg handig, omdat deze je plaats bespaart.

Plaats deze glijbaan voor een peuter buiten en gun je kleintje heel veel plezier in de tuin. Ook leuk als er vriendjes langskomen!
Let hierop bij het kopen van een peuter glijbaan

Wij hebben voor jou heel wat interessante glijbanen uitgekozen. Misschien vind je er wel meerdere erg leuk? Dan hoef je niet te twijfelen. Want je maakt eenvoudig de beste keuze door rekening te houden met een aantal zaken.

Allereerst is het handig om te kijken naar de leeftijd van je kind. Hoewel alle glijbanen uit de lijst geschikt zijn voor peuters, zijn sommige meer voor tweejarigen en andere meer voor vierjarigen bedoeld.

Kies een glijbaan voor in je tuin uit dat het best bij je kindje past. Het is tenslotte erg belangrijk dat hij of zij hem leuk vindt.

Daarnaast kun je een keuze maken aan de hand van de prijs. Vind je het belangrijk dat de glijbaan extra functies heeft? Of wil je een simpel model dat goedkoper is? Denk ook eens na over welk materiaal je het best vindt: hout of RVS.

Besluit je toch om voor een model te kiezen dat niet in de lijst staat? Dan is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en veiligheid.

Dat hoef je bij de glijbanen in onze lijst niet te doen, omdat wij daar al naar gekeken hebben. Als je kiest voor een peuter glijbaan van uit onze top 5, ben je dus zeker van een goede koop!

Conclusie

Een goede peuterglijbaan is niet zo moeilijk om te vinden. En als je hier terecht bent gekomen, is het zelfs nog makkelijker. Want wij hebben de beste exemplaren reeds voor jou uitgekozen.

In onze top 5 vind je heel wat verschillende modellen. Vind je het nog steeds moeilijk om er een uit te kiezen? Dan helpt het om rekening te houden met een aantal dingen.

Zo dien je te kijken naar de leeftijd waarvoor de glijbaan bedoeld is. Het is wel zo fijn als je kind deze meteen kan gebruiken. Daarnaast kun je rekening houden met de prijs en de vormgeving.

Ook kun je letten op het materiaal en het formaat. Door op deze zaken te letten, kies je eenvoudig de beste glijbaan voor je peuter!


Meer glijbanen: