Loopauto 2 jaar kopen? De beste loopauto’s voor peuters!

Zoek je een goede loopauto voor 2 jarigen? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten! 

Wij hebben de beste loopauto’s voor peuters geselecteerd. Ook vertellen we je meer over de voordelen van een peuter loopauto. En ga je ontdekken waar je op moet letten.

En is de loopauto toch niet wat je zoekt? Dan geven we je goede alternatieven. 

De 7 beste loopauto’s voor peuters

Zoek je een loopauto voor jouw peuter? Dan zijn er genoeg opties. Er zijn retro loopwagens, houten loopwagens en nog veel meer mogelijke soorten.

In dit toplijstje zetten we de beste loopauto’s voor 2 jarigen voor je op een rij.

Verschillende soorten loopauto’s komen in de top 7 voor:

1: Beste loopauto 2 jaar – Retro Roller Lewis

Een stijlvolle retro loopauto van goede kwaliteit, is deze van Retro Roller. De loopauto heeft een chique design van een ouderwetse raceauto. In verschillende kleuren is de loopauto voor 2 jarigen verkrijgbaar. 

De loopauto kan maximaal worden belast met 20 kg. En de zithoogte bedraagt 30 centimeter. Zowel voor jongens als meisjes is deze loopauto geschikt. En vanwege de toffe looks, misstaat de loopauto niet in de woonkamer. 

Verder heeft de loopauto sterke wielen, een kunststof zitje en een massief frame. De loopauto is bovendien stevig genoeg om ook buiten te gebruiken
2: Beste loopauto peuter – Little Tikes Coupe Politie

Voor stevige producten voor peuters ben je bij Little Tikes aan het juiste adres. Dat deze Little Tikes politie loopauto tot de beste behoort, is dan ook niet gek. De loopauto is erg leuk voor kleine kinderen. Zij voelen zich in deze loopauto net een politieagent. 

Met de claxon kun je toeteren en er is een speciale duwstang voor ouders. De zithoogte is 17 centimeter en het maximale gewicht is 23 kg

Voor de allerkleinste kids kun je de vloer uit het wagentje halen. Dan duw je de loopauto zelf. Als de voeten eenmaal tot de grond komen, haal je de vloer weg. 
3: Stoere loopauto peuter – Bandits & Angels Mercedes Benz

Heb je het over een stoere loopauto voor peuters? Dan past deze Mercedes loopauto goed in dat plaatje. De loopauto heeft massieve wielen en een sterk frame. De witte kleur maakt de auto zowel geschikt voor meisjes als voor jongens

De loopauto is erg licht van gewicht en kan belast worden met 25 kg. De zithoogte is 24 centimeter. Daarmee is de wagen geschikt voor kinderen van 2 en 3 jaar

Het leukste aan deze loopauto zijn de geluiden. De claxon kan toeteren en je kunt het geluid van een startende motor nabootsen. 
4: Mooie loopauto 2 jaar – Bandits & Angels Loopauto Fiat 500

Bandits-Angels-Fiat-500-loopauto-1-jaar

Bandits & Angels heeft nog een loopauto die erg op een echte auto lijkt. Deze loopauto is namelijk net een kleine Fiat 500. Dit is een compacte loopauto die je in meerdere kleuren kunt bestellen. 

De rugleuning bij de zitting kan ook als duwstang fungeren. Ook kun je met de claxon echt toeteren. 

De hoogte van het zitje bedraagt 25 centimeter. Daardoor is de wagen ook al geschikt als loopauto voor 1 jarigen. En door het stevige frame kun je de loopauto met wel 25 kg belasten
5: Retro loopauto peuter – Little Dutch Retro Roller

De loopauto van Little Dutch is er een met een uniek design. De loopauto heeft namelijk de looks van een ouderwetse raceauto. Dit is een stijlvolle retro loopauto, waarvan het niet erg is als hij in de woonkamer staat. Ook kun je de loopauto buiten gebruiken.

De auto heeft een stevig frame en rubberen wielen. Door de lichtgroene kleur is de loopauto zowel voor jongens als meisjes geschikt. 

De zithoogte is 37 centimeter en het maximale draagvermogen 20 kg. Daarmee is dit niet alleen een loopauto voor 2 jarigen. Hij is ook geschikt als loopauto voor 3 jarigen en zelfs 4 jarigen. 
6: Kleurrijke loopauto peuter – Smoby Paw Patrol

Ook een erg leuke loopauto voor 2 jarigen, is die van Smoby. De vrolijke loopauto is stevig en licht van gewicht. Jouw kleine kan tegen een rugleuning aan zitten. En de rugleuning als duwstang gebruiken. 

De loopauto heeft stevige banden en een ergonomisch frame. Bovendien is er in het frame voor gezorgd dat de loopauto niet kan kantelen. Verder bedraagt de hoogte van het zitje 40 centimeter. En het maximale gewicht is 25 kg

De kleurrijke loopauto is er in verschillende kleuren. En in verschillende thema’s. Voor jongens en meisjes zit er daardoor altijd wel een geschikte variant tussen. 
7: Houten loopauto 2 jaar – Mamabrum Loopauto

Een stevige loopauto voor peuters, heb je aan deze loopauto van Mamabrum. De loopauto is vormgegeven als vrachtwagen. De kleuren zijn leuk voor zowel jongens als meisjes

De houten constructie is erg stevig. Al helemaal in combinatie met de massieve antislipwielen. Daardoor kun je de peuter loopauto met 50 kg belasten. De zithoogte is 24,5 centimeter

Dit is niet alleen een loopauto, maar ook een blokkendoos. Aan de zijkanten kunnen peuters blokken in verschillende vormen in de auto stoppen. In de loopauto hebben kinderen genoeg opbergruimte
Waarom een loopauto voor 2 jarigen?

Kinderen van 2 jaar kunnen vaak al aardig zelf lopen. Met een loopauto kun je de ontwikkeling van jouw kleine op een speelse manier stimuleren. Voor kinderen is een loopauto namelijk erg leuk speelgoed. De meeste kinderen zijn gek op auto’s. 

Tijdens het spelen versterken zij spieren die bij het lopen goed van pas komen. Daarnaast werken zij aan motoriek en balans. Dat komt de ontwikkeling allemaal ten goede. Ook ter voorbereiding op het leren fietsen.    

Loopauto voor een kind van 2 jaar kopen: Waar let je op?

De loopauto’s voor kinderen van 2 jaar kunnen onderling flink verschillen. De ene loopauto kan ook als blokkendoos worden gebruikt. En de ander heeft de looks van een politieauto.

Als je let op de volgende eigenschappen kun je de auto’s goed met elkaar vergelijken:  

Zithoogte

Een van de belangrijkste eigenschappen is de zithoogte. De lengte van het zitje tot de grond. Deze afstand bepaalt of jouw peuter met zijn voeten de grond kan raken. Voor de veiligheid en stabiliteit is dat erg belangrijk. 

Voor een peuter is een zithoogte van 25 centimeter vrij gemiddeld. Kleine peuters kunnen een zithoogte van 20 centimeter beter gebruiken. En voor grotere peuters kun je beter richting de 30 centimeter gaan. Dan is de loopauto vaak ook geschikt als loopauto voor 3 jarigen

Vormgeving

We gaven het al aan: de looks van de loopauto’s zijn erg uiteenlopend. Is jouw kleine helemaal weg van auto’s? Ga dan voor een loopauto die op een echte auto lijkt. Dat kan ook een retro loopauto zijn. Die zijn namelijk vaak vormgegeven als ouderwetse raceauto. 

Een houten loopauto is ook leuk voor kinderen. Het houten frame biedt de nodige stevigheid. Daarnaast is de houtlook geschikt voor jongens en meisjes

Speelse functies

De vormgeving kan tot de verbeelding spreken, maar ook de functies. Een loopauto kan namelijk over vrij speelse eigenschappen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een claxon waar je daadwerkelijk mee kunt toeteren. Een loopauto die geluid kan maken. 

Wat je soms ook ziet, is dat de loopauto als blokkendoos wordt gebruikt. Aan de zijkant kunnen kinderen blokken in allerlei vormen in de wagen stoppen. Die blokken vallen dan in de opbergbak van de loopauto. 

Veiligheid

Veiligheid is iets waar je zeker op wilt letten. Je wilt niet dat jouw peuter zich bezeert. 

Wat daarbij erg kan helpen, is een loopauto die niet uit scherpe randen bestaat. Bij sommige loopauto’s is daar in het design rekening mee gehouden. De auto heeft dan voornamelijk ronde vormen en geen scherpe punten of hoeken

Voor een goede houding kun je kijken naar de zithouding. Jouw peuter moet goed rechtop kunnen zitten en de grond kunnen raken. Ook is het handig als jouw kleine niet van het zadel af kan glijden. Bij sommige loopauto’s is daar bij de vormgeving speciaal aan gedacht. 

Ook een goede zet in het kader van veiligheid, is een loopauto voor peuters met rugleuning. Dat is eveneens een aangename manier van zitten. En het biedt meerdere opties: jouw peuter kan de rugleuning ook als duwstang gebruiken. Om de loopauto vooruit te duwen. 

Er is nog een eigenschap die bij kan dragen aan de veiligheid. Een loopauto kan zó vormgegeven zijn, dat hij niet kan kantelen. In de voor- en achterkant zit dan een speciaal blokje, waardoor je de wagen niet om kunt kiepen

Alternatieven voor de loopauto voor peuters

Is een loopauto toch niet helemaal wat je zoekt voor jouw peuter? Kijk dan eens naar soortgelijke producten. Die zijn er namelijk volop. 

Een goede optie is bijvoorbeeld de loopfiets voor 2 jarigen. Het loopfietsje is voor peuters een leuke en speelse kennismaking met het fietsen.

Het stevige frame maakt de loopfiets erg veilig. Ze zijn er ook met 3 wielen, dan ga je voor een extra stabiele peuter driewieler

En wil je jouw kleine juist meer laten oefenen met het lopen? Kijk dan eens naar een loopwagen voor 2 jarigen. Achter dit wagentje kunnen peuters op een veilige manier hun eerste goede stappen oefenen. Ook is het een leuk speelgoed toestel.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste loopauto’s voor peuters geselecteerd?

Een peuter loopauto moet veilig, functioneel en comfortabel zijn. De kwaliteit is daarvoor van groot belang. Daar hebben wij de peuter loopauto’s dan ook op vergeleken. Alleen de beste loopauto’s zijn geselecteerd. In de top 7 staan loopauto’s met een goede prijs en kwaliteit. 

Welke loopauto voor 2 jarigen is geschikt voor buiten?

Veel peuter loopauto’s kunnen ook buiten worden gebruikt. Enkele modellen zijn alleen geschikt voor binnen. Vaak kun je dat zien aan het frame en de wielen. Een loopauto voor buiten heeft een stevig frame en massieve wielen.


Meer voor kinderen: