Mobiel verrijdbaar windscherm op wieltjes? Bekijk je opties!

Zoek je een windscherm dat je makkelijk op meerdere plekken neer kunt zetten? Dan is een mobiel windscherm wat je zoekt.

Dit is een verrijdbaar windscherm op wielen, dat je eenvoudig kunt verplaatsen. 

In dit artikel vertellen we je alles over het windscherm op wielen. We gaan in op de definitie van een mobiel windscherm.

We geven aan welke soorten er zijn en voor wie het mobiele windscherm geschikt is. Ook ontdek je wat de voor- en nadelen zijn en welke alternatieven je hebt. 

Wat is een mobiel windscherm?

Een mobiel windscherm is een windscherm dat je kunt verplaatsen. Meestal wordt met een mobiel windscherm, een windscherm op wielen bedoeld. Die wielen maken het mogelijk om het scherm te verrijden. 

Daardoor kun je het scherm op de meest effectieve plek neerzetten. En hem uit de weg zetten als je hem even niet nodig hebt. 

De wielen zijn bij de meeste verrijdbare windschermen vergrendelbaar. Zet je ze op slot? Dan weet je zeker dat het scherm niet wegrijdt als je dat niet wilt. 

Welke soorten mobiele windschermen zijn er?

Als je het hebt over een mobiel windscherm, dan gaat het vaak om een windscherm op wielen. Een verrijdbaar windscherm. Toch kan er ook nog een type windscherm als mobiel worden beschouwd. 

Dat is namelijk het windscherm die je zelf kunt spannen. Het gaat daarbij vaak om een doek, zeil of plexiglas windscherm. En die zet je met scheerlijnen of spanbanden vast. Ook dit type windscherm is verplaatsbaar en kun je op meerdere manieren bevestigen

Voor wie is een verrijdbaar windscherm geschikt?

Het windscherm is handig voor iedereen die een windvrije omgeving wil creëren. Het windscherm op wielen is een praktisch windscherm voor in de tuin.

Maar ook als terras windscherm kan het windscherm handig zijn. Je ziet de windschermen dan ook vaak op het terras bij restaurants.  

Ook op andere manieren is het windscherm handig te gebruiken. Ga je voor een niet-transparant windscherm? Dan kan het scherm ook privacy bieden. Of juist een schaduwplek op een zonnige dag. 

De voor- en nadelen van een mobiel windscherm

VEBA-windscherm-terras-16-vaks-81001

Een mobiel windscherm komt in meerdere situaties goed van pas. Ook zijn er nadelen van het scherm op te noemen. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje. 

👍 Voordelen

  • Verplaatsbaar

Dit is een handig windscherm voor op het terras, omdat het scherm verplaatsbaar is. Je zet het scherm daarom precies op de plek, waar jij hem wilt hebben.

Zo kun je het scherm zo effectief mogelijk inzetten. En daardoor geniet jij nog meer van jouw tuin of terras, ook als het stevig waait. 

  • Eenvoudig opbergen

Aangezien je het windscherm verrijdbaar is, is ook het opbergen eenvoudig. Na het ontgrendelen van de wielen, rol je het scherm snel aan de kant. Daardoor staat het windscherm niet in de weg als je hem niet nodig hebt. 

  • Op maat mogelijk

Het verrijdbare windscherm is er in meerdere vormen en maten. Er zit altijd wel een passende maat bij voor jouw ruimte. Het scherm kan ook van diverse materialen worden gemaakt. Zo kies je bijvoorbeeld of je voor een doorzichtig windscherm of een ondoorzichtige variant wilt gaan. 

  • Privacy

Ga je voor een ondoorzichtig windscherm op wielen? Dan geniet je meteen ook van wat extra privacy. Bij een doorzichtig windscherm behoud je wel je uitzicht. Dat kan dus ook voordelen hebben. 

  • Schaduw

Een ander voordeel van een niet-transparant windscherm, is dat je schaduw creëert. 

👎 Nadelen

  • Beperkte windbescherming

Een windscherm op wielen is minder stevig dan andere windschermen. Bij hevige storm of extreme wind kan het scherm onvoldoende bescherming bieden. De schermen kunnen dan omvallen.

Waar te koop?

Benieuwd naar het aanbod aan mobiel verrijdbare windschermen? Onderstaande winkels hebben soms een mooie aanbieding in het assortiment:


Wat zijn alternatieven voor een mobiel windscherm?

Wil je toch geen windscherm op het terras dat verplaatsbaar is? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven. 

Wat ook erg efficiënt kan zijn voor in een ruimte, is namelijk een uittrekbaar windscherm. Daarbij bevestig je een cassette aan de muur of aan het plafond. Je hebt zo een oprolbaar windscherm. Die je verticaal of horizontaal uit kunt schuiven.
Veelgestelde vragen

Tot welke windkracht kun je een windscherm op wielen gebruiken?

Tot welke windkracht het scherm gebruikt kan worden, is afhankelijk van het scherm. Dat ligt aan de materialen van het windscherm. Meestal is het scherm bestand tegen harde tot stevige wind. Dat komt overeen met maximaal windkracht 6. 

Kan je een mobiel windscherm zelf maken?

Het is mogelijk om een mobiel windscherm zelf te maken. Dat kan op 2 manieren. Bij sommige bedrijven, zoals de Karwei, zijn er speciale windscherm wielen te koop. Als je al een windscherm of schutting hebt, kun je die op die wielen zetten. Daarnaast zou je ook zelf het volledige windscherm kunnen maken. Dat kun je bijvoorbeeld van hout maken. Of voor een glazen windscherm op wielen een transparant materiaal, zoals plexiglas. Maak een frame en bevestig het materiaal aan elkaar. Vervolgens kun je losse wielen onder het scherm vastmaken.


Meer windschernen: