Opvouwbaar bad kopen? Top 8 inklapbaar bad voor volwassenen

Heb je een badkamer zonder bad en geen ruimte om er één in te bouwen? Maar droom je toch van een eigen ligbad? Dan is een inklapbaar bad de perfecte oplossing!

In dit artikel zetten we de 8 beste opbouwbare baden op een rijtje. Verderop geven we je meer informatie over de verschillende soorten inklapbare baden.

Maar ook de belangrijkste tips bij de aanschaf ervan nemen we met je door.

De top 8 best geteste opvouwbare baden

Altijd al een opvouwbaar bad voor volwassenen willen hebben? Of ben je op zoek naar een opvouwbaar zitbad of opvouwbaar bad voor je peuter?

In onze toplijst komen de 8 beste opvouwbare baden uit verschillende categorieën voorbij.

 1. Best geteste opvouwbaar zitbad – HelloBath Bath Bucket
 2. Het beste inklapbare bad – Foresta Opvouwbaar Bad Volwassenen
 3. Goed opvouwbaar bad groot – Livista Opvouwbaar Bad
 4. Beste inklapbaar stoombad uit de test – Livista Opvouwbaar Stoombad
 5. Beste opvouwbare ijsbad – Lagoon Opvouwbaar Ijsbad
 6. Meest geschikte inklapbaar bad voor balkon – Buxibo Opzetbaar Balkonbad
 7. Het beste opvouwbare bad met badkussen – Vonia Opvouwbaar Bad
 8. Het perfecte inklapbare kinderbadje – Dennemark Peuterbadje

Waarom een inklapbaar bad kopen?

Heb je een kleine badkamer, of wil je gewoonweg geen bad inbouwen? Maar wil je toch af en toe kunnen genieten van een ligbad? Dan is een inklapbaar bad de perfecte oplossing.

Een opvouwbaar bad voor volwassenen is ideaal voor mensen met weinig ruimte. Inklapbare baden zijn niet alleen snel en eenvoudig op te zetten. Na gebruik vouw je ook ze weer gemakkelijk op en kun je ze compact wegzetten.

Buiten het gebrek aan ruimte is ontspanning de grootste reden om een inklapbaar bad te kopen. Even helemaal tot rust komen in je eigen ligbad na een harde dag werken. Klinkt hemels, toch?

Verschillende soorten opvouwbare baden

Inklapbare baden zijn er in allerlei soorten en maten. Je zal dan ook ongetwijfeld een opvouwbaar bad vinden die aan jouw eisen voldoet. We zetten de meest voorkomende opvouwbare baden voor je op een rijtje.

Opvouwbaar bad volwassenen

Een inklapbaar bad voor volwassen is ontworpen met de perfecte afmetingen in het achterhoofd. Niet alleen om er comfortabel in te kunnen liggen, maar ook om hem zo compact mogelijk op te kunnen bergen.

De meeste opvouwbare baden voor volwassenen hebben een lengte van zo’n 150 centimeter. Dit betekent echter wel dat de meeste volwassenen er niet languit in kunnen liggen.

Of je knieën zullen een beetje opgetrokken zijn, of je schouders steken boven het water uit.

Beslis van tevoren of jij dit een probleem vindt. Zo kun je indien gewenst gerichter zoeken naar een langer inklap bad.

Groot opvouwbaar bad

Wil je niet dat je knieën of schouders boven het water uitsteken? Dan is de kans groot dat je zult willen uitwijken naar een groot inklapbaar bad.

Een opvouwbaar bad groot is per definitie niet langer dan een normaal opvouwbaar ligbad bad voor volwassenen. Het verschil zit hem vooral in de hoogte.

In een grote opvouwbare badkuip kun je je benen strekken en zitten je schouders alsnog onder water. Zo kun jij ultiem relaxen en vat je geen kou!

Opvouwbaar bad 2 persoons

Wil je graag met twee personen poedelen? Kies dan voor een 2 persoons opvouwbaar bad. Deze hebben meestal een zitgedeelte van zo’n 130 centimeter.

Je kunt dus het beste uitwijken naar een groot inklapbaar bad als je met 2 personen wilt badderen. Houd er in dit geval wel rekening mee dat jullie niet allebei volledig onder water zullen zitten.

Opvouwbaar zitbad

Een opvouwbaar zitbad, ook wel bath bucket genoemd, is perfect voor kleine huizen en badkamers. In een opvouwbaar zitbad kun je in de meeste gevallen zowel warm als koud water doen.

Door de grootte van het bad is een bath bucket geschikt voor 1 persoon en heeft een gemiddelde diameter van 75 centimeter. Je zet hem eenvoudig op waarna je heerlijk kunt relaxen.

Wil je het wat extremer maken en de Wim Hof Methode uitproberen? Kies dan voor een opvouwbaar zitbad, die perfect is om als ijsbad te gebruiken.

Opvouwbaar bad peuter

Kleine kinderen zijn gek op water. Een opvouwbaar bad voor je peuter is dan ook ideaal voor je kleintje.

Je zet een baby badje gemakkelijk en snel op en kan hem na gebruik weer compact opvouwen. Zo neem je het opvouwbare badje overal eenvoudig mee naar toe.

De meeste opvouwbare peuter badjes zijn voorzien van een antislip-bodem, zodat je kleintje niet uitglijdt. Uiteraard zijn dit type baden gemaakt van kindvriendelijk materiaal. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop!

Opblaasbaar ligbad

Een ander soort inklapbaar bad is het opblaasbare ligbad. Deze zet je supereenvoudig op door hem op te blazen. Hierna vul je het bad met water, waarna je lekker kunt genieten.

En voor iedereen die ultiem wilt relaxen: er bestaan ook jacuzzi-modellen. Met een opblaasbare jacuzzi tover je je tuin of badkamer in tot een spa.

Voor- en nadelen van een inklap bad

Benieuwd naar de voordelen van een opvouwbare badkuip? En misschien ook wat de nadelen ervan zijn?

We zetten de belangrijkste voor- en nadelen hieronder voor je op een rij:

👍 Voordelen:

 • Eenvoudig en snel op te zetten
 • Makkelijk in te klappen
 • Compact op te bergen
 • Niet te duur om aan te schaffen
 • Ruimtebesparend, ideaal voor mensen met een klein huis/kleine badkamer
 • Kostenbesparend, geen reden voor een dure verbouwing van de badkamer
 • Waterbesparend, inklap bad heeft vaak minder water nodig dan een normaal bad

👎 Nadelen:

 • Het bad moet bij ieder gebruik uitgevouwen en ingeklapt worden
 • Ondanks dat een inklap bad ruimtebesparend is, moet je toch ruimte inleveren om deze op te bergen
 • Vaak niet geschikt voor meerdere personen

Waar koop ik een opvouwbaar bad voor volwassenen?

Voor het kopen van een goed inklap bad kun je het beste online terecht. Hier koop je snel en gemakkelijk een inklapbaar bad dat aan al je eisen voldoet.

Maar ook bij verschillende huishoudwinkels kun je sporadisch een opvouwbare badkuip vinden. Neem de Kruidvat als voorbeeld. En wellicht heb je geluk en scoor je er wel één in de aanbieding!

Shop je toch liever online? Dan kun je bij onderstaande winkel je slag slaan. Deze aanbieder heeft het hele jaar door de beste opvouwbare baden in het assortiment.
Veelgestelde vragen

Hoe zet ik een inklapbaar bad op?

Hoe je een opvouwbaar bad opzet en inklapt is per model verschillend. Het bad zal in ieder geval voorzien zijn van een uitvouwbaar frame. Onze ervaringen zijn in ieder geval positief: het opzetten is eenvoudig en snel gepiept! Meestal begin je met het uitklappen en vastzetten van de poten. Hierna draai je het bad om en duw je de bodem naar beneden totdat deze vastklikt. Om hem weer op te vouwen doe je eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je drukt de bodem weer terug het frame in, waarna je de poten weer inklapt. Hierna kun je het opvouwbare bad weer compact opbergen.

Hoe maak ik een opvouwbaar bad schoon?

Eigenlijk is dit heel simpel: maak het inklap bad na ieder gebruik even schoon met een badkamerreiniger. Dit voorkomt aanslag of algvorming op het materiaal, waardoor je er langer plezier van zult hebben!

Zitten er accessoires bij het inklap bad?

Tijdens ons onderzoek hebben we geconstateerd dat de meeste opvouwbare baden geleverd worden inclusief accessoires. Denk hierbij aan een afvoerwaterslang, uitneembaar badkussen, hoofdsteun of douchekophouder. Ook een handig opbergrekje voor zeep of shampoo is een veelvoorkomend accessoire. Luxere exemplaren hebben soms zelfs voetmassagerollers, ingebouwde LED-lichten of een stoomfunctie.

Hoe duur is een inklapbaar bad?

Gemiddeld ben je zo’n 100 tot 250 euro kwijt voor een opvouwbaar ligbad. Een zitbad of babybadje daarentegen zijn vaak wat goedkoper. Deze kun je al vanaf 50 euro aanschaffen.

Wat is het verschil tussen een opvouwbaar bad en opvouwbaar zwembad?

Het grootste verschil tussen een inklapbaar bad en een opvouwbaar zwembad is de capaciteit. In een inklap bad passen maximaal 1 tot 2 mensen. In een inklapbaar zwembad kunnen tot wel 6-10 personen zwemmen. Een ander groot verschil is dat een opvouwbaar zwembad uitsluitend geschikt is voor in de tuin. Een opvouwbaar bad kun je plaatsen waar je maar wilt: in de badkamer, tuin of op het balkon.


Meer over baden & jacuzzi’s: