Koelrugzak kopen? Top 6 koelrugtassen & koopgids

Wil jij op een handige manier koude producten mee kunnen nemen? Dan is een koelrugzak iets voor jou!

Of je nu gaat wandelen, een koeltas zoekt voor een dagje strand of voor een koud drankje na het sporten. De koelrugtas komt in alle situaties goed van pas. 

Maar welke koelrugzakken worden aangeraden? En wat moet je van de koelrugtas weten? Dat vertellen we je in dit artikel! Je komt onder andere te weten voor wie de koelrugtas geschikt is en waar je op moet letten. 

Wil je alvast weten welke de beste zijn? De volgende producten hebben de beste prijs- kwaliteitverhouding: 

  1. Quechua Compact 100 20l
  2. Quechua Ice Compact 10L
  3. IGLOO Maxcold
  4. Tourit koeltas rugzak
  5. Needventure Koeltas rug
  6. Sunflake koelrugzak

De beste koelrugzakken – Top 6

Er zijn veel koelrugzakken verkrijgbaar. Om dat aanbod wat overzichtelijker te maken, zochten we voor je uit welke koelrugzakken de beste zijn. 

Wij namen de prijs- en kwaliteitverhouding van veel koelrugtassen onder de loep. De volgende soorten komen daarin als beste uit de test. 

Het toplijstje is erg divers. De producten verschillen in vormgeving, inhoud en nog meer eigenschappen. Met dit veelzijdige lijstje zit er altijd wel een geschikte koelrugzak bij voor jou!

1: Quechua Compact 100 20l

Op de eerste plaats staat de Ice Compact koelrugzak van Quechua. Deze tas is van alle markten thuis. De tas is mooi vormgegeven, biedt voldoende ruimte en is gunstig geprijsd. 

De koelrugzak van Quechua is lichtgroen van kleur. De tas heeft een inhoud van 20 liter. Dit is meer dan genoeg voor een goede picknick. Producten blijven in de tas maar liefst 7 uur koud, zonder koelelementen. 

Verder is de tas erg gebruiksvriendelijk. Het is voorzien van verstelbare schouderriemen en zacht schuim. Ook heb je in de tas veel opbergvakken en is het materiaal slijtvast
2: Quechua Ice Compact 10L

De Quechua Ice Compact is er ook met een inhoud van 10 liter. Dit is dus een iets kleinere koelrugzak. De tas heeft ook weer veel voordelen. Het exemplaar heeft een mooie petrol blauwe kleur en veel vakjes

De tas is goed geïsoleerd en gemaakt van slijtvaste materialen. Je kunt de tas precies naar wens afstellen. Dat doe je met de verstelbare schouderriemen. In de rug is schuim aangebracht, dat zorgt ervoor dat de rugzak lekker zit. 
3: IGLOO Maxcold

Het merk Igloo heeft de Maxcold koelrugtas in het assortiment. Dit is een koelrugzak met een inhoud van 11,5 liter. Daar passen zo’n 18 blikjes in. De IGLOO Maxcold is grijs met blauw van kleur en is van erg goede kwaliteit. 

Het grootste pluspunt is de isolatie. Er zijn maar liefst 3 isolatielagen in de koeltas aangebracht. Dat is meer dan bij andere koeltassen. Hierdoor blijven gekoelde producten nog langer koud. 

In de bovenkant van de tas heb je een verstevigd opbergvak, voor producten die niet geplet moeten worden. Bovendien zijn er twee handige vakken aan de zijkant.

De draagbanden zijn verstelbaar en voorzien van schuim. Ook is de tas lekvrij en voorzien van een antibacteriële laag
4: Tourit koeltas rugzak

Van het merk Tourit, is deze rugzak een aanrader. De koeltas rugzak heeft een inhoud van 25 liter. De rugtas is zwart van kleur en het design is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. 

De tas is bijzonder goed geïsoleerd. Jouw producten blijven namelijk tot wel 16 uur koel. De binnenkant is lekdicht en makkelijk schoon te maken. 

Daarnaast zit de tas snel lekker. De schouderbanden zijn extra zacht en verstelbaar. Bovendien is de tas licht van gewicht en zijn er veel verschillende vakken gemaakt. 
5: Needventure Koeltas rug

Nog een praktische koeltas rugzak, is deze van Needventure. De Needventure koelrugzak is zwart en heeft een inhoud van 20 liter

De tas is waterdicht, comfortabel en eenvoudig schoon te maken. Ook kun je de tas handig indelen, omdat het uit meerdere vakken bestaat. 

Bij de tas komen veel handige extra’s. Zo beschik je over een flessenhouder en een bieropener. Erg handig voor tijdens het picknicken. 
6: Sunflake koelrugzak

Zoek je een extra ruime koelrugzak? Dan is de Sunflake koelrugtas iets voor jou. Deze koelrugzak heeft namelijk een inhoud van 28 liter. De zwarte kleur geeft de tas een chique uitstraling. Door zowel heren als dames kan de tas worden gebruikt. 

Andere pluspunten zijn de gewatteerde schouderbanden en de handige indeling. De tas heeft veel losse vakken, waar je spullen gemakkelijk opbergt. Een leuk pluspunt is daarnaast de flesopener, die heb je altijd met de koelrugtas bij je. De koelrugtas is bovendien waterdicht
Voor wie is een koelrugtas geschikt?

De koelrugzak is geschikt voor iedereen die gekoelde producten mee wilt kunnen nemen. In de praktijk zijn dat vaak wandelaars of mensen die gaan picknicken.

Ook voor het kamperen, voor op het strand of voor het varen is een koelrugzak handig. Ze zijn er voor kinderen of voor volwassenen. 

Hoe gebruik je een koelrugtas?

Je kiest er zelf voor hoe je de koeltas rugzak wilt gebruiken. Dat kan met of zonder koelelementen zijn. Voeg je koelelementen toe? Dan blijven producten een paar uur langer koud, maar heb je ook iets minder ruimte in de tas. 

Wat je ook kunt doen, is een fles water invriezen. De fles fungeert dan als koelelement. Daarnaast heb je aan het einde van de dag heerlijk koud water bij je. 

Deel de tas handig in, zo benut je de inhoud maximaal. Zorg vervolgens dat de rits goed dicht zit om geen kou te laten ontsnappen. 

Koelrugzak kopen? Hier let je op:

Er zijn veel koelrugzakken te koop. Daarom is het slim om je in de eigenschappen te verdiepen. Als je hier meer kennis van hebt, weet je beter wat je zoekt. Zo kun je het aanbod filteren. 

Inhoud

De inhoud van een koelrugtas varieert gemiddeld van 10 tot 30 liter. Hoe meer je mee wilt kunnen nemen, hoe ruimer de koeltas moet zijn. 

Een koeltas met een inhoud van 10 liter is geschikt voor één of twee personen. Voor meer personen wordt 20- of 30 liter aangeraden. Let hierbij op dat je ook nog ruimte nodig hebt voor koelelementen. 

Materiaal

De koelrugzakken kunnen van diverse materialen worden gemaakt. Het is belangrijk dat het materiaal stevig is en niet lekt. Dit staat vaak bij de specificaties vermeld. Pluspunten zijn daarnaast slijtvaste materialen. Bij langdurig gebruik blijft de tas hiermee in mooie staat. 

Vormgeving

Het design van de koelrugtas moet bij jouw smaak passen. De meeste koelrugzakken zijn voorzien van neutrale kleuren. Denk aan zwart, grijs of groen. Deze kleuren zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

Heeft de koeltas rugzak juist felle kleuren? Dan is de tas eerder gemaakt voor een kind.

Isolatie

Hoe beter de isolatie van een koeltas rugzak, hoe langer de producten koud blijven. In de specificaties kun je vaak meer informatie over de isolatie vinden.

Hier staat aangegeven hoeveel isolatielagen de koeltas heeft. Of hoelang producten koud blijven. Hierbij is het goed als producten minimaal 5 uur koud blijven. 

Indeling

Voor de indeling is het fijn als de koelrugzak meerdere vakken heeft. Denk bijvoorbeeld aan vakken voor flessen aan de zijkant. Of kleine vakken voor kleinere producten. 

Wil je producten mee kunnen nemen zonder dat ze geplet worden? Kijk dan of de koelrugzak voorzien is van geharde vakken

Gebruiksgemak en comfort

Het is natuurlijk belangrijk dat de koelrugtas lekker zit. De koeltas wordt vaak gebruikt voor lange wandelingen. Dan wil je niet dat de tas tijdens het wandelen oncomfortabel aanvoelt. 

Voor dat comfort zijn er enkele eigenschappen om op te letten. Een pluspunt zijn bijvoorbeeld verstelbare schouderbanden. Dan kun je de tas precies instellen, hoe dat voor jou lekker zit. Ook zachte pads op de schouder en rug zorgen voor meer comfort. 

Daarnaast kun je letten op de aanwezigheid van een buik- en borstriem. De riemen kunnen tijdens het wandelen meer stevigheid bieden. 

Let daarnaast op het gewicht van de koelrugzak. Hoe lichter de koelrugtas van zichzelf is, hoe makkelijker je hem met je meeneemt. 

Extra’s

Sommige tassen zijn voorzien van handige extra’s. Zo kun je denken aan een antibacteriële laag. Dit laagje voorkomt dat bacteriën in de tas vrij spel krijgen. Een fijne eigenschap voor wat extra hygiëne dus. 

Bovendien zijn sommige koelrugzakken lekvrij en volledig waterdicht gemaakt. En zijn er tassen die zo ontworpen zijn, dat ze makkelijk schoongemaakt kunnen worden. 

Nog een leuk extraatje is een flessen- of bieropener. Die kan bij de koelrugzak geïntegreerd zijn. Zo zit je nooit zonder opener bij jouw picknick en hoef je de flesjes niet op een onhandige manier te openen. 

Prijs

De prijzen voor een koelrugzak zijn erg verschillend. Voor de koeltas rugzak moet je zeker denken aan enkele tientjes. Gemiddeld gezien ben je al snel 50 euro aan de koeltas kwijt. Ook voor bedragen richting de 200 euro zijn de koelrugzakken te koop. 

De kosten hangen samen met de inhoud, het merk, de isolatie en het materiaal. Grotere koelrugtassen zijn vaak duurder. Dat geldt ook voor rugtassen van A-merken, tassen met een goed isolerend vermogen of stevige materialen. 

Wil je de koeltas rugzak voordelig aanschaffen? Maak dan gebruik van een aanbieding. Ook bij de Action zijn de koelrugzakken niet al te duur. Houd wel de kwaliteit goed in het oog. Bij winkels als ANWB of de Decathlon zit het met die kwaliteit vaak goed. 

Alternatieven voor een koelrugzak

Een alternatief voor een koelrugzak is allereerst een koeltas. Het verschil met de rugzak is, dat je hem niet op je rug kunt binden. Een koeltas draag je aan het handvat of kun je als schoudertas dragen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste koelrugzakken geselecteerd?

Om tot het toplijstje te komen, maakten wij een overzicht van de opties. Alle mogelijke koelrugtassen werden onder de loep genomen. Daarbij werd gelet op gebruiksgemak, kwaliteit, prijs en vormgeving. De meest praktische koelrugtassen werden geselecteerd. 

Hoe werkt een koelrugtas?

De koelrugtas vul je met gekoelde producten. Om de producten langer koud te houden, doe je ook koelelementen in de tas. Vervolgens zorg je ervoor dat de tas goed dicht zit. In de tas is isolatie aangebracht, zodat de producten goed koud blijven

Hoelang blijven producten in een koelrugtas koud?

Dat verschilt per tas. Over het algemeen blijven de producten een paar uur koud zonder koelelementen. 

Wat kost een koelrugtas?

De prijzen zijn uiteenlopend. Een koeltas rugzak kan rond de 20 euro kosten, maar ook tegen de 200 euro. Het prijsverschil zit hem in het isolatievermogen, comfort en de inhoud.