Mini airtrack kopen? Bekijk de top 5 kleine airtracks

Een mini airtrack is een kleine airtrack. Soms zijn deze rond, andere zijn gewoon kort.

Mini airtracks gebruik je voor turnen, springen en freerunnen, bijvoorbeeld. Op een kleine airtrack kan je geen turn- of tumbling series uitvoeren.

Wil jij een mini airtrack kopen? Wij bespreken de top 5 beste mini airtracks van dit moment en volgen dat op met een complete koopgids.

Hier eerst een lijstje met de top 5:

 1. YouAreAir Airspot (ronde turnmat/springmat)
 2. Innovative Outdoor AirTrack Pro (turnmat, 3 meter lang)
 3. Airostar Airtrack Pro (airtrack 3 meter lang)
 4. Domyos opblaasbare evenwichtsbalk (evenwichtsbalk, 300 x 40 centimeter)
 5. Flipflex Airtrack (turnmat/airtrack, 3 meter lang)

De 5 beste mini airtracks tot in detail

Voor deze top 5 met kleine airtracks hebben we het huidige assortiment uitgebreid bekeken en onderzocht. Dit zijn de beste mini airtracks die momenteel te koop staan.

1. YouAreAir Airspot

YouAreAir Airspot

Dit is een ronde mini airtrack, te krijgen in verschillende diameters. Deze heeft een diameter van 1 meter en is 20 centimeter dik. Dat betekent dat hij erg veerkrachtig is. Ronde airtracks worden gebruikt door turners, freerunners en gymnasten.

Je krijgt er een voetpomp met nanometer en een reparatiesetje bij. Bepaal zelf de veerkracht door de luchtdruk aan te passen. Hij kan binnen, buiten en op het water worden gebruikt.

👍 Voordelen:

 • 20 centimeter dik, veerkracht zelf te bepalen.
 • Inclusief pomp en reparatieset.
 • Antislip toplaag.
 • Voor binnen, buiten en op het water.
 • 2 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig voor een mini airtrack.
 • Niet erg veelzijdig in te zetten.
2. Innovative Outdoor AirTrack Pro

Innovative Outdoor mini AirTrack Pro

Deze airtrack van Innovative Outdoor is 3 meter lang, 1 meter breed en 10 centimeter hoog. Hij wordt geleverd inclusief elektrische pomp, draagtas en reparatiesetje. Je kunt hem zowel buiten als binnen gebruiken en ook op het water.

Hij heeft een antislip toplaag en je krijgt er 1 jaar garantie bij. Een airtrack van 3 meter gebruik je voor enkele turnoefeningen, voor het uitvoeren van vechtsporten en om op te spelen.

👍 Voordelen:

 • Voor binnen, buiten en op het water.
 • Inclusief elektrische pomp.
 • Ideaal voor recreatief gebruik en beginners.
 • Waterdicht en antislip.
 • 1 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • 10 centimeter dikte is niet genoeg voor intensief gebruik.
3. Airostar Airtrack Pro

Airostar mini Airtrack Pro

Deze airtrack van Airostar is 3 meter x 1 meter x 20 centimeter groot. De extra dikte maakt hem sterker en veerkrachtiger. Hij is daardoor ook wat duurder, maar je kunt hem zeer intensief gebruiken. Ook door ervaren sporters.

Hij wordt geleverd met een elektrische pomp, een draagtas en je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Deze airtrack is van hoge kwaliteit en je krijgt 5 jaar garantie.

👍 Voordelen:

 • 20 centimeter dik, voor ervaren en gevorderde sporters.
 • Goede veerkracht en duurzaam.
 • Inclusief draagtas en pomp.
 • Te krijgen in verschillende kleuren en maten.
 • 5 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • Iets duurder dan gemiddeld voor een kleine airtrack.
4. Domyos opblaasbare evenwichtsbalk

Domyos opblaasbare mini evenwichtsbalk

Ook deze opblaasbare evenwichtsbalk van Domyos is 3 meter lang. Hij heeft een breedte van 40 centimeter en is 10 centimeter dik. Het is een ideaal hulpmiddel om te oefenen voor de balk.

In het midden is een streep van 10 centimeter aangebracht zodat je kunt zien of je je oefening goed hebt uitgevoerd. Je krijgt er geen pomp bij, die moet je zelf regelen. Hij wordt wel geleverd inclusief draagtas. De toplaag is antislip voor veilig trainen.

👍 Voordelen:

 • Ideale airtrack voor trainen van balkoefeningen.
 • Streep in het midden die de balkbreedte aangeeft.
 • Inclusief draagtas.
 • Antislip toplaag.
 • 2 jaar garantie.

👎 Nadelen:

 • De pomp moet je apart aanschaffen.
5. Flipflex Airtrack

Flipflex kleine Airtrack

De laatste mini airtrack in ons assortiment komt van Flipflex. Hij is 300 x 100 x 10 centimeter groot. Je krijgt er een miniblower, sporttas en reparatiekit bij. Met de miniblower blaas je hem snel op.

De toplaag is antislip gemaakt en je kunt hem zowel buiten als binnen gebruiken. Omdat deze kleine airtrack 10 centimeter dik is, is het geen aanrader voor intensief gebruik. Voorgaande kopers zijn er ook zeer tevreden over.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs.
 • Hoge tevredenheid van huidige gebruikers.
 • Antislip en antibacterieel.
 • Inclusief miniblower, sporttas en reparatieset.
 • Duurzaam en stevig.

👎 Nadelen:

 • 10 centimeter dik is niet altijd voldoende.
 • Wat is de garantieregeling?
Wat kan je met een mini airtrack?

Mini airtracks, zoals die uit onze top 5, zijn in te zetten voor allerlei sporten.

Denk dan bijvoorbeeld aan turnen, vechtsporten, acrogym en freerunnen. Voor tumbling of het combineren van turnseries kies je beter een airtrack van 4 meter of langer.

Een mini airtrack gebruik je voor het trainen van je salto’s, radslagen, sprongen en kunsten. Het is ook een geweldig speeltoestel voor kinderen in de tuin.

Tip: wil je van je mini airtrack een maxi airtrack maken? Schaf dan 2 airtracks van 3 meter aan, koppel ze aan elkaar en je hebt een tuimelbaan van 6 meter lang. Zo bepaal je zelf wat je op dat moment met je airtrack wilt doen.

Aandachtspunten bij de aanschaf

mini airtrack

Je hebt besloten dat een kleine airtrack voor jou een slimme aankoop is. En gelukkig zijn deze ook niet heel erg duur. Wil je de beste airtrack kopen voor jouw omstandigheden? Let dan op deze aandachtspunten.

1. Waar wil je de mini airtrack voor gebruiken?

Er zijn ronde, rechthoekige en smalle kleine airtracks. Denk eerst na over wat je ermee wilt doen.

De ronde airtracks zijn ideaal voor het veilig trainen van salto’s en freerun kunsten.

Een smalle airtrack turnbalk gebruik je om veilig te oefenen voor de echte balk. En een bredere rechthoekige airtrack is inzetbaar voor enkele turnoefeningen, vechtsporten, acrogym en tricking.

2. De dikte van je mini airtrack

Een mini airtrack is een goedkope airtrack. Maar als je deze intensief wilt gebruiken, of als je een ervaren turner of sporter in huis hebt, dan moet deze tegen een stootje kunnen.

Voor recreatief gebruik is een kleine airtrack van 10 centimeter dik prima. Daar kan je op die manier nog wat geld op besparen. Het is ook een ideale keuze voor kleinere kinderen die erop willen springen en trainen.

Maar wordt er intensief gebruik van gemaakt, veel gesprongen en hard geland? Kies dan voor een airtrack van 20 centimeter dik. Deze is veerkrachtig en sterk genoeg voor de meest uitdagende sprongen.

Tip: er is ook een gulden middenweg. Sommige airtracks zijn 15 centimeter dik. Zo heb je toch een duurzamere mat, voor een wat lagere prijs.

3. Zijn alle accessoires inbegrepen?

Het is bijzonder handig als je mini airtrack wordt geleverd inclusief pomp, draagtas en reparatieset. Dit is niet altijd het geval. Soms moet je deze er apart bij bestellen.

Om teleurstelling te voorkomen, is het goed om even te controleren wat je bij jouw mini airtrack krijgt.

Op die manier kan je de missende accessoires direct mee bestellen en neem je de kleine airtrack na ontvangst meteen in gebruik.

Waar te koop?

mini tumblingbaan

De meeste mensen kiezen voor een airtrack van 4 meter of langer. Maar kleine airtracks zijn in een aantal situaties juist ideaal. Je koopt ze online bij een sportwinkel of warenhuis. De prijzen zijn laag en het aanbod is aanzienlijk.

Als je liever naar een fysieke winkel gaat, bijvoorbeeld om advies te krijgen van een medewerker, dan ga je naar grote sportwinkels.

Airtracks in alle formaten zijn momenteel erg populair, dus je vindt vast een perfecte kleine airtrack voor jou.
Veelgestelde vragen

Wat betaal je ongeveer voor een mini airtrack?

De huidige prijs voor een mini airtrack ligt tussen €160 en €300.

Kan een kleine airtrack ook op het water worden gebruikt?

De meeste goede mini airtracks kunnen ook gebruikt worden op het water, als een vlot. Neem hem dus mee als je gaat zwemmen, voor nog meer airtrack plezier.