Opblaasbare kano kopen? Vind de beste opblaasbare kajak!

Een opblaasbare kano is gemakkelijk te vervoeren. Dat is het grootste voordeel van een opblaasbare kajak ten opzichte van een harde kajak of kano.

De kleine lichtgewicht verpakking neem je overal mee naartoe. Dat maakt een kano die opblaasbaar is dus een slimme keuze. Maar waar moet je op letten als je deze gaat kopen?

Hier bespreken we de beste opblaas kano’s van dit moment. Daarna behandelen we alle nuttige informatie voor als je een opblaasbare kano gaat kopen.

Beste opblaasbare kano’s uit de test (1, 2 & 3 personen)

Er zijn grote en kleine opblaasbare kano’s. Het aanbod is veelzijdig en sommige opblaas kajaks zijn specifiek bedoeld voor gebruik in bepaalde situaties. Deze top 6 opblaas kano’s komen om verschillende redenen het beste uit de test.

1. Beste opblaasbare kajak 2 personen: Zray St. Croix opblaasbare kajak

De meest gangbare omvang voor een opblaasbare kano is 2 personen. En deze Zray St. Croix opblaasbare kajak is dan een echte aanrader. Voor een relatief laag bedrag krijg je een kano, een peddel en een pomp.

Hij heeft twee zitjes en een net voorop, waar je wat spullen onder kwijt kunt. Bij deze complete set zit helaas geen draagtas.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare opblaasbare 2-persoons kano.
 • Complete set.
 • Net voorop voor je spullen.
 • Stabiel en geschikt voor beginners.
 • Maximaal draaggewicht 160 kilo.

👎 Nadelen:

 • Draagtas niet meegeleverd.
 • 16,5 kilo.
2. Beste opblaasbare kajak 3 personen: Itiwit toerkajak oranje

Als je met meer dan 2 personen in de kano wilt kunnen zitten, dan is deze oranje 3-persoons toerkajak van Itiwit vast wat voor jou.

Hij kan maximaal 230 kilo dragen en je bepaalt zelf of je 2 of 3 zitjes gebruikt. Voorop deze opblaasbare kano voor 3 personen is een elastiek waar je je tassen onder kwijt kunt.

👍 Voordelen:

 • Opblaasbare kano voor 2 of 3 personen.
 • Maximale draaggewicht 230 kilo.
 • Brede bodem, dus stabiel.
 • Inclusief sterke draagtas.
 • 3 zwaarden.

👎 Nadelen:

 • Peddels en pomp apart aanschaffen.
 • 17 kilo.
3. Beste opblaasbare kajak 1 persoon: Itiwit opblaasbare toerkajak

Soms wil je er gewoon alleen op uit en in alle rust van het water genieten. In dat geval probeer je de Itiwit 1-persoons kano. Je krijgt er een rugtas bij en hij kan maximaal 100 kilo dragen.

Het zitje is verhoogd voor meer comfort. De opblaasbare kano voor 1 persoon heeft 3 zwaarden en ligt zeer stabiel in het water.

👍 Voordelen:

 • Betaalbare kajak voor 1 persoon.
 • Inclusief sterke draagtas.
 • 100 kilo draagvermogen.
 • Stabiele brede bodem.
 • 3 zwaarden.

👎 Nadelen:

 • Peddels en pomp niet inbegrepen.
4. Beste Intex opblaas kano: Intex opblaasbare kajak Explorer

Intex maakt betaalbare producten voor allerlei wateractiviteiten. Deze opblaasbare kano heeft ruimte voor 2 personen en een zeer gunstige prijs. Je krijgt er 2 peddels, een tas en een pomp bij, dus het is een complete set.

Met een maximaal draagvermogen van 180 kilo kan hij gemakkelijk 2 volwassen personen dragen. Hij is geschikt voor gebruik op kalme meren en rivieren.

👍 Voordelen:

 • Complete set, meer heb je niet nodig.
 • Zeer gunstige prijs.
 • Verstelbare comfortabele stoelen.
 • Maximaal draagvermogen 180 kilo.
 • Zwaard voor richtingsstabiliteit.

👎 Nadelen:

 • Weinig plek voor bagage.
5. Beste opblaasbare viskajak: Intex Excursion Pro K1

Een opblaasbare viskajak moet stabiel en comfortabel zijn. Deze Intex Excursion heeft zelfs een hengelsteun. Dat maakt hem ideaal voor vissen.

Het is een 1-persoons opblaasbare Intex kano, inclusief peddel, pomp en draagtas. Van de prijs word je vast blij. Met deze opblaasbare viskano dobbert 1 persoon van maximaal 100 kilo vele uren rustig en comfortabel op het water.

👍 Voordelen:

 • Complete set voor een goede prijs.
 • Inclusief 2 hengelsteunen.
 • Draagvermogen 100 kilo maximaal.
 • Heeft ook een voetensteun.
 • GoPro telefoonhouder bevestiging.

