Kliko ombouw 3 containers kopen? Ontdek hier de beste opties!

Heb je 3 containers? En wil je ze uit het zicht zetten? Dat kan met een kliko ombouw! Er is een speciale kliko ombouw voor 3 containers.

Daarmee staan de containers niet meer in de weg. En heb je geen last van ongedierte. 

In dit artikel lees je welke container ombouw kasten voor 3 kliko’s de beste zijn. Ook ontdek je de voordelen van een klikokast. En kom je te weten waar je op moet letten.

En wil je liever een containerberging zelf maken? Dan vertellen we je hoe!

De beste kliko ombouw voor 3 containers

De ene kliko ombouw is de andere niet. Vooral met 3 containers moet de kliko ombouw stevig zijn. Maar welke containerberging is van goede kwaliteit? Dat hebben wij voor je uitgezocht. De volgende 7 klikokasten zijn ideaal voor 3 containers. 

1: Beste container ombouw 3 containers – Lutrabox containerkast

De beste containerberging, is deze van Lutrabox. In deze kliko kast kun je ruim 3 kliko’s kwijt. Dat mogen containers zijn van maar liefst 260 liter. Ook kleinere varianten passen uiteraard goed in deze container ombouw. 

De ombouw heeft 2 deuren en een handig deksel. Daarmee kun je altijd nog wat in jouw kliko gooien. Het deksel van de kliko kun je tegelijk laten openen met het deksel van de ombouw. Daarvoor is er een speciaal haakje. 

Het hout is volledig geïmpregneerd. Dat maakt de kist waterdicht en vorstbestendig
2: Beste kliko ombouw 3 containers – Weka afvalcontainerkast

Een erg goede containerberging heb je ook aan deze van Weka. Dit is een stijlvolle manier om 3 kliko’s weg te werken. Er is plaats voor 3 containers van 240 liter. Open het deurtje en je kunt de containers de ombouw inrijden. 

De container ombouw is gemaakt van massief dennenhout. Dat geeft de nodige stevigheid en is vochtbestendig. De latjes zorgen voor voldoende ventilatie. De klep aan de bovenkant kun je openen. Zo kun je altijd nog iets in de kliko’s kwijt. 
3: Container ombouw 3 stuks – Lutrabox afval containerkast

Lutrabox heeft nog een goede kliko berging voor 3 stuks. Deze heeft een iets kleiner formaat. De container ombouw is minder lang. 

Toch kun je er nog steeds 3 containers in kwijt. Dat zijn 2 containers van 240 liter of 180 liter. En één van 140 liter. Een ideale container ombouw dus, als je kliko’s in meerdere maten hebt. 

Verder is het vurenhout geïmpregneerd. Daarmee is het bestendig gemaakt tegen vorst, vocht en water. De container ombouw heeft 2 deuren en een deksel. Met een haakje kan het hengsel van de kliko aan de deksel worden vastgemaakt. 
4: Container ombouw 3 bakken – VidaXL containerberging zilver

Ga je liever voor een zilveren variant? Overweeg dan deze containerberging van VidaXL. De kliko ombouw is geschikt voor 3 containers. Elk met een inhoud van 240 liter

De ombouw is gemaakt van roestvrij staal. Dat is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. De gaten in het frame geven genoeg ventilatie. 

Het fijne is dat alle drie de deuren afzonderlijk kunnen worden geopend. Dat geldt ook voor de deksels. Bovendien zijn de 3 deuren afsluitbaar. Dat kan met een speciaal sleuteltje
5: Kliko ombouw 3x 240 liter – VH-Design container ombouw voor 3

Ga je liever voor een kliko ombouw met een stoer design? Dan is dit een goede optie. De kliko ombouw is gemaakt voor 3 containers van 240 liter. Het materiaal geeft de container ombouw een unieke look. Douglas hout is gecombineerd met tuinhout en staal

Aan gebruiksgemak werd ook gedacht. Onder de 3 deksels zitten haken. Als je de kliko aan wilt vullen, hoef je daardoor alleen de deksel van de containerberging te openen. 

Erg handig is ook dat je deze container ombouw niet zelf meer in elkaar hoeft te zetten. Hij wordt volledig voorgemonteerd geleverd
6: Beste containerberging – MonsterShop containerberging 3

Een klassieke container ombouw voor 3 containers van 240 liter, is deze van MonsterShop. De containerberging heeft meerdere handige eigenschappen. En dat terwijl dit een stijlvolle manier is om de kliko’s uit het zicht te stallen. 

Tussen de latjes is ruimte voor ventilatie. De deuren van de containerberging zijn vergrendelbaar. De deksel aan de bovenkant kan op een makkelijke manier worden geopend

Verder wordt het geheel als bouwpakket geleverd. Met een instructie kun je de ombouw eenvoudig zelf in elkaar zetten
7: Kliko berging – VidaXL containerberging driedubbel

Van het merk VidaXL kun je deze stevige driedubbele klikokast kopen. De klikokast is gemaakt van poly rattan en staal en heeft een mooie zwarte kleur. Samen zorgt dit voor stijlvolle looks, die bij elke tuin kunnen passen. 

Een groot voordeel van het materiaal is daarnaast dat het weerbestendig is. Het is waterbestendig, vochtwerend en UV bestendig. De containerberging kan zelfs tegen vorst

Er is plaats voor 3 klikos. Je zet ze achter het deurtje uit het zicht. En wil je nog wat in de kliko’s kwijt? Dan kun je de deksel optillen. 
Waarom een container ombouw voor 3 containers?

Heb je thuis 3 containers staan? Dan maakt dat de looks van jouw tuin vaak niet veel beter. Een container ombouw is een stijlvolle manier om de 3 containers uit het zicht te zetten. Ook helpt het tegen ongedierte. Vogels en ongedierte kunnen immers lastig bij het afval komen. 

Kliko ombouw voor 3 containers kopen: hier let je op

Ga je op zoek naar een kliko ombouw voor 3 containers? Dan kom je veel verschillende opties tegen. Het is lastig om dan de juiste keuze te maken.

Daarom vertellen we je op welke eigenschappen je kunt letten:

Materiaal

De kliko ombouw voor 3 containers kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Veel voorkomend zijn hout, kunststof of roestvrij staal.

Bij een houten containerberging is vaak gebruik gemaakt van hardhout, steigerhout of vurenhout. Douglas hout of grenen komt ook voor.

De houten kliko kast wordt vaak geïmpregneerd. Dan wordt de kast bestendig gemaakt tegen weersomstandigheden. Bijvoorbeeld tegen vorst, vocht en water

Kunststof heeft als voordeel dat je het makkelijk schoon kunt maken. Daarnaast is een kunststof container ombouw relatief licht van gewicht en goed betaalbaar

Daarnaast is roestvrij staal nog een optie. Ook dit materiaal is goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en stevig

Formaat

Bij het bepalen van het formaat is het belangrijk te kijken naar de inhoud van jouw containers. Dat kan variëren van 140 liter tot 260 liter. De standaardmaat voor een container is 140 liter. Voor de afmetingen is het formaat van jouw kliko van belang. 

Kijk goed in de productomschrijving voor welke kliko’s de ombouw is gemaakt. Heb je 3 kliko’s van 140 liter? Dan heb je aan een containerberging van ongeveer 1.80 meter lang genoeg. Bij 3 kliko’s van 240 liter ga je al naar een lengte van zeker 2 meter

Deuren kliko ombouw

De kliko ombouw voor 3 containers is meestal voorzien van 2 of 3 deuren. Een deur per container kan handig zijn. Dan hoef je niet een grote deur te openen om een kliko te pakken. 

Het kan daarnaast handig zijn als de deuren vergrendeld kunnen worden. Dan gaan de deurtjes bijvoorbeeld niet klapperen als het waait.  

Ventilatie

Wil je niet dat de containers erg gaan stinken? Zorg dan voor voldoende ventilatie. Dan blijft de lucht niet te erg hangen. 

Een container ombouw die gemaakt is van latjes is voor luchtdoorvoer ideaal. Of kijk of de container ombouw van gaten is voorzien. 

Design

Een ombouw voor 3 containers kan op veel manieren worden vormgegeven. Voor een groot deel zitten de looks hem in het materiaal. Een houten kliko ombouw straalt van zichzelf al warmte uit. 

Wil je juist gaan voor een moderne of chique look? Ga dan voor een zwarte container ombouw. Of een container ombouw die gemaakt is van roestvrij staal of poly rattan

Prijs

Het kopen van een kliko kast kan een flinke investering zijn. De container ombouw voor 3 containers kost gemiddeld zo’n €450,-. De prijzen voor de kliko ombouw beginnen in ons toplijstje rond de €300,-. Ook kun je de ombouw kopen voor een bedrag van €800,-

De prijzen zijn dus erg uiteenlopend. Het belangrijkst is, dat je voor een kliko ombouw gaat van goede kwaliteit. Voor een goedkope containerberging is het slim de aanbiedingen in de gaten te houden. 

Een kliko ombouw zelf maken

Wil je zelf aan de slag met het bouwen van een kliko ombouw voor 3 containers? Dat kan! 

Het handigst is om te werken met een bouwtekening. Op de tekening staat precies aangegeven wat je moet doen en wat de juiste formaten zijn. Online kun je de bouwtekening downloaden

Voor het bouwen van een stevige containerberging, kun je werken met houten planken. Dat kunnen bijvoorbeeld planken van steigerhout, hardhout of vurenhout zijn. 

Van die planken maak je een frame. Zet het frame vast met schroeven, een plaatduim en een duimheng. Voor de sluiting gebruik je een boerenklinkstel

Alternatieven voor een kliko ombouw voor 3 containers

container-ombouw-3_bakken

Wil je toch geen kliko berging voor 3 bakken? Dan kun je ook voor een kliko ombouw voor 2 containers gaan. Of voor een ombouw voor 4 containers

Ook zijn er andere afval opbergsystemen voor buiten verkrijgbaar. Bij een winkel als de Ikea kun je handige opslagboxen kopen. Ook daar kun je afval buiten in opslaan. Dit is een goed alternatief als je niet de container, maar losse afvalzakken buiten kwijt wilt.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 7 beste kliko ombouw kasten voor containers geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 7 zijn veel containerbergingen met elkaar vergeleken. Bij de container ombouw voor 3 stuks werd gelet op kwaliteit, prijs en specificaties. Ook waren reviews belangrijk. 

Waar koop je een kliko ombouw voor 3 containers?

Bij de Praxis, Intratuin en de Karwei kun je terecht voor een kliko ombouw voor 3 containers. Ook kun je kijken bij de Gamma of Hornbach. En heb je op Bol.com veel opties.