Loopauto 1 jaar kopen? De beste loopauto’s voor 1 jarigen!

Ben je op zoek naar een loopauto voor een kind van 1 jaar? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten!

We geven je eerst de beste loopauto’s voor 1 jarigen. Zo hoef je zelf niet uit te pluizen welke loopauto de beste kwaliteit biedt. 

Daarna gaan we in op de voordelen van een loopauto. En kom je te weten welke loopauto geschikt is voor een kind van 1 jaar. En waar je bij een loopauto voor 1 jarigen op moet letten. 

De beste loopauto’s voor 1 jarigen

Ga je zoeken naar een loopauto voor 1 jarigen? Dan merk je al snel dat je veel zoekresultaten krijgt. Met al die opties is het lastig om de beste loopauto te vinden. Daarom hebben wij veel loopauto’s voor je getest. De volgende 7 zijn van goede kwaliteit:

1: Beste loopauto 1 jaar – Bandits & Angels Fiat 500

De beste loopauto is deze van Bandits & Angels. Deze loopauto is niet voor niets als beste uit de test gekomen. Voor de prijs krijg je namelijk een erg stevige loopauto. En dat terwijl de vormgeving er ook mag zijn. 

Deze loopauto lijkt namelijk net op een echte auto. Hij heeft de looks van een Fiat 500. Echt een retro loopauto. Met de groene kleur is de auto bovendien geschikt voor zowel jongens als meisjes

De zithoogte is 25 centimeter en het maximaal belastbaar gewicht 25 kg. De loopauto heeft een rugleuning die als duwstang gebruikt kan worden. 
2: Beste loopauto voor 1 jarigen – Little Tikes Cozy Brandweerwagen

Het merk Little Tikes heeft allerlei leuke producten voor kinderen. Ook deze brandweer loopauto is een aanrader. De loopauto kan gebruikt worden vanaf 18 maanden

Voor kinderen van 1 jaar spreekt deze loopauto tot de verbeelding. Hierin toveren ze zichzelf om tot een echte brandweer. Op de loopauto zit zelfs een waterspuit. Die zit aangesloten op een watertank. Die kun je van de wagen afhalen om hem te vullen

De zithoogte is 17 centimeter en het maximum aan gewicht is 23 kg. De wagen is gemaakt van kunststof
3: Stevige loopauto 1 jaar – Berg Go2 Loopauto

Zoek je een loopauto die je ook als loopfiets kunt gebruiken? Dan is dit een leuke variant. De Berg Go2 loopauto heeft namelijk pedalen

Kinderen vanaf 10 maanden gebruiken de loopauto met de pedalen ingeklapt. Op wat latere leeftijd kan de loopauto als loopfiets worden gebruikt. Je klapt de pedalen dan uit. De kids kunnen dan oefenen met trappen. 

De loopauto heeft een aangename vorm. Jouw kindje kan namelijk niet van het zadel afglijden. Verder is het maximale gewicht 20 kg en is de zithoogte 27 centimeter
4: Kleurrijke loopauto 1 jaar – Free2Move Kid’s Rider

Deze Free2Move loopauto is een loopauto waar jouw kleine blij van wordt. Felle kleuren spreken jonge kinderen namelijk erg aan. 

Deze loopauto is voordelig geprijsd en heeft leuke functies. Voorop de auto kun je namelijk meerdere knoppen indrukken. Ook heeft jouw kleine opbergruimte onder het zitje. Dit is al een erg kleurrijke loopauto. Maar je kunt hem in nog veel meer kleuren bestellen. 

De rugleuning kan op latere leeftijd als duwstang worden gebruikt. Verder is de loopauto erg stabiel en stevig. Tot 20 kg kan op de loopauto worden geplaatst. En de zithoogte is 20 centimeter
5: Stoere loopauto 1 jaar – Mercedes AMG wit

Is jouw kleine fan van auto’s? En zoek je een loopauto die op een echte auto lijkt? Dan is deze Mercedes misschien wat je zoekt. De witte auto kan gebruikt worden vanaf 10 maanden en is leuk voor meisjes en jongens

Erg veilig en comfortabel is de rugleuning. Daar kan jouw kleine tegenaan zitten. En op latere leeftijd zelfs achter lopen. In de auto zit een handig opbergvak

Extra leuk zijn ook de geluiden. Op het stuur kun je meerdere melodieën afspelen. Zo komt het speelgoed voor jouw kleine echt tot leven. De zithoogte is 23 centimeter en het maximale gewicht 25 kg.  
6: Loopauto 1 jaar hout – Bandits & Angels bakfiets loopauto

Weer zo’n leuke retro loopauto is deze bakfiets van Bandits & Angels. De bakfiets heeft een groene kleur, en is in nog meer kleuren te bestellen. Aan de voorkant zit een grote bak waarin jouw kleine spullen mee kan nemen. 

De houten loopauto heeft een stevig frame en sterke banden. Het maximaal toegestane gewicht is 25 kg en de zithoogte 22,5 centimeter. De wagen kan goed tegen een stootje. Daarom is de loopauto ook geschikt voor buiten

Daarnaast is dit een loopauto voor jongens en meisjes. De loopauto is licht van gewicht en uitgebreid getest op veiligheid
7: Loopauto 1 jaar met duwstang – Eco Toys Sport Car

Lijkt je een loopauto die je zelf kunt voortduwen een beter idee? Kijk dan eens naar deze loopauto met duwstang. Samen kom je zo sneller van A naar B. En wil je de loopauto zonder duwstang gebruiken? Dat kan. Het is namelijk mogelijk om de duwstang te verwijderen

Voor de veiligheid zit er een veiligheidsbeugel om het zitje heen. En zijn er voetsteunen. Ook die onderdelen kunnen eraf worden gehaald. In de loopauto heeft jouw kleine opbergruimte. Verder is het maximaal draagvermogen 27 kg en de zithoogte 20 centimeter

Een extra speelse touch is de claxon in het stuur. Die kan geluid maken. 
Waarom een loopauto voor 1 jarigen?

Een loopauto is voor 1 jarigen een leuk stuk speelgoed. Maar naast dat ze plezier aan de loopauto beleven, leren ze ook wat van de auto. De loopauto kan namelijk een goed middel zijn, om kinderen beter te leren lopen. 

Het gebruiken van de loopauto vereist wat kracht. Met de voeten en benen wordt de loopauto vooruit geduwd. En daarom worden de benen alsmaar sterker. Dat komt goed van pas voor het leren lopen. 

Ook kunnen de kinderen alvast oefenen met sturen. Aan de loopauto zit namelijk een stuurtje vast. Hiermee kun je bochten leren maken. Dat is erg goed voor de motoriek en balans van het kind. 

Bovendien is de loopauto praktisch. Als je samen met jouw kleine op pad wilt gaan bijvoorbeeld. Jouw kindje heeft een handige manier om zichzelf voort te bewegen. Dat scheelt tillen. Al helemaal bij een loopauto met duwstang kom je snel van A naar B

Welke loopauto is geschikt voor een kind van 1 jaar?

De loopauto kan gebruikt worden vanaf het moment dat jouw kleine goed kan zitten. De voeten van jouw kleine moeten op de grond kunnen komen. Meestal is dat rond een leeftijd van 1 jaar. Vanaf dan kunnen kinderen zich vaak goed afzetten. 

Voor een 1 jarige is een loopauto met 4 wielen het meest geschikt. Ook moet het zitje niet te hoog zijn, zodat de voeten de grond kunnen raken.

Voor extra veiligheid kun je kijken of er een rugleuning op de loopauto zit. De balans van jouw kleine is meestal nog niet optimaal. 

Loopauto voor een kind van 1 jaar kopen: Waar let je op?

Bij een loopauto voor 1 jarigen heb je keuze uit een ruim aanbod. Om tot de juiste loopauto te komen, ga je de loopauto’s vergelijken. Op de volgende eigenschappen kun je dan letten:

Veiligheid

Veiligheid is misschien wel de belangrijkste eigenschap om op te letten. Kijk daarvoor goed of de loopauto geschikt is voor een 1 jarige. Jouw kindje moet goed met zijn of haar voeten bij de grond kunnen. 

Wat extra veilig en comfortabel kan zijn, is een rugleuning. Kinderen van 1 jaar moeten immers nog oefenen met het balanceren. De rugleuning geeft net wat support, zodat jouw kleine niet achterover kan vallen. 

En wat daar ook leuk aan is, is dat de leuning later als duwstang kan worden gebruikt. Als jouw kindje ongeveer anderhalf of 2 jaar oud is, kan de loopauto fungeren als loopwagen. 

Bij een duwstang kun je ook denken aan een lange duwstang. Een duwstang waarmee jij als volwassene de loopauto vooruit kunt duwen. 

Zithoogte

Een kind van 1 jaar heeft nog niet zo lange benen. Kijk daarom goed naar de zithoogte. Is jouw kindje relatief klein voor een 1 jarige? Ga dan voor een zo laag mogelijke zithoogte. Bij een loopauto kun je dan denken aan 17 tot 20 centimeter

Een zithoogte van 25 of 27 centimeter kan ook geschikt zijn voor 1 jarigen. Kijk dus goed naar de lengte van jouw kind. En bepaal aan de hand daarvan, wat voor jouw kleine geschikt is. 

Draagvermogen

De loopauto heeft een maximaal gewicht, waarmee je de auto kunt belasten. Vaak ligt dat gewicht bij een loopauto rond de 20 à 30 kg. Voor een kind van 1 jaar is dat meer dan genoeg. Kinderen van 1 jaar wegen meestal nog geen 15 kg

Als je echter lang plezier van de loopauto wilt hebben, kun je extra op het draagvermogen letten. Bij een hoger draagvermogen heb je ook een geschikte loopauto voor 2 jarigen of zelfs voor kinderen van 3 of 4 jaar

Vormgeving

Met vormgeving kun je bij de loopauto meerdere kanten op. De loopauto’s verschillen enorm in looks. Zo zijn er loopauto’s die lijken op een echte auto. In de top 7 is dat bijvoorbeeld de loopauto van Mercedes. 

Daarnaast kan de loopauto een ouderwetse look hebben gekregen. De retro loopauto heeft dan de vorm van een oude klassieke raceauto. Of denk aan een houten loopauto. Ook dat type heeft een klassieke en stoere uitstraling. 

Wat je bij sommige loopauto’s voor kinderen van 1 jaar ziet, is dat ze geluid kunnen maken. Dan kan bijvoorbeeld de claxon worden ingedrukt. Waarna er verschillende melodieën uit de loopauto komen. Voor kinderen van 1 jaar is dat een erg leuke toevoeging. 

Alternatieven voor de loopauto 1 jaar

Aan de loopauto beleeft jouw kind van 1 jaar al veel plezier. Toch zijn er ook andere soortgelijke opties om uit te kiezen. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van een loopfiets voor 1 jarigen? Dit zijn erg stevige loopfietsen, waar kinderen alvast kunnen oefenen met het sturen en balanceren. Voor kinderen van 1 jaar zijn loopfietsen met meerdere wielen de meest veilige optie. 

Ook is de loopwagen voor 1 jarigen een leuk alternatief. Dit is een speciaal speels wagentje waar jouw kleine achteraan kan lopen. De wagen heeft 4 wielen en een handvat. Jouw kleine kan zo op een veilige en leuke manier oefenen met het lopen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste loopauto’s voor 1 jarigen geselecteerd?

Bij het selecteren van de beste loopauto’s voor 1 jarigen is op functionaliteit en kwaliteit gelet. Alleen de meest stevige en handige loopauto’s komen in het toplijstje voor. En dat terwijl de prijs goed in verhouding is. Reviews zijn ook meegenomen in het besluit. 

Waar koop je een loopauto voor een kind van 1 jaar?

De meeste opties voor loopauto’s voor 1 jarigen vind je online. Bij Bol.com heb je veel mogelijkheden. Maar ook bij een winkel als de Intertoys kun je terecht. Deze winkel heeft ook fysieke vestigingen. 


Meer voor kinderen: