Mammoet skelter: Aanbod & Ervaringen

Mammoet skelters, wie kent ze niet? Heel veel ouders van nu zijn opgegroeid met deze fantastische skelters. Maar, waar kun je tegenwoordig nog een Mammoet skelter kopen?

In dit artikel duiken we dieper in het aanbod van de Mammoet skelters. We vertellen je onder andere meer over de geschiedenis van de skelter.

Uiteraard lichten we ook de populairste Mammoet skelter modellen toe. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Over de Mammoet skelters

De oorsprong van Mammoet skelters ligt in Barneveld. De oprichter van het bedrijf wilde destijds van zijn hobby zijn werk maken: het ontwerpen van robuuste skelters voor kids. En of dat gelukt is!

Mammoet trapskelters blinken uit in kwaliteit en zijn er in verschillende kleuren. Met een Mammoet skelter speelde jij of je kind urenlang onbezorgd op een van de vele modellen.

De skelters van Mammoet zijn nog steeds razend populair. Zelfs nu, nadat in 2019 het bedrijf stopte met het produceren en verkopen van de trapskelters.

Het is echter onbekend waarom Mammoet met de productie gestopt is. Het stoppen van de productie betekent helaas dat Mammoet skelters niet meer nieuw verkrijgbaar zijn.

Waar kun je een Mammoet skelter kopen?

Benieuwd of je ergens nog een Mammoet skelter kunt kopen? En zo ja, of je deze nieuw of tweedehands kunt verkrijgen? Wij zochten het voor je uit!

Zoals eerder vermeld is Mammoet gestopt met de productie en verkoop van skelters. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je geen Mammoet skelter meer kunt kopen.

Op het eerste oog lijkt het dan ook dat meerdere winkels nog Mammoet skelters in het assortiment hebben.

Helaas, niets blijkt minder waar.

Na uitgebreid onderzoek zijn we tot de ontdekking gekomen dat Mammoet skelters niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. Wel kun je tweedehands nog een Mammoet skelter op de kop tikken.

Je kunt hiervoor terecht bij verschillende advertentiewebsites waar particulieren tweedehands artikelen verkopen. Eventueel zou je ook eens een kijkje kunnen nemen bij een kringloopwinkel.

Als je op zoek bent naar onderdelen kun je nog wel terecht bij Mammoet zelf. Op hun website vind je een lijst met beschikbare skelter onderdelen.

Mammoet skelter modellen

Denk je dat Mammoet maar 1 model skelter op de markt gebracht heeft? Dan heb je het goed mis!

Mammoet heeft namelijk tientallen verschillende soorten, kleuren en modellen skelters geproduceerd. Denk hierbij aan skelters met aanhangers of meerdere stoelen, maar ook tractors en raceauto’s!

We zetten de meest populaire Mammoet modellen voor je op een rij.

Eén van de meest bekende Mammoet modellen was de Streetracer. Deze skelter met trappers, vier wielen en trek-rem aan de rechterkant was dan ook het meest populaire model. Op de bandbeschermers achterop kon je twee vriendjes mee op pad nemen.

Maar ook de Trike, een skelter met drie wielen was ontzettend populair. De Trike bood in eerste instantie ruimte voor 1 persoon. Later werd de Trike met 2 stoeltjes geïntroduceerd.

Geïnspireerd op Formula 1 autosport werd de Mammoet Formula uitgebracht. Deze zwart-rode skelter was vergeleken bij zijn voorgangers strakker en ronder afgewerkt. Ook de banden waren wat dikker ten opzichte van de originele Mammoet skelter banden.

Op een later moment heeft Mammoet ook driewielers ontworpen. Deze driewielers lijken veel op een bakfiets. Het is een skelter met 3 wielen en een grote bak voorop.

Andere populaire modellen waren de Mammoet Tractor en de 2-zits Go Kart skelters.

Mammoet skelter aanhangers, stoeltjes & accessoires

Heb je nog een Mammoet skelter in je bezit? En ben je op zoek naar onderdelen of accessoires? Dan kun je voor het gros alsnog terecht bij Mammoet zelf.

Ondanks dat het bedrijf gestopt is met de productie van nieuwe skelters, verkopen zij nog steeds onderdelen en accessoires. Denk hierbij aan een origineel Mammoet skelter stoeltje of aanhangers.

Als Mammoet het gewenste onderdeel niet meer op voorraad heeft kun je uitwijken naar een alternatief. Denk hierbij aan online platformen waar tweedehands spullen verkocht worden.

Maar ook andere merken, zoals BERG, bieden universele onderdelen die op een Mammoet skelter passen aan. Denk aan de aanhangers van BERG, die achter een aantal Mammoet modellen passen.

Ook skelter banden van dit merk kun je in sommige gevallen ter vervanging gebruiken.

Onze mening over de skelters van Mammoet

De skelters van Mammoet zijn kwalitatief uitmuntend en geweldig speelgoed voor kinderen en skelters voor volwassenen. We vinden het dan ook ontzettend jammer dat Mammoet gestopt is met het produceren van trapskelters.

Beste alternatieven voor een Mammoet skelter

Op zoek naar het beste alternatief voor een Mammoet skelter? Dan raden wij de BERG skelter aan. De trapskelters van dit merk komen het meeste overeen met de skelters van Mammoet.

BERG heeft een groot assortiment aan verschillende soorten skelters voor alle leeftijden. Let er wel op, hoe jonger jouw kind, hoe kleiner het aanbod. Dat wil niet echter niet zeggen dat er voor jouw kleintje geen aanbod is!

Het meeste aanbod begint bij skelters voor 2-jarigen. Er is al meer aanbod aan skelters voor kinderen van 3 jaar. Voor het grootste assortiment begint het bij skelters vanaf 4 jaar.


Meer skelters: