Nestschommel: De Top 7 ronde Vogelnestschommels voor buiten

Zoek je een schommel waar het hele gezin blij van wordt? Dan is de nestschommel de ideale optie.

De vogelnestschommel is namelijk bijzonder stevig. Waardoor je de schommel ook als volwassene kunt gebruiken. 

Op deze pagina kom je alles over de nestschommel te weten. We geven je de top 7 van de beste vogelnestschommels.

En daarna gaan we in op de voordelen en waar je op moet letten. Ook ontdek je welke alternatieven er voor de nestschommel zijn. 

Top 7 beste nestschommels

Als je dan een nestschommel gaat kopen, wil je wel waar voor je geld. Niet alle nestschommels bieden de gewenste kwaliteit. Maar hoe weet je welke nestschommel goed is? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

De volgende 7 nestschommels zijn van goede kwaliteit:

1: Beste nestschommel – KBT nestschommel Swibee

De beste nestschommel is deze van KBT. De schommel is comfortabel, stevig en geschikt voor buiten. De nestschommel voldoet aan alle wensen. Dit is een ronde schommel met een felgroene kleur. Een kleur die zowel jongens als meisjes aanspreekt. 

Het maximaal draagvermogen is maar liefst 150 kg. Dat is voor een schommel erg veel. Meerdere kinderen kunnen daardoor tegelijk schommelen. En ook is de nestschommel geschikt voor volwassenen

De zitting is comfortabel en waterafstotend. De diameter is 98 centimeter en de zitting is gemaakt van kunststof. Vanaf een leeftijd van 3 jaar is de schommel geschikt. 
2: Beste vogelnestschommel – SwingKing nestschommel

Als het om schommels gaat, is SwingKing een van de beste merken. SwingKing heeft schommels in allerlei soorten en maten. En allemaal zijn ze van stevige kwaliteit. Daar is deze vogelnestschommel een voorbeeld van. 

De nestschommel heeft zelfs een Tüv keurmerk. Dat toont de veiligheid aan. Verder is de schommel geschikt voor buiten gebruik. En gemaakt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar

De schommel heeft een ronde vorm met in het midden een stevig net. De diameter is 100 centimeter en de maximale belasting 100 kg
3: Ronde schommel – SwingKing nestschommel rond

SwingKing heeft nog meer goede nestschommels in het assortiment. Deze ronde schommel heeft een iets kleiner formaat. De diameter is namelijk 60 centimeter. De nestschommel super stevig en geschikt voor buiten

Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen op deze schommel schommelen. Het draagvermogen is 100 kg. Daardoor kunnen er zelfs meerdere kinderen tegelijk met de schommel spelen. Een groot pluspunt van deze schommel is daarnaast, dat hij verstelbaar is. 
4: Nestschommel buiten – KBT Grandoh nestschommel

Ook het Grandoh model is een erg goede nestschommel van KBT. In tegenstelling tot de meeste nestschommels, heeft dit model een langwerpige vorm. De kleur van de nestschommel is zwart. Dit is een nestschommel voor buiten en binnen.  

Het draagvermogen is 150 kg. De schommel kan dus behoorlijk wat gewicht hebben. Daardoor is dit een goede schommel voor meerdere kinderen. Of voor volwassenen

Dat hoge draagvermogen komt door het stevige frame. De randen zijn van gevoerd staal en daaromheen zit een waterafstotende stof. Het touw is in hoogte te verstellen
5: Nestschommel met kussen – Safari vogelnestschommel kussen

Ga je liever voor een extra comfortabele nestschommel? Kies er dan een met kussen. Daar is deze van Safari vogelnestschommel er eentje van. De nestschommel is leuk voor buiten, maar ook voor binnen

Het draagvermogen is 150 kg. Dit is daardoor een geschikte vogelnestschommel voor volwassenen. In het zachte kussen kun je heerlijk ontspannen. Maar ook kunnen er meerdere kinderen op de nestschommel plaatsnemen. De diameter is 100 centimeter
6: Nestschommel volwassenen – Malatec Nestschommel XXL

Ook een echte aanrader is deze nestschommel van Malatec. De nestschommel blinkt uit in prijs en kwaliteit. Dat zie je terug aan de volgende eigenschappen:

De schommel is met een draagvermogen van 160 kg bijzonder stevig. Dit is daardoor een nestschommel voor kinderen en voor volwassenen. De diameter is breder dan gemiddeld, namelijk 120 centimeter. Ook dat is voor volwassenen een pluspunt. 

De ronde schommel heeft een knalgroene kleur. Het doek is waterdicht. En de rand van de schommel is voorzien van een comfortabele schuimlaag. Daaronder zit een sterk stalen frame. De hoogte van de schommel is verstelbaar
7: Nestschommel met frame – AXI metalen nestschommel set

In de top 7 hoort ook deze vogelnestschommel met frame thuis. De schommelset is van het merk AXI. Het frame is stevig en groot. Hierdoor kun je met de schommel een flinke swing maken. Bovendien is het frame gemaakt van metaal. Een geschikt materiaal voor buiten

De vogelnestschommel zelf heeft een diameter van 120 centimeter. En kan worden belast met 50 kg. Daarnaast kun je de schommel in hoogte verstellen. Ideaal voor kinderen met een leeftijd van 3 tot 10 jaar oud. 

Voor het vastzetten van de vogelnestschommel worden grondankers gebruikt. In dit geval worden ze met beton verstevigd. 
Waarom een nestschommel?

Een vogelnestschommel heeft veel voordelen. De schommel is comfortabel, geschikt voor buitengebruik en steviger dan andere schommels. Dat zie je terug in het draagvermogen. De nestschommel kan over het algemeen meer gewicht dragen dan gemiddeld. 

Vanwege deze stevigheid is de schommel voor meerdere leeftijden geschikt. Er kunnen meerdere kleine kinderen tegelijk schommelen. Maar ook volwassenen kunnen van de nestschommel genieten. 

Vogelnestschommel kopen? Hier let je op:

De nestschommels variëren in vormgeving, materiaal en formaat. Er is veel keuze. Om te weten wat bij je past, ga je de nestschommels vergelijken.

Dat doe je op basis van de volgende eigenschappen:

Draagvermogen

Het is essentieel om bij de nestschommel op het draagvermogen te letten. Dit is het maximale gewicht waarmee je de vogelnestschommel kunt belasten. Over het algemeen zijn de nestschommels vrij stevig. En is het draagvermogen hoger dan bij andere schommels. 

Voor één kind is een draagvermogen van 30 kg vaak al genoeg. Maar gaan er meerdere kinderen met de nestschommel spelen? Dan moet de nestschommel meer kunnen verdragen. Dan wordt een draagvermogen van 50 kg of 75 kg aangeraden. 

Wil je echter dat de schommel ook geschikt is voor volwassenen? Let dan extra goed op het draagvermogen. Voor een enkele volwassenen kan 75 kg of 100 kg meestal wel volstaan. 

Maar wil je ook als volwassenen met zijn tweeën op de schommel? Ga dan voor een nestschommel met vermogen van minstens 150 kg

Kleur

De nestschommels zijn er in allerlei kleuren. Wil je dat de vogelnestschommel opvalt in jouw tuin? Dan is een felle kleur wat je zoekt.

Ga voor een knalblauwe, groene of rode nestschommel. En wil je juist een nestschommel met een rustige uitstraling? Dan is zwart een goede kleur. 

Formaat

nestschommel voor volwassenen

Niet elke nestschommel is even groot. En dat is maar goed ook. Niet iedereen heeft evenveel ruimte voor de schommel. Let daarom goed op het formaat. Vaak wordt het formaat uitgedrukt in de diameter. De dwarsdoorsnede van de schommel. 

Gemiddeld is de diameter van een nestschommel 100 centimeter. Een grote nestschommel heeft een diameter van 120 centimeter of meer.

En er zijn ook kleinere nestschommels. Die hebben een diameter onder de 100 centimeter. In de top 7 staat er een van 60 centimeter. 

Bij het formaat is het ook slim om te kijken voor welke schommelhoogte de nestschommel geschikt is. De lengte van het touw moet daarvoor immers geschikt zijn. In de productomschrijving zie je staan hoe hoog het schommelframe mag zijn. 

Vormgeving

Bij de vormgeving kun je denken aan het design van de vogelnestschommel. De schommel kan in meerdere kleuren worden uitgegeven. Ze zijn er in felle kleuren. Maar ook in het zwart. Het is dus maar net wat jouw smaak is. 

Daarnaast kun je gaan voor een ronde schommel of een langwerpige nestschommel. En heb je de keuze om voor een compleet frame te gaan. Dan haal je niet alleen de nestschommel in huis, maar ook het toestel waar je het aan ophangt. 

Comfort

Er zijn ook nestschommels die extra comfort bieden. Dat zijn bijvoorbeeld de nestschommels met kussen. In het midden van de schommel ligt dan een zacht kussen op maat. Zowel voor kinderen als volwassenen is dat een fijne toevoeging aan de schommel. 

Ook variëren de nestschommels in vorm. Vaak is een nestschommel een ronde schommel. Maar er zijn ook langwerpige nestschommels. Wil je goed in de schommel kunnen liggen? Ga dan voor een langwerpige variant. 

Een prettige zitting is ook een zitting van textiel. Als de zitting uit een textiel doek bestaat, geniet je van extra comfort. De stof vormt zich namelijk enigszins om je lichaam. 

Prijs

Voor een nestschommel betaal je gemiddeld €100,-. Voor dat bedrag schaf je dan ook een vogelnestschommel van goede kwaliteit aan. Er zijn ook goedkopere varianten. In de top 7 begint de prijs bij zo’n €60,-.

En wil je een goedkope nestschommel aanschaffen? Let dan goed op een aanbieding. Bij de bekende merken zijn de aanbiedingen regelmatig te vinden. Ook kunnen de nestschommels worden gekocht bij de Lidl en Action. Hier geniet je vaak van een gunstig prijskaartje. 

Alternatieven voor een nestschommel

Naast de ronde vogelnestschommel zijn er nog veel meer leuke speeltoestellen voor in de tuin. Wil je jouw kleine een schommel cadeau doen? Dan kan een normale schommel voor in de tuin ook leuk zijn. Of een houten schommel

Daarnaast zijn speeltoestellen ook een leuk alternatief. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een schommel met glijbaan. Maar ook een klimtoestel. Het kan ook zijn dat je jouw kleine liever met buitenspeelgoed laat spelen. Dat kun je bijvoorbeeld kopen bij Ikea.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste nestschommels geselecteerd?

Voor het selecteren van de beste nestschommels is onderzoek gedaan. In dat onderzoek werden veel vogelnestschommels met elkaar vergeleken. De kwaliteit, prijs en specificaties werden onder de loep genomen. Net als de reviews. 

Met hoeveel mensen kun je in een nestschommel?

Dat hangt af van het draagvermogen. Het gewicht van de personen moet onder het maximale draagvermogen blijven. Veel nestschommels zijn in ieder geval geval geschikt voor 2 personen. 

Hoe herken je een nestschommel voor volwassenen?

Er zijn nestschommels die ook door volwassenen kunnen worden gebruikt. Over het algemeen zijn dat vogelnestschommels met een groot oppervlak. En een flink draagvermogen. Voor volwassenen moet de schommel minstens 75 kg kunnen dragen. Een draagvermogen van 150 kg zou ideaal zijn. 

Waar koop je een nestschommel?

Bij verschillende winkels kun je voor een nestschommel terecht. In de top 7 staan de nestschommels van Bol.com en de Praxis. Maar ook bij winkels als de Decathlon kun je terecht. Of bij discount winkels als de Lidl of Action. Daar vind je geregeld een aanbieding.


Meer schommels: