Klimtoestel / klimrek voor buiten in de tuin of binnen: Top 7

Lijkt het je leuk om een klimrek in de tuin te zetten? Dan vertellen wij je alles wat je moet weten. Op deze pagina ontdek je welke klimtoestellen de beste zijn voor in de tuin. 

Daarnaast vertellen we je voor wie het klimtoestel geschikt is. En waar je op moet letten bij het kopen van een klimtoestel voor buiten. 

Beste klimtoestellen voor in de tuin

Wil je jouw kleine verrassen met een klimtoestel in de tuin? Dan heb je meer dan genoeg keuze. Voor elke leeftijdscategorie is er een leuke optie te vinden.

Wij zetten 7 klimtoestellen van goede kwaliteit voor je op een rij:

1: Beste klimtoestel tuin – FATMOOSE speeltoestel tuin Olympisch

Op de eerste plaats staat dit Olympische FATMOOSE klimtoestel voor in de tuin. Dit is een houten klimrek. Aangezien het hout vakkundig is geïmpregneerd, kan het zonder problemen in de tuin worden gezet. 

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen in dit rek eindeloos klimmen. Daarvoor is er een klimnet, touwladder en klimtouw.

Ook aan de klimwand kunnen zij omhoog klimmen. Daarnaast is er een duikelstang, een basketbalnet en een doeltje. De platformhoogte is 120 centimeter

Met mooie accessoires kun je het klimrek aanvullen. Ook worden grondankers en rubberen tegels aangeraden om bij de set te bestellen. 
2: Beste klimrektuin – SwingKing klimtoestel Bokito

Van SwingKing is dit houten klimrek een aanrader. Het klimrek is ideaal voor in de tuin. Het is gemaakt van gecertificeerd hout. Dat ook nog eens geïmpregneerd is. Dat frame blijft jarenlang van goede kwaliteit. Ook als staat het klimtoestel buiten. 

Kinderen van 3 tot 12 jaar oud kunnen zich uren met het klimtoestel vermaken. Naast de klimrekken hebben zijn namelijk een klimtouw, een klimnet en een touwladder. Ook is er een duikelstang en kunnen zij aan klimgrepen omhoog klimmen. 

Bij de set krijg je een montagehandleiding. Dat maakt het in elkaar zetten erg gemakkelijk. Gebruik grondankers voor extra stevigheid
3: Klimtoestel met glijbaan – Juliard Club speelhoek toestel

Het merk Juliard Club biedt dit veelzijdige en kleurrijke klimtoestel aan. Het klimrek heeft een glijbaan, ringen en een klimnet. Op veel verschillende manieren kunnen kinderen oefen met hun evenwicht en motoriek

Vanaf 3 jaar oud kan dit klimrek worden gebruikt. Daarmee is het nog net een klimtoestel voor peuters te noemen. De hoogte van het platform is 150 centimeter. Het toestel is verder gemaakt van hout en weegt 30 kg
4: Speeltoestel tuin peuter – W&H houten peuter klimtoestel

Ook voor de allerkleinsten zijn er leuke speeltoestellen. Kijk maar eens naar dit klimtoestel voor peuters. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen met dit klimrek spelen. Het houten frame is voorzien van vrolijke pastelkleuren. 

Het toestel bestaat uit een klimboog, een triangel klimrek en een glijbaan. De andere kant van de glijbaan heeft klimgrepen. Je kunt het dus ook als klimwand gebruiken. Voor het maken van de set zijn milieuvriendelijke materialen gebruikt. 

Zelfs aan het eenvoudig opbergen is gedacht. Een deel van het klimrek is namelijk opvouwbaar. Daarmee verklein je het formaat. Waardoor je het klimtoestel makkelijker opbergt. 
5: Speeltoestel tuin klein – Little Tikes klimtoestel met glijbaan

Een speeltoestel voor in de tuin van Little Tikes mag ook niet in de top 7 ontbreken. Dit klimrek is gemaakt van kunststof. Dat maakt het een handig klimtoestel voor buiten en binnen. Kunststof is namelijk waterafstotend, erg handig voor buitengebruik. 

Kinderen van 3 tot 8 jaar kunnen zich met dit klimtoestel vermaken. Dit is een klimtoestel met glijbaan. Ook heeft het klimtoestel een klimnet en meerdere kleine ingangen. De hoogte van het platform is 110 centimeter
6: Klimtoestel buiten groot – FATMOOSE RiverRun toestel

Nog zo’n goed klimtoestel voor buiten is deze van FATMOOSE. Het is een extra groot klimrek voor in de tuin. Met alles erop en eraan. Als je genoeg ruimte in de tuin hebt, is dit voor kinderen een droom die uitkomt. 

Dit is namelijk een houten klimtoestel met glijbaan met wateraansluiting, zandbak en schommels. Ook is er een klimwand, speeltoren en wiebelende loopbrug. Kinderen kunnen hier uren mee spelen. Tegelijkertijd werken ze aan hun kracht en evenwicht

Een platform is 120 centimeter hoog en het ander 150 centimeter hoog. Het tuin klimrek is gemaakt van kids van 3 tot 12 jaar
7: Klimtoestel kinderkamer – KateHaa Regenboog klimrek

Zoek je een leuk klimtoestel voor binnen? Dan is dit een leuke optie. Dit klimtoestel is geschikt voor de kinderkamer. Het heeft een houten ronde vorm en ziet eruit als een regenboog

Het klimrek is bedoeld voor peuters vanaf 1 jaar oud. Op verschillende manieren kunnen zij met het rek spelen. Zij kunnen erin klimmen.

Maar kunnen er ook een hut onder bouwen. Als je het klimrek omdraait, creëer je een soort schommel. Ook dat is leuk voor peuters. 

Al vanaf jonge leeftijd kunnen de kinderen zich op spelenderwijs ontwikkelen. Het toestel is stevig en gaat lang mee
Voor wie is een klimtoestel geschikt?

Het klimrek voor in de tuin kan door kinderen van verschillende leeftijden worden gebruikt. Je kunt kiezen uit een klimrek voor een baby, een klimrek voor een peuter of voor oudere kinderen. De vormgeving en afmetingen verschillen per leeftijdscategorie. 

Verder is het klimtoestel voor buiten goed voor de ontwikkeling. Het klimtoestel is er voor alle kinderen die hun spieren willen trainen. Met het klimmen werken zij ook aan evenwicht. En gaan zij het ontwikkelen van platte kindervoetjes tegen. 

Klimtoestel voor buiten kopen? Hier let je op:

Een klimtoestel voor buiten heeft verschillende eigenschappen. Daar kun je de klimtoestellen onderling op vergelijken.

Met kennis van de volgende aspecten weet je beter wat je zoekt:

Leeftijd

Klimrekken zijn er voor alle leeftijden. En een klimrek voor een peuter is niet altijd geschikt voor een 10 jarige. Kijk daarom goed in de productomschrijving voor welke leeftijd het klimrek is bedoeld. 

Veiligheid

Een klimtoestel moet veilig zijn. Je wilt jouw kleine er immers met een gerust hart mee laten spelen. Een veilig klimtoestel voor buiten kun je aan verschillende eigenschappen herkennen. 

Allereerst kan een Tüv certificaat de veiligheid aanduiden. Dit keurmerk houdt in dat het klimrek uitgebreid getest is op veiligheid. Daarnaast zijn klimtoestellen met een Tüv keurmerk op de een verantwoorde manier gemaakt. 

De hoogte van het plateau kan ook met veiligheid te maken hebben. De meeste klimtoestellen voor in de tuin hebben namelijk een plateau.

Hier kun je als kind naartoe klimmen. Hoe hoger het plateau, hoe gevaarlijker het kan zijn. Jouw kleine kan daar immers vanaf vallen. 

En ga je voor een houten klimrek voor in de tuin? Kijk dan of het klimtoestel geen scherpe punten heeft. Of kan splinteren. Aan de scherpe randen kan jouw kleine zich bezeren. Het is beter als het hout rond is afgewerkt

Materiaal

Het materiaal bepaalt of het klimtoestel binnen of ook buiten kan worden gebruikt. Is het toestel niet weerbestendig? Dan is het alleen geschikt voor binnen. Dat kan dan bijvoorbeeld een leuk klimtoestel voor de kinderkamer zijn. 

Niet waterbestendige materialen zijn stof en hout dat niet geïmpregneerd of behandeld is. Is het hout wel geïmpregneerd? Dan heb je een houten klimtoestel dat geschikt is voor in de tuin. Ook kunststof is altijd geschikt voor buiten. 

Onderdelen

Het klimtoestel kan veel verschillende onderdelen hebben. Naast een klimrek, kun je natuurlijk ook klimmen op een klimwand. Of in een touw. Ook kan een klimnet of klimladder bij het klimrek voorkomen. 

Bovendien kan het klimtoestel voor in de tuin andere onderdelen hebben. Die niet direct iets met het klimmen te maken hebben.

Denk maar eens aan een klimtoestel met glijbaan. Of een klimtoestel met zandbak of schommels. Sommigen hebben zelfs een basketbalnet. Er zijn veel opties. 

Alternatieven voor een klimtoestel in de tuin

Als het klimtoestel in de tuin niet is wat je zoekt, zijn er genoeg vergelijkbare opties. Een speeltoestel voor in de tuin is bijvoorbeeld een goed alternatief. Dit speeltoestel is er speciaal voor peuters, of met glijbaan en schommel

Ook kan het speelhuisje in de tuin zorgen voor speelplezier in de buitenlucht. Er zijn speelhuisjes met glijbaan. En soms hebben ze ook een zandbak van hout of een zandbak met deksel.

Vaak heeft het huisje een deur en 2 ramen. Qua materiaal kan het gaan om een houten speelhuis, of een speelhuis van kunststof. 
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste klimtoestellen voor buiten geselecteerd?

In de top 7 staan alleen klimtoestellen van goede kwaliteit. Daarvoor hebben we veel klimtoestellen met elkaar vergeleken. In het toplijstje komen verschillende soorten klimtoestellen voor. Je vindt er zowel een klimtoestel voor peuters als voor oudere kinderen. 

Zijn alle klimtoestellen geschikt voor buiten?

Nee. Niet alle klimtoestellen kunnen buiten worden gebruikt. Er zijn ook speciale klimtoestellen voor binnen. Voor buitengebruik moeten de materialen waterdicht zijn. Bij de meeste soorten is dat het geval. Ook kun je ervoor kiezen om het speeltoestel alleen op droge dagen buiten te zetten.

Voor welke leeftijd is een klimtoestel geschikt?

Dat verschilt. Er zijn klimrekken voor baby’s, maar ook voor peuters en oudere kinderen. Dat heeft met het formaat en de veiligheid te maken.