Opvouwbare bolderkar kopen? Bekijk de Top 7! (Koopgids)

Ben je op zoek naar een compacte bolderkar? Dan is een opvouwbare bolderkar ideaal! Dit zijn vaak bolderkarren met een harmonica frame.

In een handomdraai kun je het formaat verkleinen. Daardoor neem je de kar makkelijk mee of berg je hem eenvoudig op. 

In dit artikel vertellen we je meer over de opvouwbare bolderkar. Wij selecteerden de 7 beste opvouwbare bolderkarren. Die zetten we op een rij.

Ook ontdek je meer over de voordelen van een opvouwbare bolderkar, hoe dat inklappen werkt en waar je moet letten. 

7 x de beste inklapbare bolderkar

Ga je op zoek naar een opvouwbare bolderkar? Maak het jezelf dan makkelijk. Wij hebben de beste inklapbare bolderkarren namelijk al voor je geselecteerd. De volgende 7 opvouwbare bolderkarren blinken uit in stevigheid, gebruiksgemak en kwaliteit:

1: Beste inklapbare bolderkar – Human Nature Bolderkar

Human-Nature-bolderkar-opvouwbaar-anwb

De beste inklapbare bolderkar is die van Human Nature. Niet alleen het frame is inklapbaar, maar ook de bodem. In een simpele handeling vouw je de bodem op. Ideaal voor een dagje weg, voor dagelijks gebruik of voor op vakantie.

Voorop de kar zitten zwenkwielen, die kunnen alle kanten op draaien. Dat is handig voor het besturen van de kar. Scherpe bochten zijn hierdoor een eitje. Het draagvermogen is 80 kg en de bolderkar weegt zelf slechts 10 kg

Erg speciaal aan de bolderwagen is ook het doek. Die is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Aan de duurzaamheid is dus ook nog gedacht!
2: Beste opvouwbare bolderkar – LifeGoods Bolderkar

De LifeGoods bolderkar is er een die goed in de smaak valt. En dat is niet voor niets. De bolderkar heeft veel voordelen en is erg gebruiksvriendelijk.

Je neemt veel spullen mee in de wagen. De inhoud is maar liefst 94 liter. En het draagvermogen 80 kg. Met een hendel trek je de bolderkar vooruit. Het is zelfs mogelijk om de hendel te verstellen

Erg veilig zijn daarnaast de remmen. Je kunt daarmee de wielen vergrendelen. Het stalen frame wordt gecombineerd met een polyester doek van hoge kwaliteit. Dat doek is zelfs wasbaar
3: Handige bolderkar inklapbaar – Quechua bolderkar 

Of je nu uit kamperen gaat, of met de kar een dagje uit wilt. De Quechua is voor allerlei doeleinden en ondergronden geschikt. Dit is dan ook een echte outdoor bolderwagen. 

Dat komt enerzijds door het stevige frame. De framebuizen zijn van staal en de bolderkar heeft een inhoud van 122 liter. De massieve banden geven je ook de nodige stabiliteit. Voor allerlei ondergronden zijn de banden geschikt. 

Verder is de bolderwagen belastbaar met maximaal 60 kg. En zitten er veilige remmen op de voorwielen. Er wordt ook een waterdichte regenhoes meegeleverd. 
4: Bolderwagen opvouwbaar – Outdoor bolderkar ANWB

Outdoor-bolderkar-ANWB

Ook bij de ANWB kun je terecht voor een handige bolderkar. Deze ANWB bolderkar is in 2 kleuren verkrijgbaar. Het draagvermogen is 80 kg. De bolderkar weegt daarnaast slechts 12 kg en de bolderwagen is erg compact opvouwbaar. 

De kar heeft een stalen frame met een polyester doek. Het frame is bijzonder stevig en stabiel. Dat wordt gecombineerd met massieve wielen. De bolderwagen is hierdoor geschikt voor elke mogelijke ondergrond
5: Inklapbare bolderkar – Rijoka Bolderwagen 

De opvouwbare bolderkar van Rijoka kun je ook erg goed uit de voeten. De kar kan 60 kg dragen en is geschikt voor allerlei ondergronden. Of je nu naar het bos of naar het strand wilt gaan, de bolderkar is ervoor gemaakt. 

De kar heeft stevige banden en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Aan de zijkant heb je nog wat extra ruimte om spullen op te bergen

Het opvouwen gaat erg eenvoudig. In een handomdraai verklein je het formaat. Zo heb je een compact pakketje dat je makkelijk op kunt bergen. 
6: Opvouwbare bolderkar – Hudora opplooibare bolderkar

Een bijzonder compacte bolderkar is die van Hudora. De Hudora bolderkar kan tot een heel klein formaat worden ingeklapt. En daar komt bij, dat de bolderwagen met zijn 9 kg ook nog eens erg licht van gewicht is. Erg praktisch dus, ook voor op vakantie. 

In de bolderkar kun je ook kids vervoeren. Als je de zijkant uitklapt, ontstaat er namelijk een zitje. De remmen op de voorwielen zijn dan wel zo veilig. Bij het parkeren voorkom je daarmee dat hij wegrijdt.

Er is veel plaats in de bolderkar en je kunt tot 65 kg meenemen. De banden zijn geschikt voor alle terreinen.
7: Praktische opvouwbare bolderkar – Campart Bolderkar HC 0915

Campart-HC-0915-bolderkar-voor-hond

Nog zo’n handige bolderkar met een opvouwbaar harmonica frame, is die van Campart. Campart is een bekend merk als het om kampeerspullen gaat. De producten zijn praktisch en erg geschikt voor outdoor toepassingen.

Dat zie je ook terug aan deze bolderkar. De stevige wielen en het frame zijn geschikt voor 75 kg aan gewicht. De luchtbanden geven wat vering en vangen de hobbels tijdens het rijden op. Het opvouwen gaat erg eenvoudig en maakt de bolderkar super compact. 

De bodemplaat zorgt voor een vlakke bodem. En de meegeleverde draagtas komt goed van pas bij het vervoeren van de bolderwagen. 
Waarom een opvouwbare bolderkar?

De bolderkar is een vrij groot object. Als je hem niet gebruikt, wil je niet dat de bolderkar in de weg staat. Het is daarom handig als de bolderkar opvouwbaar is. Het formaat kun je op die manier verkleinen. En dat maakt het opbergen van de kar makkelijker. 

Naast het opbergen wordt ook het vervoeren eenvoudiger. Een kleine bolderkar neem je makkelijk mee in de auto. Voor een dagje weg is dat ideaal. Je klapt hem uit als je hem nodig hebt. En voor het vervoeren neemt de bolderkar weinig ruimte in beslag. 

Hoe werkt een inklapbare bolderkar?

De meeste inklapbare bolderkarren hebben een harmonica frame. Dat is een stalen frame, die je helemaal in kunt klappen. Het stalen frame wordt aangevuld met een opvouwbaar polyester doek. 

Om dat frame in te klappen, trek je vaak aan een klein koordje. Dat zit meestal in het midden van de bodem. Het inklappen zet je zo makkelijk in werking. De zijkanten klappen naar het midden toe en je houdt een klein formaat over. 

Ook een houten bolderkar kan enigszins inklapbaar zijn. Dan kunnen de zijkanten er bijvoorbeeld af worden gehaald. Hierdoor houd je een compacter formaat over, vaak in de vorm van de bodemplaat. 

In vergelijking wordt de inklapbare houten bolderkar wel een stuk minder klein dan de bolderkar met harmonica frame. 

Opvouwbare bolderkar kopen: Waar let je op?

Bij het kopen van een opvouwbare bolderkar zijn er veel eigenschappen waar je op kunt letten. De eigenschappen bepalen of de kar aan jouw wensen voldoet. Kijk dus goed naar de volgende specificaties om te weten wat je zoekt:

Compact

De ene inklapbare bolderkar is compacter dan de ander. Wil je de bolderkar in jouw kofferbak kunnen vervoeren? Of wil je een klein formaat krijgen met specifieke afmetingen? Kijk dan goed naar hoe klein de bolderkar opgevouwen kan worden. 

Een houten bolderkar kan bijvoorbeeld ook inklapbaar zijn. Houd er dan wel rekening mee, dat de maten wat groter zijn. Een stalen harmonica frame kan namelijk vaak al compacter worden opgevouwen. 

Stevigheid

Een compacte bolderkar moet natuurlijk wel stevig blijven. Daarvoor kun je goed letten op de wielen en op het frame. Een stalen frame biedt genoeg stevigheid en stabiliteit. En als je dat combineert met massieve wielen, heb je een goede outdoor bolderwagen. 

Als de wielen goed robuust zijn, zijn ze geschikt voor allerlei terreinen. Dan maakt het niet uit of je met de bolderkar naar het strand of naar het bos gaat. De kar is stevig genoeg voor alle ondergronden. 

Comfort

De wielen dragen ook bij aan het comfort van de inklapbare bolderwagen. In grote lijnen komen er 2 soorten wielen voor. Een bolderkar met luchtbanden en rubberen banden. Beide soorten hebben voordelen. 

Luchtbanden staan er namelijk om bekend wat demping te geven. Tijdens het rijden hebben ze een schokdempende werking. Als je kids in de bolderkar gaat vervoeren is dat wel zo comfortabel. Zij hebben hierdoor minder last van de hobbels. 

De banden van rubber kunnen ook praktisch zijn. Die kunnen namelijk niet lek gaan. Je hoeft de banden niet op te pompen of te plakken. Ook dit is handig en gebruiksvriendelijk. Ze zijn echter niet erg schokdempend. 

Dak of zonder dak

Als je het hebt over comfort, kun je ook denken aan een dak. Er zijn namelijk opvouwbare bolderkarren met dak. Dat dak kun je boven de bolderkar plaatsen. Zo blijft de inhoud van de wagen beschermd tegen zon of regen

Gewicht

Een opvouwbare bolderkar is ook erg handig voor op reis. Of voor een dagje weg. Het compacte formaat is immers makkelijk te vervoeren. De bolderkar past op deze manier goed in de kofferbak. 

Voor dat vervoeren komt een licht gewicht ook goed van pas. Gemiddeld weegt een bolderkar met harmonica frame al snel 12 kg. Je spreekt van een licht gewicht bolderkar als de bolderkar lichter is dan 12 kg

Een inklapbare bolderkar kan ook van hout worden gemaakt. Een houten bolderkar weegt meestal meer dan een bolderkar met stalen frame. Het gemiddelde gewicht ligt al snel rond de 17 kg. Voor minder dan 17 kg spreek je van een licht gewicht houten bolderkar. 

Bodem

De meeste opvouwbare bolderkarren hebben een stalen frame. Als je kinderen of een hond in de bolderkar wilt vervoeren, bieden die stalen buizen geen comfortabele zit. 

Bij sommige inklapbare bolderkarren zie je daarom dat er een bodemplaat in de kar zit. Die plaat maakt de bodem vlak, zodat je daar beter op kunt zitten. Dat kan een uitneembare plaat zijn of een plaat die in het textiel is verwerkt. 

Wil je dat de bolderwagen opvouwbaar blijft? Kijk dan of de bodemplaat ook opvouwbaar is. Het is erg praktisch als de bodem meebuigt bij het inklappen. En soms moet je de bodem los opvouwen

Zitplek

Voor het vervoeren van kinderen kun je naast de bodem ook op een bolderkar met zitjes letten. Bij sommige opvouwbare bolderkarren kun je een speciaal zitje creëren. Bijvoorbeeld door de zijkant uit te vouwen. 

Heeft de inklapbare bolderkar een platte bodem? Dan kun je ook daar een zitje maken. Leg dan bijvoorbeeld wat kussens in de kar. 

Draagvermogen

Een opvouwbare bolderwagen moet ook een flink draagvermogen hebben. Je moet de kar immers met genoeg gewicht kunnen belasten. Het draagvermogen varieert bij de bolderkar vaak van 60 kg tot 80 kg

Materiaal

We gaven het al aan, bij een inklapbare bolderkar is een stalen frame met bekleding van textiel erg gebruikelijk. Toch kun je daarbij ook weer op wat eigenschappen letten. 

Dat textiel kan wasbaar zijn. En het is niet altijd waterbestendig. Meestal gaat het om polyester. Dat is van nature al bestand tegen water en vuil. 

En wil je een extra duurzame stof? Dan heb je de mogelijkheid om voor textiel van gerecyclede PET flessen te gaan. 

Prijs

De prijs voor een opvouwbare bolderkar kan erg uiteenlopen. Voor een goede opvouwbare bolderkar betaal je gemiddeld zo’n €120,-. In onze top 7 is de goedkoopste bolderkar €70,- en de duurste €190,-. Je kunt natuurlijk ook altijd op zoek gaan naar een goede bolderkar aanbieding.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 7 beste opvouwbare bolderkarren geselecteerd?

Voor het samenstellen van deze top 7 zijn veel bolderkarren met elkaar vergeleken. Ze werden getest op specificaties. De prijs en kwaliteit stond daarbij centraal. Om tot een goed oordeel te komen werden ook beoordelingen van gebruikers in het besluit meegenomen. 

Hoe veel gewicht kun je in een opvouwbare bolderkar vervoeren?

Het draagvermogen van de inklapbare bolderwagen verschilt. In de ene kar neem je 60 kg mee en in de ander 80 kg. Een draagvermogen van 70 kg kan bij de inklapbare bolderkar als gemiddeld worden gezien.


Meer bolderkarren: