Opblaasbare glijbaan kopen? Bekijk de top 5 beste!

Als het buiten wat warmer is, is het voor kinderen heerlijk om in het water te spelen. Met een zwembad beleven ze al heel veel plezier.

Maar een extra glijbaan zorgt voor nog meer fun. Benieuwd naar de beste opblaasbare glijbanen? We geven je een overzicht!

Wat is een opblaasbare glijbaan?

Een opblaasbare waterglijbaan is bedoeld is om bij het zwembad te plaatsen. Je hebt aparte modellen en glijbanen die al met een zwembad komen.

Een aparte waterglijbaan die opblaasbaar is, komt echter niet zo vaak voor. Als je graag een zwembad met glijbaan voor je kind wilt voorzien, is het dus eenvoudiger om er een te kopen inclusief zwembad.

Top 5 beste opblaasbare glijbanen

Hoewel je aparte opblaasbare glijbanen kunt kopen, is het aanbod erg beperkt. In onze top 5 vind je dus zwembaden die voorzien zijn van een opblaasbare glijbaan.

We zochten modellen uit voor zowel de grote als kleine kinderen. We keken daarbij vooral naar de kwaliteit en prijs. Voor ieder budget en elk kind is er dus de beste opblaasbare glijbaan met zwembad te vinden!

1. Beste opblaasbare glijbaan voor grote kinderen: Tobogani

De gigantische Tobogani opblaasbare glijbaan maakt kinderen erg blij. Hij zorgt voor veel plezier en komt met een fijn peuterbadje. Doordat hij erg hoog is, is hij zowel geschikt voor peuters als grotere kinderen.

Een ander groot voordeel van deze opblaasbare waterglijbaan is dat je er de pomp bijkrijgt. Je kunt hem dus makkelijk opzetten. Het nadeel? Je kunt hem alleen gebruiken indien je een grote tuin hebt.
2. Beste goedkope opblaasbare glijbaan: Fun n Fruity

Een goede opblaasbare glijbaan met zwembad hoeft niet duur te zijn. Neem nu bijvoorbeeld de Fun n Fruity. Hij biedt kinderen veel plezier en is stevig.

Toch kost hij niet veel geld. Het opblaasbare zwembad is ook leuk vormgegeven. Zo heeft het vrolijke kleuren en is het versierd met fruit.

Dit speelcenter kun je op een tuinslang aansluiten. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Bij de aankoop krijg je ook zes ballen en een opblaasbare aardbei waar kinderen mee kunnen spelen.
3. Beste opblaasbare glijbaan voor peuters: Viking Choice

De Viking Choice is de beste glijbaan voor in je tuin als je kinderen van dinosaurussen houden. Want het is mooi versierd in dinothema. Het zwembad is op maat gemaakt van peutertjes.

Het is tevens voorzien van watersproeiers voor nog meer fun. De lengte is 259 cm, de breedte 165 cm en de hoogte 107 cm.
4. Beste kleine opblaasbare glijbaan: Jilong

Ben je op zoek naar een opblaasbare waterglijbaan die niet veel plaats in beslag neemt? Dan is deze van Jilong interessant.

Het zwembadje heeft afmetingen van 213x123x78cm en past daarmee in vrijwel ieders tuin. De glijbaan is gemaakt in de vorm van flamingo en bestaat uit pvc.
5. Beste multifunctionele opblaasbare glijbaan: Costway

Dit speelcenter van Costway is ontzettend veelzijdig. Het heeft niet alleen een opblaasbare glijbaan, maar is ook voorzien van een ballenbak. Er is zelfs een springkasteel aanwezig. Je kinderen zullen zich nooit meer vervelen!

Doordat het volledig vervaardigd is van duurzaam pvc is het erg stevig en gaat het lang mee. Het zwembad is voorzien van een waterkanon voor extra plezier.

Bij de aankoop krijg je 60 ballen voor in de ballenbak, een blazer, zes haringen en een veiligheidsnet. Kinderen vanaf 2 tot en met 10 jaar mogen het gebruiken.
Waar let je op bij de aankoop van een opblaasbare glijbaan?

Het vinden van de beste opblaasbare glijbaan voor je kind is niet eenvoudig. Maar als je met een aantal dingen rekening houdt, lukt het je zeker. De belangrijkste aandachtspunten zetten wij hieronder voor je op een rij!

Aanbevolen leeftijd

Als je een opblaasbare glijbaan wilt kopen, is het van belang om op de aanbevolen leeftijd te letten. Je wilt er immers zeker van zijn dat de glijbaan wel veilig is voor je kindje. De aanbevolen leeftijd wordt altijd vermeld.

Vormgeving

Opblaasbare zwembaden met glijbaan komen in diverse uitvoeringen. Zo zijn er zwembaden in prinsesjesthema, zwembaden in dinosaurusthema en nog zoveel meer. Kies voor een uitvoering die je zoon of dochter mooi vindt.

Formaat

Bij de aankoop van een opblaasbare waterglijbaan is het ook erg belangrijk dat je rekening houdt met de beschikbare plaats in je tuin. Meet eerst de ruimte af die je vrij hebt en ga dan pas op zoek naar de beste glijbaan voor in de tuin.

Prijs

Het is tevens handig om op voorhand te bepalen hoeveel geld je ongeveer wilt uitgeven aan zo’n zwembad met waterglijbaan. Er zijn grote prijsverschillen tussen de diverse exemplaren.

Je hebt er al een voor minder dan 50 euro, maar er zijn er ook die honderden euro’s kosten. Hoe groter de glijbaan, hoe meer je betaalt. Daarnaast zijn ook de extra’s van invloed op de prijs.

Conclusie

Wil je een opblaasbare glijbaan voor je zwembad kopen? Dan zijn er enkele modellen die je kunt kiezen. De keuze is echter erg beperkt.

Daarom is het interessant om een zwembad met ingebouwde glijbaan te overwegen. Wij hebben de leukste en beste exemplaren alvast in een top 5 geplaatst voor jou.

Vind je het nog moeilijk om te kiezen? Het is niet nodig om te twijfelen. Want je maakt eenvoudig de juiste keuze door rekening te houden met de leeftijd van je kind.

Daarnaast dien je te letten op de plaats die je vrij hebt in je tuin. Ook de prijs en vormgeving zijn niet onbelangrijk.


Meer glijbanen: