Loopfiets 2 jaar kopen? De 5 beste loopfietsjes voor peuters

De beste loopfiets voor kinderen van 2 jaar is stabiel, veilig en leuk om mee te spelen. Het is vaak het eerste of tweede fietsje voor het kind en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Naast leuk speelgoed, stimuleert een loopfiets bij kindjes van 2 jaar allerlei essentiële vaardigheden.

Het is dus tijd om een mooie loopfiets voor een kindje van 2 jaar te kopen. Maar waar begin je dan? Dit artikel helpt je deze keuze te maken.

We bespreken de 5 beste loopfietsen voor kinderen van 2 jaar. Dat volgen we op met een uitgebreide koopgids, zodat je altijd met de beste loopfiets thuiskomt.

De 5 beste loopfietsen voor kinderen van 2 jaar

We beginnen met de top 5 loopfietsen voor kinderen van 2 jaar van dit moment. Dit zijn allen loopfietsen waar kinderen in deze leeftijdsgroep niet af te slaan zijn.

1. De beste houten loopfiets 2 jaar: Volare loopfiets Ninja Turtles

Voor kindjes die van Ninja Turtles houden is er deze zeer goed betaalbare en ook houten loopfiets van Volare. Hij is uitgevoerd in groen, geel en zwart en heeft overal afbeeldingen van de bekende tekenfilmhelden.

De wielen zijn 12” groot, wat betekent dat deze loopfiets geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. De maximale belasting is 30 kilo.

👍 Voordelen:

 • Stoere houten loopfiets.
 • Afbeeldingen van Ninja Turtles.
 • 12” wielen met rubberen banden.
 • Maximaal belastbaar tot 30 kilo.
 • Goede prijs.

👎 Nadelen:

 • Niet alle kinderen houden van Ninja Turtles.
 • Niet in hoogte verstelbaar.
2. De beste loopfiets 2 jaar met verlichting: Q-play loopfiets 12”

Wat is er nu cooler dan een loopfiets die oplicht als hij rijdt? Deze Q-play loopfiets is te krijgen in verschillende kleuren en heeft ledverlichting in de wielen. Het is een stevige fiets met massieve 12” banden.

Hij is gemaakt van metaal. Wat ook handig is, is dat het zadel en het stuur in hoogte verstelbaar zijn. Deze loopfiets voor kindjes vanaf 2 jaar kan daardoor langer worden gebruikt. 

👍 Voordelen:

 • Stevige loopfiets.
 • Ledverlichting in wielen gaat aan als de fiets beweegt.
 • Te krijgen in verschillende kleuren.
 • Massieve, rubberen 12” banden.
 • Stuur en zadel in hoogte verstelbaar.

👎 Nadelen: geen
3. De beste loopfiets (vanaf 2 jaar) met luchtbanden: Rebel Kids loopfietsje

Stoere loopfietsen zijn bij peuters van 2 jaar helemaal in. Met dit Rebel Kids loopfietsje gaat de 2-jarige met plezier de straat op.

De loopfiets heeft 12,5” dikke luchtbanden. Je stelt de hoogte van het stuur en zadel gemakkelijk in. Zoek je een loopfiets voor een 3-jarige? Ook dan is dit een uitstekende keuze.

👍 Voordelen:

 • Mooie stoere loopfiets met dikke luchtbanden.
 • Zadel en stuur in hoogte verstelbaar.
 • Kan tot 4 jaar worden gebruikt.
 • Voor gebruik buiten.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

👎 Nadelen:

 • Niet voor elk kind de juiste stijl.
 • Luchtbanden kunnen lek raken.
4. De beste Puky loopfiets 2 jaar: Puky loopfiets voor kinderen

Zoek je kwaliteit, dan investeer je in een Puky loopfiets. Dit merk maakt al lang kwalitatieve fietsen voor kinderen. Deze Puky loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Hij heeft dikke luchtbanden en een coole standaard. Het zadel kan hoger of lager worden gezet. Daarbij is hij te krijgen in een aantal hele coole kleuren.

👍 Voordelen:

 • Stevige loopfiets met standaard.
 • Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.
 • Puky levert kwaliteit.
 • Zadel in hoogte verstelbaar.
 • Loopfiets met luchtbanden.

👎 Nadelen:

 • Luchtbanden hebben meer onderhoud nodig.
5. De beste driewieler loopfiets vanaf 2 jaar: Veloretti tricycle

Een driewieler loopfiets is voor het kindje van 2 jaar nog steviger. En deze Veloretti driewieler loopfiets mag er zijn. Hij is te krijgen in allerlei modieuze kleuren en kan ook worden omgebouwd.

Als het kindje er klaar voor is, maak je er een loopfiets met twee wielen van. Het frame is in hoogte verstelbaar en deze loopfiets heeft luchtbanden.

👍 Voordelen:

 • 2-in-1 loopfiets voor kindjes vanaf 2 jaar.
 • Luchtbanden 12”.
 • Maximaal belastbaar gewicht 40 kilo.
 • In hoogte verstelbaar, dus groeit mee met het kind.
 • Zeer stijlvolle vormgeving in verschillende kleuren.

👎 Nadelen:

 • Luchtbanden moeten soms gelapt worden.
 • Prijzig.
Aandachtspunten bij het kopen van een loopfiets voor kinderen van 2 jaar

Ook al kunnen 2-jarige kindjes al heel veel, ze kunnen nog lang niet alles. Door ze een loopfiets te geven, ontwikkelt hun motoriek. Ze leren balans te houden, te sturen en te bewegen tegelijkertijd. Een loopfiets is voor een kind van 2 dus echt een goede keuze.

Maar hoe weet je zeker dat je de beste loopfiets voor de 2-jarige kiest? Let op deze aandachtspunten, en je vindt hem vast.

1. De klantenrecensies als bron van informatie

Lees altijd de recensies door die huidige gebruikers over de loopfiets voor het kind van 2 jaar hebben achtergelaten. Als deze onveilig blijkt te zijn of van slechte kwaliteit, dan houdt men daar geen blad voor de mond.

Deze recensies vertellen je hoe het echt is om de loopfiets voor het kindje van 2 in handen te houden en te gebruiken. Alles wat niet goed is aan de kinderfiets vanaf 2 jaar, wordt daar direct gemeld.

2. Massieve banden of opblaasbanden?

Er zijn loopfietsen met massieve banden en opblaasbanden. Beide hebben voor- en nadelen. Opblaasbanden fietsen vaak comfortabeler, maar ze kunnen lek raken. Opblaasbanden hebben ook meer onderhoud nodig.

Massieve banden zijn niet altijd even comfortabel, maar ze hebben geen onderhoud nodig. Het enige wat er kan gebeuren is dat de banden slijten.

Met beide type banden kan het kindje buiten fietsen. Wil je de loopfiets voor het kindje van 2 jaar ook binnen kunnen gebruiken, controleer dan dat de banden geen strepen achterlaten op de vloer.

3. Een loopfiets die met de 2-jarige meegroeit

Het is altijd een goed idee om een loopfiets te kopen die met het kindje van 2 jaar meegroeit. Veel modellen hebben daarom in hoogte verstelbare zadels en sturen. Daarmee kan de loopfiets tot 4 jaar worden gebruikt.

Een andere manier om een loopfiets te kopen die meegroeit is door een 2-in-1 of zelfs 3-in-1 loopfiets te kopen.

Wat begint als een stabiele loopfiets voor 1 jaar, verandert naar een loopfiets met 3 wielen en vervolgens naar een loopfiets met 2 wielen voor oudere kindjes. Zo haal je het maximale uit je loopfiets.

4. Het maximale draaggewicht van de loopfiets

Aan het maximale draaggewicht zie je hoeveel kilo’s de loopfiets maximaal kan dragen. Voor peuterfietsen ligt dit vaak tussen 25 en 40 kilo. Dit is een belangrijk kenmerk als je een loopfiets voor en 2-jarig kindje koopt die moet meegroeien.

Gelukkig duurt het nog heel lang voor ze 40 kilo zijn. Let hier wel op, want een loopfiets met een te laag maximaal draaggewicht kan minder lang worden gebruikt. En uiteindelijk wil je dat het kindje er zo lang mogelijk plezier van heeft.

5. Controleer altijd de veiligheid

Heb je nu een mooie loopfiets voor een kindje van 2 jaar op het oog? Dan is er nog één laatste controle die je moet uitvoeren, voordat je op de bestel-knop drukt. En dat is die van veiligheid.

Voor kinderen tot 3 jaar is veiligheid bij speelgoed erg belangrijk. Ze doen nog veel in hun mond en stoppen kleine voorwerpen in hun neus of oor. Daarom is er een specifieke waarschuwing voor speelgoed dat niet geschikt is voor deze leeftijdsklasse.

Ook al zie je deze waarschuwing duidelijk staan, controleer de volgende extra punten voor zekerheid:

 • Ga op zoek naar het Europese keurmerk voor veiligheid en kwaliteit, het CE-keurmerk. Dit moet duidelijk zichtbaar zijn.
 • Ruik even aan de loopfiets. Als deze sterk, vreemd of chemisch ruikt, dan is er een kans dat hij giftige stoffen bevat.
 • Let op de leeftijdsindicatie en houd je daaraan. Lees ook waarschuwingen en richtlijnen door en koop de loopfiets voor een kindje van 2 jaar alleen als deze geen twijfels opwekken.
 • Namaakproducten, bijvoorbeeld een nagebootste Puky loopfiets vanaf 2 jaar, zijn meestal van slechtere kwaliteit. Kies een loopfiets voor een kind van 2 jaar van een A-merk. Er zijn veel goede kinderfietsmerken.
 • Gebruik je gezonde verstand. Je herkent een namaak merk of een goedkoop soort plastic gemakkelijk als je het vergelijkt met veilige producten. Het is vaak zo dat duurder ook veiliger is.

Waar koop ik een goede loopfiets voor een 2-jarig kindje?

Je hebt onze top 5 gezien, je weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn én hoe je kwaliteit herkent. Het is tijd om een mooie loopfiets voor een 2-jarig kindje uit te zoeken.

Deze vind je in speelgoedzaken, fietsenwinkels en online bij grote warenhuizen.

Een mooie aanbieding is dan ook snel gevonden. Met de beste loopfiets zal het kindje van 2 vele jaren plezier hebben.
Veelgestelde vragen

Is een loopfiets goed voor een kindje van 2 jaar?

Met een loopfiets leren kinderen van 2 jaar zich vooruit te duwen, ze leren om te sturen en om tegelijkertijd balans te houden. Daarbij worden ze er actief van en ontwikkelen ze hun beenspieren. Met een loopfiets gaan ze vast ook vaker naar buiten.

Is het niet te vroeg om een loopfiets voor een kindje van 2 jaar te kopen?

Loopfietsen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Ze gebruiken ze tot ze overgaan op een echte fiets. Sommige loopfietsen kan je ombouwen tot een echte kleuterfiets. Een loopfiets is voor een kindje van 2 jaar dus een uitstekende keuze.

Moet ik kiezen voor een loopfiets of een driewieler voor een kindje van 2 jaar?

Een loopfiets is voor een kind van 2 jaar uitdagender dan een driewieler voor 2 jaar. Begin met een loopfiets en ze leren al hoe ze balans moeten houden als ze sneller gaan. Een driewieler kan niet omvallen. Dat bereidt het kindje minder goed voor op een echte fiets.Meer fietsjes voor kinderen: