Mollenklem kopen? Dit zijn de beste mollenklemmen!

Met een mollenklem los je problemen met mollen in je gazon en erf op.

Mollen kunnen grote schade aanrichten en dat wordt mogelijk alleen maar erger als je er niets aan doet. Het is dus tijd om actie te ondernemen.

We beginnen dit artikel daarom met een lijst met de beste mollenklemmen van dit moment. Daarna bespreken we alles wat je moet weten over deze manier van mollen bestrijden.

Dit zijn de 9 beste mollenklemmen

Welke mollenklemmen die nu te koop staan zijn de investering waard? De onderstaande 9 beste mollenklemmen zijn allen uitstekende keuzes.

 1. Luxan Molpex (3 stuks)
 2. Edialux mollenval (1 stuk)
 3. Luna Mollenklem (1 stuk)
 4. Hendrik Jan Mollenklem (1 stuk)
 5. Compo Barrière Radikal (1 stuk)
 6. Bsi Mol-Weg in 1 Dag (2 stuks)
 7. Talpex mollenklem (1 stuk)
 8. Pest-Stop klassieke mollenklem (1 stuk)
 9. Parkside Solar verjager (1 stuk, geen klem maar verjager)

Hoe werkt een mollenklem?

Als je de mollenklem goed plaatst, zal deze de mol vangen en in 1 keer doden. Het is een val van metaal die je onder spanning voor of in de gang van de mol zet. Als de mol deze aanraakt, klapt de val dicht en is de mol op slag gedood.

Deze ouderwetse mollenklem die al jaren wordt toegepast lijkt nog steeds het beste te werken. De mollenklemmen zijn over de jaren dan ook weinig veranderd. Het is een effectieve oplossing om mollen te doden, op een snelle en pijnloze manier.

Zo zijn er nog meer dieren en insecten die overlast kunnen geven in je tuin. Denk aan wespen. Investeer bij zo’n plaag ook direct in een goed wespenpoeder en je maakt direct ook korte metten met deze insecten in je tuin.

Zijn mollenklemmen verboden?

Mollenklemmen zijn dus echt bedoeld om mollen te doden. Dat doen ze snel, dus zonder pijn en leed.

Mollenklemmen zijn niet verboden, en je kunt ze probleemloos kopen en plaatsen. Mollen zijn geen beschermde diersoort meer in Nederland.

Mollenklemmen zijn een doeltreffende oplossing als verjagen niet lukt. Het is altijd goed om eerst te proberen de mollen ergens anders naartoe te sturen, bijvoorbeeld door middel van een ultrasoon apparaat of een ouderwetse oplossing (zie beneden voor wat deze zijn).

Lost dat je probleem niet op, dan zijn mollenklemmen een goede volgende stap.

Een mollenklem zetten, hoe doe je dat?

Niet alle mollenklemmen werken hetzelfde, maar je moet elke mollenklem zetten door hem onder spanning te brengen. Lees de instructies altijd goed door, maar dit stappenplan geeft je een goed idee van hoe je een mollenklem moet zetten.

1. Kies een plekje met losse grond, in de buurt van het gebied waar de mol actief is. Vind je de mollengang zelf, dan is dat de beste plaats.

2. Gebruik een schepje en maak de gang open en vrij tot je aan beide kanten de opening kunt zien.

3. Span de mollenklem en test of deze werkt. Dat kan je doen met een zoekpin of een takje.

4. Verwijder wortels, steentjes, takjes en andere dingen uit het gat dat je hebt vrijgemaakt zodat de mollenklem er netjes in kan staan.

5. Nu kan je de mollenklem nogmaals spannen. Gebruik het handvat om hem in het gat te zetten.

6. Eventueel kan je er een lokmiddel voor mollen bij strooien.

7. Dek de mollenklem af, bijvoorbeeld met een emmer.

8. Controleer de val regelmatig. Vang je geen mol in 2 dagen, zet hem dan op een andere plek.

9. Je kunt de mollenklem meerdere malen hergebruiken, tot je probleem is opgelost.

Veilig een mollenklem plaatsen

Het is even oefenen voordat je weet hoe je een mollenklem veilig kunt zetten en plaatsen. Daarom is het van groot belang dat je de instructies op de verpakking goed volgt. Omdat je de mollenklem moet spannen, is veiligheid belangrijk.

Zorg er daarna uiteraard voor dat kinderen en huisdieren niet bij de mollenklem in de buurt kunnen komen. Als je de mollenklem juist spant en plaatst, is het een uitstekende oplossing voor een soms heel vervelend probleem.

Simpele manieren om mollen te verjagen

Het is diervriendelijker om de mollen te proberen te verjagen. Door je erf onaantrekkelijk te maken, trekken ze naar een andere (betere) plaats. Je kunt altijd eerst deze diervriendelijke opties proberen voordat je overgaat op een ouderwetse mollenklem.

 • Gebruik een ultrasoon apparaat om mollen te verjagen met geluid. Seismische golven werken ook. Deze geluiden zijn voor mensen niet hoorbaar, maar mollen haten ze. Dit is ook een uitstekende kattenverjager.
 • Mollen houden ook niet van sterke geuren. Plaats knoflook, keizerskroon, kerstroos of nieskruid rondom de mollengangen en ze gaan ergens anders naartoe.
 • Je kunt ook flessen ingraven, met de hals boven de grond. Als de wind eroverheen waait, maken ze een geluid dat de mollen irriteert.

Waar koop ik goede mollenklemmen?

Als je een mollenklem gaat kopen, dan is het beter om direct te investeren in 2 of 3 exemplaren. Vooral als je probleem met mollen groot is. Je koopt deze bij verschillende winkels, zoals Welkoop, Gamma en Praxis.

Ook de Boerenbond verkoopt mollenklemmen van hoge kwaliteit.

Naast deze winkels kan je ook altijd Action proberen. En uiteraard de grote online winkels en warenhuizen.

Bekijk onderstaande winkels voor een ruim aanbod aan mollenklemmen:
Veelgestelde vragen

Waarom komen mollen naar mijn tuin?

Als je mollen in je tuin hebt, dan is dat eigenlijk goed nieuws. Ze komen af op gezonde bodem, vol kevers, muizen en andere diertjes. Helaas veroorzaken ze dan ook veel overlast. Met een mollenklem los je dat op.

Hoeveel mollenklemmen heb ik nodig?

Als je investeert in meerdere mollenklemmen, is de kans groter dat je het diertje sneller vangt. Zet daarom 2 of 3 mollenklemmen op strategische plaatsen in je tuin.

Wat is de beste plaats voor een mollenklem?

Probeer een mollengang te zoeken, graaf deze open en plaats de mollenklem daarin. Vervolgens dek je hem af met een emmer.


Meer verjagers en bestrijding: