Oprolbaar windscherm kopen? De top 7 oprolbare windschermen

Ben je op zoek naar een handig en compact windscherm? Dan is een oprolbaar windscherm iets voor jou!

Dit windscherm is ideaal voor in de tuin, op het balkon of op het terras. Op een makkelijke en snelle manier creëer je een windvrij plekje. 

Eerst zetten we de 7 beste oprolbare windschermen op een rijtje. Ook geven we je de definitie en de voordelen van een oprolbaar windscherm. En kom je te weten waar je op moet letten. 

De 7 beste oprolbare windschermen

Wil je een oprolbaar windscherm kopen van goede kwaliteit? Dan hoef je niet langer te zoeken. Wij hebben de 7 beste oprolbare windschermen voor je geselecteerd. In de top 7 staan windschermen van verschillende soorten en maten. Daardoor is er altijd wel een geschikte optie.

1: Beste windscherm oprolbaar – Pro Garden Windscherm

Pro-Garden-Windscherm-tuin

Bovenaan deze top 7 staat het oprolbare windscherm van Pro Garden. En dat is niet voor niets. Het windscherm heeft veel handige eigenschappen. En dat voor een gunstig prijskaartje

De afmetingen zijn 140×300 centimeter. Dat geeft je veel privacy. Het doek is makkelijk te bedienen met het handvat. In een handomdraai klap je het windscherm uit en zit je uit de wind. Of je dit windscherm nu op het terras, het balkon of in de tuin wilt plaatsen. 

Het windscherm is eenvoudig te bevestigen. Dat komt ook door het aluminium frame. Dat geeft het windscherm een relatief licht gewicht, van slechts 5,8 kg
2: Oprolbaar windscherm doorzichtig – Brulo doorzichtig oprolbaar windscherm

Ga je liever voor een windscherm waar je nog doorheen kunt kijken? Dan is dit oprolbare windscherm van Brulo een geschikte variant. 

Het doek van dit windscherm is semi-transparant. Daardoor blijft het mogelijk om van het uitzicht te genieten, terwijl je alsnog uit de wind zit. 

Het doek is 3 meter lang en 1,8 meter hoog. Op een makkelijke manier kun je het windscherm aan de muur bevestigen. Het frame is gemaakt van aluminium. Een groot voordeel van aluminium is dat het niet kan roesten
3: Windscherm terras oprolbaar – Tectake aluminium tuinscherm

Tectake-aluminium-uittrekbaar-windscherm-terras

Het windscherm van Tectake is van heel goede kwaliteit. Dit windscherm is oprolbaar in de cassette. Het scherm is gemaakt van polyester. Het handige is, dat daar ook een extra veilige UV coating aan is toegevoegd. En dat het scherm waterafstotend is. 

Je rolt het doek makkelijk uit tot maximaal 3 meter. De hoogte is 1,8 meter. In 3 verschillende kleuren is het scherm te bestellen. Alle drie de schermen zijn ondoorzichtig. Een windscherm waarmee je van veel privacy geniet dus. 

Het doek is automatisch oprolbaar. Bij het windscherm krijg je alle benodigdheden voor de montage. 
4: Windscherm oprolbaar 4 meter – VidaXL 3 panelen

Ook dit windscherm is oprolbaar en van goede kwaliteit. VidaXL is een bekend merk als het om windschermen gaat. Dit windscherm zet je met de 4 palen vast in de grond. De hoogte van het windscherm is 1,2 meter en de breedte 4 meter

Een groot voordeel van dit windscherm, is dat je het op meerdere manieren kunt gebruiken. Het is een erg geschikt windscherm voor op het strand.

Maar ook op de camping of in de tuin kan het windscherm van pas komen. Bij het ontwerpen van dit scherm zijn duurzame materialen gebruikt. 
5: Oprolbaar windscherm overkapping – Verticale luifel oprolbaar windscherm

De-Classic-verticale-luifel-balkon

In deze top 7 hoort ook een verticaal oprolbaar windscherm thuis. Dat is een handig windscherm voor aan een overkapping, veranda of balkon. De meegeleverde zwenkarm maakt het uitrollen makkelijk. Met koorden zet je de luifel aan de onderkant vast. 

Op die manier bescherm je jouw balkon, overkapping of veranda niet alleen tegen de wind. Ook is het een handig middel om schaduw te creëren. Of meer privacy

Het doek is waterdicht. De afmetingen zijn 2,4 meter bij 1,6 meter. Eenmaal opgerold neemt het windscherm weinig ruimte in beslag. 
6: Oprolbaar windscherm camping – Abbey Camp windscherm 

Abbey-Camp-groot-windscherm-strand

Het windscherm van Abbey Camp is niet oprolbaar in een cassette. Dit windscherm bestaat uit een doek met 4 stokken. Bij het pakket krijg je scheerlijnen en haringen om het doek te spannen. 

En als je het windscherm niet meer gebruikt, kun je hem oprollen. Eenmaal opgerold, kun je het scherm in de draagtas vervoeren. 

Het windscherm is 5 meter lang, 1,4 meter hoog en bestaat uit 3 verschillende panelen. Een groot voordeel is het lichte gewicht. Dit windscherm weegt slechts 1,8 kg. Dat maakt het een ideaal windscherm voor het kamperen. Je zet het scherm erg makkelijk om je camper heen. 
7: Windscherm oprolbaar 400 cm – Red Deco PHOENIX

Ook het oprolbare windscherm van Red Deco hoort thuis in de top 7. Dit is een windscherm van 4 meter breed. De hoogte bedraagt 1,8 meter. Je geniet daardoor van veel privacy. Het frame is gemaakt van aluminium

Het polyester scherm heeft een mooie creme kleur. En ook de functionaliteiten van het doek vallen goed in de smaak. Het scherm is voorzien van een UV coating, zodat alle UV stralen worden weerkaatst. Ook is het doek volledig waterafstotend en is het automatisch oprolbaar
Wat is een oprolbaar windscherm?

De naam zegt het al: een oprolbaar windscherm kun je oprollen. Daarbij kan het over 2 soorten windschermen gaan. 

Ten eerste spreek je over een windscherm met cassette, waarbij het doek in die cassette wordt opgerold.  De cassette plaats je dan verticaal tegen een wand of paal en rol je uit voor gebruik. 

Dit type wordt ook wel een luifel windscherm genoemd. Een luifel kun je aan het plafond hangen, bijvoorbeeld bij een balkon of overkapping. 

Ten tweede kan het gaan over een windscherm die je kunt spannen. Dit scherm bestaat uit een doek met daarin enkele stokken. Voor het opbergen van dit windscherm kun je het gehele pakket oprollen. Eveneens een compact windscherm. 

Waarom een oprolbaar windscherm?

Is een windscherm oprolbaar, dan geniet je van een compact scherm. Na het oprollen neemt het scherm meestal nog maar weinig ruimte in beslag. De langwerpige vorm is makkelijk op te bergen. En als je een oprolbaar windscherm met cassette hebt, is dat opbergen ook een eitje. 

Met een windscherm dat op oprolbaar is, creëer je bovendien op een snelle manier een windvrije plek. Je hoeft het scherm meestal niet helemaal op te zetten. Gebruik het handvat om het scherm uit te rollen, en je bent al klaar. 

Je maakt snel een ruimte windvrij, maar je zorgt ook op een snelle manier voor privacy. In een handomdraai rol je het scherm uit en zit je lekker beschut.

Tenzij je voor een oprolbaar windscherm gaat, dat doorzichtig is. Het gebruiksgemak is bij dit type windscherm in ieder geval optimaal. 

Windscherm oprolbaar kopen: Waar let je op?

Ga je een windscherm kopen die oprolbaar is? Verdiep je dan goed in het product. Als je weet wat je zoekt, wordt de zoektocht een stuk makkelijker. Daarom kun je de volgende eigenschappen in de gaten houden:

Formaat

Een eerste vraag die je jezelf moet stellen is: ‘hoe groot moet het oprolbare windscherm zijn?’. Het formaat moet goed passen bij de ruimte die jij windvrij wilt hebben. Voor de breedte ga je dus na, wat het best bij die ruimte past. 

De hoogte is vaak een persoonlijke voorkeur. Bij een hoog windscherm heb je bijvoorbeeld meer privacy. Maar als je alleen uit de wind wilt kunnen zitten of liggen op je ligstoel, is die hoogte niet nodig. 

Gebruiksgemak

Gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk ook belangrijk. Verschillende eigenschappen kunnen daaraan bijdragen. 

Bij een oprolbaar windscherm met cassette, kun je kijken naar het automatische oprolmechanisme. In het frame zit dan een soort veer. Hierdoor rolt het scherm zich automatisch op de juiste manier op. Wel zo praktisch en veilig, dit voorkomt beschadigingen. 

Een licht gewicht biedt ook gebruiksgemak. Dat is vooral van belang bij het oprolbare windscherm dat je voor meerdere doeleinden inzet. Als je het windscherm ook op het strand of tijdens het kamperen wilt gebruiken, is een licht gewicht makkelijker te vervoeren

Bovendien is een compact formaat prettig in gebruik. Vooral op de momenten dat je het windscherm op gaat bergen. Voor een compact formaat is het makkelijker een goed plekje te vinden. 

Als het windscherm oprolbaar is in de cassette, is het automatisch al makkelijk opgeborgen. Bij een ander type oprolbaar windscherm zou je wel meer op het compacte formaat kunnen letten. 

Kijk of je het scherm tot een klein formaat kunt oprollen. En wordt het scherm met stokken in de grond bevestigd? Dan kun je nagaan of je die stokken kunt verkleinen. Soms bestaan ze namelijk uit 2 delen. 

Materiaal

Ga je letten op de stevigheid van het materiaal? Kijk dan naar het frame en het scherm zelf. 

Als je voor een oprolbaar windscherm met cassette gaat, kan het frame gemaakt zijn van aluminium of staal. Aluminium is roestvast en licht van gewicht.

Terwijl staal vaak compacter en nog iets steviger is. Beide materialen zijn van goede kwaliteit. Het is maar net wat je voorkeur heeft. 

Het scherm kan ook over bepaalde eigenschappen beschikken. Het kan voorzien zijn van een speciale UV coating. Dan worden de zonnestralen volledig weerkaatst en kan het windscherm ook als zonnescherm fungeren. 

Daarnaast zie je soms dat de windschermen een waterbestendige coating hebben. Of dat ze scheurvast zijn. Dan kunnen ze minder snel kapot gaan. 

Vormgeving

windscherm oprolbaar terras

De looks van het oprolbare windscherm kunnen ook behoorlijk verschillen. Een oprolbaar windscherm kan doorzichtig zijn. 

En er zijn ook windschermen waar je niet doorheen kunt kijken. Die geven meer privacy. Bovendien zijn de windschermen er in allerlei kleuren

Prijs

Een goed oprolbaar windscherm kost minimaal €45,-. Dat kost het goedkoopste oprolbare windscherm uit onze top 7. De prijs kan al snel oplopen. Ook voor een bedrag richting de €300,- is een oprolbaar windscherm te koop. 

Wil je een goedkoop oprolbaar windscherm kopen? Dan is het goed om op zoek te gaan naar een aanbieding. Daarnaast zou je kunnen kijken bij winkels als de Lidl en de Action

Alternatieven voor een oprolbaar windscherm

Is een oprolbaar windscherm toch niet helemaal wat je zoekt? Ga dan voor een alternatief. 

Een uittrekbaar windscherm kan bijvoorbeeld ook erg handig zijn. Dit type is net zo compact als het oprolbare windscherm. Ook vallen onder deze categorie de inklapbare windschermen. 

En wil je een ander type windscherm? Dan kun je voor een windscherm gaan die je met scheerlijnen, stokken en koorden kunt bevestigen. Dit valt onder de categorie windscherm voor de camping, windscherm voor in de tuin of windscherm voor op het strand.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste oprolbare windschermen geselecteerd? 

Om tot de top 7 te komen, is een uitgebreide test uitgevoerd. Veel oprolbare windschermen zijn met elkaar vergeleken. Er werd met name gelet op prijs en kwaliteit. Maar ook op beoordelingen van gebruikers en specificaties.

Waar is een oprolbaar windscherm te koop?

Online is het oprolbare windscherm bij veel webshops te koop. Onder andere Bol.com heeft een breed aanbod. Voor fysieke winkels kun je denken aan Leen Bakker, Jysk en Hornbach. Voor een goedkoop oprolbaar windscherm kun je een aanbieding bij de Lidl en de Action in de gaten houden. 


Meer windschermen: