Loopfiets 1 jaar kopen? De beste loopfietsjes voor 1-jarigen

Wist je dat kindjes van 1 jaar al op een loopfiets kunnen? Uiteraard zijn dit hele stevige fietsen waar ze niet zomaar vanaf kunnen vallen.

Maar ze kunnen al wel leren hoe het is om op wielen te rijden en te sturen. Het is erg belangrijk dat je een veilig loopfietsje koopt voor een baby van 1 jaar.

Daarom is dit artikel vast nuttig. We bespreken eerst de 5 beste loopfietsen voor kinderen van deze leeftijd.

Daarna bekijken we alles waarop je moet letten bij het uitkiezen ervan. Ze koop jij een perfecte loopfiets voor een kindje van slechts 1 jaar oud.

Dit zijn de 5 beste loopfietsen voor kinderen vanaf 1 jaar

Het is niet gemakkelijk om een geschikte loopfiets te vinden voor kleine kindjes. Daarom hebben we hier een top 5 opgesteld met de best geteste loopfietsen voor kinderen van 1 jaar. Ze zijn allen om verschillende redenen een uitstekende keuze.

1. De beste houten loopfiets 1 jaar: New Classic Toys houten loopfiets

Deze houten loopfiets van New Classic Toys is perfect voor kindjes van 1 jaar. Hij is stevig, natuurlijk en mooi vormgegeven. Het kindje kan zichzelf voortduwen met de benen.

De wielen zijn dik en gemaakt van rubber. Dat levert nog meer comfort en stabiliteit op. Ze zijn te krijgen in verschillende kleuren en zijn ideaal voor gebruik buiten.

👍 Voordelen:

 • Mooie houten fiets in verschillende kleuren.
 • Stevig en stabiel.
 • 4 dikke rubberen wielen.
 • Geschikt voor gebruik buiten en binnen.
 • Lichtgewicht, dus makkelijk te tillen.

👎 Nadelen:

 • Alleen voor echt kleine kindjes.
2. De beste Puky loopfiets 1 jaar: Puky Pukylino loopfiets 1-3 jaar

Puky maakt kwalitatieve voertuigen voor kinderen en deze Pukylino loopfiets is een uitstekende keuze. Hij heeft 4 wielen voor extra stabiliteit. Het maximale belastbare gewicht is 30 kilo.

De banden zijn massief en daardoor is hij zowel binnen als buiten te gebruiken. Het kindje van er tot hij of zij 3 jaar oud is gebruik van blijven maken.

👍 Voordelen:

 • 4 massieve wielen.
 • Voor gebruik binnen en buiten.
 • Stabiel en stevig.
 • Perfecte eerste fiets.
 • Comfortabel zadel en stevige handvaten.

👎 Nadelen:

 • Groeit niet mee met het kindje.
3. De beste loopfiets driewieler 1 jaar: Chillafish Bunzi Junior

De vorige loopfietsen hadden allen 4 wielen, maar deze loopfiets van Chillafish is een driewieler. Dat betekent dat hij een stuur heeft waarmee hij bestuurd kan worden.

Deze driewieler is te krijgen in verschillende kleuren en geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Je kunt er ook gemakkelijk een tweewieler van maken, wanneer het kindje klaar is voor de volgende stap.

👍 Voordelen:

 • Stabiele loopfiets driewieler 1 jaar.
 • Om te bouwen naar tweewieler.
 • Voor gebruik buiten en binnen.
 • Verstelbaar zadel met opbergvakje.
 • Lichtgewicht dus gemakkelijk mee te nemen.

👎 Nadelen:

 • Gemaakt van kunststof.
4. De beste meegroei loopfiets 1 jaar: Kinderfeets houten loopfiets driewieler

Deze houten loopfiets 1 jaar groeit met het kindje mee. Je begint als driewieler en maakt er daarna een tweewieler van. Hij is gemaakt van bamboe en daarom natuurlijk en duurzaam.

Het zadel is in hoogte verstelbaar, dus deze loopfiets groeit moeiteloos met het kindje mee. Je kunt hem zowel buiten als binnen gebruiken. Bestel hem in 1 van de vele beschikbare kleuren.

👍 Voordelen:

 • 2-in-1 driewieler en tweewieler loopfiets.
 • Massieve banden.
 • Voor buiten- en binnen gebruik.
 • Lichtgewicht en gemakkelijk op te tillen.
 • Verstelbaar zadel dat meegroeit.

👎 Nadelen:

 • Aan de dure kant.
5. De beste goedkope loopfiets 1 jaar: Lena My First Scooter loopfiets

Wil je een kwalitatieve loopfiets vinden zonder dat je daar een fortuin aan moet uitgeven, dan is deze My First Scooter loopfiets 1 jaar van Lena een goede keuze.

Je kunt hem krijgen in verschillende kleuren en hij heeft 4 banden voor extra stabiliteit. Hij is gemaakt van kunststof en weegt nog geen kilo. Je neemt hem dus probleemloos mee naar het park.

👍 Voordelen:

 • 4 wielen dus stevig.
 • Erg goed betaalbaar.
 • Mooie vrolijke kleuren.
 • Maximaal gewicht 25 kilo.
 • Voor buiten en binnen.

👎 Nadelen:

 • Gemaakt van kunststof.
 • Groeit niet mee.
Vanaf wanneer kan een kind op een loopfiets rijden?

Een loopfiets voor een kindje van 1 jaar, dat lijkt erg jong. Dit kindje is immers nog een baby? Maar 1 jaar is een perfecte leeftijd voor een eerste fiets. Het is de minimale loopfiets leeftijd. Dat maakt een loopfiets ook een uitstekend cadeau voor een eerste verjaardag.

Wat wel belangrijk is, is dat je een loopfiets koopt die past bij de jonge leeftijd. Anders weet het kindje nog niet wat ze ermee moeten doen.

Let dus altijd op de leeftijdsindicatie als je wilt weten vanaf wanneer die loopfiets gebruikt kan worden. Koop dus geen loopfiets voor een kind van 2 jaar, want het verschil tussen beide leeftijden is groot.

Zo vind je de beste loopfiets voor een kind van 1 jaar

Het is tijd om een mooi loopfietsje voor het kindje van 1 jaar uit te zoeken. Waar moet je dan op letten zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt? We bespreken alle belangrijke aandachtspunten in detail.

1. Veiligheid staat voorop

Het belangrijkste kenmerk van een loopfiets voor een baby van 1 jaar is de veiligheid. Het is essentieel dat het kindje er niet afglijdt, doorzakt of mee omvalt. Er zijn verschillende manieren waarop je deze veiligheid controleert.

 • Kies altijd voor een loopfiets 1 jaar met een duidelijk zichtbare CE-markering. Dit is het Europese keurmerk dat onder andere kwaliteit en veiligheid test.
 • Lees de waarschuwingen en richtlijnen door. De richtlijn van de leeftijdsindicatie is het belangrijkste. Kies nooit een loopfiets voor een kind van 3 jaar als deze nog geen 3 is.
 • De prijs zegt ook veel. Duurdere A-merk loopfietsen zijn meestal (niet altijd) van betere kwaliteit. Een namaak Puky loopfiets 1 jaar is vaak van zwak en goedkoop plastic gemaakt, bijvoorbeeld.

Tip: heb je alles gecontroleerd en zoek je meer zekerheid over veiligheid? Lees dan de recensies over de kinderfiets 1 jaar door van huidige gebruikers. Als er iets niet in orde is met de veiligheid, dan lees je het daar.

2. Is de loopfiets vanaf 1 jaar voor binnen en/of buitengebruik?

Er zijn loopfietsjes voor kindjes van 1 jaar die eigenlijk alleen binnen gebruikt kunnen worden. Dat zie je vooral aan de banden.

Met stevige, dikke en robuuste banden kan de loopfiets ook naar buiten. Let wel goed op als je deze koopt, want de banden kunnen strepen achterlaten op het laminaat.

Je bedenkt dus van tevoren of je een loopfiets voor het kind van 1 jaar voor binnen, voor buiten of voor allebei aan wilt schaffen. Dit staat vaak duidelijk aangegeven in de productomschrijving.

Een loopfiets voor binnen kan niet naar buiten. Een loopfiets voor buiten kan naar binnen als de banden geen strepen op de vloer achterlaten.

3. Een loopfiets die meegroeit wordt langer gebruikt

Kinderen van 1 jaar groeien bijzonder snel. Ook al lijken het nog baby’s, voordat je het weet zijn ze groter en racen ze met je loopfiets door het huis of de speeltuin. Het zou jammer zijn als het kindje jouw loopfiets binnen een paar maanden al ontgroeid is.

Een slimme keuze is dan een meegroei loopfiets. Deze bouw je om van een driewieler naar een tweewieler, bijvoorbeeld. Sommige hebben zelfs pedalen die je later bevestigt. Je kiest dan een loopfiets waar het kindje van 1 jaar vele jaren mee kan doen.

4. Het maximale draaggewicht

Waar je vooral op moet letten als je een loopfiets koopt die meegroeit is het maximale draaggewicht. Meestal ligt dit tussen de 25 en de 30 kilo, wat betekent dat niemand zwaarder dan dat gewicht op de loopfiets mag zitten.

Je zult zien dat een loopfiets voor een kind van 4 jaar ook een maximaal draaggewicht heeft van 30 kilo. Een kindje van 1 jaar zal de 25/30 kilo dus niet zo snel bereiken.

Toch is het een goed punt om te controleren, want als het maximale draaggewicht laag is, kan de loopfiets minder lang worden gebruikt.

5. Denk ook aan het milieu

Een plastic loopfiets voor een kind van 1 jaar is een veel milieu-onvriendelijkere keuze dan een houten loopfiets 1 jaar. En omdat kinderen van deze leeftijd nu eenmaal erg snel uit hun spullen groeien, is milieuvriendelijkheid belangrijk.

Maak daarom een milieubewuste keuze, bijvoorbeeld door voor hout te kiezen of door een tweedehands loopfiets voor 1 jaar te kopen. Het zou mooi zijn als jouw loopfietsje dan later ook weer een nieuwe eigenaar krijgt.

Waar koop ik een goede loopfiets voor een kind van 1 jaar?

Aan kwalitatieve loopfietsen voor kinderen van 1 jaar is er geen gebrek. Grote (online) warenhuizen, speelgoedwinkels en ook fietswinkels hebben een ruim aanbod.

Gebruik de informatie uit dit artikel en zoek een goede aanbieding. Je vindt dan vast het beste loopfietsje voor jouw 1-jarige kindje.Veelgestelde vragen

Wat is de beste loopfiets voor 1 jaar?

Het belangrijkste kenmerk van een loopfiets voor kinderen van 1 jaar is stabiliteit. Dat betekent dat deze 3 of 4 wielen heeft met dikke banden. Ook moeten de achterwielen verder uit elkaar staan dan de voorwielen.

Wat is de kleinste loopfiets die je kunt vinden?

De kleinste loopfiets voor kinderen van 1 jaar vind je door te kijken naar de zadelhoogte. De laagste standaardhoogte waar deze loopfietsjes mee beginnen is 22,5 centimeter.

Is een loopfiets goed voor kinderen van 1 jaar?

Een loopfiets is om verschillende redenen goed voor kinderen van 1 jaar. Met een loopfiets stimuleer je de motorische ontwikkeling en de balans. Ze moeten zich voortbewegen, sturen en proberen niet te vallen tegelijkertijd.

Wat is beter, een loopfiets of een fiets met meerdere wielen?

Twijfel je tussen een loopfiets en een driewieler, kies dan voor een loopfiets. Want dan wordt het evenwichtsgevoel en de balans geoefend. Op een driewieler hoeven ze alleen te trappen, maar met een loopfiets moeten ze ook overeind blijven.


Meer kinderfietsen: