Muuranker voor de motor: Bekijk de Top 5 & Koopgids

Zoek jij een manier om je motor veilig neer te zetten? Dan kan een muuranker een goede oplossing bieden!

Met een muuranker zet je je motor vast aan je woning, schuur of schutting. Diefstal is dan een stuk lastiger.

Daarbij gaat je premie van je verzekering soms naar beneden als je je motor op een bewezen diefstalveiligere manier vast kunt zetten.

We gaan op elk product dieper in en bekijken de voor- en nadelen. Dit wordt opgevolgd door een koopgids met alles wat belangrijk is als je een muuranker voor jouw motor wilt kopen.

Hieronder vind je alvast een lijst met de top 5 beste muurankers voor je motor:

 1. Vinz Everest Muuranker ART 4 (geschikt gekeurd voor diefstalverzekering)
 2. Maxx-Locks Blackball Muuranker (ongekeurd, goede beoordeling van gebruikers)
 3. ABUS Muur Anker Wch + 9Ks/100 (prijzig, maar hoge ABUS Security Level veiligheid)
 4. FALKX Muuranker (veelzijdig muuranker zonder ART-keurmerk)
 5. SXP Muuranker ART 4 (geschikt voor diefstalverzekering met draaibare beugel)

Top 5: De beste muurankers voor jouw motor in detail

Deze 5 beste muurankers zijn ideaal voor motoren, maar ook voor scooters, fietsen en zelfs wandelwagens. We bespreken ze 1 voor 1 in meer detail.

1. Vinz Everest Muuranker ART 4

Dit muuranker voor je motor van Vinz verdient de eerste plek. Hij is ART 4 gekeurd, wat betekent dat hij geschikt is voor je diefstalverzekering. Behalve dat weet je daardoor ook dat hij echt sterk is en van hoge kwaliteit.

De beugel is draaibaar, dus gemakkelijk in de juiste positie te zetten. Het muuranker is ook stof- en waterbestendig. Bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd en de prijs is prima.

👍 Voordelen:

 • ART 4- keurmerk, hoog genoeg voor motoren.
 • Stof- en waterbestendig.
 • Draaibaar.
 • Bevestigen aan muur of vloer.
 • Vriendelijke prijs.

👎 Nadelen:

 • Exclusief ketting of slot.
2. Maxx-Locks Blackball Muuranker

Dit muuranker voor je motor van Maxx-Locks is niet ART-gekeurd. Maar hij geeft je nog steeds een veilige plek om je motor te bevestigen. Je kunt hem aan de vloer en aan de muur bevestigen en wordt geleverd met alle bevestigingsmaterialen.

Montage doe je zelf door 4 gaten in de muur te boren. De beugel is draaibaar en gemaakt van gehard staal.

👍 Voordelen:

 • Goed betaalbaar.
 • Inclusief bevestigingsmaterialen, zelfs inbussleutel.
 • Draaibaar.
 • Gemaakt van gehard staal.
 • Geschikt voor alle waardevolle spullen.

👎 Nadelen:

 • Geen ART-4 keurmerk.
3. ABUS Muur Anker Wch + 9Ks/100

Dit muuranker voor je motor van ABUS heeft al een ketting. Dat betekent dat je daar niet meer in moet investeren. De kettingen zijn in verschillende lengtes te krijgen.

De pluggen waarmee je het muuranker aan de muur bevestigt zijn speciaal beveiligd en inbegrepen. Bevestiging is gemakkelijk en dus erg veilig.

Het nadeel van dit muuranker voor je motor is de prijs. Daar staat tegenover dat ABUS hét merk is voor sloten en veiligheid is gegarandeerd.

👍 Voordelen:

 • Muuranker motor inclusief ketting.
 • Bevestigingsmateriaal van hoge kwaliteit inbegrepen.
 • Verschillende lengtes ketting beschikbaar.
 • Voor bevestiging aan de muur.
 • Bijzonder hoge kwaliteit met 14/15 ABUS Security Level.

👎 Nadelen:

 • De prijs.
4. FALKX Muuranker

Ook dit muuranker voor je motor van FALKX heeft geen ART-keurmerk. Toch zijn de huidige gebruikers er bijzonder tevreden over. Dat heeft ook met de uitstekende prijs te maken. Je bevestigt hem aan de muur of op de vloer.

De materialen die je nodig hebt zijn meegeleverd. Het muuranker is gemaakt van gehard staal. Investeer in een goed slot en je zet je motor zeer veilig vast.

👍 Voordelen:

 • Muur- of vloeranker.
 • Inclusief alle bevestigingsmaterialen.
 • Gehard stalen oog.
 • Goede prijs.
 • Hoge beoordeling huidige gebruikers.

👎 Nadelen:

 • Geen ART-4 keurmerk.
 • Niet draaibaar.
5. SXP Muuranker ART 4

Dit muuranker voor je motor van SXP heeft het ART 4 keurmerk wel. Dat betekent dat je verzekering hem accepteert als uitstekende beveiliging voor je motor. Je bevestigt hem aan de vloer of aan de muur en de schroeven en pluggen worden meegeleverd.

Hij is stof- en waterbestendig, heeft een draaibare beugel en is gemaakt van gehard staal. Investeren in een kwalitatieve ketting is nog wel nodig.

👍 Voordelen:

 • Heeft ART 4 keurmerk.
 • Draaibare beugel.
 • Water- en stofbestendig.
 • Bevestigingsmateriaal inbegrepen.
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

👎 Nadelen:

 • Je moet zelf investeren in een goede ketting.
Wat is een muuranker voor je motor?

Een muuranker is een krachtige beugel die je aan de muur (of aan de vloer) bevestigt. Dat doe je met sterke schroeven en pluggen. Eenmaal geïnstalleerd heb je dan een muuranker waar je je motor met een goede ketting aan vast kunt zetten.

Schaf hier het beste motorslot bij aan en je voertuig is optimaal beschermd tegen diefstal. Dat is fijn om te weten, maar ook je verzekering houdt ervan. Kies voor een muuranker voor je motor met een ART 4 keurmerk en je verzekeraar kan de premie verlagen.

Voor wie is een muuranker voor de motor een slimme aankoop?

Iedereen die een motor heeft, wil deze natuurlijk veilig bevestigen. En niet iedereen heeft daar een afsluitbare garage voor. En al heb je een afsluitbare garage, als iemand inbreekt en je motor meeneemt, ben je hem nog steeds kwijt.

Een muuranker voor je motor is dus ideaal voor iedereen die zeker wil weten dat niemand deze zomaar kan stelen. Als je motor buiten staat, is het een must. Je bevestigt deze aan je huis, muur of schuur en meenemen is niet meer mogelijk.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een muuranker voor je motor

Nu je de beste muurankers voor je motor hebt gezien en begrijpt dat je deze nodig hebt, is het tijd om naar de winkel te stappen. Daar is het altijd goed om te letten op de volgende aandachtspunten, zodat je altijd met het beste muuranker voor je motor thuiskomt.

1. Heeft het muuranker voor je motor een keurmerk?

Het ART keurmerk is een keurmerk waaraan je kunt zien hoe diefstalbestendig het muuranker voor je motor is. Ook sloten worden daarmee uitgerust. Het keurmerk komt van de Stichting ART, en daarin zitten onder andere de BOVAG en de ANWB.

Hoe hoger het nummer, hoe beter de beveiliging. Er zijn in totaal 5 sterren te behalen. Voor motoren heb je minimaal een ART 4 beoordeling nodig.

Er zijn ook andere keurmerken die deze diefstalbestendigheid aangeven. Zo heeft ABUS haar eigen beveiligingssysteem. Voor motoren wordt ABUS Security Level 1 – 20 gebruikt. Hoe hoger deze is, hoe beter de beveiliging. Ook dit wordt door verzekeraars erkend.

Omdat je je motor zo veilig mogelijk wilt vastzetten, is het keurmerk dus zeker een punt om mee te nemen. Daaraan zie je of het muuranker robuust genoeg is voor je motor en welke mate van beveiliging je ervan kunt verwachten.

Tip: vergeet niet om bij het muuranker van je motor een goed slot aan te schaffen. Ook deze moet voorzien zijn van een keurmerk als je optimale diefstalbestendigheid zoekt. Het muuranker biedt alleen optimale bescherming voor je motor als de ketting net zo goed is.

2. Draaibaar of niet?

Sommige muurankers voor je motor zijn draaibaar. Dat kan handig zijn, als je de lus op de juiste positie wilt zetten.

Ook als je het muuranker voor meerdere voertuigen gebruikt kan je deze op die manier aanpassen op de juiste hoogte.

3. De bevestiging

Het is van groot belang dat je het muuranker voor jouw motor correct aan de muur of vloer bevestigt. De bevestigingsmaterialen zijn in de meeste gevallen inbegrepen. Om hem te bevestigen aan je muur, moet je gaten boren.

Eigenlijk worden alle muurankers voor motoren op die manier bevestigt. Ben jij iemand die niet graag met gereedschap werkt? Besteed dit dan uit aan een vakman. Deze zorgt ervoor dat jouw muuranker voor je motor goed stevig (en correct) wordt vastgezet.

4. Inclusief of exclusief ketting?

Zoals al even aangegeven moet je bij het muuranker voor je motor een goed slot of ketting aanschaffen. Er zijn ook muurankers waarbij deze zijn inbegrepen. In dit laatste geval betaal je meer, maar heb je verder ook echt niets meer nodig om je motor veilig vast te zetten.

Voor een goed slot betaal je een stuk meer dan het muuranker voor je motor alleen. En net als je het beste slot voor je elektrische fiets gebruikt, wil je dat ook voor je kostbare motor. Kies dus een slot of ketting met een keurmerk. Dat is ook voor je verzekeringspremie gunstig.

5. Geschikt voor gebruik buiten?

Een laatst niet onbelangrijk punt betreft buitengebruik van het muuranker voor je motor. Want als deze niet waterbestendig is, dan gaat hij roesten en verliest hij zijn kracht. Ga je het muuranker buiten installeren, dan is dit dus een belangrijk punt om mee te nemen.

Waar koop ik een muuranker voor mijn motor?

Muurankers zijn te vinden in auto-, motor- en fietswinkels en ook bij grote verkoopplatforms online. Wil je zeker weten dat je de juiste koopt? Stap dan even bij een winkel binnen en vraag een medewerker om advies.

Koop het muuranker voor je motor online en je treft vast een goede aanbieding. Waar je deze ook besluit te kopen, met onze top 5 en koopgids ben je hier goed op voorbereid.
Veelgestelde vragen

Hoe bevestig ik mijn motor aan het muuranker?

Een muuranker is niet meer dan een stevige lus aan de muur. Je bevestigt je motor door deze er met een ketting aan vast te binden.

Welke muuranker merken zijn het beste?

Als je zekerheid wilt over de kwaliteit van het muuranker voor je motor, dan kies je voor merken zoals ABUS, AXA of Vinz. Ieder muuranker voor je motor met het ART 4 of ART 5 keurmerk is onafhankelijk getest en uitermate veilig bevonden.


Meer beveiliging: