Ligbed met zonnedak kopen? Bekijk de top 3 beste & tips

Een ligbed met zonnedak is ideaal als je wilt zonnen, maar ook in de schaduw wilt kunnen zitten.

Sommige ligbedden met zonnedak werpen alleen schaduw op een gedeelte van je lichaam, terwijl je met andere ook volledig in de schaduw kunt zitten.

Een ligstoel met zonnescherm is dus een ideale oplossing voor als het te heet wordt of als je niet wilt verbranden.

Het is niet vreemd dat je deze aan wilt schaffen voordat het goede weer aanbreekt. Met dit artikel kies je het beste ligbed met zonnescherm voor jou.

Top 3: de beste ligstoelen met zonnescherm

We presenteren hier onze top 3 met beste ligbedden met zonnedak van dit moment. Na uitgebreid vergelijken, komen deze het beste uit de test.

1. De beste schommel ligstoel met zonnedak: Kynast relaxstoel met kussen

Op dit beste ligbed met zonnedak kom je helemaal tot rust. Het is een schommelstoel en zonnestoel in 1. Je krijgt er een comfortabel kussen bij en uiteraard ook een zonnescherm.

Hier is deze als gezellige parasol uitgevoerd. De parasol kan worden verwijderd en worden gekanteld, met de zon mee. Zo kom je snel in de vakantiesfeer.

👍 Voordelen:

 • Schommelstoel en ligstoel voor buiten.
 • Inclusief verstelbare parasol.
 • Comfortabel hoofdkussen.
 • Stalen gepoedercoat frame.
 • Comfortabele kussens van polyester.

👎 Nadelen:

 • Neemt veel plek in beslag.
 • Prijzig.
2. Het beste ligbed met zonnedak: Songmics zonneligstoel met zonnedak

Deze zonneligstoel van Songmics heeft een zonnedak speciaal voor het beschermen van je hoofd. Niet alleen van de zonnestralen, maar ook van het felle licht. Dat maakt een boek lezen een stuk gemakkelijker.

Het is een verstelbaar ligbed met zonnescherm dat tevens verstelbaar is. De rugleuning kan in 4 verschillende standen worden gezet. Dit ligbed is ook volledig opklapbaar. Je bergt hem netjes op als je hem niet gebruikt.

👍 Voordelen:

 • Ligbed met zonnedak voor je hoofd.
 • Compact inklapbaar.
 • Verstelbare rugleuning en zonnescherm.
 • Gemaakt van kunstvezelweefsel (UV-bestendig).
 • Belasting tot 250 kilo.

👎 Nadelen:

 • Zonnescherm voor je bovenlichaam.
3. De beste betaalbare ligstoel met zonnescherm: Outsunny ligstoel met zonnescherm

We sluiten deze top 3 af met het best betaalbare ligbed met zonnescherm van Outsunny. Voor een lage prijs krijg je een heerlijk ligbed met verstelbare rugleuning. Ook het zonnescherm kan in allerlei posities worden gezet, afhankelijk van waar de zon staat.

Dit ligbed heeft geen kussens en is gemaakt van metaal en stof. Gebruik je hem niet, dan klap je hem compact op en zet je hem weg.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbaar ligbed met zonnedak.
 • Opklapbaar.
 • Rugleuning met 4 niveaus.
 • Zonnescherm is verstelbaar.
 • Moderne zwarte kleur.

👎 Nadelen:

 • Geen kussens.
 • Alleen scherm bij het hoofd.
Wat is een ligbed met zonnedak?

De naam zegt het al een beetje, maar een ligbed met zonnedak is een lounger met een bepaalde vorm van ingebouwde zonwering.

Sommige zonne ligbedden hebben alleen een scherm voor je bovenlichaam, terwijl andere een parasol hebben waarmee je volledig in de schaduw kunt zitten.

Alle ligbedden met zonnedak zijn ideaal om buiten te relaxen, een boekje te lezen en te genieten van het heerlijke weer. Je creëert schaduw wanneer en waar je dat wilt.

Let hierop als je het beste ligbed met zonnedak zoekt

Er zijn verschillende soorten ligbedden met zonnedak. Het is belangrijk dat jij uit het complete aanbod de beste kiest. Dat betekent dat de ligstoel met zonnescherm past bij je omstandigheden en je budget.

De volgende aandachtspunten helpen je bij het maken van de beste keuze.

1. Wat wil je in de zon en wat wil je in de schaduw?

Er zijn ligbedden met zonnedak voor je hoofd en ook ligbedden waarmee je je gehele lichaam in de schaduw kunt zetten. Het verschil tussen deze opties is groot, vooral voor mensen die snel verbranden.

Een ligbed met zonnedak voor je bovenlichaam is vooral handig als je je hoofd uit de zon wilt houden terwijl je bruint. Misschien is deze te warm of te fel. Een boek lezen is veel rustiger voor je ogen als je in de schaduw zit.

Kies voor een ligbed met zonnedak voor je hele lichaam als je hem wilt gebruiken om altijd buiten te kunnen zitten. Na een uurtje zon is het goed voor je huid om in de schaduw te zitten.

Gebruik het zonnescherm als de zon het warmste is. Aan het begin of einde van de dag, als de zon nog laag staat, zit je dan heerlijk in de zonnestralen.

2. Het soort zonne ligbed

Er zijn verschillende soorten zonne ligbedden met zonnedak te koop. In onze top 3 heb je al kunnen zien dat er zelfs schommelstoelen zijn met zonnescherm.

Je kunt ook kiezen voor een inklapbaar ligbed met zonnedak. Deze klap je in als je hem niet gebruikt en haal je tevoorschijn als het zonnetje begint te schijnen.

Andere opties die je hebt zijn om een ligbed voor 2 personen aan te schaffen, of een ligbed dat niet opklapbaar is. Kies hier slim, want dit is hét moment om een ligbed met zonnedak aan te schaffen dat exact past bij wat jij nodig hebt.

3. Je budget

Als laatste is er ook je eigen budget om over na te denken. Je kunt een ligbed voor in de tuin al voor vrij weinig geld aanschaffen. Deze hebben dan geen kussens en zijn gemaakt van goedkopere materialen.

De dure ligbedden met zonnescherm zijn van alle gemakken voorzien. Je krijgt comfortabele kussens en een groot uitklapbaar zonnescherm. Je kunt hem in allerlei standen zetten. Het materiaal is duurzaam en weerbestendig.

Geef jezelf van tevoren een budget, zodat jouw ligbed met zonnedak perfect in je financiële plaatje past.

Waar koop ik een goed ligbed met zonnedak?

Een goed ligbed met zonnedak koop je bij een tuinwinkel of een meubelzaak. Ook online is het aanbod groot en zijn de aanbiedingen aantrekkelijk. Ga op zoek naar een ligstoel met zonnescherm in de winter en je vindt vast een goede deal.
Veelgestelde vragen

Hoe duur is een ligbed met zonnedak?

De prijzen voor simpele ligbedden met zonnedak beginnen rond de €50 per stuk. Een luxe ligstoel met parasol en kussens kost al gauw €150 tot zelfs €200.

Zijn er ook ligbedden met zonnedak voor op het strand?

Ja, er zijn lichtgewicht inklapbare ligbedden met zonnedak die je zo het strand mee opneemt. Sommige daarvan hebben wieltjes om het je nog gemakkelijker te maken.


Meer relaxen in de tuin: