Kleine smalle regenton kopen (tot 150 liter)

Ook met een kleine regenton kan je water opvangen en hergebruiken. Het is een perfecte keuze als je een kleine tuin hebt of zelfs alleen een balkon.

Een inhoud van 150 liter of minder is prima voor het wateren van je bloembakken of je groenten.

Wil jij een kleine of smalle regenton kopen? Wij hebben alle informatie verzameld die je nodig hebt.

We beginnen met de 5 beste kleine regentonnen die nu te koop staan. En daarna bespreken we alle punten om op te letten als je een regenton voor je kleine tuin gaat kopen.

Top 5: De best geteste kleine regentonnen (tot 150 liter)

De onderstaande lijst is het resultaat van onze uitgebreide test onder de smalle regentonnen die momenteel te koop worden aangeboden. We bespreken ze hier elk afzonderlijk in detail.

1. De beste smalle hoge regenton: Regenton Harcostar Rainsaver 100 liter

In kleine tuinen is een smalle hoge regenton een uitkomst. Deze van Harcostar heeft een zeer respectabele inhoud van 100 liter. Daarbij is deze regenton voor je kleine tuin ook erg goed betaalbaar.

Hij heeft een kraantje en wordt geleverd inclusief onderzetvoet. Hij weegt leeg slechts 4,5 kilo en is dus gemakkelijk te plaatsen. Hij is gemaakt van kunststof.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs.
 • Weerbestendig kunststof.
 • Inclusief voet voor gemakkelijker vullen.
 • Inhoud 100 liter.
 • Deksel en kraantje inbegrepen.

👎 Nadelen:

 • Niet de meest aantrekkelijke regenton voor je kleine tuin.
2. De beste kleine regenton aan regenpijp: Elho Pure Raindrop 70L

Deze schitterend vormgegeven kleine regenton bevestig je aan je regenpijp. Daar vult hij zich met water wat jij vervolgens gebruikt voor het bewateren van je tuin. Het is een schitterende toevoeging aan elke tuin of elk balkon.

Er is een beker in verwerkt waarmee je het water gemakkelijk verwijdert. Het kraantje bevindt zich onderaan de druppel. De inhoud is 70 liter en hij is gemaakt van kunststof.

👍 Voordelen:

 • Mooi druppeldesign.
 • Kleine regenton voor bevestiging aan de pijp.
 • Inhoud 70 liter.
 • Kraantje onderop voor het vullen van je gieter.
 • Beker in het design verwerkt.

👎 Nadelen:

 • Prijzig voor een kleine regenton.
3. De beste kleine regenton 50 liter hout: Nature regenton whiskyvat 50L

Deze kleine regenton 50L lijkt van hout gemaakt te zijn. Hij is nauwelijks van een echt whiskyvat te onderscheiden. Maar omdat het materiaal eigenlijk kunststof is, kan hij veel beter tegen de weersomstandigheden.

Je krijgt er een kraantje en een bijpassend deksel bij. Wil je hem hoger kunnen plaatsen, dan heb je een standaard nodig. Deze is apart verkrijgbaar.

👍 Voordelen:

 • Mooi design als whiskyvat.
 • Gemaakt van kunststof.
 • Inclusief deksel en kraan.
 • Ook in 120 liter verkrijgbaar.
 • Prima prijs.

👎 Nadelen:

 • Standaard moet apart worden aangeschaft.
4. De beste smalle regenton muur: Prestige Regenton Grijs 100L

Deze smalle regenton bevestig je aan de muur over je regenpijp. Daar verzamelt hij water wat je verwijdert via het kraantje aan de zijkant. Hij is gemaakt van kunststof en heeft een inhoud van 100 liter.

Wat direct opvalt is het moderne en elegante design. Hij is klein genoeg voor op je balkon of bij je flat. Omdat hij aan de muur bevestigd is, kan je je gieter ook veel gemakkelijker vullen.

👍 Voordelen:

 • Elegante smalle regenton voor aan de muur.
 • Bevestiging aan de regenpijp.
 • Inhoud 100 liter.
 • Overtollig water gaat terug de regenpijp uit.
 • Inclusief kraan en installatiebenodigdheden.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
5. De beste kleine regenton met kraantje: Harcostar Regenton Rainsaver 100L

Veel meer dan alleen deze kleine regenton van Harcostar heb je niet nodig. Hij wordt geleverd inclusief kraantje, deksel en standaard om hem hoger te tillen. Aan het kraantje kan je een tuinslang bevestigen.

De inhoud is 100 liter en het materiaal is kunststof. De prijs is erg goed. Je bevestigt deze kleine regenton via een bijgeleverde vulautomaat aan de regenpijp.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs.
 • 5 jaar fabrieksgarantie.
 • Inclusief standaard, kraantje, vulautomaat en deksel.
 • Tuinslangaansluiting.
 • Inhoud 100 liter.

👎 Nadelen:

 • Niet de beste vormgeving.
Wanneer is investeren in een kleine regenton een goed idee?

Een smalle regenton is niet voor iedereen groot genoeg. Met een kleine regenton tot 150 liter kan je flink wat water opvangen. Dat maakt hem ideaal voor een aantal situaties.

 • Je hebt een kleine tuin en wilt voldoende water opvangen om deze mee te bewateren.
 • Je hebt weinig ruimte beschikbaar voor een regenton en zoekt een regenton die smal en onopvallend is.
 • Je wilt regenwater op kunnen vangen op je balkon, bijvoorbeeld met een smalle regenton voor aan de muur.
 • Je hebt een kleine groentetuin en denkt eraan een kleine regenton aan je regenpijp te bevestigen zodat je groentes altijd water hebben.
 • Een kleine design regenton staat eleganter in je moderne tuin dan een groot plastic vat.

Waarop moet je letten als je een smalle regenton gaat kopen?

Ook al zoek je een kleine smalle regenton, het is altijd goed om even na te denken over je aankoop. Dan weet je zeker dat je de beste kleine regenton koopt voor jouw tuin.

De onderstaande aandachtspunten helpen je bij het maken van je keuze.

1. De inhoud van je kleine regenton

Er zijn mini regentonnen met een inhoud van slechts 50 liter. Wij hebben hier 150 liter als de maximale inhoud genomen. Daarna kom je al snel bij een grote regenton terecht.

Denk even na over hoeveel water jij gaat gebruiken. Het regent in Nederland vrij veel dus een regenton van 50 liter zit snel vol.

Hoe groot is het oppervlak dat je met het regenwater wilt bewateren? Zijn dat de planten op je balkon of de groenten in je moestuin? In het eerste geval heb je aan een kleine regenton van 50 liter voldoende.

Je groenten hebben meer water nodig, wat betekent dat een smalle hoge regenton met meer inhoud een betere keuze.

2. De montage van je kleine regenton

Vooral in kleine tuinen en op balkons is de montage een belangrijk aandachtspunt. Er zijn kleine regentonnen die je aan je regenpijp bevestigt. Dat betekent dat er geen extra slang of pijp nodig is om het water af te tappen.

Veel van deze smalle regentonnen hebben een systeem waarbij overtollig water weer uit de regenpijp verdwijnt.

Er zijn ook smalle regentonnen die je tegen de muur bevestigt. Dit is vaak een platte regenton die daardoor ruimte bespaart en die nauwelijks opvalt.

Uiteraard vallen losstaande kleine regentonnen ook tot de mogelijkheden. Een regenton die smal en hoog is neemt minder ruimte in beslag. Deze staan op een standaard, zodat je je gieter nog steeds makkelijk kunt vullen.

3. Het uiterlijk van je regenton

Zoek jij een kleine regenton voor op je balkon of in je kleine tuin? Dan wil je een regenton die er mooi uitziet. Er worden schitterende design regentonnen gemaakt die elk balkon verrijken.

Tegelijkertijd zijn de plasticachtige smalle hoge regentonnen dan een minder slimme keuze. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan de design regentonnen, maar je zet ze het liefste op een plek neer waar ze minder goed opvallen.

Als jouw regenton die smal is op een opvallende plek komt te staan, dan wordt dit aandachtspunt belangrijk. Je wilt een kleine regenton die praktisch is, maar die ook als blikvanger in je tuin fungeert.

Een mooie kleine regenton van 50 liter met houtlook zal prachtig staan in je tuin, bijvoorbeeld.

4. Wat is er bij de mini regenton inbegrepen?

Een laatste controle die je doet voordat je je kleine regenton aanschaft is of deze compleet wordt geleverd. Bij een kleine regenton hoort een kraantje, een deksel en soms ook een standaard.

Behalve dat controleer je of het bevestigingsmateriaal is inbegrepen, bijvoorbeeld als de kleine regenton aan de regenpijp of aan de muur moet worden bevestigd.

Tip: kies voor een kleine regenton zonder regenpijp als je deze niet aan de muur wilt hangen of niet aan de regenpijp wilt bevestigen. Het deksel fungeert dan als een trechter, wat betekent dat dit een kleine regenton is die je overal neer kunt zetten.

Waar koop ik de beste kleine regenton?

Kleine regentonnen zijn zowel online te koop als in tuinwinkels. Als jij al precies weet wat je nodig hebt, dan is online winkelen de beste keuze. Daar is de keuze het grootste en je vindt er altijd wel een goede aanbieding.

Heb je nog vragen en twijfel je over wat de beste kleine regenton is voor jou? Dan ga je naar een tuinwinkel of doe-het-zelf zaak. Ze kunnen je dan precies adviseren en je helpen bij het vinden van de beste kleine regenton voor jouw tuin.
Veelgestelde vragen

Hoe groot moet mijn kleine regenton zijn?

Als je een dak hebt van 25 vierkante meter en je plaatst een kleine regenton met een inhoud van 100 liter aan de regenpijp, dan heb je elke 2 dagen voldoende water. Een regenton van 100 liter is voldoende voor het bewateren van een tuin van rond de 70 vierkante meter.

Hoe voorkom ik dat mijn kleine regenton overloopt?

De meeste kleine regentonnen die je aan een regenpijp bevestigt hebben een overloop set. Als hij dan te vol raakt, dan wordt het overtollige water gecontroleerd afgevoerd. Soms is dat via een slang, andere keren gaat dat via de regenpijp. Bij kleine regentonnen is een overloop belangrijk, want per vierkante meter dakoppervlak vang je jaarlijks in Nederland ongeveer 650 liter water op.


Meer voor in de tuin: