Mooi tuinhuis kopen? Dit zijn de 5 mooiste tuinhuisjes!

Ben je op zoek naar een tuinhuis? Dan wil je natuurlijk wel dat het tuinhuisje mooi is. Het huisje neemt immers een prominente plek in de tuin in. Daar wil je wel tegenaan kunnen kijken. 

Wij helpen je graag op weg in de zoektocht naar een mooi tuinhuisje. Daarom zetten we de 5 mooiste tuinhuisjes op een rij. En geven we je tips voor het vinden van een mooi tuinhuis. 

De 5 mooiste tuinhuisjes

Smaken verschillen. Ook bij de vormgeving van tuinhuisjes. Toch hebben wij een top 5 gemaakt van de mooiste tuinhuisjes. De tuinhuisjes hebben allemaal een verschillende uitstraling. Zo zit er altijd wel een tuinhuis bij dat past bij jouw smaak. 

1: Mooiste tuinhuis hout – Weka tuinhuis 263 GR2

Het mooiste tuinhuisje is deze van Weka. Dit is een houten tuinhuis met veel lichtinval. Het tuinhuis heeft 2 deuren met grote ramen. Het hout dat voor de constructie is gebruikt is geïmpregneerd. Dat geldt ook voor de houten vloer. 

Met de kwaliteit van het houten tuinhuis zit het erg goed. Het tuinhuis is stabiel en duurzaam. Het heeft een stevige massief houten vloer. Dat een goed fundament vormt voor de rest van het tuinhuis. De afmetingen zijn 250 x 305 x 227 centimeter
2: Mooi tuinhuisje kunststof – Keter Manor tuinhuis

Keter-tuinhuis-Manor-68

Ook het Keter tuinhuis valt erg goed in de smaak. Het tuinhuis is gemaakt van kunststof. Dat materiaal is erg goed weerbestendig en onderhoudsarm.

Een groot voordeel is daarnaast dat het kunststof niet kan rotten of roesten. Een onderhoudsvrij tuinhuisje kan dus zeker voordelen met zich meebrengen.

Ondanks het kunststof materiaal, heeft het huisje wel de looks van een houten tuinhuis gekregen. Dat geeft het een elegant design. 

Verder is het tuinhuis voorzien van ventilatieroosters. Dat zorgt voor een goed binnenklimaat om spullen op te slaan. Door de zijramen valt bovendien natuurlijk licht. De afmetingen van het tuinhuis zijn 185,8 x 236,8 x 227 centimeter
3: Tuinhuis mooi – Solid Superia Nancy tuinhuis

Solid-Superia-Nancy-Tuinhuis-305x305cm

Een traditioneel vormgegeven tuinhuis is deze van Solid Superia. Het tuinhuis heeft een klassieke uitstraling, heeft een hoekig design en dakshingles. Het huis kan goed in de hoek van een tuin worden geplaatst. De maten zijn 305 x 305 x 281,8 centimeter.

Het tuinhuis is ideaal als opslagruimte. Of voor het gebruik als extra woonruimte. 

Het mooie tuinhuis is gemaakt van Noord Europees vurenhout. In dat hout zijn mooie ramen geplaatst van gehard glas. Voor de makkelijke instap is de drempel verlaagd. Ook aan de ventilatie is gedacht. Er zit een geïntegreerde ventilatieset in het huis. 
4: Mooi tuinhuis strak design metaal – Biohort tuinhuis HighLine

Biohort-tuinhuis-HighLine-H5

Een erg mooi tuinhuis van Biohort. Dit is een metalen tuinhuis in een zwarte kleur. Dat geeft het huisje een stoere en moderne look. Bovenin het tuinhuis zitten aan alle kanten ramen. De ramen zorgen dat het licht op een natuurlijke manier naar binnen valt. 

Het Highline tuinhuis is gemaakt van staalplaten. De staalplaten zijn stormvast en hebben geen onderhoud nodig. De beveiliging van het tuinhuis is ook goed in orde.

Je kunt het huisje op een 3 voudige manier vergrendelen. De afmetingen zijn 275 x 315 x 222 centimeter
5: Mooi tuinhuis modern – Fonteyn Bruxelles tuinhuis

Fonteyn-tuinhuis-Bruxelles

Op de vijfde plaats staat dit Bruxelles tuinhuis van Fonteyn. Het tuinhuis past goed bij een moderne tuin. Het is gemaakt van geïmpregneerd hout. Dat hout is op een strakke manier afgewerkt. En wordt gecombineerd met twee stevige donkergrijze deuren

Door het impregneren gaat dit tuinhuis erg lang mee. Dat geldt ook voor de stevige dakbedekking en de fundering. De funderingsbalken zijn erg stevig en makkelijk zelf in elkaar te zetten. De afmetingen zijn 200 x 300 x 231,3 centimeter
Tips bij het kopen van een mooi tuinhuis

Ga je op zoek naar een mooi tuinhuis? Maak het jezelf dan zo makkelijk mogelijk. Dat doe je door te weten wat je zoekt. De volgende tips helpen je daarbij. 

1: Weet welk type tuinhuis je zoekt

Bij het uitzoeken van een tuinhuis let je natuurlijk op de vormgeving. Daarbij zijn er veel soorten tuinhuizen te onderscheiden. Ga bijvoorbeeld voor een tuinhuis met overkapping. Of een los tuinhuis. En wil je alleen een overkapping? Dan is een open tuinhuis iets voor jou. 

Het dak speelt ook een grote rol in de vormgeving en functionaliteit van het tuinhuis. Er zijn veel tuinhuizen met een plat dak of met een zadeldak.

Bij een zadeldak wordt neerslag goed afgevoerd. En een plat dak is makkelijker te installeren en belemmert in mindere mate het uitzicht. 

Let daarnaast op de ramen en deuren. Als je natuurlijk lichtinval wilt hebben, is het slim om te gaan voor een tuinhuis met ramen. 

2: Blijf alert op de kwaliteit van het tuinhuis

Staar je niet blind op de looks van het tuinhuis. De kwaliteit is minstens zo belangrijk. Kijk naar de verhouding tussen prijs- en kwaliteit. Een goedkoop tuinhuis biedt niet altijd de gewenste kwaliteit. 

Je zou ook de kwaliteit na kunnen gaan door het tuinhuis al eens te bekijken. Dat kun je bijvoorbeeld doen bij een tuinhuis winkel of een tuinhuisjes showroom. Daar staan de tuinhuizen uitgestald, zodat je een idee krijgt van de te verwachten kwaliteit. 

Kijk daarnaast naar het gebruiksgemak. Is het eenvoudig om het tuinhuis in elkaar te zetten. Als je het jezelf super makkelijk wilt maken, ga je voor een kant en klaar tuinhuis.

Maar vaak krijg je het tuinhuis als een bouwpakket. Een vakkundige klantenservice kan dan een pré zijn. 

3: Bepaal welke materialen je mooi vindt

Het materiaal is erg bepalend voor de looks van het tuinhuis. De een houdt van een houten tuinhuis en de ander eerder van een glazen tuinhuis. Er zijn veel opties. Ook worden de tuinhuizen van kunststof of metaal gemaakt.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de mooiste tuinhuisjes geselecteerd?

Voor de selectie van de meest mooie tuinhuisjes zijn er veel tuinhuizen vergeleken. De tuinhuizen met een mooie vormgeving zijn geselecteerd. Ook was de prijs- en kwaliteitverhouding daarbij belangrijk. Die moet goed in orde zijn.


Meer tuinhuisjes: