Opblaasbare stoel kopen? De Top 5 & Koopgids

Ben jij op zoek naar een opblaasbare stoel? In dit artikel geven we je alle informatie. 

Eerst ontdek je welke opblaasstoelen de beste zijn. Vervolgens gaan we in op de voordelen en vertellen we voor wie de opblaasbare stoel geschikt is.

Ook kom je te weten waar je op moet letten en wat goede alternatieven zijn. Lees snel verder!

Dit zijn alvast de 5 beste opblaasstoelen:

  1. Intex loungestoel – Intex Ultra Lounge
  2. Opblaasbare fauteuil – Intex Opblaasstoel
  3. Opblaasbare stoel voor de camping – Easy Camp Lounger
  4. Opblaasstoel voor het zwembad – Bestway ligbed opblaasbaar
  5. Opblaasbare loungestoel Intex – Intex Lounge

De beste opblaasbare stoel – Top 5

Er zijn veel opblaasbare stoelen te koop. Dit geeft je veel keuzevrijheid, maar kan het kiezen ook lastiger maken. Want hoe weet je bijvoorbeeld of de opblaasstoel van goede kwaliteit is? Wij helpen je graag op weg.

Om dit te doen, zochten we uit welke 5 opblaasstoelen de beste prijs- kwaliteitsverhouding bieden. Dat zijn de volgende exemplaren:

1: Intex loungestoel – Intex Ultra Lounge

Als het om opblaasbare meubels en producten gaat, is Intex een goed merk. Deze Intex loungestoel is erg comfortabel en van goede kwaliteit. De stoel is grijs met zwart van kleur. De set bestaat uit een loungestoel en een ronde poef, waar je lekker in onderuit kunt zitten. 

De opblaasbare loungestoel is gemaakt van vinyl en is aan de bovenkant waterbestendig. Daarmee is de stoel geschikt voor buiten- en binnengebruik. 

Een pluspunt is ook de bekerhouder, die is in de stoel geïntegreerd. Met het ventiel is de loungestoel eenvoudig en snel opblaasbaar. De afmetingen van de stoel zijn 76 x 99 x 130 cm en van de poef 64 x 28 cm
2: Opblaasbare fauteuil – Intex Opblaasstoel

Deze luchtstoel van Intex is ook zeker een aanrader. De stoel heeft de vorm van een fauteuil en kan op meerdere manieren worden gebruikt. De zitting kan namelijk ook worden uitgeklapt. Dan bouw je de zitstoel om tot een luchtbed

De opblaasbare stoel kan belast worden met maximaal 100 kg. Het oppervlak is extra zacht gemaakt, voor een comfortabele zit. Het materiaal is waterdicht. In de leuning vind je een bekerhouder

Het opblazen en leeg laten lopen gaat erg snel en makkelijk. De stoel is in totaal 109 x 218 x 66 cm groot. 
3: Opblaasbare stoel voor de camping – Easy Camp Lounger

Zoek jij een fijne opblaasbare stoel voor op de camping? Dan is deze Easy Camp Comfy Lounger iets voor jou. Het is een fijne opblaasbare loungestoel, die je snel en makkelijk opblaast. 

De opblaasstoel is blauw met lichtgrijs van kleur. Het oppervlak is zacht en de materialen zijn waterdicht. Het draagvermogen van de opblaasbare stoel is 100 kg. De afmetingen zijn 75 x 140 x 88 cm
4: Opblaasstoel voor het zwembad – Bestway ligbed opblaasbaar

Ook Bestway is een erg goed merk als het om opblaasstoelen gaat. Daar is deze set een goed voorbeeld van. 

De set bestaat uit een drijvende stoel voor in het water en een opblaasbaar ligbed. Beide producten hebben een blauwe kleur en zijn ideaal voor in het zwembad of het strand. De afmetingen van de stoel zijn 100 x 120 cm en van het luchtbed 161 x 84 cm
5: Opblaasbare loungestoel Intex – Intex Lounge

Dit is eveneens een fijne opblaasbare loungestoel van Intex. Het is een fijne loungestoel voor in het water, maar ook voor langs de kant. Het model is zwart, blauw en wit van kleur. 

In de leuning zijn 2 uitsparingen gemaakt voor een beker. Daarnaast is de opblaasstoel voorzien van handgrepen

De loungestoel is 180 x 135 cm groot. Het maximaal belastbaar gewicht is 99 kg. Een handig extraatje is de reparatieset. Als er een keer iets kapot gaat, kun je dat zo snel maken. 
Waarom een opblaasbare stoel?

Een opblaasbare stoel heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is de draagbaarheid. Een opblaas stoeltje is erg compact en licht van gewicht. Dat zorgt ervoor dat je het erg makkelijk met je meeneemt. 

Daarnaast is een opblaasbare ligstoel veelzijdig te gebruiken. De stoel kan dienen als opblaasbare strandstoel, maar ook als opblaasstoel in het zwembad. Ook thuis kan de stoel handig zijn. 

Nog een voordeel is het prijskaartje. Een opblaas stoeltje is vele malen goedkoper dan een normale stoel. Mocht je de stoel dus als een extra zitplaats willen gebruiken, dan is dat een prijstechnisch voordelige keuze. 

Voor wie is een opblaasbare stoel geschikt?

In meerdere situaties kan de opblaasstoel goed van pas komen. Ten eerste is een opblaas stoeltje leuk voor op vakantie. Of je nu gaat kamperen of naar een plek gaat bij de zee of bij een zwembad. De opblaasstoel is een leuke toevoeging voor meer vakantieplezier. 

Het fijne is namelijk dat de stoel weinig ruimte in beslag neemt. Dit zorgt er ook voor dat je de stoel makkelijk met je meeneemt.

Je kunt de stoel in het water, langs de kant of binnen gebruiken. Dit is dus zowel een opblaasstoel voor in het zwembad, als voor in de tuin. 

Niet alleen voor vakantiegangers is de opblaasbare ligstoel handig. Ook thuis kan de luchtstoel praktisch zijn. 

Heb je bijvoorbeeld een klein huis en wil je soms extra zitgelegenheid creëren? Dan is het erg snel en makkelijk om de opblaasstoel op te blazen. Daarnaast is de stoel handig voor het gamen.  

Waar let je op bij het kopen van een opblaasbare stoel?

Bij het kopen van een opblaas stoeltje zijn er enkele punten om op te letten. Als je goed let op de volgende eigenschappen, wordt het kopen van de juiste opblaasstoel makkelijker. 

Vorm

De vorm van de opblaasbare stoel is erg bepalend voor een comfortabele zit. Een opblaasbare loungestoel is vaak ergonomisch gevormd.

Je zit dan lekker onderuit in een prettige houding voor het lichaam. Er zijn ook opblaasstoelen waarbij je meer rechtop zit. Het is maar net wat je prettig vindt. 

Er kan zelfs rekening gehouden zijn met beenruimte. Dit is bij de opblaasbare loungestoel vaak het geval. Het gedeelte bij de benen is dan extra lang of er is een extra opblaasbare poef meegeleverd.

Je ziet ook wel eens opblaasbare ligstoelen met een uitklapbaar gedeelte voor de benen. 

Een leuk extraatje in het design, kunnen bekerhouders zijn. Die zijn soms in de leuning of in de stoel zelf geïntegreerd.

Erg praktisch als je op het strand of in het zwembad lekker met een drankje wilt genieten. Daarnaast maken handgrepen de opblaasbare fauteuil makkelijker te vervoeren. 

Materiaal

Een opblaasstoel wordt van verschillende materialen gemaakt. Veel voorkomend zijn PVC, vinyl en kunststof. Let er bij het materiaal op of het oppervlak zacht en comfortabel aanvoelt en of de opblaasstoel waterdicht is. 

Wat je namelijk regelmatig ziet, is een zachte laag op de luchtstoel. Dit zorgt ervoor dat de opblaasbare stoel ‘aaibaar’ wordt. Je zit hierdoor een stuk lekkerder en je kunt je niet snijden aan scherpe randjes. 

Indien je de opblaasstoel in het zwembad wilt gebruiken, moet het model goed waterdicht zijn. Dit is meestal het geval bij de opblaasbare stoel. Maar het kan geen kwaad om dit te controleren. 

Gewicht

Bij het gewicht zijn er twee eigenschappen om op te letten. Allereerst kan het gewicht van de opblaasbare stoel zelf relevant zijn. Hoe lichter de stoel immers is, hoe makkelijker je hem met je meeneemt.  

Ten tweede kun je letten op draagvermogen. Dat is het maximale gewicht waar je de opblaasbare stoel mee kunt belasten. Plaats niet meer gewicht op de stoel dan mogelijk is. Hier is de stoel niet voor gemaakt en zo kan veiligheid niet meer gegarandeerd worden. 

Ontwerp

De vormgeving van de stoel moet je aanspreken. De stoelen hebben verschillende kleuren. Zo hebben de opblaasstoelen voor kinderen vaak felle vrolijke kleuren. Kies de kleur en het ontwerp dat je aanspreekt. 

Extra accessoires

Het kan erg handig zijn om bij de opblaasbare stoel accessoires te ontvangen. In enkele gevallen krijg je bijvoorbeeld een pomp bij de stoel. 

Wat je ook wel eens ziet, is een reparatieset. Dan kun je de opblaasbare loungestoel repareren als er bijvoorbeeld een gaatje in komt. 

Prijs- en kwaliteitverhouding

Het is natuurlijk goed om op de prijs van de opblaasbare stoel te letten. Die prijs moet in verhouding zijn met de kwaliteit. Ga dus niet alleen op zoek naar de meest goedkope opblaasstoel.

Kijk of de materialen stevig zijn en of er positieve reviews te vinden zijn. Zo ben je zekerder van je aankoop. 

Bij winkels als Action, ANWB en Hema zijn opblaasstoelen vaak te koop. Ook kun je ze af en toe bij Albert Heijn vinden. 

Alternatieven voor een opblaasstoel

Is de opblaasbare stoel toch niet helemaal wat je zoekt? Dan is de opblaasbare bank wellicht een goed alternatief. Op de opblaasbank kun je met meerdere mensen tegelijk zitten. 

Daarnaast is een opblaasbare zitzak een leuk alternatief. De zitzak vul je eveneens met lucht en geeft je een comfortabele zit. Soms kun je hier zelfs met meerdere personen op plaatsnemen. 

Nog een optie is de campingstoel. Een campingstoel kun je vaak compact opvouwen en daardoor makkelijk meenemen.
Veelgestelde vragen

Waar koop je een opblaasstoel?

Wij raden je aan om te kijken bij Hema, Action of ANWB. 

Voor hoeveel personen is een opblaasstoel gemaakt?

Een opblaas stoeltje is voor geschikt voor één persoon. 

Wat zijn goede merken voor een opblaasbare stoel?

De opblaasbare Intex loungestoel is van erg goede kwaliteit. Ook het merk Bestway staat bekend om de goede opblaasbare meubelen bekend. Daarnaast raden we Easy Camp aan.


Meer opblaasbare gadgets: