Motorslot met alarm kopen? Top 3 & Tips

Een motorslot met alarm is een erg veilig type motorslot. Het alarm schrikt dieven af en voorkomt daarmee diefstal.

Daarnaast is een motorslot met alarm erg praktisch. Het is compact en licht van gewicht, zodat je het gemakkelijk met je meeneemt. 

Op deze pagina zoomen we in op het motorslot met alarm. We geven je de top 3 en gaan in op de eigenschappen. Zo weet je beter waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. 

Wil je meteen weten welke motor sloten met alarm de beste zijn? Dit is de top 3:

  1. VINZ Pico
  2. ABUS Granit Detecto 8077
  3. Oxford XA14

Beste motorslot met alarm – Top 3

Als je dan een motorslot met alarm koopt, dan koop je natuurlijk het liefst een goede.

Wij gingen voor je na welke motor sloten met alarm de beste prijs- kwaliteitverhouding bieden. Uit onze test is de volgende top 3 naar voren gekomen:

1: VINZ Pico

VINZ-Pico-schijfremslot

De Vinz Pico is het beste motorslot met alarm. Het slot is compact en heeft een opvallende felle kleur. Je kunt erop vertrouwen dat dit slot veilig is, want het is ART 4 goedgekeurd.

Bij het op slot zetten wordt het alarm automatisch geactiveerd. De batterijen zitten al in het slot. 

Bij de Vinz Pico krijg je ook een reminderkabel en een opbergtasje. Met de kabel kun je niet meer vergeten dat het slot op de motor zit. De pin van het slot is 14,5 mm dik. Verder is het schijfremslot water- en stofbestendig. 
2: ABUS Granit Detecto 8077

Ook het merk Abus staat bekend om motorsloten van goede kwaliteit. De ABUS Granit Detecto is daar een goed voorbeeld van. Dit is een geel ART 4 schijfremslot met alarm. 

Het slot is erg compact en weegt 0,98 kg. De sluitpen van het slot is 13,5 mm dik. De binnenmaat is 48 mm. 

Het slot is bestand tegen water en stof en je krijgt er 2 sleutels bij. Het leuke is, dat één van die sleutels voorzien is van led verlichting. Daarnaast krijg je een speciale Code Card als je de sleutel wilt vervangen. 
3: Oxford XA14

Van Oxford is het XA14 schijfremslot voor de motor aan te raden. Dit slot is erg stevig en ART 4 goedgekeurd. Het heeft een gele kleur en weegt slechts 0,76 kg. Het alarm is ingebouwd en maakt een geluid van 110 decibel

Bij het Oxford slot krijg je een reminder kabel, zodat je het slot niet vergeet. De pindikte van het slot is 14 mm en de binnenmaat 7 mm. 
Waarom een motorslot met alarm?

Een motorslot met alarm heeft meerdere voordelen. Het grootste pluspunt is dat het dieven afschrikt.

Zodra het alarm is geactiveerd en er aan het slot wordt gerommeld, gaat er een hard geluidssignaal af. Daar zit je als dief niet op te wachten. Hierdoor is de kans kleiner dat er een poging tot stelen wordt gedaan. 

Naast het afschrikkende effect, werkt het motorslot met alarm ook meteen alarmerend. Jijzelf en omstanders worden gewaarschuwd. Het geluid trekt de aandacht, waardoor dieven extra na zullen denken. Al helemaal in drukke gebieden. 

Eigenschappen van een motorslot met alarm

Bij het vinden van het juiste motorslot met alarm, kun je op bepaalde eigenschappen letten. Let bijvoorbeeld op het veiligheidsniveau, de behuizing, connectiviteit en de accessoires. 

Veiligheidsniveau

Hoe veilig een slot is, wordt aangegeven met ‘ART’. Voor een veilig slot voor de motor, dien je een ART 4 of ART 5 slot te hebben. Zodra sloten aan deze veiligheidseisen voldoen, worden ze ook door verzekeraars erkend.

Kijk dus of deze veiligheidsaanduiding in de omschrijving staat. Meestal is dat bij een motorslot met alarm wel het geval. 

Er zijn ook ART 3 motorsloten, maar die zijn minder veilig. Deze sloten worden eerder aangeraden als scooterslot, brommerslot of als slot voor de elektrische fiets

Behuizing

Bij de behuizing van het slot kun je nagaan of het slot waterdicht is. Soms zijn de sloten namelijk voorzien van een speciale coating of een schuifje. Dat maakt het slot waterdicht en zelfs stofdicht.

Hierdoor blijft het slot langer van goede kwaliteit. Ook blijft de batterij voor het alarm op die manier beter beschermd. 

Motor alarm met app

Je kunt ook kiezen voor een motor alarm met app. Er zijn sloten die je kunt verbinden met jouw telefoon. Als je dan een applicatie download, heb je de mogelijkheid om het slot te vergrendelen.

Via bluetooth wordt de telefoon met het slot verbonden. Dit is erg praktisch, omdat je geen sleutels nodig hebt om het slot te openen. Die kun je dus ook niet kwijt raken.

Accessoires

Het kan zijn dat je leuke en handige extra’s bij het motorslot krijgt. Wat erg praktisch kan zijn is een reminderkabel en een opbergtas

Het gebeurt namelijk nog wel eens, dat het schijfremslot vergeten wordt. Dat kan schade veroorzaken aan de motor. Als je gaat rijden met het slot, kan de motor kapot gaan. De reminderkabel maak je vast aan het stuur. Op die manier vergeet je het slot minder snel. 

Daarnaast komt een opbergtas goed van pas. In het tasje berg je het slot op, als je het niet gebruikt. Daardoor blijft het slot beschermd en behoud je de goede kwaliteit. 

Volstaat een motorslot met alarm?

Wil je jouw motor echt goed beveiligen? Dan raden wij aan om niet alleen voor een schijfremslot met alarm te gaan.

Het is beter om het slot met een ander slot te combineren. Dan verklein je de kans op diefstal, terwijl je maar een kleine extra handeling doet.

Combineer het slot bijvoorbeeld met een kettingslot of beugelslot. 

Voor wie is een motorslot met alarm geschikt?

Een motorslot met alarm kan voor veel soorten rijders de juiste keuze zijn. Of je nu dagelijks van de motor gebruik maakt of slechts af en toe.

Een motorslot met alarm is erg praktisch in gebruik en kan goed worden gecombineerd met andere sloten. Daarom is het een ideaal slot als je jouw motor goed wilt beveiligen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste motor sloten met alarm geselecteerd?

Voordat we begonnen met de test, maakten wij een compleet overzicht van alle goede motor sloten met een alarm. De sloten werden met elkaar vergeleken. Daarbij werd er voornamelijk gelet op veiligheid en gebruiksgemak. De sloten uit de top 3 scoorden het best. 

Hoe werkt een motor alarm met app?

Een motor alarm met app, kun je via je telefoon bedienen. Hiervoor download je een app. Via de app zet je het alarm aan en uit. Daar komt dus geen sleutel bij aan te pas en dat is wel zo handig. Een telefoon heb je immers altijd wel bij je.


Meer beveiliging: