Top 5 Nederlandse Fietsmerken – kwaliteit gegarandeerd!

Als je een nieuwe fiets koopt, dan kan er weinig misgaan als je voor een Nederlands fietsmerk kiest. Nederlandse fietsmerken staan er bekend om van hoge kwaliteit te zijn.

Veel bekende merken maken al meer dan een eeuw fietsen. Deze ervaring zie je terug in de huidige productielijn.

De beste fietsen komen dus van onze eigen bodem. Om je een idee te geven van de kwaliteit van de Nederlandse fietsmerken, bespreken we de verschillende opties hier in meer detail.

Wij maken namelijk fietsen voor allerlei omstandigheden en prijsklassen.

1. Gazelle

Gazelle-beste-merk-elektrische-fiets

Gazelle is de marktleider op het gebied van fietsenproductie in Nederland. Het bedrijf werd in 1892 opgericht en bestaat dus al zeker 130 jaar. Sinds 1992 mogen ze zich zelfs Koninklijk Gazelle noemen. Vandaag de dag produceren ze meer dan een kwart miljoen fietsen per jaar.

Gazelle richt zich op het produceren van fietsen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Dit zijn voornamelijk stadsfietsen en elektrische fietsen.

Gazelle fietsen zijn van hoge kwaliteit, licht van gewicht en bijzonder comfortabel. Het is waarschijnlijk één van de bekendste Nederlandse fietsmerken wereldwijd.

De fabriek van Gazelle staat in Dieren in Gelderland. Ook al is dit een eeuwenoud bedrijf, innovatie staat altijd voorop. Er wordt continu nagedacht over design en techniek.

Elke Gazelle fiets is ontstaan uit een combinatie van ervaring en vernieuwing. Dit fietsmerk is niet voor niets een begrip in Nederland.

2. Cortina

Cortina-merken-elektrische-fietsen

Ook al is Cortina een veel minder bekend Nederlands fietsmerk dan Gazelle, in Europa zijn Cortina fietsen bijna net zo in trek. Het bedrijf zelf werd opgericht in de jaren ’70.

De fietsen die zij produceren onderscheiden zich van de rest omdat ze gebruiksvriendelijkheid met stijl combineren.

Ben je op zoek naar de beste racefiets merken, dan zal Cortina daar niet tussen staan. Cortina maakt e-bikes, familiefietsen, kinderfietsen en transportfietsen, specifiek gericht op ouders en het gezinsleven.

De Cortina moederfiets is intussen uitgegroeid tot een begrip. Deze fiets heeft een dubbele standaard, zodat hij niet omvalt. Ze kunnen 100 kilo dragen, dus een ouder, een kind plus de boodschappen.

Het frame en de wielen zijn bijzonder sterk en door de grote ruimte tussen het stuur en het zadel zijn ze erg praktisch in de stad.

Kies je voor Cortina, dan kies je voor één van de Nederlandse fietsenmerken dat staat voor kwaliteit en stijl. De fietsen zijn mooi, betrouwbaar en verre van saai.

3. Batavus

Batavus-ebike-merk

Ook Batavus is een gerenommeerd Nederlands fietsmerk, met een oorsprong in Heerenveen. Opgericht in 1904, bestaat Batavus ondertussen al bijna 120 jaar.

Ook nu leveren ze hun fietsen nog steeds in deze Friese stad. Vanuit hun fabriek produceren ze allerlei soorten fietsen, zoals stadsfietsen, elektrische (bak)fietsen, transportfietsen, kinderfietsen en toerfietsen.

Er is zelfs een Batavus museum in Heerenveen. In het verleden maakten ze ook motor- en bromfietsen, maar daar zijn ze ondertussen mee gestopt. Na het faillissement in 1986 zijn ze overgenomen door de Accell Group. Sindsdien zijn de Batavus fietsen weer helemaal terug.

Kies voor Batavus en je kiest voor een Nederlands fietsmerk dat denkt aan haar gebruikers. De fietsen zijn duurzaam, maar ook comfortabel.

Ze zijn veilig, maar ook erg plezierig in het gebruik. Daarbij weet je altijd zeker dat je een sterke en moderne fiets krijgt, als je voor Batavus kiest.

4. BSP

BSP (Bike Shop Products) fietsen worden geproduceerd in Utrecht. Dit Nederlandse fietsenmerk staat bekend om haar uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het bedrijf zelf werd in 1983 opgericht en sindsdien is het uitgegroeid tot een serieus Nederlands fietsmerk.

BSP maakt verschillende soorten fietsen, waaronder stadsfietsen, moederfietsen en transportfietsen. Ook elektrische fietsen vallen onder het aanbod.

Ook al zijn de BSP fietsen wat goedkoper van prijs, ze hebben verscheidene testen gewonnen, waaronder van de ANWB en de Telegraaf. De elektrische BSP Musa is bijvoorbeeld door het AD uitgeroepen tot de beste koop in haar categorie.

De fietsen van BSP worden uitsluitend in Nederland geassembleerd. Het is een onafhankelijk familiebedrijf waarbij kwaliteit voorop staat. Dat zie je aan de corrosie bestendige laklaag en de kwalitatieve onderdelen die ze gebruiken.

De e-bikes van BSP hebben allen een middenmotor, in tegenstelling tot andere goedkopere merken die vaak een voorwiel- of achterwielmotor hebben.

5. Sparta

Sparta-beste-ebike-merken

Zoek je naar Nederlandse elektrische fiets merken, dan is Sparta een aanrader. Sparta bestaat natuurlijk al veel langer en werd opgericht in 1917.

Nederlanders van een bepaalde leeftijd kennen de Spartamet nog, want naast fietsen maakten ze ook snorfietsen, brommers en motoren. De overstap naar elektrische fiets is dan gemakkelijk gemaakt.

Sparta is een Nederlands fietsmerk met haar oorsprong in Apeldoorn. Net als Batavus zijn ze ondertussen onderdeel van de Accell Group. De Sparta elektrische fietsen worden daarom ook in Heerenveen geproduceerd.

Naar eigen zeggen weten ze bij Sparta van aanpakken. Ze zijn innovatief en proberen hun elektrische fietsen altijd te verbeteren. Ze introduceerden de eerste e-bike in Nederland en transformeerden de bekende omafiets, de Sparta Granny.

Dit is één van de meest interessante Nederlandse fietsmerken voor iedereen die een elektrische fiets wil kopen.

Andere bekende Nederlandse fietsmerken

Behalve deze top 5 zijn er ook voldoende andere bekende Nederlandse fietsmerken. Denk bijvoorbeeld aan Stella, Amslod en Koga.

Nederland is een groot aantal kwalitatieve fietsmerken rijk en daar profiteren we met zijn allen van. Wel produceren we voornamelijk fietsen voor dagelijks gebruik. Voor de beste mountainbike merken moet je het ergens anders zoeken.

Door te investeren in een echt Nederlands fietsmerk help je de economie van ons land en het milieu een handje. Waarom zou je een fiets uit het buitenland halen als onze eigen productie zo goed is?

Een bloeiende tweedehands markt

Omdat de Nederlandse fietsmerken uitzonderlijke kwaliteit leveren, lenen ze zich ook erg goed voor de tweedehands markt. Veel mensen besluiten hun volgende fiets tweedehands te kopen, omdat dat goedkoper is.

De kwaliteit is er niet minder om. Kies één van deze fantastische Nederlandse fietsmerken voor je volgende tweedehands fiets en je haalt er ongetwijfeld nog jaren gebruik uit.
Veelgestelde vragen

Welk Nederlands fietsmerk is het beste?

Dat hangt af van het soort fiets dat je zoekt. Voor elektrische fietsen is Sparta een goede keuze en voor moederfietsen ga je naar Cortina. Kies voor een fiets van Batavus of Gazelle en je ontvangt gegarandeerd kwaliteit.

Welk Nederlands fietsmerk wordt het meest verkocht?

Het meest verkochte Nederlandse fietsmerk is gazelle. Ze verkopen jaarlijks meer dan 300.000 fietsen met een totaaloplage van meer dan 13 miljoen.

Wat is het oudste fietsmerk in Nederland?

Het eerste Nederlandse fietsmerk was Burgers, opgericht in Deventer in 1869. Ook al behoren Batavus en Gazelle tot de oudste en bekendste Nederlandse fietsmerken, Burgers was eerder. Zelfs nu, bijna 150 jaar later, verkopen ze nog steeds kwalitatieve fietsen en e-bikes.