Kliko ombouw 4 containers kopen? Top 5 & Koopgids

Heb je 4 containers? En wil je ze graag uit het zicht zetten? Gebruik dan een container ombouw. Er zijn verschillende opties voor een kliko ombouw voor 4 containers.

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten. 

We beginnen bij de top 5 van de beste container ombouw voor 4 containers. Daarna gaan we in op de voordelen en ontdek je waar je op moet letten.

Ook geven we je handige alternatieven voor het bergen van de kliko’s. 

De beste kliko ombouw voor 4 containers

Wil je een goede container ombouw voor 4 containers kopen? Kijk dan eens naar de volgende 5 kliko bergingen. Wij hebben veel kliko ombouw kasten met elkaar vergeleken.

Deze 5 soorten zijn daar als best uit naar voren gekomen:

1: Beste container ombouw voor 4 containers – VidaXL containerberging vierdubbel

VidaXL biedt mooie oplossingen om jouw 4 containers uit het zicht te zetten. Dat kunnen containers zijn van elk maximaal 240 liter. Deze containerberging is van goede prijs en kwaliteit

De houten constructie laat genoeg ruimte over voor ventilatie. Voor het frame is gebruik gemaakt van massief hout. Dat hout is bovendien geïmpregneerd.

Hierdoor is het vochtwerend, bestand tegen water en vorst. Zelfs kan de constructie UV stralen weren en is het rotbestendig

De deuren aan de voorkant kun je met een slot vergrendelen. Met de handige deksels kun je altijd nog wat in jouw kliko gooien. 
2: Beste kliko ombouw voor 4 containers – Tije’s Timmerfabriek Kliko ombouw 

Deze beste container ombouw voor 4 containers is gemaakt van hout. Van blank douglas hout om precies te zijn. De ombouw heeft 4 deuren en deksels, die los van elkaar geopend kunnen worden. Met sloten kun je de deuren dichtmaken. Dat is ideaal voor als het waait. 

Bij het ontwerp is er veel rekening gehouden met ventilatie. De constructie is stevig en groot genoeg voor 4 containers van 240 liter. Je ontvangt de set als bouwpakket. Met de bijgeleverde instructies zet je de ombouw zelf in elkaar. 
3: Container ombouw 4 stuks – VidaXL containerberging zilver

Van roestvast staal kunnen stevige containerbergingen worden gemaakt. Daar is deze variant van VidaXL een voorbeeld van. Roestvast staal kan goed tegen vorst, water en vocht. Je kunt de container ombouw zonder problemen buiten laten staan. 

De 4 kliko’s die je in deze ombouw kwijt kunt, mogen maximaal een grootte van 240 liter hebben. In de deuren en zijkanten van het frame zitten ventilatiegaten. De deuren kun je bovendien vergrendelen

Het deksel gaat op een makkelijker manier open. Daarvoor is er een speciaal openingssysteem aangebracht.  
4: Kliko ombouw 4 containers kunststof- VidaXL containerberging

Zoek je een kunststof ombouw waar je 4 kliko’s in kwijt kunt? Dan is dit de juiste optie. De containerberging van VidaXL is gemaakt van poly rattan en staal.

Poly rattan is een vorm van kunststof. Het heeft een mooie zwarte kleur en het materiaal heeft een geweven structuur

Het gebruiken van kunststof voor een kliko berging heeft meerdere voordelen. Kunststof is erg weerbestendig en kan niet rotten. Het maakt niet uit of de berging in de regen, vorst of in de felle zon staat. De kwaliteit blijft intact. 

Het stalen frame geeft stevigheid. Daarnaast kun je de deuren vergrendelen
5: Container ombouw 4 bakken – MetaalEnzo staal hout

Een erg stijlvolle optie is de container ombouw van MetaalEnzo. De ombouw is op maat gemaakt voor 4 kliko bakken. De kliko kast heeft een mooie vormgeving. Voor het frame werd staal en douglas hout gebruikt. Samen geeft dat een stevige constructie

Erg handig is ook dat je de kliko deksel makkelijk kunt openen. Daarvoor hoef je alleen de deksel van de ombouw omhoog te tillen. Met gasveren maak je de 2 deksels aan elkaar vast. De stevige hendels maken het eenvoudig de deksel te openen. 
Waarom een kliko ombouw voor 4 containers?

Als je 4 kliko’s hebt, is het mooier als ze uit het zicht staan. Daar is de kliko ombouw voor bedoeld. In een mooie tuin kunnen de 4 containers een echte doorn in het oog zijn. Met de kliko ombouw haal je ze uit het zicht, en zet je er iets mooiers voor in de plaats. 

Ook heeft de container ombouw voor 4 containers praktische voordelen. Je hebt minder last van de geur van het afval. Daarnaast houdt de container ombouw ongedierte en vogels op afstand

Container ombouw 4 containers kopen: Hier let je op

Een goede container ombouw voor 4 containers kan het hele jaar door worden gebruikt. De kwaliteit van de kliko berging is afhankelijk van enkele eigenschappen. Wil je de kliko bergingen met elkaar vergelijken?

Let dan op de volgende aspecten:

Formaat

Wil je 4 containers opbergen? Dan ga je naar een grote ombouw kast. Voor 4 containers moet je al denken aan een container ombouw kast van zeker 270 centimeter lang. Veel gaan al richting de 300 centimeter lang

Materiaal

In de top 5 zag je het al. De klikokast voor 4 bakken kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Het belangrijkst om bij het materiaal op te letten is de stevigheid. En of de ombouw weerbestendig is. 

Stevige materialen zijn aluminium, staal en hout. Ook roestvast staal is een goede optie. En kunststof kan stevig zijn als het gecombineerd wordt met een sterk frame. Het ligt er maar net aan hoe de constructie is vormgegeven. 

Veel van de genoemde materialen zijn weerbestendig. Bij hout moet je er goed op letten dat het geïmpregneerd is. Dan is het beter bestand tegen vocht of water

Gebruiksgemak

Bij het kiezen van een containerberging voor 4 containers kunnen bepaalde eigenschappen handig zijn. Zo komen vergrendelbare deuren goed van pas. Als het gaat waaien, zit je niet met klapperende deuren. 

Daarnaast kan het handig zijn als de kliko deksel bevestigd kan worden aan de ombouw. Stel dat je dan de deksel van de containerberging optilt, dan gaat de kliko deksel meteen mee. 

Prijs

Gemiddeld kost de kliko ombouw voor 4 containers zo’n €400,-. De meeste container ombouw kasten zitten rond dat bedrag. Voor een goedkope variant betaal je begin €200,-. En voor een dure kan je tegen de €1600,- betalen. Erg uiteenlopend dus. 

Alternatieven voor een kliko ombouw voor 4 containers

Is een kliko ombouw voor 4 containers toch niet wat je zoekt? Dan heb je gelukkig meer opties. 

Je zou namelijk ook voor een kliko ombouw voor 2 containers kunnen kiezen. Hier kun je er zelfs 2 van kopen, om 4 containers kwijt te kunnen. De 2 losse klikokasten kun je op meerdere manieren neerzetten. Dat kan een voordeel zijn als je beperkte ruimte hebt. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een kliko ombouw voor 3 containers te kiezen. Dat is handig als je 3 containers hebt. En heb je 4 containers in de kleinste maat?

Van zo’n 140 liter? Dan kun je die soms zelfs kwijt in een ombouw voor 3 containers. Let goed op de productomschrijving

Een kliko ombouw voor 5 containers komt amper voor. Als je 5 containers wilt stallen, kun je beter 2 soorten klikokasten met elkaar combineren. Zet dan de kliko ombouw voor 2 containers en de ombouw voor 3 containers in de tuin

Een stijlvolle manier om containers op te bergen is ook met een muurtje. Je zou een tussenschot of wand op maat kunnen plaatsen. Daar zet je de 4 kliko’s achter. Ook dan staan ze uit het zicht. Het muurtje kan op verschillende manieren worden vormgegeven. 

Of je zou kunnen kiezen voor een afvalbak voor buiten. Bij een winkel als de Ikea kun je daar mooie oplossingen voor vinden.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste 5 kliko ombouw kasten voor 4 containers geselecteerd?

Om tot de top 5 te komen zijn veel kliko ombouw kasten vergeleken. De beste soorten blinken uit in prijs-kwaliteit verhouding. Voor de prijs die je betaalt geniet je van goede specificaties. Dat komt ook uit de reviews van de producten naar voren. 

Hoe groot is een standaard container?

Een normale container heeft een inhoud van 140 liter. 

Welk hout is geschikt voor de container ombouw voor 4 stuks?

Voor de klikokast wordt vaak steigerhout, vurenhout, douglas hout of hardhout gebruikt. 

Kun je een container ombouw voor 4 bakken zelf maken?

Ja dat is mogelijk. Het makkelijkst is om dat met een bouwtekening te doen. Dan krijg je de juiste instructies en weet je precies welke maten je nodig hebt. De benodigde materialen kun je bij een doe-het-zelf zaak halen. Bijvoorbeeld bij de Gamma, de Hornbach of de Karwei. 

Waar koop je een kliko berging voor 4 containers?

Op veel plekken zijn goede kliko bergingen voor 4 containers te vinden. Kijk maar eens naar onze top 5. Daar staan producten in van Bol.com en van de Praxis. Ook zou je kunnen kijken bij de Intratuin, Hornbach of Karwei.