Zijn elektrische fietsen van Lidl het kopen waard? (Review)

Waarschijnlijk heb jij je weleens afgevraagd of een elektrische fiets van Lidl interessant is. Want door de lage prijs is het natuurlijk erg aanlokkelijk om er eentje te kopen.

In deze uitgebreide Lidl elektrische fiets review krijg je daar eindelijk een antwoord op!

Over Lidl elektrische fietsen

De meeste mensen gaan naar Lidl om voeding te kopen, maar af en toe vind je er andere interessante producten zoals een goedkope elektrische fiets.

Heb je een interessante e-bike gezien in een reclamefolder? Dan moet je er vlug bij zijn, omdat de elektrische fietsen snel uitverkocht zijn. Net zoals dat vaak het geval is bij een e-bike aanbieding van Aldi!

Het grote voordeel van een Lidl e-bike is de scherpe prijs. Deze hangt uiteraard af van het model dat je kiest, maar over het algemeen liggen de prijzen van de Lidl elektrische fietsen tussen de 849 en 1249 euro.

Altijd erg laag dus! In vergelijking met bekende fietsmerken zoals Gazelle of Sparta, kost het je tot wel de helft minder. Maar is de kwaliteit ook goed? Dat ontdek je verder in ons Lidl e-bike review!

>> Ga direct naar het aanbod


Verschillende soorten

Lidl heeft diverse soorten elektrische fietsen. De modellen verschillen niet alleen van elkaar op vlak van prijs, maar ook op gebied van specificaties, zoals de stand van de motor.

Populaire modellen zijn de Prophete e-bike premium en de Colorado elektrische fiets.

Lidl elektrische fiets review

elektrische fiets lidl review

Het moment van de waarheid is aangekomen. In deze Lidl e-bike review ontdek je of de fietsen van Lidl interessant zijn op vlak van kwaliteit, comfort en andere gebieden.

Lees onze mening en die van verschillende gebruikers door. Zo kom je te weten of een Lidl fiets ook echt iets voor jou is!

Beoordelingen van gebruikers

Volgens de beoordelingen van gebruikers rijdt de Lidl e-bike erg soepel, heeft het een zadel dat je eenvoudig in de hoogte kan verstellen en is het licht van gewicht.

De ervaringen zijn dus veelal erg positief.

Hier en daar merken we wel enkele klachten over het schakelen en de accu. Deze komen echter niet zo heel vaak voor.

Deze klantenbeoordelingen zijn voor de Colorado Bull elektrische fiets van Lidl. De e-bike scoort 4 op 5 sterren wat niet mis is. De andere modellen scoren bijna hetzelfde en hebben gelijkaardige plus- en minpunten.

Onze mening

Volgens ons zijn de fietsen van Lidl best interessant, want je kan er soepel mee rijden. Het is niet de meest comfortabele fiets, maar voor een lage prijs rijd je er heerlijk mee.

Een ander pluspunt vinden wij het handige display waarmee je de e-bike eenvoudig bedient. Het scherm is bovendien duidelijk, zodat je ook in de felle zon alle gegevens goed kan aflezen.

Net zoals sommige gebruikers zijn we wel van mening dat de Lidl fietsen niet de meest kwalitatieve zijn. Dat is ook logisch, want ze zijn heel wat goedkoper.

Vooral de motorondersteuning laat te wensen over, want deze geeft niet altijd een gelijkmatige ondersteuning.

Dat is lastig, omdat je daardoor vaak de juiste versnelling moet zoeken. Dit minpuntje komt ook regelmatig terug in de Lidl e-bike reviews van gebruikers. Iets om rekening mee te houden bij de aankoop!

Hoe scoort een Lidl elektrische fiets op verschillende vlakken?

lidl-elektrische-fietsen-kwaliteit

We bekijken meer in detail hoe de Lidl elektrische fiets scoort op diverse vlakken. Zo krijg je een nog beter beeld van wat de fiets je exact te bieden heeft!

Prijs

Zoals reeds vermeld is een Lidl elektrische fiets erg goedkoop. Het kost je zelfs tot de helft minder dan een e-bike van een bekend merk.

Uiteraard is de kwaliteit niet te vergelijken met die van de grote merken, dus is het ergens logisch dat de Lidl e-bike minder kost.

Wil je de allerbeste kwaliteit? Dan is een Lidl fiets niets voor jou. Maar als je op zoek bent naar de meest goedkope elektrische fiets, is het een hele goede optie. Er zijn namelijk maar weinig modellen die nóg minder kosten!

Actieradius

We moeten toch bekennen dat de Lidl elektrische fiets het niet zo goed doet op vlak van actieradius (de afstand die je kan afleggen met een volle accu). Deze is niet erg groot. Dat wil dus zeggen dat het moeilijker is om met een Lidl e-bike erg lange afstanden af te leggen.

Sommige modellen hebben echter wel een actieradius van 100 km. Dat is nog steeds niet heel veel, maar wel voldoende voor de meeste mensen. Het hangt dus een beetje af van welke Lidl e-bike je kiest.

Als je lange afstanden wil afleggen, is het een goed idee om op voorhand na te kijken wat de actieradius is van het desbetreffende model!

Kwaliteit

De kwaliteit van een Lidl e-bike is niet uitmuntend. Dat had je waarschijnlijk al verwacht. Maar over het algemeen is de kwaliteit zeker niet slecht.

Het frame is namelijk voldoende stevig en de afwerking is relatief goed. Je moet natuurlijk geen naadloze afwerking verwachten, maar het valt op dat vlak allemaal best mee.

Motor

lidl-elektrische-fiets-motor

Een sterke motor is een van de belangrijkste vereisten voor een goede elektrische fiets. Voor heuvelachtige gebieden is een motor van 60 Nm aangeraden, maar in andere gevallen is een motor tussen de 25 en 40 Nm voldoende.

Hoe krachtig de motor van een Lidl e-bike precies is, hangt af van het model. Meestal is dit rond de 40 of 50 Nm. Op dat gebied scoort de fiets dus goed.

Fietshouding

De fietshouding van de Lidl fietsen is niet ideaal, maar het voldoet wel aan de minimale vereisten. Je kan het stuur en de zadel namelijk makkelijk herstellen zodat je je zitpositie optimaliseert.

Wat is het verschil tussen een Lidl e-bike en een duurder model?

Een Lidl e-bike kost ongeveer de helft minder dan een duurder model. Het spreekt voor zich dat je dan niet dezelfde kwaliteit kan verwachten.

Toch is het zeker niet zo dat een e-bike die dubbel zo duur is, ook dubbel zo goed is. Maar het verschil is wel significant.

Bij een goedkope elektrische fiets zoals deze van Lidl, is de kwaliteit van de versnellingsonderdelen en accu namelijk minder goed. De kans is dan ook groot dat je daar na een aantal jaren problemen mee krijgt.

De remmen zijn ook vaak minder krachtig en de afwerking is doorgaans eenvoudiger. Daarnaast heeft een Lidl fiets een verminderde elektrische aandrijving. Er zijn dus zeker enkele grote verschillen tussen een e-bike van Lidl en een bekend merk zoals Gazelle!

Conclusie: Is een Lidl elektrische fiets interessant?

elektrische-fiets-lidl

Na het bekijken van de verschillende beoordelingen van gebruikers, zijn wij van mening dat een Lidl e-bike interessant is.

Voornamelijk als je op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets. Er zijn namelijk weinig modellen die minder kosten. Bovendien krijg je voor weinig geld een degelijke fiets.

Als je echter van plan bent om hele grote afstanden af te leggen of een e-bike wilt die heel lang meegaat, kies je beter voor een ander merk.

Ook als je op heuvelachtig gebied wilt rijden, zijn er betere keuzes. Maar over het algemeen is een elektrische fiets van Lidl dus zeker een goede optie!


Meer goedkope elektrische fietsen: