Loopfiets 5-8 jaar kopen? Top 4 loopfietsjes voor 5-8 jarigen

Een loopfiets is voor een ouder kind van 5-8 jaar nog steeds een goed cadeau.

Ook al zijn het vooral kleine kinderen die daarmee leren balanceren, ook grotere kinderen gaan er met plezier de straat mee op.

Uiteraard heb je dan wel een loopfiets nodig die geschikt is voor gebruikers van 5-8 jaar.

Hoe vind je een loopfiets voor deze leeftijdsgroep en waar moet je op letten als je hem koopt? Dit artikel helpt je bij het kiezen van een goede loopfiets voor kinderen van 5-8 jaar.

Dit zijn de beste loopfietsen voor kinderen van 5-8 jaar

Ook al kan je al een loopfiets voor een kindje van 1 jaar vinden, er is geen reden waarom oudere kinderen hier niet ook plezier mee kunnen hebben. Hier vind je de 4 beste loopfietsen per leeftijdsgroep van 5 tot 8 jaar.

1. Beste loopfiets 5 jaar: Kinderfeets bamboe loopfiets Klassiek

Deze duurzame loopfiets van bamboe kan maximaal 50 kilo dragen. Dat betekent dat de meeste kinderen van 5 jaar en ook ouder er probleemloos op zullen fietsen. Hij is in hoogte verstelbaar.

Het is een loopfiets geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, maar met deze mooie loopfiets willen ook oudere kinderen graag gezien worden. Hij is te krijgen in een groot aantal kleuren en uitvoeringen.

👍 Voordelen:

 • Duurzame loopfiets van bamboe.
 • Maximaal draaggewicht 50 kilo.
 • In hoogte verstelbaar.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Wasbaar kussentje op zadel.

👎 Nadelen:

 • Niet hoog genoeg voor kinderen ouder dan 6 jaar.
2. Beste loopfiets 6 jaar: Puky loopfiets LR 1L BR

Ook kinderen van 6 jaar kunnen nog gebruik maken van deze mooie Puky loopfiets. Het maximale belastbare gewicht is namelijk 50 kilo. Hij heeft luchtbanden, dus is erg comfortabel.

Je kunt hem kopen in verschillende kleuren. Het zadel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar. De fiets heeft een handrem, een standaard en kinbeschermer.

👍 Voordelen:

 • Sterke kwalitatieve metalen loopfiets.
 • Maximaal belastbaar gewicht: 50 kilo.
 • Inclusief standaard, handrem en kinbeschermer.
 • Te krijgen in verschillende kleuren.
 • Stevige opblaasbare banden.

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar.
3. Beste loopfiets 7 jaar: Wishbone Bike RE2 3 in 1

Deze loopfiets is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Hij wordt gemaakt van afvalplastic, zoals tapijt en flessen. Hij begint als een driewieler, je maakt er daarna een loopfiets van en uiteindelijk blijf je hem in hoogte verstellen tot je kind al tiener is geworden.

De loopfiets heeft dikke luchtbanden voor extra comfort. Je krijgt er 5 jaar garantie over.

👍 Voordelen:

 • Loopfiets voor kinderen van 12 maanden tot 12 jaar.
 • Duurzaam, want gemaakt van afvalplastic.
 • In hoogte verstelbare zetel (3-in-1 model).
 • 5 jaar garantie.
 • Stoer ontwerp.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
4.  Beste loopfiets 8 jaar: HyperMotion DRAGSTER step

Voor kinderen van 8 jaar en ouder is een step een uitstekend alternatief voor een loopfiets. Deze HyperMotion step heeft een maximaal draaggewicht van 100 kilo en kan dus zelfs door volwassenen gebruikt worden. Hij is erg stevig en opvouwbaar.

Met 5,5 kilo en de bijgeleverde schouderband neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. De goede schokdempers maken hem uitermate geschikt voor gebruik op oneffen terrein.

👍 Voordelen:

 • Step voor kinderen en volwassenen.
 • Goede schokdempers.
 • Lichtgewicht en opvouwbaar.
 • Maximale belasting 100 kilo.
 • Inclusief spatborden voor een achter.

👎 Nadelen:

 • Meer een step dan een loopfiets.
Waarop moet je letten als je een loopfiets voor een kind van 5-8 jaar gaat kopen?

Als je aan een loopfiets denkt, dan denk je misschien aan een loopfiets voor een kindje van 3 jaar of zelfs jonger. Deze moet veilig zijn en het juiste formaat hebben. Een loopfiets voor kinderen van 5 tot 8 jaar moet vaak aan hele andere eisen voldoen.

Wil jij een loopfiets kopen voor oudere kinderen, let dan op de volgende aandachtspunten.

1. Het maximale draaggewicht

Kinderen van 5 tot 8 jaar wegen gemiddeld 18 tot 35 kilo. Het is belangrijk dat de loopfiets deze kinderen van 5-8 jaar kan dragen. Eén van de eerste punten om op te letten is dus het maximale gewicht dat het kan dragen.

De meeste loopfietsen zitten dan gelukkig ver boven het gemiddelde. Kies je voor een loopfiets met een maximaal draaggewicht van 50 kilo, dan zit je altijd goed. Willen je kindjes er met zijn tweeën op kunnen, dan moet de loopfiets uiteraard sterker zijn.

2. De leeftijdsindicatie

De leeftijdsindicatie van een loopfiets is er om een reden. Een kind van 8 jaar moet niet op een loopfiets voor kinderen van 4 jaar gaan zitten, bijvoorbeeld. Eén van de redenen waarom dat belangrijk is heeft te maken met het maximale draaggewicht, boven al besproken.

Een andere reden waarom de leeftijdsindicatie iets is om op te letten, is de hoogte van de loopfiets. Kinderen van 8 jaar zijn al gauw meer dan 130 centimeter lang en kunnen weinig met een loopfiets die te laag voor ze is.

Kies daarom altijd voor een loopfiets met een leeftijdsindicatie van 5-8 jaar, zodat je zeker weet dat het kind erop past.

3. De kwaliteit

Ook al zullen kinderen van 5 tot en met 8 jaar niet snel meer omvallen, ze zullen ongetwijfeld heel wat stunts uithalen met hun loopfiets. Van de berg af rijden, in het skatepark fietsen of over oneffen terrein sjezen zijn daar slechts enkele voorbeelden van.

Het is belangrijk dat de fiets stevig en kwalitatief genoeg is om dit soort gebruik aan te kunnen.

Kwaliteit test je op verschillende manieren.

 • Let op de garantieregeling. Hoe langer de garantie, hoe kwalitatiever de loopfiets voor 5-8 jarigen.
 • Lees beoordelingen door van voorgaande gebruikers. Zij vertellen daar uitgebreid over alles wat tegenviel en alles wat goed was aan de loopfiets.
 • Keurmerken en certificeringen, zoals de Europese CE-certificering, geven je duidelijk bewijs van kwaliteit en veiligheid.

Waar koop ik een goede loopfiets 5-8 jaar?

Het aanbod loopfietsen voor kinderen tussen 5 en 8 jaar is aanzienlijk kleiner dan het aanbod voor jongere kinderen.

Dat komt doordat de meeste kinderen op deze leeftijd al gewoon fietsen en dat niet meer moeten leren. Maar er is niets om ze tegen te houden ook een loopfiets te gebruiken.

Deze vind je het beste online, bij grote warenhuizen en fietsspeciaalzaken. Op het internet worden vaak ook leuke aanbiedingen en acties aangeboden. Een geschikte loopfiets voor kinderen van 5 tot 8 jaar is dan snel gevonden.
Veelgestelde vragen

Is 5-8 jaar te oud voor een loopfiets?

Je bent nooit te oud voor een loopfiets. Ook al is het niet de meest gangbare transportmethode, zo lang de fiets je gewicht kan dragen en bij je lengte past, houdt niets je tegen.

Wat is beter; een step of een loopfiets voor kinderen van 5 tot 8 jaar?

Steps en loopfietsen zijn beide erg geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Het idee is hetzelfde, maar het ontwerp is anders. Op een step sta je en op een loopfiets zit je.

Hoe duur is een loopfiets voor 5-8 jarige kinderen?

De gemiddelde prijs voor een goede loopfiets voor oudere kinderen ligt rond de €100.Meer fietsen voor kinderen: