Marterverjager voor auto, buiten of binnen kopen? (TOP 5)

Ben jij de overlast van steenmarters zat? Dan is een marterverjager wat je nodig hebt! 

De steenmarter verjager houdt de marters, door middel van geluid, op afstand. Hierdoor is de overlast verleden tijd. De steenmarter verjagers kunnen in de tuin, in huis of bij de auto geplaatst worden. 

In dit artikel geven we je meer informatie. Ontdek welke 5 anti marter alarmen de beste zijn. Ook kom je meer te weten over de voordelen en voor wie de verjagers geschikt zijn. Daarnaast gaan we in op de werking, belangrijkste eigenschappen en alternatieven. 

Dit zijn de 5 beste marterverjagers voor de auto, buiten en binnen:

  1. Beste marterverjager auto (test) 12 v – Carsa Marterverjager
  2. Beste marterverjager voor buiten – Premes Marterverjager
  3. Goede marterverjager voor de auto 12 v – T.E.G. 12V KEMO/TEG M208
  4. Handige marterverjager op batterijen – BYMADE Auto Outdoor
  5. Beste steenmarter verjager voor binnen – Altho Marterverjager

Beste marterverjagers voor buiten, binnen of bij de auto

Wil jij een goede marterverjager kopen? Wij zochten uit welke 5 soorten de beste zijn!

Dit zijn steenmarter verjagers die ultrasone geluiden produceren. Zo worden de marters op een natuurlijke manier weggehouden. 

1: Beste marterverjager auto (test) 12 v – Carsa Marterverjager

De Carsa marterverjager is een ideale marterverjager voor de auto. Dat is uit onze test naar voren gekomen. Het apparaat kan aangesloten worden op 12 v. Ook op andere motorvoertuigen kan de marterverschrikker worden gebruikt. 

Het marteralarm wisselt van toonhoogte en frequentie. Elke 20 seconden verandert de toon, zodat ongedierte er niet aan kan wennen. Dit is een groot pluspunt.

Bovendien is het energieverbruik van het alarm erg laag, waardoor het lang meegaat. Kortom: een geschikt apparaat om de steenmarter te verjagen bij de auto
2: Beste marterverjager voor buiten – Premes Marterverjager

De Premes marterverjager is ideaal voor buiten of bij de auto. Maar kan ook binnen worden gebruikt. Het apparaat produceert ultrasone geluiden om de marters te verjagen. Voor mensen zijn de geluiden niet hoorbaar. 

De marterverjager is erg makkelijk aan te sluiten. Dat kan namelijk op meerdere manieren. Ga je de marterverjager buiten voor de auto gebruiken? Dan kan je hem aansluiten op de auto-accu.

Ook is het mogelijk om te werken met een USB aansluiting of AA batterijen

Een leuk pluspunt is ook het knipperende licht. De marterverschrikker heeft een bereik van 45 meter. Dat houdt niet alleen marters, maar ook muizen, ratten en ander ongedierte op afstand. 
3: Goede marterverjager voor de auto 12 v – T.E.G. 12V KEMO/TEG M208

De T.E.G. marterverjager voor de auto heeft een gele kleur. De marterverjager produceert heel hoge geluiden, zodat marters op afstand blijven. Het apparaat werkt op 12 v en wordt met 2 draden aangesloten. Dat kun je in iedere auto monteren. 

Zodra het apparaat aanstaat, zie een knipperlicht. Op die manier kun je makkelijk controleren of de verjager aan is gezet.
4: Handige marterverjager op batterijen – BYMADE Auto Outdoor

Het BYMADE marteralarm kan op verschillende manieren aangesloten worden. Het marteralarm werkt op batterijen, maar ook op de accu van een auto. Daarnaast heb je de optie om de marterverjager op netstroom van 220 volt aan te sluiten. 

Het bijzondere aan deze marterverjager, is dat het apparaat geen continu geluid produceert. Elke 12 tot 30 seconden komt er geluid uit het steenmarter kastje. Daarnaast wisselt het apparaat in toonhoogte. Op die manier kan ongedierte niet aan het marteralarm wennen. 

De marterverjager heeft een bereik van 30 vierkante meter. Bovendien komt er uit het kastje af en toe een felle lichtflits. Dit schrikt de marters af. Het kastje is veilig en eenvoudig in gebruik. 
5: Beste steenmarter verjager voor binnen – Altho Marterverjager

Zoek je een marterverjager voor in de tuin, auto of in huis? De Altho marterverjager komt op alle plekken goed van pas. In de auto kan de verjager op 12 v werken. In huis is het aansluiten op 220 volt netstroom mogelijk en ook batterijen zijn een optie. 

Via ultrasone geluiden houdt het apparaat ongedierte en marters op afstand. En niet onbelangrijk: op een diervriendelijke manier. Schade aan kabels van jouw auto, in de tuin of in huis zijn op die manier verleden tijd. 

Een goede eigenschap van deze marterverschrikker is het verbruik. Het Altho steenmarter kastje verbruikt slechts 3 watt. Dit zorgt ervoor dat het kastje lang meegaat.
Waarom een marterverjager gebruiken?

Marters zijn kleine beestjes, die met hun scherpe tanden veel schade aan kunnen richten. Ze passen door erg kleine gaatjes. Door kleine gaten kunnen ze in de auto of het huis terecht komen.

Je ziet ze ook regelmatig bij de konijnen, in het kippenhok of in de kruipruimte. 

Als ze eenmaal binnen zijn, kunnen ze kabels doorbijten. Ze kunnen aan autokabels knagen, of aan kabels in de tuin of kruipruimte. Dat wil je niet hebben. Daarom kan een marterverjager uitkomst bieden. Hiermee kun je de steenmarter verjagen bij jouw auto of huis. 

Voor wie is een steenmarterverjager geschikt?

Heb jij last van marters in of rondom het huis of bij jouw auto? En wil jij de steenmarter verjagen? Dan is een marterverschrikker iets voor jou. Het helpt je om overlast en schade door de marters te verminderen. 

Ook stopt het overlast van andere dieren en insecten. Hierbij kun je denken aan muizen, ratten, eekhoorntjes en katten. Daarnaast kan de marterverjager werken tegen knaagdieren, mollen, muggen of als vliegenverjager

Een marterverjager is minder aan te raden als je zelf katten of honden hebt. Het kan namelijk zijn, dat jouw huisdieren ook last krijgen van de hoge tonen. Dat kan ze onrustig maken. 

Hoe werkt een marterverjager?

Een steenmarter verjager maakt hoge geluidstonen. Die geluiden zijn voor mensen niet hoorbaar, maar voor ongedierte en marters wel. Het verschilt of de geluiden constant worden geproduceerd, of om de halve minuut. 

Plaatsing

Het anti marter apparaat kan op meerdere plekken worden geplaatst. Veelvoorkomende plekken zijn: onder motorkap, in de kruipruimte of los in de tuin. Binnen wordt het kastje aangesloten bij een stopcontact. 

Belangrijkste eigenschappen van een marterverjager

Op het internet worden veel marterverjagers aangeboden. Er zijn speciale marterverjagers voor buiten, voor in huis of voor bij de auto. Dat ruime aanbod moet je kunnen filteren. Zo wordt het maken van de juiste keuze immers een stuk makkelijker.

Neem de volgende eigenschappen maar eens door. Dan weet je waar je op kunt letten:

Aansluiting: accu, netstroom of op batterijen

De marterverjager kan op meerdere manieren worden aangesloten. Zoek je een steenmarter verjager voor de auto? Kijk dan of de verjager op 12 v aangesloten kan worden. Dan kun je hem namelijk aansluiten op de accu van je auto. 

Voor het gebruik in de auto kan een marterverjager op batterijen ook handig zijn. Kijk dan ook extra naar het verbruik van de marterverjager. Hoe minder de verjager verbruikt, hoe langer de batterijen meegaan. 

Als je de steenmarter verjager in huis wilt gebruiken, is een kastje op batterijen ook praktisch. Daarnaast kunnen enkele soorten op netstroom worden aangesloten. Dan hoef je de batterijen niet te verwisselen. 

Type geluid

Bij het geluid van het marteralarm kun je allereerst letten op de frequentie. De hoogte van de tonen ligt meestal tussen de 20-36 KHz. Tussen deze frequenties is het geluid storend voor marters en ander ongedierte, maar horen mensen het niet. 

Het is daarnaast een pluspunt als de toonhoogte varieert. Op die manier raken de marters niet gewend aan de toon. Als de toonhoogte tussendoor verandert, blijft het verrassen. Op de langere termijn is dat ook een stuk effectiever. 

Bereik

Het bereik van het anti marter kastje verschilt. Het ene steenmarter kastje kan tot 20 vierkante meter bereiken. En het andere heeft een bereik van 40 vierkante meter.

Dit is een belangrijk gegeven als je de steenmarter verjager in de tuin wilt gebruiken. Dan moet het geluid ver genoeg komen om de marters weg te jagen. 

Licht

Er zijn steenmarter verjagers met een knipperend licht. Dat licht kan enerzijds bedoeld zijn voor het afschrikken van de marters.

Ook kan het aangeven of het marteralarm aan staat. Dit kun je immers zelf niet horen. Dit is een handige eigenschap voor een anti marter kastje. 

Waar koop je een marterverjager?

Een marterverjager kan bij meerdere winkels worden verkocht. De verjagers uit het toplijstje kunnen bij Bol.com worden besteld.

Ga je liever naar een fysieke winkel? Dan is het de moeite waard om eens bij doe-het-zelf zaken als de Gamma of Praxis te kijken. Daarnaast kun je Welkoop, ANWB of de Action proberen. 

Alternatieven voor een marterverjager

Zoek je een alternatief voor een marterverjager op geluid? Dan is een marterspray of geurzakje misschien iets voor jou. Met beide producten verspreid je een geur die marters niet aanspreekt. Hierdoor kun je de marters op een natuurlijke manier bij jouw tuin, huis of auto verjagen. 

Daarnaast kun je jouw tuin of huis beter afdichten. Werk met dicht gaas om openingen dicht te maken, zodat de steenmarters niet naar binnen kunnen komen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste marterverjagers geselecteerd?

Het toplijstje is op basis van prijs, kwaliteit en gebruiksgemak geselecteerd. Veel marter alarmen zijn met elkaar vergeleken. De beste soorten staan in de top 5. Deze marterverjagers komen voor gebruik in de auto, tuin of het huis het beste uit de test. 

Hoe herken je een goede marterverjager voor de auto?

Wil je een steenmarter verjagen bij de auto? Dan is het handig om de marterverjager op de auto-accu aan te kunnen sluiten. Hiervoor moet het apparaat kunnen werken op 12 volt. 

Is een marterverjager schadelijk voor honden?

In principe is de marterverjager niet schadelijk voor honden. Het ligt aan de hoogte van de tonen of honden last hebben van de verjager. Honden kunnen, in tegenstelling tot mensen, immers hogere tonen horen. Als de toonhoogte voor honden hoorbaar is, kunnen ze daar onrustig van worden. 

Wanneer is een marterverjager voor binnen geschikt?

Dat heeft met de aansluiting te maken. Voor het aansluiten binnen is het handig als de steenmarterverjager aangesloten kan worden op netstroom of batterijen. Kijk of er een 220 volt aansluiting voor het stopcontact is. Of controleer of het apparaat werkt op batterijen. 

Is een marterverjager schadelijk voor katten?

Een marterverjager houdt katten op afstand. De hoge toon is voor katten vaak hoorbaar. Het is niet schadelijk voor katten. Maar de katten ervaren de hoge toon niet als iets prettigs. 


Meer bestrijding en verjagers: