Opvouwbare BBQ kopen? De Top 3 inklapbare barbecues

Zoek je een bbq die je goed op kunt bergen? Dan is de opvouwbare bbq de perfecte optie!

De inklapbare bbq neem je wegens het compacte formaat eenvoudig met je mee. Zo kun je overal van de bbq genieten. 

In dit artikel brengen we je helemaal op de hoogte van de opvouwbare BBQ. Eerst geven we je de beste inklapbare bbq’s. Daarna gaan we in op de voordelen.

En kom je te weten op welke eigenschappen je bij de opvouwbare bbq kunt letten. Tot slot geven we je geschikte alternatieven. 

De 3 beste opvouwbare BBQ’s

Het vinden van de beste inklapbare BBQ valt niet mee. Het aanbod aan opvouwbare bbq’s is niet erg breed. Daardoor is het lastig om meteen een inklapbare bbq van de beste kwaliteit te vinden. 

Daarom helpen we je graag op weg. Wij hebben de 3 beste inklapbare bbq’s geselecteerd. De 3 bbq’s hebben verschillende formaten. En zijn elk op een andere manier opvouwbaar

1: Beste opvouwbare BBQ – Bo-Camp Barbecue Irving

Op de eerste plaats staat de opvouwbare bbq van Bo-Camp. Bo-Camp is een outdoor merk met producten van goede kwaliteit. De opvouwbare barbecue is bijzonder praktisch en werkt op houtskool. Hij is gemaakt van roestvast staal

Eenmaal ingeklapt, heeft de bbq het formaat van een koffer. De afmetingen zijn dan 9 x 40,5 x 26 centimeter en de bbq weegt 2,7 kg. Aan het handvat neem je het met je mee. 

Voor gebruik klap je de koffer uit. Het rooster plaats je bovenin en onderin klap je de poten uit. Het rooster kun je op verschillende hoogtes plaatsen. En daarnaast zijn er ventilatiegaten aanwezig. 
2: Barbecue inklapbaar – United Entertainment houtskool barbecue

Nog zo’n compacte bbq is dit model van United Entertainment. De barbecue kun je volledig opbergen in een kleine koffer. En tijdens het gebruiken van de barbecue, vormt de koffer de ondergrond. Het frame zet je snel in elkaar. En vervolgens kun je barbecueën op houtskool

De bbq is gemaakt van roestvast staal. Een groot pluspunt is het lichte gewicht. De bbq weegt slechts zo’n 2,6 kg. Als de bbq opgevouwen is, zijn de afmetingen 38,5 x 20 x 5 centimeter. Het grilloppervlak is 31 centimeter. Bij de set krijg je ook een handige draagtas
3: Barbecue opvouwbaar – Relaxdays opvouwbare BBQ

Een fijne barbecue die inklapbaar is, is ook de bbq van Relaxdays. De bbq is ideaal om te vervoeren. Dat komt enerzijds door het lichte gewicht van slechts 2,7 kg. En anderzijds door het compacte formaat. Eenmaal ingeklapt is de bbq slechts 4 x 45,5 x 41 cm groot

De barbecue vouw je op als een notebook. Dat geeft de bbq een platte langwerpige vorm. Een formaat dat je makkelijk opbergt. Het vervoeren gaat eenvoudig vanwege het handvat

Nog een voordeel is dat de bbq vrij hoog op de poten staat. Daardoor kun je ook barbecueën in het gras. En laat je geen brandplekken achter. 
Waarom een inklapbare BBQ?

Een inklapbare bbq heeft veel voordelen. Het is een barbecue met een erg compact formaat. Dat maakt het makkelijk om de barbecue op te bergen. En om de barbecue mee te nemen. Al helemaal in vergelijking met een grote bbq

De inklapbare barbecue is dus goed verplaatsbaar. Voor een dagje uit is dat erg praktisch. Je neemt de bbq makkelijk mee naar het strand of kunt hem goed gebruiken op vakantie. Ook als je weinig ruimte voor een bbq hebt, geniet je nog van het barbecueën. 

Het is daarnaast een fijne bbq voor thuis. Vooral als je een bbq geen vaste plek wilt geven. De inklapbare bbq berg je eenvoudig op. En tover je alleen tevoorschijn als je hem wilt gebruiken. 

Waar let je op bij een opvouwbare BBQ?

Wil je te weten komen welke opvouwbare bbq het meest aan jouw wensen voldoet?

Vergelijk de inklapbare bbq’s dan op de volgende eigenschappen:

Afmetingen

Bij de afmetingen zijn er 2 maten waar je op kunt letten. Je kunt vaak aflezen hoe groot de bbq is als hij ingeklapt is. En als de bbq uitgeklapt is. Haal deze 2 afmetingen niet door elkaar. 

Daarnaast kun je in het bijzonder letten op de hoogte van de bbq. Het is handig als het warme deel van de bbq van de grond af staat. Op die manier voorkom je namelijk dat je een brandplek achter laat. 

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is een essentiële eigenschap als je optimaal van jouw inklapbare bbq wilt genieten. Kijk daarbij naar het handvat van de bbq. Het komt goed van pas als je de bbq makkelijk aan een handgreep op kunt tillen. Dat maakt het verplaatsen eenvoudiger

Daarnaast kun je kijken op welke manier de bbq opvouwbaar is. Gaat dat inklappen snel? En is het eenvoudig? Daar kun je je in verdiepen. Lees de beoordelingen of kijk naar de montage instructies

Ventilatiemogelijkheden

Een efficiënt werkende bbq heeft genoeg ventilatiegaten. De ventilatiegaten zorgen ervoor dat er een luchtflow mogelijk is. En dat er genoeg zuurstof bij het vuur kan komen.

Daardoor blijft de bbq goed op temperatuur. Let er dus op of er genoeg ventilatie gaten of roosters aanwezig zijn. 

Gewicht

Als een bbq inklapbaar is, neem je hem makkelijk met je mee. Ook het gewicht bepaalt hoe makkelijk de bbq te verplaatsen is. Een lichtgewicht bbq is immers makkelijker te tillen dan een zwaardere bbq.

Een gewicht onder de 5 kg is over het algemeen erg licht voor een inklapbare bbq. 

Accessoires

Op het gebied van accessoires, kun je het bij de bbq zo gek maken als je zelf wilt. Meestal zijn er veel accessoires om de bbq mee uit te breiden. 

Je kunt hierbij denken aan kookgerei voor de bbq. Zoals een tang, spatel of vlees vork. Maar ook aan speciale roosters of grillplaten

Bij de inklapbare bbq wordt soms ook een draagtas geleverd. Dat maakt het nog eenvoudiger om de bbq opgevouwen te vervoeren. 

Alternatieven voor een inklapbare BBQ

Is de inklapbare bbq toch niets voor jou? Geen zorgen! Er zijn veel geschikte alternatieven. De kleine bbq heeft bijvoorbeeld soortgelijke voordelen. Je hebt weinig ruimte voor de bbq nodig. En kunt hem vaak makkelijk opbergen. 

Een handige kleine bbq is ook de tafelbarbecue. De naam zegt het al. Dit is een barbecue die zo klein is, dat hij op tafel gezet kan worden. De compacte bbq neem je ook makkelijk met je mee. Daarvoor is de draagbare bbq ook erg handig. Of je gebruikt hem thuis. 

Kleine bbq’s, tafel bbq’s en draagbare bbq’s zijn ook ideaal voor kleine tuinen of balkons. Een balkon bbq heeft een kleiner formaat en is erg stabiel. Vaak zijn de balkon bbq’s hittebestendig en licht van gewicht. Genoeg geschikte alternatieven dus.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste inklapbare BBQ’s geselecteerd?

Voor de top 3 is veel zoekwerk verricht. Er werd gezocht naar veel soorten inklapbare bbq’s. Vervolgens werden alle soorten met elkaar vergeleken. En werden alleen de beste opvouwbare bbq’s geselecteerd. Dit zijn bbq’s met een goede prijs en kwaliteit. Dat bleek ook uit beoordelingen van gebruikers. 

Hoe werkt een opvouwbare BBQ?

De werking van de inklapbare bbq verschilt. De ene bbq is opvouwbaar tot een koffer en de ander krijgt juist het formaat van een tas. Meestal zijn de onderdelen uitneembaar en kunnen ze in de bbq worden opgeborgen. Op die manier kun je het formaat van de bbq verkleinen. 

Waar koop je een opvouwbare barbecue?

Bij diverse webshops en outdoorwinkels zijn de opvouwbare bbq’s te koop. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Bol.com. Of bij Welkoop. Voor goedkope barbecue aanbiedingen zou je ook eens bij Lidl of Action kunnen kijken. Natuurlijk kan je ook langs goede bbq winkels.

Wat kost een inklapbare BBQ?

Een goede inklapbare bbq kost rond de €50,-. Voor dat bedrag heb je een mooie barbecue die inklapbaar is.  


Ook interessant: