Opvouwbaar zwembad kopen? Deze 3 zijn het best getest!

Een opvouwbaar zwembad zet je gemakkelijk op. Ze zijn vaak steviger dan opblaasbare zwembaden, en ook gebruiksvriendelijker.

Afbreken naderhand is net zo gemakkelijk. Zoek jij een zwembad voor in de tuin, dan is een inklapbaar zwembad dus een uitstekende keuze.

Hier helpen we je het ideale opvouwbare zwembad uit te kiezen. We hebben een top 3 met de beste inklapbare zwembaden van dit moment.

Daarna gaan we over op een keuzehulp met alles waarop je moet letten als je een opvouwbaar zwembad koopt.

Top 3: de beste inklapbare zwembaden

Of je nu een opvouwbaar zwembad zoekt voor je kind of je huisdier, er is voldoende keuze. Deze top 3 bevat de beste inklapbare zwembaden voor verschillende toepassingen.

1. Het beste allround opvouwbare zwembad: Homager zwembad opvouwbaar

Dit inklapbare zwembad is ideaal voor kinderen, maar ook voor honden. Hij heeft een diameter van 160 centimeter en een hoogte van 30 centimeter. De bodem is antislip en het zwembadje is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen.

Hij is groot genoeg voor middelgrote honden en dus ook ideaal voor kinderen. Sluit hem aan op de tuinslang en hij is in een mum van tijd klaar voor gebruik.

👍 Voordelen:

 • Diameter van 160 centimeter.
 • Perfect voor kinderen en honden.
 • Op tuinslang aan te sluiten.
 • Antislip bodem.
 • Leegloopventiel.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
2. Het beste inklapbare zwembad voor honden: Nobleza hondenzwembad 80 x 20

Veel inklapbare zwembaden zijn gemaakt voor honden. En met warm weer is een zwembad ook voor hen een welkome verkoeling. Dit Nobleza hondenzwembad heeft een diameter van 80 centimeter en is 20 centimeter hoog.

Honden kunnen er dus gemakkelijk in. Ga je ergens op bezoek, dan neem je hem gemakkelijk mee. Hij heeft een antislip bodem en afvoerventiel. Ook de prijs maakt dit zwembadje zeker de moeite waard.

👍 Voordelen:

 • Diameter van 80 centimeter.
 • Goede prijs.
 • Gemakkelijk klein op te vouwen.
 • Afvoerventiel.
 • Ook om je hond in te wassen.

👎 Nadelen:

 • Alleen voor kleine honden.
3. Het beste opvouwbare zwembad voor kinderen: Deryan opvouwbaar zwembad 160 x 32

De meeste opvouwbare zwembaden zijn niet erg groot. Dat is aan de ene kant handig, maar als je grotere kinderen hebt, dan groeien ze daar uit. Dit inklapbare zwembad van Deryan heeft een diameter van 160 centimeter.

Je vouwt hem erg klein op en bewaart hem in de bijgeleverde draagtas. Daarmee kan je hem ook gemakkelijk vervoeren. Hij heeft een leegloopventiel en is gemaakt van stevig vinyl.

👍 Voordelen:

 • Diameter van 160 centimeter.
 • Inclusief draagtas.
 • Gemakkelijk en compact in te klappen.
 • Leegloopventiel.
 • Lichtgewicht.

👎 Nadelen:

 • Prijzig vergeleken met andere opvouwbare zwembadjes.
Wat is een opvouwbaar zwembad?

Een opvouwbaar of inklapbaar zwembad zet je op door hem uit te vouwen. Je hebt geen pomp nodig, zoals bij een opblaasbaar zwembad wel het geval is. In veel gevallen is zo’n zwembad zonder pomp dus een handige optie.

De rand bestaat uit harde kartonnen of houten schotten die omhoog gaan staan als je het badje vult met water.

Een ander voordeel van inklapbare zwembaden is dat je ze gemakkelijk opzet en ook overal mee naartoe kunt nemen. Het is een perfecte keuze als een opbouwzwembad voor jou een te groot zwembad en te permanent is.

Waarop moet je letten als je een inklapbaar zwembad gaat kopen?

Ga jij een inklapbaar zwembad kopen? Let dan even op deze punten.

1. De afmetingen

De afmetingen van opvouwbare zwembaden worden gegeven in diameters x hoogte. De meest voorkomende afmetingen zijn 90 x 20 centimeter of 160 x 30 centimeter.

Wil je je opvouwbare zwembad gebruiken voor kleuters of (middel)grote honden? Neem dan de grootste afmetingen. Anders past je hond er niet in of zijn je kinderen er zo uitgegroeid. De kleinere opvouwbare zwembaden zijn ideaal voor kleine kinderen en kleine honden.

2. Het materiaal

Het voordeel van een opvouwbaar zwembad ten opzichte van een opzetzwembad is dat hij niet permanent moet worden opgezet. Wat wel belangrijk is, is dat je hem regelmatig kunt gebruiken zonder dat hij defect raakt. De kwaliteit van het materiaal is dan belangrijk.

Inklapbare zwembaden hebben een opstaande rand met of houten borden of kartonnen borden. Wil je zo lang mogelijk van het opvouwbare zwembadje gebruik kunnen maken, kies dan voor hout.

Karton is prima als je het zwembad specifiek koopt voor kortstondig gebruik. Misschien wil je hem meenemen op vakantie en daarna weggooien, bijvoorbeeld.

Controleer ook even waar het zeil van gemaakt is. PVC of vinyl zijn dan vaak de meest kwalitatieve en duurzame opties. Dit zijn beide materialen die langer meegaan, sterker zijn en minder snel lek zullen raken.

3. Handige extra’s om over na te denken

Als laatste vraag je jezelf nog even af wat jouw uitvouwbare zwembad gebruiksvriendelijker zou maken. Je kunt dan kiezen uit de onderstaande extra opties.

 • Een afvoerventiel waarmee het water na gebruik snel en gemakkelijk wordt afgevoerd.
 • Een antislip bodem, zodat het zwembad goed blijft liggen.
 • Een draagtas waarin je hem opbergt en meeneemt.
 • Een aansluiting voor de tuinslang om hem gemakkelijker vol te laten lopen.

Waar koop ik een goed opvouwbaar zwembad?

De beste plek om een inklapbaar zwembad te kopen is online. Daar is het aanbod groot en zijn de prijzen laag. De meeste grote warenhuizen hebben ze in hun assortiment opgenomen.

Vergeet ook niet om op zoek te gaan naar een zwembad aanbieding. Deze zijn het beste in de winter, omdat de vraag naar opvouwbare zwembaden voor in de tuin dan het laagst is.
Veelgestelde vragen

Kan ik mijn opvouwbare zwembad ingraven?

Je opvouwbare zwembad ingraven is geen goed idee, want daar is hij niet voor gemaakt. Opvouwbare zwembaden zijn vooral bedoeld om neer te zetten op de grond. Een gazon is er ideaal voor. Ze zijn ook voor kortstondig gebruik en niet voor een permanente plaatsing.

Kan een inklapbaar zwembad voor honden ook voor kinderen worden gebruikt?

Ja, dat kan. Controleer de kwaliteit wel altijd even en zoek naar een leeftijdsindicatie. Omdat deze zwembadjes vaak klein en laag zijn, zijn ze ideaal voor kleine kinderen en kleuters.


Meer zwembaden: