De Top 7 leukste (subtropische) zwembaden van Nederland

Een leuk subtropisch zwembad is in Nederland niet lastig gevonden.

We houden van glijbanen, sauna’s en wildwaterbanen en er wordt dan ook constant gewerkt aan mooiere en grotere zwembaden voor vermaak van kinderen en volwassenen.

Maar wat is het leukste zwembad van Nederland? Heb jij inspiratie nodig en wil jij een subtropisch zwembad vinden waar de tijd voorbij vliegt?

Dan geeft onze top 7 met de beste zwembaden van Nederland je vast inspiratie. Lees snel verder!

7x de mooiste & leukste (subtropische) zwembaden in Nederland

De onderstaande top 7 staat vol met de mooiste Nederlandse zwembaden. Er is voor iedereen een optie, of je nu een binnenzwembad of buitenzwembad zoekt, of een subtropisch zwembad of een kinderzwembad.

1. Het Tikibad Duinrell: het grootste waterpark van de Benelux

Het Tikibad bestaat ondertussen al meer dan 35 jaar en het is het beste zwembad van Nederland voor iedereen die van glijbanen houdt.

Er zijn in totaal 21 glijbanen om doorheen te glijden, van snelle voor waaghalzen tot glijbanen voor kleine kinderen. Bij sommige ga je harder dan 60 kilometer per uur. Met in totaal 1,5 kilometer aan glijbanen zal je je hier niet snel vervelen.

Het Tikibad maakt onderdeel uit van het attractiepark Duinrell. Ook voor kleine kinderen is er voldoende te doen. Er zijn kleinere glijbanen, maar ook een peuterspeelbad, een whirlpool, Turkse stoombaden en een waterspeelhuis.

Het is voornamelijk een binnenzwembad, maar als het weer goed is gaat het buitenzwembad ook open. En het Tikibad heeft de grootste tipping bucket van Nederland.

Je kunt het Tikibad bezoeken zonder dat je daarvoor het attractiepark op moet. Het is het grootste waterpark van de Benelux en je zult je er niet vervelen. Het Tikibad en Duinrell zijn te vinden in Wassenaar, Noord-Holland.
2. Het Hof van Saksen: subtropisch zwembad met trechterglijbaan

Het Hof van Saksen is een resort in Drenthe. In deze mooie omgeving hebben ze ook een subtropisch zwemparadijs opgezet voor hun eigen gasten en gasten van buitenaf.

Van alle subtropische zwembaden in Nederland is dit het zwembad met de langste trechterglijbaan.

Er zijn 4 snelle indoor waterglijbanen, waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld genaamd Bombo. Deze geeft je het gevoel dat je in vrije val naar beneden stort.

Ga met 60 kilometer per uur naar beneden via de glijbaan Presto of neem Saltato, de 195 meter lange trechterglijbaan met de reputatie de langste te zijn in zijn soort ter wereld.

Het Hof van Saksen is zeker het leukste zwembad in Nederland als het om wereldrecords gaat, maar wat hebben ze naast snelle glijbanen nog meer?

Er is voor de kleinere kinderen een muzikaal peuterbad en een 107 meter lange wildwaterbaan. Bij lekker weer neem je plaats aan het recreatiemeertje met strand.

Het Hof van Saksen ligt in Nooitgedacht, Drenthe en is onderdeel van Landal Greenparks.
3. Aqua Mundo – de Huttenheugte

Aqua Mundo is het subtropische zwemparadijs van Centerparcs De Huttenheugte. Gelegen in zuidoost Drenthe is dit dus een vakantiepark met en subtropisch zwembad in 1. Ook als je geen gast bent in het park mag je hier de hele dag zwemmen.

Aqua Mundo is het beste zwembad van Nederland op gebied van activiteiten voor kinderen. Er is een waterspeelhuis, er is een kinderzwembad en er wordt babyzwemmen georganiseerd.

Daarbij zijn er voor grotere kinderen activiteiten zoals wild water rafting, ze kunnen er leren duiken en er is een wildwaterbaan. Bij goed weer gaat het buitenzwembad ook open.

Zoek je het leukste zwembad van Nederland met de beste glijbanen, dan is Aqua Mundo niet de beste keuze. Er zijn wel glijbanen, maar niet zo spectaculair als bij sommige andere zwembaden.

Dit is echter wel zeker het leukste kinderzwembad van Nederland, waar je in het golfslagbad of de hot tub ligt terwijl je kinderen leren raften of duiken.

De Huttenheugte ligt bij Dalen in zuidoost Drenthe en maakt deel uit van Center Parcs vakantieparken.
4. Het subtropisch zwemparadijs van Vakantiepark het Vennenbos

In het zuiden van Nederland is het subtropisch zwemparadijs van Landal Vakantiepark het Vennenbos. Dit is een van de leukste zwembaden van Nederland dankzij de Waikiki White Water Creek wildwaterbaan.

Daarbij zijn er een aantal snelle glijbanen, een bubbelbad en een waterparadijs voor kleinere kinderen.

Dit is zeker het leukste binnenzwembad van Nederland voor kinderen en volwassenen. Terwijl de kinderen in het golfslagbad zwemmen, in de wildwaterbaan drijven of van de glijbanen glijden, kunnen ouders zich ontspannen in het bubbelbad of zonnen in het solarium.

Als het lekker weer is, ga je naar het openluchtzwembad en is er ook een recreatieplas om te bezoeken. Landal Het Vennenbos ligt in Hapert, in Noord-Brabant.
5. Preston Palace – Riviera Subtropisch Zwemparadijs

Bij Almelo vind je het Riviera subtropisch junglebad. Hier glij je van een interactieve waterglijbaan waar iedereen probeert het snelste te zijn.

Preston Palace zelf is een hotel, maar dit leukste binnenzwembad van Nederland is ook zonder overnachting te bezoeken. Het hele zwembad staat in het thema van de jungle en dat zie je overal terug.

Wat heeft dit zwembad allemaal? Er is iets te doen voor kinderen en volwassenen. Denk dan aan glijbanen, stroomversnellingen en tropische regenbuien.

Daarnaast kan je ook het stoombad in, kan je bruin worden onder de zonnehemel en de sterrenhemel bewonderen. Wat betreft design is dit zeker 1 van de leukste zwembaden van Nederland voor kinderen en volwassenen.

Wat dit leukste zwembad van Nederland uniek maakt is de interactieve waterglijbaan. Je kiest bovenaan onder de sterrenhemel welk thema jij wilt en aan de hand daarvan worden muziek en lichteffecten aangepast.

Daarbij is er een snelheidsmeter en wordt het een race om de snelste tijd.

Preston Palace en het Riviera junglezwembad bevinden zich in Almelo, in het oosten van Nederland.
6. Het mooiste buitenzwembad van Nederland: Boschbad Apeldoorn

Is het heerlijk weer en wil je het mooiste buitenzwembad van Nederland bezoeken? Dan is dit waterparadijs buiten bij Apeldoorn een echte aanrader.

Volwassenen kunnen zich er ontspannen en kinderen zullen er naar hartenlust spelen. Dit zwembad vermaakt kinderen en volwassenen overigens al meer dan 80 jaar.

Het buitenzwembad zelf bestaat uit verschillende baden. Het grote zwembad is niet traditioneel rechthoekig, maar heeft mooie ronde vormen met aan de ene kant de grotere glijbanen en aan de andere kant een ondieper gedeelte met glijbaantjes voor kleintjes.

Daar is ook het peuterbad. Naast deze 2 baden is er ook een 25 meter bad waar je baantjes kunt trekken en uiteraard een enorme speeltuin voor kinderen om te spelen.

Dit mooiste zwembad van Nederland ligt midden in de bossen en heeft duikplanken, een springkussen en een zandbak. Na het zwemmen speel je nog een rondje midgetgolf voordat je naar huis gaat.
7. Aqua Fun Den Bosch

Het laatste leukste zwembad van Nederland dat we hier noemen is Aqua Fun in Den Bosch. Het is tijd om je opzetzwembad leeg te laten lopen en in de auto naar Den Bosch te stappen.

Aqua Fun heeft 4 verschillende glijbanen voor kinderen vanaf 5 jaar. Het hele bezoek lijkt een discofeestje met de flitsende lichten.

Dit zwembad is net volledig vernieuwd en dat zie je. Het leukste in dit mooiste zwembad van Nederland is misschien de Duo Racer waar je samen met iemand anders een race aangaat tegen de tijd.

Wie gaat het snelste van de glijbaan af? Daarnaast is er een glijbaan voor de kleinsten in het Spray Park.

Aqua Fun is zeker 1 van de leukste zwembaden van Nederland en daarbij 1 van de best betaalbare zwembaden uit onze top 7.

Er is ook een buitenbad dat opengaat als het weer daar geschikt voor is. Je vindt dit zwembad in Den Bosch als onderdeel van Sportiom Sportfondsen.Meer activiteiten: