Loopauto met duwstang kopen? De top 5 loopauto’s met duwstang

Zoek je een loopauto die je zelf ook kunt besturen? Dan is een loopauto met duwstang ideaal. Dit type loopauto is extra veilig, stabiel en stevig. 

Op deze pagina kom je alles over de loopauto met duwstang te weten. We geven je de 5 beste loopauto’s met duwstang. 

Daarna vertellen je meer over de definitie- en de voordelen van een loopauto met duwstang. Ook kom je te weten waar je op moet letten en wat leuke alternatieven zijn.

De 5 beste loopauto’s met duwstang

Als je gaat zoeken, kun je genoeg loopauto’s vinden die een duwstang hebben. Vooral online heb je veel keuze. Maar aan welke loopauto met duwstang heb je dan een goede? Wij hebben het voor je getest.

Dit is de top 5 van de beste loopauto’s met duwstang:

1: Beste loopauto met duwstang – ECOTOYS Sport car

De beste loopauto met duwstang is die van ECOTOYS. Dit is een loopauto die je op verschillende manieren kunt gebruiken. De duwstang is namelijk afneembaar

Daarnaast kun je voetsteunen aan weerszijden van het zitje plaatsen. Jouw kleine kan hier zijn/haar voeten kwijt. Ook de armleuningen zijn afneembaar. De loopauto met duwstang is hierdoor bijzonder veilig. Bovendien kan de loopauto niet kantelen

Het maximaal belastbaar gewicht is 27 kg en de zithoogte 20 centimeter. Daarmee is dit een goede loopauto voor kinderen vanaf 1 jaar. In 2 kleuren kun je de loopauto met duwstang bestellen. De loopauto is leuk voor jongens en meisjes
2: Handige loopauto met duwstang – BERG GO2 loopauto

Nog zo’n stevige loopauto met duwstang is die van Berg Go2. De lichtblauwe loopauto kun je op verschillende manieren vormgeven. Het is namelijk mogelijk om de pedalen in te klappen. Zo kies je zelf of de voetsteun er wel of niet op zit. 

Het maximale gewicht is 20 kg. En de zithoogte bedraagt 27 centimeter. De loopauto is erg soepel vooruit te bewegen. Daarnaast is de loopauto erg stabiel, licht van gewicht en kent het frame een ergonomisch design. Voor kinderen erg comfortabel. 

Zowel buiten als binnen kun je met de loopauto op pad. De banden maken geen geluid
3: Loopauto 1 jaar met duwstang – Chipolino loopauto Mercedes

Ook van het merk Chipolino kun je een mooie loopauto met duwstang bestellen. Deze loopauto heeft niet alleen een duwstang. Maar ook een luifel, een voetensteun en armleuning. Door deze afneembare onderdelen gebruik je de loopauto op meerdere manieren. 

De loopauto is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en tot een gewicht van 25 kg. De loopauto is uitvoerig getest op veiligheid. Erg leuk zijn ook de melodieën. Als jouw kleine op de knoppen drukt, komen er geluiden uit de loopauto. De zithoogte is 25 centimeter
4: Beste loopauto met duwstang – Little Tikes Cozy Coupe Politie

Little-Tikes-Coupe-Politie-loopauto-2-jaar

Leuk en veilig speelgoed van goede kwaliteit, dat kun je van Little Tikes verwachten. Het merk heeft allemaal toffe producten in het assortiment. Zelfs voor de allerkleinsten. Deze politie loopauto is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. En tot een gewicht van 23 kg

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat dit een loopauto met duwstang is. Toch kun je de loopauto als ouder goed duwen. Aan de achterkant van de wagen heb je daarvoor een handige hendel

De zithoogte is 17 centimeter. En de vloer is uitneembaar
5: Loopauto 2 jaar met duwstang – Step2 Push Buggy

Een erg goede loopauto met duwstang heb je ook aan deze van Step2. De loopauto heeft de looks van een echte auto. Daarmee spreekt de auto tot de verbeelding. Ook erg realistisch is dat de claxon kan toeteren. 

De duwstang is extra breed voor veel grip. Dat maakt het manoeuvreren makkelijk. Daarnaast is de loopauto niet te kantelen en dat geeft een veilig gevoel.   

Het maximale gewicht dat de loopauto kan hebben is 22,7 kg. De zithoogte is 30 centimeter. In meerdere kleuren kun je de loopauto bestellen. Daardoor is de auto leuk voor jongens en meisjes
Wat is een loopauto met duwstang?

De loopauto met duwstang is een speelgoed voertuig. Dat voertuig heeft 4 wielen en wordt voortbewogen door de benen van het kind. Aan de achterkant van het speelgoed voertuig zit een duwstang. Die duwstang is bedoeld voor ouders, om de loopauto vooruit te duwen

Een loopauto met duwstang kan al leuk zijn vanaf een leeftijd van 1 jaar. Ook kinderen van 4 jaar kunnen nog met de loopauto spelen. Tijdens het spelen doen zij motorische vaardigheden op. Daarmee draagt het speelgoed bij aan de ontwikkeling. 

Waarom een loopauto met duwstang?

Een loopauto is voor kinderen een leuk stuk speelgoed. Hoe tof is het immers, om als kind al je eigen auto te hebben? En dat terwijl het spelen met de loopauto erg goed is voor de kracht, balans en motoriek van jouw kleine.

Een loopauto met duwstang heeft extra veel voordelen. Dit zijn stabiele loopauto’s, die je zelf kunt besturen. Dat is een veilige manier om samen op pad te gaan. Jij behoudt zelf de controle. 

En als jouw kleine er klaar voor is, kun je de duwstang demonteren. Dan pas je de loopauto aan. Soms heb je ook de optie om een voetensteun of armleuning te verwijderen. Daarom kan jouw kleine aan dit stuk speelgoed voor een langere tijd plezier beleven. 

Een loopauto met duwstang kopen: Hier let je op

Je wilt natuurlijk de beste loopauto met duwstang uitkiezen voor jouw kind. Om te weten welke het best bij je past, ga je loopauto´s met elkaar vergelijken.

Dat doe je op de volgende eigenschappen:

Formaat

Het formaat bepaalt of de loopauto geschikt is voor jouw kind. De voeten van jouw kleine moeten op de grond komen. En jouw kind moet een goede ergonomische houding aannemen. 

Kijk daarom naar de zithoogte. Is die zithoogte rond de 20 centimeter? Dan kan vaak de loopauto vanaf 1 jaar al gebruikt worden. En ga je richting een zithoogte van 25 centimeter? Dan is de loopauto ook geschikt voor 2 jarigen, of zelfs 3 of 4 jarige kinderen

Duwstang afneembaar

Bij veel loopauto’s met duwstang is de duwstang afneembaar. In het begin laat je de duwstang nog op de wagen. En op latere leeftijd kun je jouw kleine van een loopauto zonder duwstang laten genieten. 

Ook is het afneembare aspect handig als je de loopauto met duwstang buiten gaat gebruiken. Als je samen op pad wilt gaan, komt de duwstang goed van pas.

Zo bepaal jij het tempo en ga je samen veilig door het verkeer. Thuis kan jouw kleine dan bijvoorbeeld zonder duwstang met de loopauto spelen. 

Materiaal frame

Vaak is een loopauto met duwstang gemaakt van kunststof. Kunststof is licht van gewicht. Dat is voor kinderen erg comfortabel. Het maakt het makkelijker om met de loopauto te spelen. 

Dat lichte gewicht kan maken dat de loopauto snel kantelt. Daarom worden er bij de kunststof loopauto vaak speciale blokjes geplaatst om kantelen te voorkomen. Of wordt het frame zó gemaakt, dat kantelen onmogelijk is. 

Een houten loopauto kun je ook tegenkomen. Ook al komt dit type weinig voor in combinatie met de duwstang. Hout heeft als voordeel dat het erg stevig is. Daarom gaat de houten loopauto ook vrij lang mee

Type wielen

De wielen van de loopauto met duwstang kunnen verschillen. De wielen kunnen gemaakt zijn van plastic, hout en rubber. Hoe massiever de wielen, hoe beter de loopauto buiten gebruikt kan worden. 

Ook kun je kijken of de wielen slipvrij zijn, dat is handig voor het gebruik in de woonkamer. Daarnaast zijn sommige wielen geluidloos

Design

Het is wel zo leuk als de loopauto met duwstang tot de verbeelding spreekt. Gelukkig zijn de loopauto’s er in allerlei kleuren en vormen. Bij diverse loopauto’s zijn er geluiden aan het stuur toegevoegd. Dat geeft voor kinderen een extra dimensie aan het speelgoed. 

Bij design kun je ook op veiligheid letten. Kijk of de loopauto geen scherpe punten heeft. Ronde vormen kunnen voorkomen dat jouw kleine zich aan de loopauto bezeert.

Ook een armleuning is extra veilig. Dat kan werken als veiligheidsbeugel. Dan kan jouw kleine niet meer van de loopauto af vallen. 

Hoogte duwstang 

Om het jezelf makkelijk te maken kun je letten op de hoogte van de duwstang. Kies een duwstang op een aangename hoogte. Dan hoef je niet te bukken om de loopauto te duwen. Kijk hiervoor naar de hoogte die in de productomschrijving staat vermeld.

Alternatieven voor een loopauto met duwstang

Is de loopauto met duwstang toch niet helemaal wat je zoekt? Wees dan niet getreurd. Er zijn namelijk nog veel meer soorten loopauto’s of soortgelijke producten om uit te kiezen. 

Voor een loopauto zonder duwstang kun je bijvoorbeeld kijken naar de retro loopauto. Houd je van stijlvolle producten? Dan is dit wat je zoekt. Dit type loopauto heeft klassieke looks en misstaat niet in de woonkamer. En is voor kinderen erg leuk om mee te spelen. 

En ga je toch liever voor een product met duwstang? Kies dan voor een loopfiets met duwstang. Dit speelgoed voertuig is erg goed met de loopauto met duwstang te vergelijken.

De loopfiets met duwstang heeft echter 2 wielen. Daarom lijkt het meer op een fiets. De kinderen oefenen bij dit type speelgoed met balans.  

En wil je dat jouw kinderen op een stabiele manier oefenen met het fietsen? Dan is ook de driewieler met duwstang nog een leuke optie. Dit fietsje met 3 wielen is voor kinderen vanaf 1 jaar ideaal. De stabiliteit maakt het fietsje extra veilig.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste loopauto’s met duwstang geselecteerd?

De top 5 loopauto’s met duwstang is met zorg samengesteld. Veel loopauto’s met duwstang zijn met elkaar vergeleken. Belangrijk waren daarbij prijs en kwaliteit. Maar ook stevigheid, overige specificaties en de reviews van gebruikers. 

Vanaf welke leeftijd kun je een loopauto met duwstang gebruiken?

De minimale leeftijd voor een loopauto met duwstang is zo’n 9 maanden. Vanaf het moment dat jouw kleine rechtop kan zitten is de loopauto geschikt. Ook moeten de voeten bij de grond kunnen komen. Vaak zie je daarom dat de loopauto met duwstang vanaf 1 jaar wordt gebruikt.


Meer voor kinderen: