Kleine partytent kopen? Top 5 beste compacte partytenten

Zoek jij een kleine partytent voor gebruik in je tuin of op vakantie? Onder een kleine of compacte partytent verstaan we een tent met een omvang van maximaal 2×2 meter.

Ook al zijn deze tenten kleiner dan gemiddeld, ze bieden wel een uitkomst. Hier vind je de 5 beste compacte partytenten en een aantal punten om op te letten bij de aankoop.

Dit zijn de 5 beste partytenten

De een wil een partytent die klein is om geld te besparen. De ander zoekt een compacte partytent omdat de beschikbare ruimte beperkt is.

Wat ook de reden is om een partytent te kopen, je wilt het ideale product voor jouw situatie. De onderstaande 5 partytenten komen het beste uit de test.

1. De beste kleine partytent allround: VidaXL partytent met 4 mesh zijwanden

VidaXL kleine partytent 2x2 met zijwanden

De VidaXL partytent met 4 mesh zijwanden is een perfecte allround partytent. Voor minder dan 100 euro krijg je een tent inclusief doorzichtige zijwanden.

Dat is handig om insecten tegen te gaan en uitzicht te behouden. Daarbij is hij gemakkelijk te monteren en gemaakt van stevig materiaal.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbaar.
 • Inclusief 4 zijwanden met gaas tegen insecten.
 • Gemakkelijk te monteren en af te breken.
 • Hoog (2,4 meter).
 • Water- en Uv-bestendig.

👎 Nadelen:

 • Dichte zijwanden moet je er apart bijkopen.
 • Zonder scheerlijnen, dus niet bestand tegen harde wind.
2. De beste kleine budget partytent: VidaXL partytent professioneel

VidaXL-kleine-partytent

Wil je een kleine partytent kopen voor zo weinig mogelijk geld? Bekijk dan de VidaXL partytent professioneel. Deze partytent is klein, goedkoop en gemaakt van duurzaam materiaal.

Hij heeft geen zijwanden, dus is enkel bedoeld voor beschutting tegen zon en regen.

👍 Voordelen:

 • De prijs is uitstekend.
 • Montage is gemakkelijk en snel.
 • Je kunt er ruim onder staan (2,4 meter hoog).
 • Simpel en stijlvol.

👎 Nadelen:

 • Geen zijwanden dus weinig beschutting.
 • Bij harde wind waait deze partytent gemakkelijk weg.
3. De beste kleine high-end partytent: VidaXL partytent inklapbaar met wanden

kleine feesttent kopen

Met deze kleine partytent van VidaXL maak je indruk. Ook al is de partytent slechts 2×2 meter in omvang, de bordeauxrode kleur geeft hem een koninklijke uitstraling.

Daarbij is deze partytent inklapbaar, gemakkelijk mee te nemen en gemaakt van roestbestendig materiaal. Dat maakt hem ideaal voor feestjes in de tuin of bij je caravan.

👍 Voordelen:

 • Montage en afbraak is snel gedaan.
 • Slechts 7,5 kilo.
 • Mooie kleur en stijlvol ontwerp.
 • 4 zijwanden met vensters van PVC.
 • Frame van roestbestendig aluminium.

👎 Nadelen:

 • De prijs is ver boven gemiddeld.
4. De beste kleine partytent met 2 zijwanden: VidaXL Partytent met 2 zijwanden

VidaXL-kleine-partytent-met-zijwanden

Met een compacte partytent met 2 zijwanden creëer je beschutting zonder het open gevoel te verliezen. De blauwe VidaXL partytent met 2 zijwanden is een uitstekende keuze.

Hij is gemakkelijk op te zetten, gemaakt van stevig materiaal en de zijwanden hebben vensters om doorheen te kijken.

👍 Voordelen:

 • Pop-up systeem voor snelle montage en afbraak.
 • 2 zijwanden voor extra beschutting.
 • Meer dan 3 meter hoog in het midden.
 • Frame van roestvrij staal met poedercoating.
 • Waterbestendig en uv-bestendig.

👎 Nadelen:

 • Niet bestand tegen slechte weersomstandigheden.
5. De beste kleine partytent met zijwanden: VidaLife partytent met 4 zijwanden inklapbaar

VidaLife-vierkante-tent-feest

Ook kleine partytenten kunnen van alle gemakken voorzien zijn. Ook al is het design vaak simpel, er zijn enkele extra opties die je het leven gemakkelijker maken.

De VidaLife partytent is niet goedkoop. Hij wordt geleverd met 4 zijwanden met vensters, met een pop-up klapsysteem en met scheerlijnen en haringen.

👍 Voordelen:

 • Pop-up systeem voor snelle montage en afbraak.
 • Frame van gepoedercoat roestvrij staal.
 • 4 zijwanden met vensters, voor optimale beschutting.
 • Extra bevestiging met scheerlijnen en haringen.
 • Uv- en waterbestendig.

👎 Nadelen:

 • Prijzig voor een kleine partytent.
Waar moet je op letten als je een kleine partytent gaat kopen?

aandachtspunten-kleine-partytent-kopen

Een partytent die klein is neemt minder ruimte in beslag. Hij is lichter van gewicht en dus gemakkelijker mee te nemen. Kleine partytenten zijn ook goedkoper. Dat zijn voldoende redenen om voor een product te kiezen dat compacter is dan gemiddeld.

Er zijn een aantal aandachtspunten om op te letten als je een compacte partytent gaat kopen. Hier vind je de belangrijkste.

1. De omvang van een compacte partytent met scheerlijnen is groter

Ben je van plan om een compacte partytent te kopen die scheerlijnen heeft, let dan op de omvang. Scheerlijnen geven extra gemoedsrust als er wind staat. De tent wordt beter verankerd en zal daardoor minder snel om- of wegwaaien.

Scheerlijnen steken wel een meter uit. Een partytent van 2×2 meter heeft dan dus een oppervlak nodig van 4×4 meter. Kies je juist een compacte partytent omdat je beperkt ruimte hebt, neem dan een partytent die je verankert via de stokken.

2. Er kunnen niet veel mensen in een kleine partytent

In een partytent van 2×2 meter (4 vierkante meter oppervlak) kan je niet veel mensen kwijt. Staande personen hebben een vierkante meter nodig, dus er passen dan 4 mensen in.

Zittende personen nemen elk 1,5 vierkante meter in beslag, wat betekent dat je maar 2 tot 3 zittende mensen in je kleine partytent kunt plaatsen.

Een compacte partytent gebruik je dus meestal niet om veel mensen onder te brengen, bijvoorbeeld tijdens een feestje of op vakantie.

Je kunt gebruikt hem voor een romantisch diner voor 2, of voor het plaatsen van een tafel met hapjes en drankjes. Kleine partytenten zonder zijwanden zijn ideaal voor gebruik op het strand.

3. Kleine partytenten zijn vaak niet stormbestendig

Stormbestendige partytenten bestaan, maar deze zijn dan vaak wat groter. Je vindt stormbestendige partytenten van 3×3 meter, maar niet kleiner.

Alle partytenten in dit artikel zijn niet bestand tegen slechte weersomstandigheden en dienen in dat geval te worden afgebroken. Vooral partytenten zonder zijwanden waaien gemakkelijk weg bij een windstoot.

Een compacte partytent huren

compacte-partytent-huren

Heb je je kleine partytent slechts eenmalig nodig, dan is huren een optie. Veel mensen doen dat als ze een groot feest geven en deze tent daarna niet meer gebruiken. Om die reden is het ook lastig om een kleine partytent van 2×2 meter te huren.

Verhuurbedrijven beginnen meestal met een partytent 3×3 meter of een partytent 3×6 meter. Wat je ook kunt doen is een goedkope partytent bij Action aanschaffen.

Voor een laag bedrag heb je dan een partytent van 2,5 x 6 meter. Gebruik je deze maar één keer, dan heb je nog steeds financieel weinig verloren.

De montage en afbraak van je kleine partytent

De meeste compacte partytenten zijn voorzien van een gemakkelijk montagesysteem. Deze worden ook wel easy-up systemen genoemd. Sommige kleine partytenten zijn opvouwbaar en andere hebben een pop-up systeem.

In beide situatie staat je partytent in enkele minuten en zit hij net zo snel weer in de opbergtas. Je hebt geen scouting ervaring nodig om hem op te zetten en af te breken. Instructies worden altijd meegeleverd.

Waar koop ik een goede kleine partytent?

De beste plek om een goede compacte partytent te vinden is online. Daar tref vaak ook de scherpste aanbieding, zoals de eerdergenoemde partytent van Action. Levering is snel, verzendkosten zijn er niet en het aanbod is enorm.

Wacht dus niet langer en ga op zoek naar jouw ideale compacte partytent. Maak een vergelijking van de producten die aan jouw wensen voldoen. Met de informatie uit dit artikel neem je je nieuwe partytent binnen de kortste keren in gebruik.