Open tuinhuis kopen? Dit zijn de 7 beste open tuinhuizen

Wil je overdekt en beschut in de tuin kunnen zitten? Dan is een open tuinhuis iets voor jou. In dit artikel vertellen we je alles wat je over het open tuinhuis moet weten. 

We beginnen met de 7 beste open tuinhuizen. Daarna ontdek je wat een open tuinhuis precies is. En wat de voor- en nadelen zijn.

Bovendien kom je te weten waar je bij het open tuinhuis op moet letten en wat goede alternatieven zijn. 

De beste open tuinhuizen

Wil je een open tuinhuis van goede kwaliteit kopen? Zoek dan niet verder. Wij hebben de beste open tuinhuisjes namelijk al voor je geselecteerd. De volgende 7 open tuinhuizen zijn van goede prijs- en kwaliteit

1: Beste open tuinhuisje – Fonteyn overkapping traditioneel

Het beste open schuurtje is er een van Fonteyn. Dit wordt de traditionele overkapping van Fonteyn genoemd. Het is een robuuste en stijlvolle overkapping, gemaakt van douglas hout

De afmetingen van dit open tuinhuis zijn 490 x 340 x 220 centimeter. Dat maakt dat je onder het open tuinhuisje meer dan genoeg ruimte hebt. Zet er een mooie tuinset neer en maak er een lounge van. Daarvoor is er genoeg plaats. 

Bij de set krijg je EPDM dakfolie, een aluminium daktrim en hemelwaterafvoer. Je kunt het open tuinhuis makkelijk in elkaar zetten. En hoeft het amper te onderhouden
2: Beste open schuur – Weka tuinhuis overkapping 213 B GR2

Nog een erg mooie open schuur is deze van Weka. Dit is een open schuur met overkapping. Het is een stijlvolle en functionele toevoeging aan de tuin.

Het open tuinhuis is volledig gemaakt van vurenhout. Dat hout is van goede kwaliteit en is voorzien van een grijze kleur. 

Het open tuinhuis is 339 x 645 x 259 centimeter groot. Voor het monteren wordt een fit en fix systeem gebruikt. Dat maakt het eenvoudig om het open tuinhuis in elkaar te zetten

Dit is het ideale open tuinhuis als je meer wilt genieten van je tuin. En spullen op wilt kunnen bergen. 
3: Open schuurtje – Biohort schuurtje metallic

Het merk Biohort maakt enorm stevige tuinhuizen, van goede kwaliteit. Dat geldt ook voor dit metallic open schuurtje. In het open schuurtje heb je opslagruimte en een overkapt gedeelte. 

De open schuur is gemaakt van staal. Dat biedt de nodige stevigheid, en zorgt ervoor dat je het open tuinhuis amper hoeft te onderhouden. Je krijgt bovendien 20 jaar garantie tegen roest

De afmetingen zijn 235 x 300 x 220 centimeter. De zijkant van de overkapping is in hoogte verstelbaar dankzij de voetjes. Ook is er aan regenwaterafvoer gedacht. En is de deur afsluitbaar en voorzien van een raam
4: Handig open tuinhuis – Tuindeco Bergen XL 7

Ook het merk Tuindeco heeft mooie open schuren in het assortiment. Kijk maar eens naar deze Bergen XL type 7. Als je een open, stevige en stijlvolle schuur zoekt, is dit de juiste optie.

De overkapping is gemaakt van vurenhout en dat geeft het tuinhuis een stoere en natuurlijke look. 

Het open tuinhuis is aan de grote kant. De afmetingen zijn 989 x 452 centimeter. Daarmee haal je niet alleen een mooie overkapping in de tuin. Maar ook een handig schuurtje om tuinspullen in op te bergen. De overkapping is voorzien van dakpannen
5: Mooi open schuurtje – Weka Type B GR1

Nog een mooie open schuur is de Weka GR1 type B. Dit is een open tuinhuis van hout

De afmetingen van deze open schuur zijn 279 x 539 x 226 centimeter. Het geheel bestaat uit een handig houten schuurtje met overkapping. Onder de overkapping heb je meer dan genoeg ruimte voor een riante zithoek. 

En in het schuurtje berg je spullen op. Ook is het een goede optie om de open schuur als werkruimte of hobbyruimte te gebruiken. In de deur van de schuur zitten ramen voor natuurlijk lichtinval
6: Goed open tuinhuisje – Tuindeco Oslo XL 3

Een andere goede optie is dit open tuinhuisje van Tuindeco. Dit tuinhuisje staat bekend als de Oslo XL type 3. Het is gemaakt van douglas hout in combinatie met lariks hout. Aan de zijkanten vind je mooi hekwerk, en aan andere zijden houten wanden

De buitenafmetingen zijn 678 x 430 centimeter. Er is genoeg ruimte voor tuinmeubelen. En onder dit open tuinhuis zit je heerlijk droog en beschut. Bij de set krijg je ook dakbedekking, om het dak goed waterdicht te maken. 
7: Stevige open schuur – Overkapping Hamar L

In de top zeven hoort ook deze open schuur van Tuindeco thuis. De Hamar Type 6 is een stevig open tuinhuis. Waar je op een mooie manier een deel van je tuin mee kunt overdekken.

Onder de grote overkapping kun je een riante zithoek maken. Daar zit je goed droog en beschut. 

De afmetingen zijn 690 x 395 centimeter. Het tuinhuis heeft amper onderhoud nodig en kent een luxe uitstraling. Het materiaal waarvan dit open tuinhuis is gemaakt, is lariks- en douglas hout. Voor de wat grotere tuinen is dit een ideaal open tuinhuis. 
Wat is een open tuinhuis?

Een open tuinhuis is een tuinhuis die je niet af kunt sluiten. In het open tuinhuis kun je buiten overdekt zitten. Het open tuinhuis heeft iets weg van een overkapping.

Het is echter niet helemaal open. De zijkanten zijn vaak afgesloten en het open tuinhuis is vaak wat groter. 

De voor- en nadelen van een open tuinhuis

Twijfel je of een open tuinhuis iets voor jou is? Weeg dan de volgende voor- en nadelen eens tegen elkaar af. Ze geven je een goed beeld van het open tuinhuis. 

👍 Voordelen

  • Meer plezier van de tuin

In het open tuinhuisje kun je overdekt in de tuin zitten. Onder het tuinhuis zit je goed droog bij neerslag. En de warmte blijft wat beter onder het huisje hangen. Daarnaast heb je de mogelijkheid heaters aan het open tuinhuis te hangen. Dan zit je al helemaal warm buiten. 

  • Sfeervol

Het open tuinhuis is een mooie toevoeging aan de tuin. In het huisje creëer je een gezellige zithoek. Dat voegt sfeer toe aan de tuin. 

  • Eenvoudig te monteren

Een open tuinhuis is makkelijker te monteren dan een normaal tuinhuis. Het bestaat immers uit minder onderdelen. Het is niet nodig het huis volledig dicht te maken en er ramen en deuren in te bevestigen. En dat is bij een normaal tuinhuis wel het geval. 

👎 Nadelen

  • Niet afsluitbaar

Een open tuinhuis kun je niet afsluiten. Dat maakt het minder geschikt om spullen in op te bergen. De spullen kun je zo lastig achter slot en grendel opbergen. 

  • Onderhoud

Vaak zijn de open tuinhuizen gemaakt van hout. Dat hout kan op den duur gaan rotten of schimmelen. Om dat te voorkomen, is het goed het open tuinhuis te onderhouden. 

Open schuur kopen? Let op deze eigenschappen:

Lijkt een open schuur je leuk voor in de tuin? Kijk dan eens extra goed naar de volgende eigenschappen. Dit zijn de eigenschappen waar de open tuinhuisjes op verschillen. Hierdoor kan het ene open tuinhuis beter bij je passen dan het andere. 

Daktype

Bij de open tuinhuizen komen verschillende soorten daken voor. Erg gebruikelijk is het open tuinhuis met een plat dak. Dit tuinhuis staat bekend om de moderne looks. Ook is het monteren eenvoudiger. 

Andere opties zijn het tuinhuis met puntdak en het lessenaarsdak. Het puntdak wordt soms ook een zadeldak genoemd. Het water kan hierbij goed worden afgevoerd. 

De derde optie is het lessenaarsdak. Dit dak is vergelijkbaar met het platte dak. Echter is de hellingshoek groter. Aan de voorkant is het dak beduidend hoger dan aan de achterkant. Daardoor kan het water goed wegstromen.  

Formaat

Een open tuinhuis komt voor in verschillende maten. Je kunt zowel kiezen voor een klein tuinhuis of een groot open tuinhuis.

Een erg gangbare maat voor een tuinhuis is 3 x 3 meter. Vaak zijn de open tuinhuizen groter dan gemiddeld. Dat maakt ze geschikt voor grotere tuinen. 

Prijs

Gemiddeld kost een open tuinhuis in onze top 7 zo’n €6400,-. Voor dat bedrag heb je een tuinhuis waarbij de prijs en kwaliteit goed in orde is. 

Wat je ziet is dat je meer betaalt voor een groot open tuinhuis dan voor een kleine. Ook het materiaal en het merk is bepalend voor de prijs van een open tuinhuis. 

Om wat van de prijs af te snoepen, kun je zoeken naar een aanbieding. Er is regelmatig een goede tuinhuis aanbieding te vinden.

Kijk bij het kopen van een goedkoop tuinhuis altijd goed naar de kwaliteit van het tuinhuis. Weeg de specificaties tegen elkaar af en controleer de reviews

Alternatieven voor een open schuur

Is het open tuinhuis of tuinhuis schuurtje toch niet wat je zoekt? Dan zijn er gelukkig alternatieven. Als je buiten droog wilt zitten, kun je ook kiezen voor een paviljoen voor in de tuin.

Dit is een losstaand gebouw dat beschutting geeft. Je kunt het paviljoen vast in de tuin zetten, of tijdelijk plaatsen. 

Een soortgelijk alternatief is ook de overkapping. Een overkapping kun je omschrijven als een dak op palen. Dat kun je tegen een ander gebouw aan plaatsen, of los in de tuin zetten. Ook is het te combineren met een tuinhuis. 

Bij een tuinhuis met overkapping beschik je niet alleen over een schuurtje om spullen in op te bergen. Maar kun je ook een zithoek creëren onder de overkapping.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste open tuinhuisjes geselecteerd?

De beste open schuurtjes zijn geselecteerd naar een flinke zoektocht. Veel open tuinhuizen zijn met elkaar vergeleken. Ze werden vergeleken op kwaliteit, prijs en specificaties. Ook de reviews van tuinhuis gebruikers was belangrijk voor het besluit. 

Wat kost een open tuinhuis?

In onze top 7 kosten de open tuinhuisjes gemiddeld zo’n €6400,-. De prijs voor het open tuinhuis is sterk afhankelijk van het formaat, materiaal en merk. 

Waar koop je een open schuur?

Een open schuur of open tuinhuis is te koop bij een tuinhuis winkel. In het toplijstje komen open tuinhuizen voor van Fonteyn en de Praxis. 


Meer tuinhuisjes: