Kliko ombouw 2 containers kopen? Dit zijn de beste & Koopgids

Wil je jouw 2 containers uit het zicht zetten? Ga dan voor een kliko ombouw voor 2 containers in jouw tuin.

De ombouw is een stijlvolle toevoeging aan jouw tuin. Maar welke moet je kiezen? Daar helpen we je bij op weg. 

Eerst geven we je de top 7 van de beste container ombouw kasten voor 2 containers. Daarna geven we aan op welke eigenschappen je moet letten. En wat alternatieven kunnen zijn. 

De beste container ombouw 2 containers

Ben je op zoek naar een goede kliko ombouw voor 2 containers? Zoek dan niet langer. Wij hebben namelijk de beste 7 opties voor je geselecteerd. De volgende kliko bergingen variëren in looks, maten en materialen. Zo zit er altijd wel een geschikte optie bij voor jouw tuin. 

1: Beste kliko ombouw 2 containers – Lutrabox ombouw 2 stuks

Een erg stevige kliko ombouw voor 2 containers, is deze van Lutrabox. De containerberging is gemaakt van geïmpregneerd vurenhout. De ombouw is geschikt voor 2 containers van maximaal 240 liter

In jouw tuin werk je de 2 containers met deze ombouw op een mooie manier weg. Ook is de ombouw handig. De ombouw heeft 2 los te openen deuren en 2 deksels. Het hout is bestand tegen vorst, vocht en water
2: Beste container ombouw 2 containers – Weka afvalcontainer kast

Van het merk Weka is deze kliko ombouw voor 2 containers een aanrader. De afvalcontainer kast is om meerdere redenen een aanrader. De klikokast ziet er stijlvol uit, maar is ook van goede kwaliteit

Er is namelijk sprake van goede ventilatie. De bakken kun je eenvoudig aanvullen. Bij het openen van de klep, open je namelijk ook de deksel van de kliko. Bovendien kun je de deuren vergrendelen. En is de containerberging vorstbestendig

In deze houten klikokast kun je 2 afvalcontainers kwijt van elk maximaal 240 liter
3: Kliko ombouw 2 x 140 liter – Lutrabox afvalcontainer kast 

In deze kliko ombouw kun je met gemak 2 containers van 140 liter kwijt. Dat is het standaard formaat van een kliko. De kliko ombouw is gemaakt van hout. Dat hout is volledig geïmpregneerd. Daardoor is het waterbestendig, vochtwerend en vorstbestendig

De ombouw is voorzien van een achterwand. Verder heeft het 2 deuren en 2 deksels. Het pakket wordt in delen geleverd. Op een eenvoudige manier zet je het in elkaar. 
4: Goede container ombouw 2 stuks – VH-Design 2 bak

Een stijlvolle en stevige ombouw is deze van VH-Design. De kliko ombouw is geschikt voor 2 stuks. Dat kunnen containers van maximaal 240 liter zijn. 

De ombouw heeft veel handige eigenschappen. Je kunt bij het openen van de klep meteen de kliko openen. Ook zijn de deuren vergrendelbaar.

En staat de ombouw op dopjes tegen het vocht. Maar is ook mooi vormgegeven met douglas hout, tuinhout en een stalen frame

Een groot voordeel is daarnaast, dat de container ombouw gemonteerd wordt geleverd. Je hoeft het zelf dus niet in elkaar te zetten. Dat scheelt weer tijd en moeite. 
5: Stevige kliko berging – MonsterShop dubbel groen

Met deze kliko berging van MonsterShop geniet je van een unieke ombouw. Jouw containers worden op een mooie manier weggewerkt. Deze variant heeft een mooie groene kleur. Ook in andere kleuren is de ombouw te bestellen. 

De ombouw is gemaakt van hout. De latjes zijn op een mooie manier in de ombouw verwerkt. Ook zorgen ze voor voldoende ventilatie. Je kunt in de container ombouw 2 containers van 240 liter kwijt. Kleinere containers zijn ook mogelijk.   

De deuren zijn vergrendelbaar. En in de deksel zit een koordje. Die maak je vast aan jouw kliko. Open je de deksel, dan open je ook jouw kliko. 
6: Container ombouw 2 stuks – Tuinmaak.nl ombouw wilg

Dit is kliko ombouw voor 2 stuks met compleet andere looks. Voor het design is gebruik gemaakt van wilgentakken. Die zijn op een mooie manier geweven in het frame. De rest van het frame is gemaakt van hout.

Ook is de kliko ombouw erg handig. De deuren zijn afzonderlijk van elkaar te openen. Ook kun je ze vergrendelen met het slotje.

En wil je een van de kliko’s aanvullen? Dan til je de deksel op met het handige hengsel. Bovendien is er een ruimte overgelaten voor ventilatie
7: Container ombouw 2 bakken – VidaXL containerberging dubbel

Ga je liever voor een container ombouw van kunststof? Dan is deze variant van VidaXL een geschikte optie. De dubbele containerberging is gemaakt van poly rattan, dat is een stevig geweven kunststof. Voor het frame is staal gebruikt. Dat biedt extra stevigheid en stabiliteit

Met deze dubbele containerberging zet je jouw 2 kliko’s op een mooie manier uit het zicht. De ombouw heeft een mooie zwarte kleur. De 2 deuren kunnen worden vergrendeld en kunnen afzonderlijk van elkaar worden geopend

Verder is de kliko ombouw waterbestendig, vorstbestendig en bestand tegen UV stralen
Hoe herken je een goede container ombouw voor 2 containers?

In de zoektocht naar een container ombouw voor 2 containers komen er veel opties voorbij. Dat kan het lastig maken de juiste ombouw te vinden. Daarom zetten we onder elkaar op welke eigenschappen je kunt letten. Dan kun je de klikokasten beter vergelijken. 

Stevig

Een belangrijke eigenschap van de kliko kast is de stevigheid. Je wilt dat jouw kliko ombouw stabiel staat. En niet gaat wankelen als je er een zware container in plaatst. Een robuust frame kan daarbij helpen. 

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de container ombouw voor 2 containers zit hem in een aantal eigenschappen. 

Let bijvoorbeeld eens op de deksel van de containerberging. Die kan openklappen met of zonder hydraulisch systeem. Dit hydraulische systeem maakt het openklappen makkelijker. Daarnaast voorkomt het dat de deksel hard dichtklapt. 

In de deksel kan het ook handig zijn als er een haakje is. Dat haakje maak je vast aan de bovenkant van jouw kliko. Open je de deksel, dan open je ook meteen jouw kliko.

Dat is erg handig als je jouw kliko aan wilt vullen. Je hebt dan namelijk waarschijnlijk niet beide handen vrij. 

Extra gebruiksvriendelijk is het ook als alle 2 de kliko’s een eigen deur hebben. Dan open je alleen het deurtje van de kliko die je nodig hebt. 

En als de deuren vergrendeld kunnen worden heeft dat ook een voordeel. Met name bij harde wind voorkomt de vergrendeling geklapper. 

Stijlvol

Je gebruikt de kliko ombouw voor 2 containers om jouw kliko’s uit het zicht te zetten. Dan moet daar natuurlijk wel een stijlvolle ombouw voor in de plaats komen. Het materiaal van jouw kliko berging is erg bepalend voor de looks. 

In de meeste tuinen misstaat een houten klikokast niet. Hout geeft een natuurlijke touch aan jouw tuin. Daarnaast kan het in meerdere kleuren worden geverfd, waardoor het bij elke tuin wel past. 

Ook opties zijn poly rattan, aluminium en roestvast staal. Of een kliko ombouw voor 2 containers van kunststof.

Dit zijn eveneens materialen die op verschillende manieren kunnen worden vormgegeven. De kleuren en vormen zijn uiteenlopend, dus kies wat bij jouw tuin past. 

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Bij aanschaf van een kliko ombouw voor 2 containers, wil je dat je waarde krijgt voor je geld. De kliko ombouw kan al snel wat kosten. 

Al zijn er ook goedkope containerbergingen te vinden. Dan moet je denken aan een bedrag van zo’n €230,-. Gemiddeld kosten de kliko bergingen voor 2 stuks namelijk al snel ruim €300,-

Weersbestendig

De kliko ombouw zet je waarschijnlijk het hele jaar door buiten. In de winter kan het vriezen, het kan regenen en de zon kan fel schijnen. De kliko ombouw moet daarom bestand zijn tegen alle soorten weer. 

Bij een houten kliko ombouw voor 2 containers realiseer je dat met het impregneren. Dan krijgt de containerberging een speciale laag om de weersomstandigheden aan te kunnen. RVS, aluminium en kunststof zijn van nature al goed bestand tegen vorst en regen

Alternatieven voor een container ombouw voor 2 stuks

De container ombouw kun je voor 2 bakken kopen. Maar je kunt ook gaan voor een kliko ombouw voor 3 bakken. Dan kun je net een extra container kwijt. Of heb je meer ruimte om nog iets anders op te bergen. 

Zijn 3 bakken nog te weinig? Dan kun je ook kiezen voor een kliko ombouw voor 4 containers. Daarmee heb je extra veel ruimte om jouw containers op te slaan. 

Een mooie oplossing kan ook een tussenschot in de tuin zijn. Dan zet je de 4 containers achter een muurtje. Dat muurtje kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van steen of hout. Ook kun je hem van planten voorzien. Dat is een goede manier om de containers uit het zicht te krijgen. 

En heb je geen containers, maar wil je wel jouw afvalzakken opbergen? Dan kan een afvalbak al volstaan. Ook zijn er grotere afvalbakken voor buiten te koop. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Ikea.
Veelgestelde vragen

Kun je een container ombouw voor 2 containers zelf maken?

Ja. Als je enigszins handig bent is het mogelijk de container ombouw voor 2 containers zelf te maken. Het is aan te raden om dat met een bouwtekening te doen. Online kun je bouwtekeningen en een stappenplan downloaden. De juiste materialen, zoals hardhout of steigerhout, kun je vinden bij de Gamma, Hornbach of Karwei.

Hoe zijn de beste kliko ombouw kasten voor 2 containers geselecteerd?

In de top 7 komen alleen klikokasten voor van goede kwaliteit. Veel soorten kliko bergingen zijn met elkaar vergeleken om tot de top 7 te komen. Er werd gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, specificaties en reviews. 

Waar koop je een container ombouw voor 2 containers?

De container ombouw voor 2 containers is bij meerdere winkels te koop. Je kunt kijken bij de Praxis, Karwei of Gamma. Ook zijn ze te vinden bij de Intratuin. En kun je natuurlijk veel opties vinden op Bol.com.