👎 Nadelen:

 • Kajak voor 1 persoon.
6. Beste opblaasbare Canadese kano: Tahe Outdoors Breeze kajak

Een opblaasbare Canadese kano is een grote comfortabele open boot met voldoende plek voor bagage. Deze opblaasbare kano van Tahe Outdoors is dan ook zeer ruim. Hij is groot genoeg voor 2 personen plus bagage.

Het maximale draagvermogen is 210 kilo, dus dat is meer dan voldoende. Je krijgt er een draagtas bij. Deze 2-persoons opblaasbare kano weegt maar 15,5 kilo.

👍 Voordelen:

 • 2-persoons opblaasbare kajak van hoge kwaliteit.
 • Draagvermogen 210 kilo.
 • 15,5 kilo inclusief draagtas.
 • Pomp meegeleverd.
 • Hoge rugleuning.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
Opblaasbare kano of kajak: Wat is het verschil?

De termen kano en kajak worden bij deze opblaasbare boten vaak door elkaar heen gebruikt. Maar er is wel degelijk verschil tussen de twee.

Een opblaasbare kano wordt gebruikt om lange tochten mee te maken. Hij is groter, er past meer bagage in de boot en hij is stabiel. Dat maakt hem geschikt voor stiller water. Je gebruikt een peddel met 1 blad.

Een opblaasbare kajak is kleiner en sneller. Hij is smal en specifiek bedoeld voor wilder water. Het is een boot voor avonturiers. Je gebruikt bij een opblaasbare kajak een peddel met een blad aan elk uiteinde.

Een kano is dus veiliger en gemakkelijker. Hij is geschikt voor iedereen die een langere tocht wil maken, lekker rustig wil dobberen of wil vissen. Een opblaasbare kajak is sneller en smaller. Je gebruikt hem onder andere als je wilder water op gaat of aan races meedoet.

Wat is stabieler: Kano of kajak?

Deze kenmerken maken een opblaasbare kajak minder stabiel dan een opblaasbare kano. Dat komt doordat een opblaasbare kano breder en groter is. Snel manoeuvreren en keren is niet nodig. Een opblaasbare kano is dus een goede keuze voor recreatief gebruik en gezinnen.

Met een opblaasbare kajak stuur je gemakkelijker, scherper en voer je trucs uit op het water. Als gevolg is hij dus ook minder stabiel.

Opblaasbare vs harde kajak / kano

Het grote voordeel van een opblaasbare kano is dat je hem gemakkelijker vervoert. Je doet hem in de rugtas en neemt hem overal mee naartoe. Hij hoeft niet op het dak van je auto te worden gebonden of met een aanhanger te worden vervoerd.

Maar je hoeft geen opblaasbare kajak te kopen. Het alternatief is een harde kajak of kano. Wat is het verschil?

Het gewicht

Een opblaasbare kano is lichter van gewicht omdat deze van PVC is gemaakt. Gemiddeld wegen kano’s die opblaasbaar zijn 15 tot 20 kilo. Voor een harde kajak of kano wordt vaak verhard kunststof gebruikt.

Dat maakt hem erg sterk, maar tegelijkertijd ook zwaar. Je kunt rekenen op minimaal 40 kilo voor je harde kano.

Het gevoel op het water

Opblaasbare kano’s bewegen met het water mee en zijn elastisch. Je gaat er gemakkelijker mee over obstakels, golfjes en ze zijn sneller.

Een nadeel van het lichte gewicht is dat ze ook gevoeliger zijn voor wind en dat merk je op het water. Harde kano’s hebben dat veel minder, maar bewegen niet mee. Dat kan problemen opleveren als je over obstakels wilt varen.

De prijs

Opblaas kano’s zijn goedkoper dan harde kano’s. Dat komt doordat het materiaal waarvan ze gemaakt zijn goedkoper is. Voor een harde kano betaal je daarom een stuk meer.

Een harde of een opblaas kajak?

Een kajak die opblaasbaar is, is daardoor ook wat flexibeler. Vaar je door een ondiep stuk water, dan zal hij niet gauw vast komen te zitten. Daarbij beschadigt hij ook minder snel, omdat het materiaal elastisch is.

Een opblaasbare kano is goedkoper. Dat maakt een kano die opblaasbaar is een goede keuze voor beginners, voor gezinnen en voor iedereen die een relaxt tochtje wil maken.

Het zijn de experts die eerder voor een harde kajak zullen kiezen. Deze zijn duurder, zwaarder en gevoeliger voor krassen. Tegelijkertijd is een harde kano stevig, robuust en de eerste keuze van topsporters.

Waar op letten bij een opblaas kajak kopen?

Een opblaasbare kajak koop je niet zonder te letten op de volgende aandachtspunten.

1. Het aantal personen/maximale draagvermogen

Als je een tweepersoons opblaasbare kano zoekt, dan is niet alleen het aantal zitjes belangrijk. Vergeet niet om ook het maximale draagvermogen te beoordelen. Hieraan kan je aflezen hoeveel kilo’s de opblaasbare kano maximaal kan tillen.

Een gemiddeld persoon weegt toch snel 80 kilo, dus wil je een opblaasbare kano voor 3 personen kopen, dan is een maximaal draaggewicht van 240 kilo een realistische verwachting.

Dit aandachtspunt is net zo belangrijk als je een opblaasbare kano voor 4 personen gaat kopen of wilt investeren in een éénpersoons kajak.

Ga je met te veel gewicht je opblaasbare kano in, dan kan deze in het ergste geval zinken. De prestaties die de opblaasbare kano levert zullen altijd achteruit gaan als deze overbeladen is.

2. Wat wil je met je opblaasbare kano doen?

Heb je een opblaasbare kano nodig om te vissen, om door wild water te raften of om lange tochten te maken? Er zijn ook opblaasbare kajaks voor gebruik op zee. Wil je varen op je opblaasbare kano met je hond?

Zoals we eerder al hebben besproken zijn opblaasbare kano’s beter voor rustige tochten op kalm water. Een opblaasbare kajak kies je voor wilder water en snelheid.

Denk je eraan een opblaasbare Canadese kano voor 4 personen te kopen? Dan is een opblaasbare kano met motor geen slecht idee.

De uiteindelijke keuze die je maakt hangt sterk af van wat je met je opblaasbare kano wilt kunnen doen.

3. Heb je extra accessoires en opties nodig?

Een volgend punt om over na te denken zijn de extra opties en accessoires. Een plek om je bagage vast te kunnen binden is erg handig.

Sommige opblaasbare kajaks zijn flexibel met de plaatsing van de zitjes en de hoeveelheid zitjes. Een hengelsteun is nuttig als je met je opblaasbare kano wilt gaan vissen.

Vergeet niet dat deze kano’s ook moeten worden opgeblazen. Heb je daar een pomp voor of moet je die apart aanschaffen?

Controleer of je peddels bij je opblaasbare kano krijgt, een draagzak en ook een reparatiesetje. Het zou jammer zijn als je er aan de oever achter komt dat deze niet zijn inbegrepen.

4. Wat zijn de opblaasbare kano ervaringen?

Het is altijd leerzaam om de ervaringen door te lezen die bij een opblaasbare kano worden geschreven. Hierin lees je van huidige gebruikers hoe het echt is om met die opblaasbare kajak te varen.

Slechte kwaliteit, teleurstellingen en gebreken worden daar direct genoemd. Tegelijkertijd zullen gebruikers die erg tevreden zijn dit ook niet verbergen.

De opblaasbare kajak ervaringen vertellen je veel over de kwaliteit van de kajak en over of deze het geld waard is.

5. Is een alternatief een goed idee voor je?

Een opblaasbare kano is niet de enige manier waarop je de wateren van Nederland en andere landen verkent. Misschien is een alternatief vaarmiddel wel een betere optie voor je. Denk dan bijvoorbeeld aan een opblaasbaar SUP board waarop je staat terwijl je peddelt.

Ook een opblaasbaasboot met motor is een mogelijkheid. Er worden momenteel bijzonder veel opblaasbare alternatieven voor kano’s en kajaks aangeboden die je net zo gemakkelijk vervoert. Wat is jouw ideale vaarmiddel?

Hoeveel kost een kano of kajak opblaasbaar?

De prijzen voor kano’s of kajaks die opblaasbaar zijn lopen sterk uiteen. Je kunt een 1-persoons opblaasbare kano al kopen voor iets meer dan 100 euro. Deze zijn vooral geschikt voor recreatief gebruik.

Kies voor groter en beter en de prijs gaat omhoog. Een kwalitatieve 3- of 4-persoons opblaasbare kano kan je dan ook gemakkelijk meer dan 1000 euro kosten. Het hangt sterk af van hoeveel geld jij aan je opblaasbare kano uit wilt geven en hoe serieus jij de sport neemt.

Waar koop ik een opblaasbare kano / kajak?

Opblaasbare kano’s, boten en boards zijn bijzonder in trek. Je kunt dan ook een opblaasbare kano vinden bij allerlei winkels. Lidl, Decathlon, Action, ANWB, Kruidvat en Aldi hebben ze allemaal al in het assortiment gehad. Neem dus even de tijd om een goede verkoper te vinden.

Dit artikel is specifiek opgesteld voor iedereen die eraan denkt een opblaasbare kano of kajak aan te schaffen. De informatie die je hier hebt gekregen helpt je vast bij het maken van je keuze.

Voordat je het weet ga jij ook met je vrienden of familie, hond of hengel in je opblaasbare kano het water op.


Meer voor in het water: